De Beste Krachtstations voor thuis (+ Unieke & Gratis Bonus!)

Welke Is Het Beste Voor Jou?

Het krachtstation. Het is de manier om van je huis een echte privé sportschool te maken.

Dit brengt veel voordelen met zich mee zoals niet te hoeven zweten tussen allemaal mensen die je niet kent. Ook heef je geen abonnementsgeld te betalen

Daarbij is het tijdbesparend en nog is goed voor je motivatie en gezondheid en al met al dus een enorm goede investering.

Maar wat is nou het beste krachtstation voor jou? Waar moet je op letten bij het kopen en het vergelijken van een krachtstation en zijn er nog extra tips bin het trainen met een krachtstation?

Dat gaan we in dit artikel uitzoeken!

We gaan eerst kijken naar wat nou precies de voordelen van een krachtstation zijn, daarna gaan we over de top 8 beste krachtstations voor thuis waarna we overgaan op de aandachtspunten bij het kopen van een krachtstation.

Als laatste gaan we nog wat tips geven die je kunt gebruiken om het trainen met een krachtstation nog fijner en leuker te maken. Als je goed violet zie je ook nog een exclusieve en gratis bonus na de top 8 ;).

Laten we in ieder geval meteen beginnen en geen tijd meer verliezen!

Voordelen Van een Krachtstation

Voordat we beginnen met de 8 beste krachtstations voor thuis wil ik het hebben over welke voordelen je nou hebt met een krachtstation in je eigen huis en waarom het zo’n geschikt toestel is voor thuis.

Vandaar dat ik hier 4 redenen heb staan waarom een krachtstation een uiterst geschikt apparaat is om thuis mee te sporten!

Een sportschool in je eigen huis

Met een krachtstation in je eigen huis hoef je niet je eigen huis uit om fit te worden, af te vallen of spiermassa op te bouwen. Hierdoor ligt de psychische drempel om daadwerkelijk te gaan sporten een stuk lager omdat je niet helemaal naar de sportschool hoeft te fietsen of rijden.

Hierdoor ga je ook sneller en vaker sporten. Ook kan je zelf bepalen waneer je gaat sporten, hoe je gaat sporten, welke muziek je draait etc. Je hoeft ook niet te wachten totdat elk apparaat beschikbaar is omdat alles tot je beschikking is.

Daarbij komt misschien wel het allerbelangrijkste van allemaal: Privacy en vertrouwen. Het eigen vertrouwen en privacy van je eigen huis. Niemand die je ziet en/of kan oordelen waardoor je er compleet voor kunt gaan.

Geen abonnementsgeld

Daarbij hoef je ook geen abonnementsgeld te betalen omdat je eenmaal niet naar de sportschool gaat. Zo kan je je investering op den duur meer dan terugverdienen. Ook de privacy, het vertrouwen en het niet hoeven te wachten geven extra waarde aan een krachtstation voor thuis.

Langdurig plezier

We kunnen er niet omheen. De investering die je moet maken om een krachtstation te kopen is eenmaal hoog en dat zal niet snel veranderen. De goedkopere krachtstations beginnen rond de €500 en je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Er zijn zelfs krachtstations van €5000+.

In de top 8 beste krachtstations voor thuis heb ik echter er voor gekozen om niet boven de €1600 te gaan omdat ik vind dat je dan onnodig geld gaat besteden. Je kunt al voor de helft een uitstekend krachtstation hebben waardoor eentje van €5000, naar mijn mening, overbodig is.

Ondanks dat de investering best wel groot is, is er wel een groot voordeel aan een krachtstation. Hij kan wel tot 10 jaar en langer meegaan waardoor je er enorm lang plezier mee kunt hebben.

Echter vereist een krachtstation voor deze levensduur ook verwacht onderhoud zoals hem periodiek even schoonmaken of waar nodig even oliën. Al met al niet zulke erge dingen toch ;).

Tijdbesparend

Op en neer naar de sportschool, inchecken en de hele tijd wachten totdat iemand klaar is bij zijn of haar apparaat kost een hele hoop tijd.

Met een krachtstation kan je dit allemaal voorkomen. Jij bent namelijk de enige die traint in jouw persoonlijke sportschool. Je kunt meteen na het sporten on de douche stappen, je hoeft niet te wachten op andere mensen en je hoeft niet op en neer naar de sportschool te gaan.

Dit bespaard allemaal veel tijd. Dit kan heel voordelig zijn als je vaak drukke dagen hebt in je week en niet zo houdt van onnodig tijd verspillen.

Motivate & Gezondheid

Je eigen sportschool, eigen muziek, het niet hoeven te wachten op Jan en alleman en natuurlijk privacy. Zo heb je een hoger tempo, minder irritatie en minder onderbroken worden.

Dit allemaal verlaagt de drempel en verhoogt de motivatie om te gaan trainen waardoor je alleen maar meer gaat trainen.

Dit is natuurlijk goed voor je gezondheid. Het meer sporten en bewegen helpt onder andere voor je hart, longen, spieren en alles eromheen alleen maar sterker zal worden.

Afvallen en spiermassa opbouwen

Doordat alles sterker wordt en je meer spiermassa krijgt ga je meer calorieën standaard verbruiken. Meer spiermassa betekent namelijk meer calorieën verbranden omdat het spierweefsel ook energie nodig heeft.

Hoe meer ervan is, hoe meer energie ze nodig hebben. Dit helpt bijvoorbeeld ook met afvallen en je vetpercentage verlagen. Ook zelf na je training verbrandt je nog calorieën, zelfs al je tv zit te kijken op de bank. Dit verschijnsel wordt rustverbranding genoemd.

Beste Krachtstations voor Thuis

Hieronder heb ik een lijster gemaakt met de beste krachtstations voor thuis in bijna elke prijsklasse. Deze prijs gaat is oplopend wat betekent dat de eerste de goedkoopste is en de laatste de duurste is. Ik heb hierbij gekozen voor hometrainers die nog een redelijke prijs hebben en niet boven de 1600 euro komen

Ik heb geprobeerd om voor elk soort persoon een perfecte hometrainer te vinden. Naast de naam zie je een tekstje waar die hometrainer in uitblinkt. Ik hoop zo dat iedereen zijn eigen perfecte hometrainer kan kiezen en kan kopen.

Je zult per hometrainer een tekstje zien met alle belangrijke functies en eigenschappen per hometrainer. Wil je echter alles snel lezen en overzien? Dan heb onder elk tekstje per hometrainer een lijstje staan met alle opties en eigenschappen.

Laten we meteen beginnen!

Physionics Trend24 ~ Beste krachtstation voor beginners

Zoek je het beste krachtstation voor beginners? Kies dan de Physionics Trend24!

De Physionics Trend24 heeft namelijk 40kg aan individueel instelbare gewichten waarmee je kunt trainen wat een uitstekende hoeveelheid voor beginners is. Verder heeft het ook vele mogelijkheden zoals een afzonderlijke modules bankdrukken, vinder-oefeningen, lat pull-downs en curl bars.

Ook qua comfort en kwaliteit kom je niks tekort op de Physionics Trend24. Hij heeft namelijk een gewatteerde bank voor comfortabelere training, een extra kabel voor oefeningen zoals armspieroefeningen en roeien.

Ook heeft de Physionics Trend24 een metalen opstapje voor kruloefeningen tijdens het staan en een frame van een samenstelling van textielgrondstoffen van 100% polyurethaan, metaal en kunststof met schuimvulling.

Al met al is de Physionics Trend24 een multifunctioneel fitnessstation met meer dan 30 trainingsmogelijkheden, een totaal gewicht van ca. 85,5 kg, afmetingen van (LxBxH in cm) van 151x98x203, een maximaal belastbaar gewicht van 200 kg en een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar.

 • Individueel instelbare gewichtschijven gewicht: 9 x 4,54 kg (totaal 40kg)

 • Afzonderlijke modules bankdrukken, vinder-oefeningen, lat pull-downs en curl bars

 • Extra kabel voor oefeningen zoals armspieroefeningen en roeien

 • Gewatteerde bank voor comfortabelere training

 • Metalen opstapje voor kruloefeningen tijdens het staan

 • Frame van een samenstelling van textielgrondstoffen van 100% polyurethaan, metaal en kunststof met schuimvulling

 • Totaal gewicht: ca. 85,5 kg

 • Maximaal belastbaar gewicht van 200 kg

 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar.

 • Afmetingen van (LxBxH in cm) van 151x98x203

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Dione Krachtstation Homegym HG3 ~ Beste budget krachtstation

Zoek jet het beste budget krachtstation voor thuis? Kies dan de Dione Krachtstation Homegym HG3!

Met een standaard hoeveelheid aan gewichten van 45kg, wat uitbreidbaar is tot 100kg en de mogelijkheid tot meer dan 30 verschillende oefeningen heb je aan de Dione Krachtstation Homegym HG3 al misschien wel meer dan genoeg.

Naast dit heeft de Dione Krachtstation Homegym HG3 een fluisterstil V-belt systeem waarmee je elke keer traint. Je zult dus vrijwel niks horen van alle machines tijdens het trainen waardoor je geen focust verliest.

Daarbij komen zoals verwacht ook de trainingsunits zoals de bench press en butterfly unit, latissimus en curl bar, leg curler, arm curl console en een metal step voor standing curl oefeningen zodat je vrijwel alle spiergroepen kunt trainen.

Qua comfort loopt de Dione Krachtstation Homegym HG3 ook niet achter. Hij heeft namelijk een verstelbare comfort zitting met instelbare hoogte en een ruglening met goede ondersteuning voor de wervels

Als laatst heeft de Dione Krachtstation Homegym HG3 een totaal gewicht van 110kg, maximaal gebruikersgewicht van 120 kg, afmetingen van (LxBxH in cm) van 194x87x206 en een Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

Hier nog een overzicht van alle oefeningen die je o.a. kunt doen op de Dione Krachtstation Homegym HG3:

 • Press up
 • Butterfly
 • Lat pull
 • Abs oefening
 • Triceps zittend
 • Leg extension
 • Biceps
 • Shoulder
 • Triceps, staand
 • Single arm extension
 • Leg abduction
 • Leg adduction
 • Hamstring curl
 • Rowing
 • Glute raises
 • Standaard hoeveelheid aan gewichten van 45kg, wat uitbreidbaar is tot 100kg

 • Mogelijkheid tot meer dan 30 verschillende oefeningen

 • Fluisterstil V belt sytreem

 • Trainingsunits zoals de bench press en butterfly unit, latissimus en curl bar, leg curler, arm curl console en een metal step voor standing curl oefeningen

 • Ruglening met goede ondersteuning voor de wervels

 • Verstelbare comfort zitting met instelbare hoogte

 • Afmetingen van (LxBxH in cm) van 194x87x206

 • Totaalgewicht: 110 kg

 • Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Focus Fitness Home Gym Unit 2 ~ Het zwaarste mee trainen

Zoek jij het krachtstation waarmee jij het zwaarste kunt trainen voor een zo goed mogelijke prijs? Kies dan de Focus Fitness Home Gym Unit 2!

Met de Focus Fitness Home Gym Unit 2 heb je namelijk 50kg aan gewichtsblokken maar met het slimme katrollersysteem kan dat verdubbelt worden waardoor je eigenlijk tot 100kg aan weerstand kan verwachten.

Verder heb je de te verwachten extra trainingsunits zoals bankdruk als butterfly beugels, lat pulley station, been unit voor zowel bovenbenen als kuiten en als extra accessoires een extra lange lat pulley, een korte lat pulley en een enkel strap.

Verder is technisch en kwalitatief de Focus Fitness Home Gym Unit 2 ook helemaal in orde. Hij heeft sterkere kabels die zijn omkleed met nylon en waarbij de katrollen van kogellagers zijn voorzien. Verder is het frame gemaakt van metaal met in vier hoeken stabilisatoren om het krachtstation stabiel te houden.

Als laatst is het maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness Home Gym Unit 2 120kg met een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar, afmetingen van (LxBxH in cm) van 150x95x190 en een netto product gewicht van 100kg.

Hier nog een overzicht van de oefeningen die je o.a. met de Focus Fitness Home Gym Unit 2 kunt doen:

 • Borst: Bench Press en Butterfly.
 • Rug: Front en Back Lat Pulldown.
 • Armen:Tricep pushdown, triceps extension en standing cable curl.
 • Benen: Leg extension en Leg curl.
 • Buik: Ab crunch en Cable crunch with twist.
 • Schouders: Cable upright row en Cable front raise.
 • Inclusief 50 KG gewichtsblokken

 • Gewicht verdubbelt door het ingenieuze katrollersysteem

 • Verschillende trainingsunits: bankdruk als butterfly beugels, Lat Pulley station, Been unit voor Zowel bovenbenen als kuiten

 • Accesiores: Lange lat pulley, Korte lat pulley, Enkel strap

 • Sterke kabels zijn omkleed met nylon en de katrollen zijn van kogellagers voorzien.

 • 4 stabilisatoren

 • Metalen frame

 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Afmetingen van (LxBxH in cm) van 150x95x190

 • Netto product gewicht van 100kg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Focus Fitness Home Gym Unit 4 ~ De betere Focus Fitness Home Gym Unit 2

Zoek je iets zoals de Focus Fitness Home Gym Unit 2 maar dan net nog een tikkeltje beter? Kies dan de Focus Fitness Home Gym Unit 4!

De Focus Fitness Home Gym Unit 2 heeft namelijk 40% meer gewichten waarbij je 70kg aan fysieke gewichten hebt maar door het ingenieuze katrollensysteem wordt het gewicht verdubbelt tijdens de training waardoor je met bepaalde oefeningen tot wel aan 140kg aan weerstand kunt trainen.

Verder zijn er natuurlijk de bijbehorende trainingsunits en accessoires zoals de lange lat pully, korte lat pully, enkele strap, 2 x korte single grips, 2 x lange single grips en een klokje waarop u tijd, het aantal oefeningen per set en calorieën kunt aflezen.

Verder is er qua kwaliteit en comfort weinig op de Focus Fitness Home Gym Unit 2 aan te merken. Hij heeft namelijk een in hoogte verstelbare zitting zorgt u voor de juist lichaamshouding.

Deze is verstelbaar zodat het bovenste gedeelte van de rugleuning en het bench press gedeelte omgekeerd kan worden zodat je low row en rare back oefeningen kunt doen. Het geheel is gemaakt van een stalen constructie voor de hoogste kwaliteit.

De katrollen zijn voorzien van kwalitatieve kogellagers en verstevigde kabels omkleed met nylon zodat ze zijn voorzien van de hoogste kwaliteit. Verder zijn er op de Focus Fitness Home Gym Unit 2 genoeg uitbreid mogelijkheden waardoor je hem nog completer kunt maken.

Als laatst heeft de Focus Fitness Home Gym Unit 2 een maximaal belastbaar gewicht van 140 kg gecombineerd met een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar, een netto product gewicht van 133kg en afmetingen van (LxBxH in cm) van 179x107x210.

Hier nog een overzicht van de oefeningen die je o.a. met de Focus Fitness Home Gym Unit 4 kunt doen:

 • Borst: Bench Press, Incline bench press, Cable crossover (Single) en Low fly.
 • Rug: Mid-row, low-row, one arm- row, standing cable row en front en back lat pull-down.
 • Armen: Tricep push down, triceps extension, overhead bicep cable curl en standing cable curl.
 • Benen: Leg extension, leg curl, hip aduction en glute kick.
 • Buik: Abdominal crunch en cable crunch with twist.
 • Schouders: Schoulder press, Upright row, Shrugs, Front raise en Lateral raise.
 • 70 kg aan gewichtsblokken

 • Ingenieuze katrollensysteem waarmee het gewicht en weerstand bij bepaalde oefeningen verdubbeld kan worden tot 140kg

 • Klokje waarop u tijd, het aantal oefeningen per set en calorieën kunt aflezen.

 • Vele accessoires zoals lange lat pully, korte lat pully, enkele strap, 2 x korte single grips, 2 x lange single grips

 • Verstelbare zitting zorgt u voor de juist lichaamshouding.

 • Stalen constructie

 • Katrollen zijn voorzien van kwalitatieve kogellagers en verstevigde kabels omkleed met nylon

 • Genoeg uitbreid mogelijkheden

 • Verstelbare stoel

 • Maximaal belastbaar gewicht: 140 kg

 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar

 • Product gewicht:133 kg

 • Afmetingen van (LxBxH in cm) van 179x107x210.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

VirtuFit KH1 ~ Het meest comfortabele krachtstation (evt. foto’s mits tekort)

Zoek je het krachtstation met de meeste comfort tijdens het trainen? Kies dan de VirtuFit KH1!

De VirtuFit KH1 heeft namelijk handgrepen die voorzien zijn van foam voor een zachte en comfortabele grip en comfortabele en stevige bekleding op de zitting en rugleuning

Ook heeft het de te verwachte trainingsunits waarmee je je oefeningen uitvoert. De VirtuFit KH1 heeft o.a. een butterfly denk, ook wel Pec Deck genoemd, die ook verstelbaar is naar een chest press. Verder is er een instelbaar preacher pad en een leg developer met foam roller.

Technisch is er ook niet weinig. aan te merken aan de VirtuFit KH1. Hij heeft namelijk een stevig en robuust 5×5 frame van staal met peofercoatijng zodat je de hoogste kwaliteit kunt ervaren. Daarbij komen ook 67,5 kg aan gewichten (15 blokken van 4,5 kg) waarmee je kunt trainen.

Als laatste heeft de VirtuFit KH1 afmetingen van (LxBxH in cm): 173x207x106, een maximaal belastbaar gewicht van 135kg, een fabrieksgarantie termijn van 4 jaar en een netto product gewicht van 112kg.

Hier nog een lijstje van oefeningen die je o.a. kunt doen met de VirtuFit KH1 kunt doen:

 • Chest press
 • Chest fly
 • Leg extension
 • Lat pull down voor
 • Lat pull down achter
 • Standing biceps curl
 • Biceps curl (zittend)
 • Up right row
 • Reversed leg raise
 • Seated row
 • Triceps push down
 • Lateral raise
 • Front raises
 • Outer en inner thigh kick
 • Back kick
 • Back row
 • Standing lat pull down
 • Variation lat pull down
 • Handgrepen voorzien van foam voor een zachte en comfortabele grip.

 • Comfortabele en stevige bekleding op de zitting en rugleuning

 • Butterfly deck, ook wel Pec Deck genoemd (verstelbaar naar een chest press)

 • Instelbaar preacher pad en een leg developer met foam roller

 • Stevig robuuste 5×5 cm stalen frame met poedercoating

 • 67,5 kg aan gewichten (15 blokken van 4,5 kg)

 • Afmetingen van (LxBxH in cm): 173x207x106

 • Maximaal belastbaar gewicht: 135 kg

 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar

 • Product gewicht: 112 kg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Hammer ULTRA Multi Gym ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je het krachtstation m,et de beste prijs/kwaliteit verhouding van deze lijst? Kies dan de Hammer ULTRA Multi Gym!

De Hammer ULTRA Multi Gym heeft namelijk gewichtblokken van een gecombineerd gewicht van 60kg met extra grote gaten voor snel schakelen tussen de verschillende weerstanden.

Dit zijn niet de enige voordelen van de Hammer ULTRA Multi Gym aangezien hij ook vrijwel geruisloos is tijdens het trainen. De gewichtblokken zijn o.a. voorzien van demping waardoor deze weinig geluid maken.

Qua comfort loopt de Hammer ULTRA Multi Gym ook niet achter. Hij heeft namelijk een verstelbare rugleuning met drie verschillende standen voor een optimale en volledige ROM bij zowel chestpress als roei-oefeningen en extra comfortabelere bekleding voor langdurige trainingen.

Als laatst heeft de Hammer ULTRA Multi Gym afmetingen van (L x B x H in cm): 167 x 105 x 200, een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg, een netto gewicht van 123,5kg en een benodigde aanbevolen ruimte (L x B x H in cm) van 217 x 105 x 200 cm.

Hier nog een overzicht van een aantal oefeningen die je met de Hammer ULTRA Multi Gym kunt doen:

 • Voor een sterke en gezonde rug: lat pulldown en roei-oefeningen
 • Voor een brede en gespierde borst: chestpress en flies
 • Voor krachtige en gespierde benen: leg extension en staande leg curls
 • Voor sterke en gedefinieerde armen: single arm curls, triceps pressdown en triceps press
 • Voor indrukwekkende brede schouders: upright rows of shoulder raises
 • Gewichtblokken van een gecombineerd gewicht van 60kg

 • Gewichtsblokken met extra grote gaten voor snel schakelen tussen de verschillende weerstanden

 • Gewichtblokken zijn o.a. voorzien van demping waardoor deze weinig geluid maken

 • Vrijwel geluidloos in gebruik

 • Verstelbare rugleuning met drie verschillende standen voor een optimale en volledige ROM bij zowel chestpress als roei-oefeningen

 • Gewicht 123,5 kg

 • Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg

 • Benodigde aanbevolen ruimte (L x B x H in cm): 217 x 105 x 200 cm

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Finnlo AUTARK 600 ~ Beste krachtstation voor onder de €1000

Zoek jij het beste krachtstation voor onder de €1000? Kies dan de Finnlo AUTARK 600!

Met een gewichtsstapel van 81,5 kg, bestaande uit 14 x 5,5 kg en 1 x 5 kg topgewicht en accessoires zoals een brede Lat bar, twee keer single handles, een triceps Rope en een small bar is de Finnlo AUTARK 600 een zeer compleet krachtstation voor thuis.

Echter stopt het daar niet. Zoals je kunt verwachten heeft de Finnlo AUTARK 600 ook veel trainingsunits zoals een:

Lat Pulldown unit, lat row unit, pec dec (zowel uni- als bilateraal) unit, chest press unit, leg extension unit, leg curl unit, biceps curl unit en een cable cross unit.

Als laatst heeft de Finnlo AUTARK 600 afmetingen van (L x B x H in cm) 185 x 78 x 196, een frame is vervaardigd uit duurzaam staal, een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg en een netto product gewicht van 173kg.

Hier nog een opsomming van een aantal oefeningen die je kunt doen met de Finnlo AUTARK 600:

 • Lat pull down A
 • Lat pull down B
 • Roeien
 • Leg curl
 • Butterfly
 • Abdominal pull
 • Bicep curl
 • Bench press
 • Gewichtsstapel van 81,5 kg, bestaande uit 14 x 5,5 kg en 1 x 5 kg topgewicht

 • Accessoires zoals een brede Lat bar, twee keer single handles, een triceps Rope en een small bar

 • Trainingsunits: Lat Pulldown unit, lat row unit, pec dec (zowel uni- als bilateraal) unit, chest press unit, leg extension unit, leg curl unit, biceps curl unit en een cable cross unit

 • Frame is vervaardigd uit duurzaam staal

 • Afmetingen: (L x B x H in cm): 185 x 78 x 196.

 • Het maximale gebruikersgewicht is 120 kg.

 • Netto product gewicht van 173kg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

BH Fitness Global Gym homegym – Premium Krachtstation

Zoek jij de premium hometrainer en de beste tussen dit lijstje? Kies dan de BH Fitness Global Gym homegym!

De BH Fitness Global Gym homegym heeft namelijk een maximale weerstand 100 kg aan gewichten meerdere zitplaatsen zodat je zelfs met meerdere mensen tegelijkertijd kunt trainen.

Daar stopt de pret echter niet! Ook heeft de BH Fitness Global Gym homegym een zeer goede plaatsing van de kabel, ondersteund door kogelgelagerde katrollen en inklapbare zetels waardoor hij minder ruimte in kan nemen.

Ook heeft de BH Fitness Global Gym homegym een exclusieve functie genaamd CAMS waarmee door een eenvoudige instelling van de verschillende bewegende onderdelen kunt gebruiken tijdens je training.

Ook is het trainen op de BH Fitness Global Gym homegym veilig omdat door de kabels op het krachtstation goed begeleid zijn en dus via gecontroleerde ofeningenne bewogen kunnen worden.

Als laatst is het frame van dit krachtstation vervaardigd uit duurzaam staal en voorzien van metalen kappen waaronder alle bewegende onderdelen zijn weggewerkt waardoor de BH Fitness Global Gym een moderne uitstraling heeft.

Als laatst heeft dit krachtstation een netto gewicht van 180kg waardoor je altijd stevig traint, ook heeft hij een maximaal belastbaar gewicht van 120kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en fmetingen van (L x B x H in cm): 174x200x225.

 • Maximale weerstand 100 kg aan gewichten

 • Goede plaatsing van de kabel, ondersteund door kogelgelagerde katrollen – een soepele beweging, zonder stroefheid.

 • Inklapbare zit – de BH-Fitness Global Gym Homegym neemt relatief weinig plaats in beslag.

 • Inklapbare zit waardoor de BH-Fitness Global Gym Homegym minder ruimte in beslag neemt

 • Voorzien van CAMS – een zeer eenvoudige instelling van de verschillende bewegende onderdelen.

 • Een gecontroleerde beweging – dankzij de juiste begeleiding van de kabel kun je je oefening uiterst veilig uitvoeren.

 • Speciale metalen kappen – alle bewegende onderdelen zijn uitstekend weggewerkt via modern ogende kappen.

 • Gewicht: 180 kg

 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar

 • Afmetingen (L x B x H in cm): 174x200x225

 • Speciale metalen kappen – alle bewegende onderdelen zijn uitstekend weggewerkt via modern ogende kappen.
 • Gewicht: 180 kg
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kg
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Afmetingen (L x B x H in cm): 174x200x225

Oefeningen: o.a.

 • Lat Pulldown
 • Triceps Pushdown
 • Chest Press
 • Pec Dec
 • Leg Extension
 • Biceps Curl
 • Leg Press
 • Calf Press
 • Dips
 • Ab Raises
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Gratis & Unieke Bonus!

We weten allemaal dat je niet alleen van trainen fitter wordt. Je moet ook goed eten. Vandaar dat we hieromheen een exclusieve en gratis bonus hebben die jou daarbij gaat helpen.

Deze bonus is een dieet van 14 dagen voor zowel vetverlies als spiermassa opbouw die je naast het gebruiken van je krachtstation en je krachttraining kunt gebruiken.

Je krijgt dus 28 dagen aan dieetplannen volledig gratis erbij! Lees verder hoe jij in 5 simpele stappen deze mooie bonus kunt ontvangen:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de bovenstaande knoppen
 3. Mail de de factuur van een van de krachtstations naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Zet ook erbij welk artikel je de bonus hebt, zo weet ik zeker dat je de juiste bonus krijgt!)
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-krachtstations-voor-thuis.png

Aandachtspunten voor bij het kopen van een krachtstation

Waar moet je op letten bij het kopen van een krachtstation? Er zijn namelijk heel wat factoren die beslissen of een krachtstationr wel goed is ja of nee.

Vandaar dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een krachtstation.

Laten we meteen beginnen!

Aantal inbegrepen kilo’s aan gewichten

Hoeveel kilo’s aan weerstand zit er op het krachtstation?

Dit is beslissen voor hoe makkelijk je de hometrainer gaat ervaren. Het zou toch zonde zijn als je binnen no time al je krachtstation te makkelijk vindt?

Kijk ook naar het feit of je losse gewichten hebt ja of nee. Met losse gewichten ben je namelijk niet gebonden aan één specifieke oefening maar kan je er oneindig zelfs maken.

Hier een aantal voordelen van losse gewichten hebben:

 • Niet gebonden zijn aan één oefening
 • Jouw lichaam kan de beweging kiezen
 • Je traint coördinatie tussen de spieren

Aantal oefeningen

Hoeveel oefeningen kan je met het desbetreffende krachtstation doen?

Dit is een hele belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je een krachtstation koopt. Als je namelijk niet de oefengen die je wilt doen kunt doen heb je een hele hoop geld verspilt.

Kijk dus altijd goed naar hoeveel oefeningen je kunt doen. Hier een paar aandachtspuntjes om te kijken in zowel de beschrijving als op de plaatjes:

 • Een bankje (goed voor dips chest flyes en nog veel meer oefeningen)
 • Handvaten zowel boven je als naast en onder je zodat je overal in elke richting oefeningen kunt doen.

Inbegrepen accessoires

Wat komt allemaal bij het krachtstation die je op het ogen hebt?

Dat is een hele belangrijke vraag aangezien je een hele hoop extra accessoires moet bijkopen als er niet veel inbegrepen zit met het krachtstation zelf.

Gelukkig wordt er per krachtstation aangeheven wat er allemaal bij inbegrepen zit. Merk je op dat een essentieel onderdeel voor jouzelf er niet bij zit? Kijk dan of het krachtstation uitbreidbaar is.

Zo kan je alle persoonlijk meest essentiële onderdelen in een krachtstation nog toevoegen als ze er niet standaard opzitten.

Totaal gewicht van het apparaat

Het gewicht van het frame van het krachtstation is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht van het frame, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaarder krachtstation stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van krachtstations naar het gewicht van het frame zelf. Hoe zwaarder het frame van het krachtstation, hoe kwalitatiever het krachtstation over het algemeen is.

Losse gewichten vs insteek gewichten

Wat voor gewichten dienen er als weerstand op het desbetreffende krachtstation? Zijn dat losse gewichten of insteek gewichten?

Insteek gewichten zijn gebruiksvriendelijke omdat je er maar een klein pinnetje in een gewicht hoeft te stoppen voordat je kunt gaan sporten. Een nadeel wat hierbij komt is dat er een lager limiet aan gewichten is wat betekent dat je sneller aan de maximum aan gewichten gaat zitten.

Echter zal dit niet snel gebeuren aangezien er meestal genoeg gewichten opzitten dat je er rigoureus met je krachtstation kunt trainen.

Met losse gewichten zit het echter, zoals je kunt verwachten, anders. Bij de meeste krachtstations waar je losse gewichten hebt moet je ze apart erop zetten waardoor het iets langer en iets minder gebruiksvriendelijk te gebruiken is. Echter kan je wel meer gewichten hierop kwijt.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te brengen.

Als je namelijk nog te zwaar bent voor om op je krachtstation te trainen kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en naar het maximaal belastbaar gewicht van het krachtstation en pas je keuze zo nodig hierop aan.

Het is belangrijk om hierin ruim te kiezen. Hoe meer kilo’s er tussen jouw gewicht en het maximale gebruikersgewicht zit, hoe bestendiger het krachtstation is en hoe langer hij dus mee kan gaan.

Ook kan het maximaal belastbaar gewicht een indicator zijn voor de kwaliteit van het krachtstation. Hoe meer hij aankan, hoe beter de bouwkwaliteit ervan is natuurlijk ;).

Afmetingen

Krachtstations zijn niet klein en het kan dus voorkomen dat je niet zo veel plaats hebt voor je krachtstation en dat je dus moet kijken naar de afmetingen om te zien of het krachtstation wat je op het oog hebt wel überhaupt past.

Het krachtstation moet eenmaal wel in je garage, kelder, zolder schuur of slaapkamer passen.

Meet altijd eerst de ruimte op die je app oog hebt om het krachtstation in te plaatsen en kijk daarna of het krachtstation wat je op ogen hebt daarin past.

In de top 8 hierboven staan bij alle krachtstations de afmetingen weergegeven.

Mogelijke extra attributen

Hoe veel extra attributen kan je toevoegen aan je krachtstation?

Dit is een goede vraag om te stellen zodat je weet of je je krachtstation verder kunt uitbreiden in de toekomst. Ieder krachtstation kan namelijk uitgebreid worden, echter wil je natuurlijk wel dat de jouwe ook kan uitbreiden in de attributen en/of extra’s die jij op oog hebt.

Kijk dus altijd of hetgeen waarnaar je mogelijk wilt uitbreiden mogelijk is.

Laat het krachtstatiotn die je op het oog hebt bijvoorbeeld toe om bijvoorbeeld chest flyes te doen met een dumbell set zonder dat andere onderdelen in de weg komen?

Hoe meer opties je hierin hebt, hoe beter het krachtstation natuurlijk is.

Extra tips voor bij het trainen

Omdat het trainen met een krachtstation niet niks is en het best wel een verschil is van het trainen zonder een. Ook is ieder krachtstation verschillend. Vandaar dat ik hier wat tips voor je heb staan zodat jij beter kunt gaan trainen met je krachtstation.

Laten we meteen beginnen met de eerste!

Voeding

We weten allemaal dat je alleen met sporten niet heel veel fitter gaat worden. Je moet voor een fitter lichaam en lifestyle ook beter gaan eten.

Dit kan echter op verschillende niveaus:

 • Je kunt een echt dieet gaan volgen met strengere regels en meer beperkingen waarmee je wel sneller resultaat gaat zien.
 • Of je kunt een eigen dieet maken die minder streng is. Deze laat natuurlijk wel minder snel resultaten zien.

De eerste opties is, zoals hierboven vermeldt, een strengere aanpak die wel eerder resultaat laat zien. Het is dan ook een combinatie van meer sporten en gezonder eten.

Een perfect dieet je je kunt combineren met het trainen op een roeitrainer is de Afslank Receptenbijbel (Lees hier mijn Afslank Receptenbijbel Review!).

De tweede manier is een combinatie van meer sporten met je krachtstation maar met een minder streng dieet. Het is heel simpel. Het enigste wat je hoeft te doen is minder snoepen met meer fruit en groente eten.

Pak bijvoorbeeld in plaats van een stukje chocola een banaan als snack. Met veel discipline kom je al een heel stuk.

Zet een spiegel neer

Een sportschool zonder sportschool is geen sportschool, en die van jou ook niet!

Naast dat je jezelf kan zien zweten en flaneren brengt een spiegel ook een hele hoop extra functies met zich mee.

Met een spiegel kun je namelijk zien of je de oefeningen goed uitvoert. Dit is heel belangrijk omdat je zonder eentje al veel sneller blessures kunt krijgen. Ook kan je met ene spiegel je gemaakte progressie persoonlijk met eigen ogen ervaren.

Daarbij kan je ook het inzicht opdoen of je iets zwakkere plekken hebt die meer aandacht en training vereisen. Al met al geeft de visuele ondersteuning van een spiegel een hele hoop voordelen met zich mee.

Gewichten, variatie & en opbouwen

Kies de juiste hoeveelheid gewicht wat genoeg uitdaging biedt en verhoog de gewichten als ze te makkelijk worden om de progressie door te laten gaan

Varieer ook in de oefeningen, doe niet alleen de makkelijkste of de makkelijkst uit te voeren oefeningen maar kies ook soms de wat moeilijkere die niet zo leuk zijn. – train ook verschillende spiergroepen

Bouw ook alles goed en met zijn tijd op. te snel willen lijdt tot blessures – gebruik zo nodig een fitnessschema voor beginners – begin ook niet te vaak en train elke keer weer andere spiergroepen bijv

 • Dinsdag: Biceps en rug
 • Donderdag: triceps, borst en buik
 • Zaterdag: Benen en schouders

Stel een fitness programma samen

Stel een fitnessschema voor jezelf samen. Dit gaat een hele hoop meer structuur aan je fitness geven. Zo kan je steeds andere spiergroepen trainen zodat je geen spiergroepen overbelast.

Hierbij is niet te zwaar beginnen een heel belangrijke regel die je in je achterhoofd moet houden. Ik zou aan elke beginner aanraden om met maximaal drie keer in de week te beginnen met trainen.

Hier een voorbeeld van een dergelijk fitnessschema:

 • Maandag: Borstspieren en triceps
 • Woensdag: Rug, schouders en biceps
 • Zaterdag: Benen en armen

Dit is echter een voorbeeld. Maak natuurlijk eentje die bij jou eisen en dagelijkse agenda past. Probeer echter wel genoeg en evenveel ruimte tussen elke trainingsdag te doen.

Voeg een cardio apparaat toe

Naast krachttraining is cardio ook een essentieel onderdeel van een gezond lichaam en een gezonde lifestyle. Het maakt daarbij niet uit of je dat op een hoge of lage intensiteit doet. Zolang je maar regelmatig cardio beoefent.

Je kunt dit doen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen buiten, fietsen of door je sportschool thuis nog completer te maken en bijvoorbeeld een hometrainer te kopen.

De hometrainer is hiervoor een uiterst geschikt fitnessapparaat omdat je daarmee op zowel een lage als hoge intensiteit kunt trainen en omdat ze niet heel veel kosten in vergelijking met een krachtstation. Soms zelfs minder dan de helft!

Meer informatie over de beste hometrainers? Kijk dan hier de beste hometrainers voor thuis!

Neem een volledige ruimte in beslag

Als je een krachtstation wilt aanschaffen is het wel aan te raden om hiervoor wel een gehele ruimte hiervoor beschikbaar te stellen.

Het gaat namelijk heel moeilijk om nog eens films te gaan kijken in een eigen sportschool op bijvoorbeeld je zolder. Bespaar dus jezelf al het gedoe en zet één gehele ruimte tot je beschikking.

Afsluiting

Ik hoop dat ik je met dit artikel kon helpen om jouw aankoopkeuze van jouw perfecte krachtstation te maken. Ik hoop dat je er veel plezier mee gaat hebben.

Zoek je nog fitnessattributen om bij je sportschool in je eigen huis te hebben? Kijk dan hier de belangrijkste benodigdheden voor thuis fitness! Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente en relevante berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *