Afvallen zonder te sporten: Is dit een fabeltje of is het echt mogelijk?

afvallen zonder sporten

Afvallen zonder te sporten, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Misschien denk je ook dat het helemaal niet mogelijk is.

Als je wilt afvallen moet je keihard sporten, anders verlies je geen gewicht. Voor een deel is dit natuurlijk waar. Toch komt het overgrote deel neer op je voeding.

Door de voeding die je elke dag binnenkrijgt zorg je goed voor je lijf of zal je te zwaar worden. De juiste voeding in combinatie met sport zijn de beste manier om op gewicht te blijven.

Afvallen zonder te sporten

Afvallen bestaat uit twee dingen. Voor 80% bestaat het uit gezonde voeding en voor 20% bestaat het uit sporten. Het is mogelijk om af te vallen door gezond te eten en niet te sporten. Je kan niet afvallen door ongezond te eten en veel te sporten.

Sporten als een kettlebell workout, hardlopen, sprinten of kracht training zijn super goed om je lijf te trainen. Ook zonder te sporten is het mogelijk om gewicht te verliezen. Dat is vast een verlichting als je echt geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Om gezond te blijven is het wel nodig dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt.

Dit doe je dan door elke dag te lopen, te fietsen of te zwemmen. De meeste Nederlanders halen deze 30 minuten dan ook met gemak. Het is dus goed om te weten dat gezonde voeding het belangrijkste onderdeel is om gezond te blijven.

vrouw aan het hardlopen

Wat eet je als je gaat afvallen zonder te sporten

Nu je weet hoe belangrijk gezonde voeding is wil je natuurlijk wel weten wat je dan gaat eten. Eten zorgt voor energie, deze energie heb je nodig om te overleven. Energie krijg je binnen via koolhydraten, vetten en eiwitten. Alle voedingsbronnen verteer je weer op een andere manier.

De verschillende voedingsstoffen hebben allemaal weer een ander effect op je vetverbranding en je gewicht. Koolhydraten verlagen de vetverbranding en zorgen ervoor dat je juist meer aankomt. Eiwitten en gezonde vetten laten je vetverbranding juist toenemen waardoor je alleen maar meer vet verbrand.

Verschillende soorten voeding

Er zijn verschillende soorten koolhydraten die je zoveel mogelijk moet vermijden. Koolhydraten zijn bijvoorbeeld granen als brood, zetmeel, suikers en alcohol. De koolhydraten die je binnen krijgt worden in je lichaam omgezet in suikers. Deze suikers veroorzaken een insuline piek in je bloed.

Door deze hoge insuline piek wordt het enzym verstoord dat je vetverbranding regelt. Koolhydraten zorgen er dus voor dat je vet slecht verbrand. Hoeveel je ook sport maakt niet uit. Om lichaamsvet te verbranden is het verstandig om koolhydraatarme recepten te eten.

Makkelijk afvallen zonder te sporten

Door te kiezen voor de juiste voedingsmiddelen vergroot je vetverbranding. Eiwitten en gezonde vetten veroorzaken geen hoge insulinepiek, hierdoor kan je lichaam wel lichaamsvet verbranden. Eet dus meer vlees, vette vis, noten, eieren, zaden, natuurlijke oliën en groenten.

Als je op deze manier eet verbrand je meer energie dan je binnen krijgt. Dit maakt het heel makkelijk om af te vallen. Natuurlijk is je spijsvertering ook van invloed op de verwerking van je voeding.

Om het hele afvalproces makkelijker te maken is het goed om te onthouden dat koolhydraten je dikker maken en eiwitrijke recepten en gezonde vetten juist goed zijn om af te vallen zonder meer te sporten.

eieren voor eiwitrijke recepten

Wat moet je nu veranderen?

Het is dus nodig om je eetpatroon te veranderen. Als je geen tijd hebt om meer te sporten begin je in de keuken. Een eerste tip is je eigen maaltijden zelf klaar te maken. Op deze manier bepaal je zelf wat je eet en welke ingrediënten er in je maaltijd worden gebruikt.

Maak je eigen ontbijt zoals een smoothie, neem een gezonde lunch mee naar je werk en kook je avondmaaltijden ook altijd zelf. Vermijd zoveel mogelijk sausjes of maak deze voortaan zelf.

Ga je binnenkort uit eten? Eet dan een gezonde maaltijd voordat je de deur uitgaat en vermijd zoveel mogelijk sausjes en koolhydraten. In dit receptenboek staan voldoende gezonde lunches zodat je meteen aan de slag kan gaan.

Geen granen en suikers meer eten

Dit is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen waar je mee te maken krijgt. We zijn er allemaal aan gewend geraakt om veel granen te eten. Het is nodig om op een andere manier te eten.

Haal geen suikers meer in huis en vermijd je favoriete snoep moment op je werk. Neem andere tussendoortjes mee en zorg ervoor dat je niet meer in de verleiding komt om dit te kopen.

Vervang je koekje in de avond door een stukje groente of eet een handje noten bij je koffie. Ook in je koffie en thee doe je dan natuurlijk geen suiker meer. Het is even wennen maar als je lichaam verandert wil je niet meer terug.

Gezond snacken

Misschien heb je de hele dag gezond gegeten maar kom je elke dag om vier uur in de verleiding om iets zoets te eten. Dit soort suikers zijn niet goed om af te vallen en moet je dan ook vermijden.

Afvallen zonder te sporten

Als je weet dat je altijd gaat snacken op dit moment neem dan gezonde tussendoortjes mee. Een handje wortels of andere groente zijn heerlijk om op te kauwen. Eet dus voldoende eiwitten, minder koolhydraten en veel gezonde vetten. Dat zal je helpen om vet te verliezen en op gewicht te blijven.

Nooit meer een ingewikkeld dieet volgen

Wil je meteen aan de slag en je eigen heerlijke eiwitrijke recepten maken dit receptenboek staat vol met gezonde ontbijtjes, lunches, diners en snacks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *