De 20 beste dieet tips om af te vallen!!

Dieet tips om af te vallen

dieet tips

Jij bent op zoek naar de beste dieet tips om af te vallen. Je wil niet alleen die kilo’s verliezen.

Je bent er zo klaar mee dat je ook niet wil dat die kilo’s ooit nog terugkomen. Daarom scrol je het internet af voor het beste en effectiefste dieet om af te vallen.

Ik zal maar met de deur in huis vallen. Ik geloof niet in het volgen van een dieet. Ik geloof in het aanleren van een gezond eetpatroon.

Ik zal je ook vertellen waarom ik niet geloof in diëten. 

Waarom ik niet geloof in diëten

Ik weet dat je graag je lichaam wil veranderen. Je voelt je niet fit, niet energiek en niet mooi. Je durft niet meer in de spiegel te kijken naar jezelf omdat het je verdrietig maakt. Je bent niet meer blij met hoe je eruit ziet.

Maar je begrijpt er niets van. Je probeert het ene na het andere dieet en niets lijkt te werken. Doe je wat fout? Moet je verder zoeken naar een ander dieet dat je wel de gouden formule geeft? Of is er wat anders aan de hand. 

De basis van afvallen

Diëten werken niet omdat je er niets van leert. Denk er eens goed over na. Hoe je nu eet en drink maakt je te zwaar. Een kort en streng dieet helpt je misschien om een paar kilo of wat vocht te verliezen.

Maar als je daarna weer gaat eten zoals je altijd hebt gedaan verandert er niets. Je komt gewoon weer aan. Daar ligt het probleem. Daar moet je iets aan veranderen. Maar dan wel op een manier die makkelijk is vol te houden en die goed past bij je levensstijl. 

De basis van afvallen is dan ook heel simpel. Krijg minder energie (calorieën) binnen met je eten en drinken dan de energie (calorieën) die je lichaam verbrand. 

20 dieet tips om je te helpen met afvallen. 

De beste dieet tips die je gaan helpen om af te vallen zal ik hieronder met je delen.

Tip 1: Eet 500 minder calorieën dan je nodig hebt. 

We hebben allemaal een dagelijkse caloriebehoefte die afhankelijk is van een aantal dingen. Dit hangt af van je geslacht, leeftijd en hoeveel uur je per week beweegt. Als je weet hoeveel calorieën je dagelijks mag binnen krijgen moet je ervoor zorgen dat je 500 minder calorieën binnen krijgt. 

Tip 2: Eet minder suikers en bewerkt eten

Probeer zo puur mogelijk eten te eten. Laat eten waar veel suikers in staan zoveel mogelijk staan. Ook eten wat is gemaakt in een fabriek en wat je lang kunt bewaren is niet zo gezond. Kies liever voor dingen als fruit, groente en producten die uit de natuur komen. 

Tip 3: Krijg meer vezels binnen

Om vol te zitten en je spijsvertering op gang te brengen is het nodig dat je voldoende vezels binnen krijgt. Vezels zitten vooral in volkoren producten maar zitten ook in groente en fruit. 

Tip 4: Let op natuurlijke suikers

Als je erop let dat je niet veel suikers binnen krijgt is het ook goed om te letten op natuurlijke suikers die voortkomen uit fruit. Dit lijkt gezond maar te veel is niet goed voor je als je wil afvallen. 

Tip 5: Eiwitten, eiwitten, eiwitten.

In deze dieet tips kan dit natuurlijk niet ontbreken. Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon. Je zit er voller van en het helpt je spiermassa te behouden.

Als je afvalt wil je niet dat je spiermassa afneemt, deze wil je juist behouden. De regel is dat je 2 gram per kilo lichaamsgewicht aan eiwitten moet binnen krijgen. 

Tip 6: Ga ongezonde vetten uit de weg

Dit is een tip die je waarschijnlijk wel eerder bent tegengekomen maar toch kan hij niet ontbreken uit het lijstje. Ongezonde vetten zijn niet goed voor je. Laat dus voortaan de frietjes, pizza en alle andere ongezonde vetten lekker staan. 

