De Beste Airbikes voor Thuis Kopen (+ Exclusieve Gratis Bonus!)

Welke past het beste bij jou?

Thuis sporten is heel fijn. Lekker in je eigen huis met al het vertrouwen dat je niet wordt belast met bijvoorbeeld slecht weer.

Het trainen op een airbike echter maakt het thuis sporten een heel stuk leuker!

Een airbike is namelijk makkelijk in je huis te zetten en heeft oneindig veel weerstanden waardoor je altijd gegarandeerd een uitdagende training hebt.

Maar wat is de beste airbike voor jou? Wat zijn de voordelen van een airbike? Hoe kies je een airbike uit en waar moet je allemaal op letten met het kopen van een aribike?

Daar gaat dit artikel je mee helpen!

We gaan alle bovenstaande vragen beantwoorden. We gaan daarbij de voordelen van een airbike bespreken, de top 5 beste airbikes voor elke situatie geven (+ een bonus!) met als laatst aandachtspunten voor het kopen van een airbike.

Laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Voordelen van een Airbike

Voordat we beginnen met de 5 beste airbikes voor thuis wil ik het hebben over welke voordelen je nou hebt met een airbike en waarom het zo’n geschikt apparaat is voor thuis.

Vandaar dat ik hier 4 redenen heb staan waarom een aribike een uiterst geschikt apparaat is om thuis mee te sporten!

Een airbike is grensverleggend

Een airbike wordt gezien als een van de meest pittigste fitness apparaten voor thuis omdat er oneindig veel weerstanden zijn.

Zo kan elke training weer net iets zwaarder zijn dan de vorige waardoor je tot het oneindige fit kunt worden.

Het trainen op een airbike is dan ook niet makkelijk. Zo traint een airbike niet alleen je fysieke sterkte, maar ook je mentale.

Wil je dus nooit vast komen te zitten met te makkelijke weerstanden of niet genoeg uitdaging? Kies dan een airbike!

Traint heel het lichaam

Een airbike is een van de weinige fitnessapparaten voor thuis waarmee je je hele lichaam gebruikt. De bilspieren, beenspieren, armspieren en schouders worden namelijk gebruikt tijdens het sporten. Ook de core, met daarbij de buikspieren, helpen mee bij de stabiliteit tijdens het intenst sporten.

Een ander apparaat wat ook alle spieren traint is de crosstrainer. Waar de airbike een combinatie tussen een loop en een fietsbeweging maakt, maakt een crosstrainer echter alleen een loopbeweging.

Meer over crosstrainers? Kijk dan hier mijn artikel over de beste crosstrainers voor thuis!

Low impact workout

Bij sporten zoals voetbal, basketbal, tennis, volleybal of rugby worden je gewrichten, zoals je knieën, enkels en voeten, zwaar(der) belast omdat je of vaak snel van richting moet veranderen of omdat je flinke stoten kunt ontvangen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld blessures of langdurige ontstekingen.

Bij een aribike is dit niet het geval. Trainen op een airbike wordt namelijk gezien als low-impact training waar gewrichten niet zwaar worden belast.

Je kunt een airbike dus ook gebruiken als je bijvoorbeeld een blessure hebt omdat het je gewrichten niet belast. Tegelijkertijd met deze blessure kan je dan toch zwaar trainen en top fit blijven.

De bewegingen van een airbike helpen ook met de doorbloeding van het lichaam omdat de bewegingen cyclisch zijn en in lijn zijn met je lichaam. Dit kan helpen met het herstel van je klachten.

Geschikt voor HIIT Training

Een aribike is ten zeerste geschikt voor HIIT training omdat het apparaat gebruik maakt van luchtweerstand wat betekent dat je meer weerstand ervaart waneer je sneller fietst.

HIIT wordt gezien als een van de beste manieren om snel calorieën te verbranden, vet te verliezen en kracht op te bouwen.

Tijdens een HIIT training werk je met intervallen van hele intense periodes van inspanning en rustige(re) periodes van inspanning.

Als voorbeeld train je 30 secondes heel intensief waarna je 60 secondes rustiger traint waarna je weer 30 secondes heel intensief traint etc.

Zo heb je tussen elke intensievere periode even de tijd om op adem te komen. Dit soort training zorgt ervoor dat je hartslag redelijk omhoog gaat.

Omdat HIIT zo zwaar is, duurt het ook niet lang. Met een half uur heb je al meer bereikt dan met een uur normale cardio bijvoorbeeld.

Met HIIT blijf je ook na de training vet verbranden aangezien de hartslag zo hoog is dat het langer duurt voordat hij weer op normaal tempo zit. Dit wordt rustverbranding genoemd.

Zo is HIIT veel effectiever dan normale cardio.

Beste airbikes voor thuis kopen

De beste Airbikes

Na we net de voordelen van de airbike hebben besproken gaan we over op de top 5 beste airbikes. Deze zijn gerangschikt van goedkoop naar duur wat betekent dat de goedkoopste als eerst staat en de duurste als laatst.

Ik heb geprobeerd om voor elk soort persoon een perfecte airbike te vinden. Naast de naam zie je een tekstje waar die aribike in uitblinkt. Ik hoop zo dat iedereen zijn eigen perfecte airbike kan kiezen en kan kopen.

Ik heb geprobeerd om voor elk soort persoon een perfecte airbike te vinden. Naast de naam zie je een tekstje waar die aribike in uitblinkt. Ik hoop zo dat iedereen zijn eigen perfecte airbike kan kiezen en kan kopen.

Je zult per airbike een tekstje zien met alle belangrijke functies en eigenschappen per airbike. Wil je echter alles snel lezen en overzien? Dan heb onder elk tekstje per airbike een lijstje staan met alle opties en eigenschappen.

Laten we beginnen met de eerste:

Beste airbikes voor thuis kopen

Broomer Air Bike ~ Budget airbike

Zoek jij een budget airbike met toch genoeg functies om goed mee te trainen? Kies dan voor de Broomer Air Bike.

Met een vliegwiel van 2kg, drie beschikbare trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden kan je meer dan genoeg variatie binnen je training maken.

Naast deze technische functies heeft de Broomer Air Bike ook heel veel luxueuze opties voor een budget model zoals een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator tijdens het trainen mogelijk gemaakt door het luchtweerstand systeem.

Ook is er een trainingscomputer gelinkt aan een LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet. Wil je je favoriete serie of film kijken? Maak dan gebruik van de tablet of telefoonhouder!

Ook beschikt de Broomer Air Bike over een inklapbaar frame en tranpsortwielen zodat hij altijd en overal makkelijk op te bergen en te plaatsen is.

Het enige nadeel van de Broomer Air Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat hij best wel wat geluid maakt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst is het maximaal gebruikersgewicht van 110 kg, een nettogewicht van 38 kg, afmetingen van 133x62x138 (L x B x H in cm) en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • Gewicht vliegwiel: 2 kg
 • 3 programma's
 • Oneindig veel weerstanden
 • Stoelverstelling: verticaal en horizontaal
 • Ventilator
 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet
 • Tablet en telefoon houder
 • Inklapbaar
 • Transportwielen
 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg
 • Gewicht van het product: 38 kg
 • Dimensies: 133x62x138 (L x B x H in cm)
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar
Beste airbikes voor thuis kopen

BH Cross 1100 Airbike ~ De airbike voor iedereen

Zoek je een airbike waarvoor je sowieso geschikt voor zult zijn? Kies dan de BH Cross 1100 Airbike.

De BH Cross 1100 Airbike heeft namelijk een maximaal gebruikersgewicht van 150kg, een tablet en/of smartphone houder voor degene die series of films wilt kijken, een horizontaal en verticaal verstelbaar zadel en oneindig veel weerstanden.

Dit maakt de BH Cross 1100 Airbike een airbike waarop absoluut iedereen kan trainen.

Verder heb je ook heel veel luxueuze opties en functies op de BH Cross 1100 Airbike zoals een bidonhouder zodat je nooit dorst krijgt, een ventilator zodat je altijd een lekker briesje hebt en transportwielen zodat je hem overal naar kunt verplaatsen.

Daarnaast heb je een vliegwiel van 5kg en 5 programma’s om je te assisteren tijdens je training. Op het LCD scherm met alle parameters die je nodig hebt kan je deze training tot op de puntjes precies bijhouden. Degene de echt alles uit hun training willen halen kunnen kiezen voor een draadloze hartslagmeting mogelijk met een optioneel verkrijgbare borstband.

Het enige nadeel van de BH Cross 1100 Airbike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat hij best wel wat geluid maakt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst heeft de BH Cross 1100 Airbike afmetingen van (L x B x H in cm): 122 x 60 x 128, een netto gewicht van 48kg en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar


 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
 • Tablet en smartphone houder
 • Zadel verstelbaar: horizontaal en verticaal
 • Oneindig veel weerstanden
 • Bidonhouder
 • Ventilator
 • Transportwielen
 • Vliegwielgewicht 3.5 kg
 • 5 programma's waaronder 4 hartslag gestuurd programma's
 • LCD Scherm
 • Kettingaandrijving
 • Draadloze hartslagmeting mogelijk met optioneel verkrijgbare borstband
 • Afmetingen (L x B x H in cm): 122 x 60 x 128
 • Netto gewicht: 48 kg
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar
Beste airbikes voor thuis kopen

AirBike Assault Bike ~ kwalitatief hoogstandje

Zoek je de airbike met de hoogste kwaliteit van al deze airbikes? Kies dan de Assault Bike.

De Assault Bike heeft namelijk een stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen zodat jij zo hevig als jij wilt kunt trainen zonder enige zorgen te maken over de kwaliteit of mankementen.

Naast deze kwalitatieve kenmerken heeft de Assault Bike ook de te verwachte luxueuze kenmerken zoals een LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM en de mogelijkheid om de airbike waterpas in te stellen.

Ook heeft deze airbike een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator functie, 7 trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden.

Het enige nadeel van de Assault Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst heeft de Assault Bike een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg, een netto product gewicht van 45 kg en afmetingen van (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123.

 • Stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen
 • LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM
 • Zadel verstelbaar verticaal en horizontaal
 • Ventilator
 • 7 programma's
 • Oneindig veel weerstanden
 • Waterpas instelbaar
 • Ketting aandrijving
 • Afmetingen (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123
 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg
 • Product gewicht van 45 kg
Beste airbikes voor thuis kopen

Evocardio Renegade Airbike Pro  ~ Stevig trainen

Wil je ten allen tijde stevig staan tijdens het trainen? Kies dan naar de Evocardio Renegade.

Hij heeft namelijk stabilisatoren voor en achter om je ten alle tijden stevig te houden. Ook heb je een netto gewicht van maar liefst 77kg waardoor je nooit komt te wiebelen tijdens het trainen.

Ook technisch heb je alles op de Evocardio Renegade wat je maar wou willen. Met een vliegwiel van 5kg, negen verschillende programma’s en oneindig veel weerstanden heb je altijd wel een training met genoeg variatie om meer dan goed te kunnen trainen.

Ook is de Evocardio Renegade geruisloos en dus bijvoorbeeld heelrijk te combineren met tv kijken.

Wil je je liever concentreren op de training? Kijk dan op je scherm voor je neus met daarop de tijd, afstand, verbrande calorieën, wattage, snelheid, hartslag en RPM.

Ook is het zadel van de Evocardio Renegade verticaal verstelbaar. Daarnaast heeft deze airbike een ventilator, transportwielen en een bidonhouder. Als laatste voordeel heb je een v-belt aandrijving met de Evocardio Renegade waardoor je een super stille en onderhoudsvrije sportervaring.

Daarbij heeft de Evocardio Renegade een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg, afmetingen van (L x B x H in cm) 123 x 68 x 142 en een fabrieksgarantie termijn van 5 jaar

 • Stabilisatoren voor en achter
 • Product gewicht 77 kg
 • 9 programma's
 • Vliegwielgewicht 5 kg
 • Oneindig veel weerstanden
 • Geruisloos en dus met Tv kijken combineerbaar
 • Zadel Verticaal verstelbaar
 • Scherm met tijd, afstand, verbrande calorieën, wattage, snelheid, hartslag en RPM
 • Ventilator
 • Transportwielen
 • Bidonhouder
 • V-belt aandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud
 • Maximaal belastbaar gewicht van 130 kg
 • Afmetingen (L x B x H in cm) 123 x 68 x 142
 • Fabrieksgarantie termijn van 5 jaar
Beste airbikes voor thuis kopen

Schwinn Airdyne AD8i PRO ~ Premium Airbike

Zoek je een premium aribike met alle soort opties die je maar zou willen? Kies dan de Schwinn Airdyne AD8i PRO.

Deze airbike heeft een vliegwiel met een gewicht van maar liefst 10kg, 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen en oneindig veel weerstanden, dit maakt de Schwinn Airdyne AD8i PRO de meest variabele airbike van deze lijst.

Ook heb je een snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud, een display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag en een bidonhouder zodat the nooit dorst krijgt tijdens het sporten.

Daarnaast heb je met de Schwinn Airdyne AD8i PRO een verticaal en horizontaal verstelbaar zaden en een telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband.

Als laats heeft de Schwinn Airdyne AD8i PRO een Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg, Afmetingen van (L x B x H in cm) 106,68 x 50,8 x 132,08, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een nettomassa van 51kg.

 • Vliegwielgewicht van 10 kg
 • 9 programma's waaronder interval programma's, target programma's, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen
 • Oneindig veel weerstanden
 • Display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag
 • Snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud
 • Bidonhouder
 • Zadel verticaal en horizontaal verstelbaar
 • Telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband
 • Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg
 • Afmetingen product: 106,68 x 50,8 x 132,08 cm
 • Gewicht product: 51kg.
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar
Beste airbikes voor thuis kopen

Exclusieve Gratis Bonus!

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de airbikes.
 3. Mail de de factuur van de airbike die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)
Beste airbikes voor thuis kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Aribike?

Waar moet je op letten bij het kopen van een airbike? Er zijn namelijk heel wat factoren die beslissen of een airbike wel goed is ja of nee.

Vandaar dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een airbike.

Laten we meteen beginnen!

Aandrijving

In de airbike wereld zijn er twee soorten aandrijfsystemen: een v-belt of een kettingaandrijving.

Een v-belt aandrijving is vrijwel geruisloos en onderhoudsvrij. Daarentegen is maakt een kettingaandrijving wel geluid en heeft het onderhoud nodig.

Zoals je kunt zien is de v-belt aandrijving de betere keuze, echter zijn deze wel duurder.

Meestal hebben airbikes een v-belt aandrijving waardoor er genoeg te vinden zijn.

Vliegwiel gewicht van het toestel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een airbike met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te brengen.

Als je namelijk nog te zwaar bent voor je airbike kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Het is belangrijk om hierin ruim te kiezen. Hoe meer kilo’s er tussen jouw gewicht en het maximale gebruikersgewicht zit, hoe bestendiger de airbike is en hoe langer hij dus mee kan gaan.

Ook kan het maximaal belastbaar gewicht een indicator zijn voor de kwaliteit van de airbike. Hoe meer hij aankan, hoe beter de bouwkwaliteit van de airbike is.

Transportwieltjes

Wil je je airbike regelmatig verplaatsen of staat je airbike niet op een vaste plaats?

Dan is het handig als transportwielen aanwezig zijn op de airbike. Dit maakt het verplaatsen een stuk makkelijker aangezien je het makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Staat je airbike op een vaste plaats? Dan hoe je je hier niet zo druk om te maken. Het is dan een eenmalige, en iets minder leuke ervaring, om de airbike in je huis te krijgen maar als hij eenmaal staat hoeft hij niet meer verplaatst te worden.

Gewicht van de Airbike

Het gewicht van de airbike is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere airbike stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van airbikes naar het gewicht van de airbike zelf. Hoe zwaarder de airbike, hoe kwalitatiever de airbike is.

Hartslagmeter

Met een hartslagmeter kan je, zoals de naam al voorspelt, je hartslag meten.

Dit kan grote voordelen met zich meenemen als je bijvoorbeeld gerichte trainingen zoals cardio- of vetverbrandingstraining wilt doen. Met een hartslagmeter kan je namelijk zien of je in je optimale hartslaggebied zit.

De meeste airbikes beschikken over trainingsprogramma’s die hierop aansluiten. Ook werken de meeste met een borstband om je hartslag te meten. Alleen de goedkopere komen niet met deze optie.

Let ook op of je niet een borstband erbij moet kopen of of die erbij geleverd wordt.

Verstelbaarheid van een zadel

Kan je het zadel van je airbike verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de airbike wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk.

Zo is idealiter een verticaal als horizontaal verstelbaar zadel het beste. Zo kan je het zadel verstellen op je eigen lengte en of je goed bij de hendels kan.

Trainingsprogramma’s

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s.

Waterpas stelbaarheid

Voor de stabiliteit van een airbike geld: Hoe zwaarder de airbike hoe stabieler hij is.

Echter is er nog een factor: Verstelbare pootjes.

Als je de pootjes van de airbike individueel kunt verstellen kan de airbike waterpas zetten zodat je voorkomt dat de airbike gaat wiebelen tijdens het trainen

Let dus goed op of er verstelbare pootjes aanwezig zijn. Als je een vloer hebt die al waterpas staat hoe je je hier minder druk om te maken.

Crank van de Airbike

De crank van een airbike is het verbindstuk van de trapper naar de aandrijfas. Deze kan uit één, twee of drie onderdelen bestaan.

Maar wat voor verschil maakt dit nou?

Als bijvoorbeeld een onderdeel van de crank kapot gaat is eentje met drie onderdelen makkelijker te vervangen. Ook zit alles bij een driedelige crank beter in elkaar wat een betere kwaliteit betekent.

Kijk dus naar hoeveel onderdelen de crank heeft. Hoe meer hoe beter. Meestal zitten op de duurdere aribikes een meerdelige crank.

Beste airbikes voor thuis kopen

Afsluiting

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen met je aankoopkeuze voor een airbike. Voel je vrij om alle opmerkingen en/of vragen in de reacties hieronder te zetten!

Meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk naar mijn artikel over fitness apparaten voor thuis of lees al mijn artikelen over fitnessproducten waarmee je beter kunt gaan fitnessen en sporten!

Of lees mijn drie meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.