Tip 7: Kies voor gezonde vetten

Gezonde vetten zijn juist wel weer goed voor je. Deze heeft je lichaam weer nodig om goed te functioneren. Met gezonde vetten bedoelen we dan olijfolie, kokosolie, noten, pitten en zaden. 

Tip 8: Niet te veel vetten

Gezonde vetten heeft je lichaam nodig maar dit heb je maar in kleine hoeveelheden nodig. Een handje noten is bijvoorbeeld voldoende. Hou dus goed in de gaten hoeveel gezonde vetten je binnen krijgt. 

Tip 9: Eet meer vegetarisch

Het is heel goed om vaker vegetarisch te koken. Dit maakt je creatief en daagt je uit om een groot deel van je maaltijden samen te stellen met gezonde groenten. 

Tip 10: Eet groente bij elke maaltijd

Groente eten is onderdeel van een gezond eetpatroon. Een slimme tip om veel groente te eten is bij elke maaltijd groente te eten. Dan krijg je meer groente binnen op een eenvoudige manier. 

Tip 11: Eet voldoende fruit

Net als groente is fruit ook heel gezond. Heb je moeite met het eten van fruit? Eet dan een portie met je ontbijt en lunch. 

Tip 12: Water 

Water drinken is de beste manier om je lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren en vol te zitten gedurende de dag. Wist je al dat je soms trek hebt terwijl je eigenlijk gewoon dorst hebt? Drink elke dag 1,5 liter water om dit soort snaaibuien te voorkomen. 

Tip 13: Geen sappen en frisdrank

Sappen en frisdranken zijn geen goed idee omdat ze vol zitten met suikers. Neem dit niet meer mee en vervang het voortaan door water of kruidenthee. 

Tip 14: Alcohol laten staan

Ook alcohol is niet gezond voor je als je wil afvallen. Alcohol is een flinke caloriebom en het is dan ook slim om het niet meer te drinken of maar twee drankjes per week te nemen.

Tip 15: Geen pakjes en zakjes

Pakjes en zakjes zitten vol met ongezonde ingrediënten die je niet nodig hebt. Leer jezelf om je maaltijden helemaal zelf samen te stellen met de basis ingrediënten die je nodig hebt. 

Tip 16: Gezonde tussendoortjes

Zorg ervoor dat je altijd een gezonde snack in de buurt hebt. Als je dan trek hebt in wat lekkers dan neem je een gekookt eitje, groente hapje of iets anders waar je van geniet. 

Tip 17: Eten meenemen buiten de deur

Als je buiten de deur bent is het een stuk moeilijker om niet in de verleiding te komen wat te eten mee te nemen. Neem daarom altijd genoeg eten mee voor onderweg. 

Tip 18: Gezonde snoep momenten

Snoepen hoort ook onderdeel te zijn van het leven. Maar dit moet wel in verhouding zijn. Eet daarom 80% van de tijd gezond en geniet 20% van de tijd van ongezond eten. 

Tip 19: Jezelf afleiden

Heb je enorme behoefte om te snoepen in de avond? Ga dan eens wat anders doen. Maak een wandeling door de buurt, kijk een serie, zet je muziek op en ga dansen. De kans is groot dat je na een half uur geen behoefte hebt om te eten. 

Tip 20: Meer bewegen

Op het moment dat je wil afvallen helpt het je enorm als jij je lichaam helpt meer energie (calorieën) te verbranden. Dit doe je door meer te bewegen. Kies een manier van sporten die bij je past en je makkelijk kunt volhouden. 

Met deze dieet tips lukt afvallen wel!

Ik heb je met deze dieet tips laten zien wat de belangrijkste dingen zijn waar jij je op moet focussen. Het is goed om te begrijpen dat het allemaal gaat om het aanleren van een gezond eetpatroon. Dit is de basis om af te vallen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *