Dunlop Air-750 Roeitrainer Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Is De Dunlop Air-750 Jouw Geld Waard?

In de wereld van roeitrainers is er zo veel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke roeitrainer is nou de beste en het meest geschikt voor me?

Na heel wat onderzoek over roeitrainers heb je dus de Dunlop Air-750 gekozen om even wat specifieker te gaan bekijken. Laat jen nou precies op het juiste adres zijn!

Op deze pagina gaan we namelijk de Dunlop Air-750 een volledige review geven en van begin tot eind bekijken zodat jij de juiste aankoopkeuze kunt maken!

Daarbij gaan we kijken naar de roeitrainer zelf, de specificaties, wat algemene aandachtspunten bij het kopen van een roeitrainer en uiteindelijk wat FAQ’s!

Laten we geen tijd meer verspillen en meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Dunlop Air-750 ~ Ongecompliceerde luchtweerstand roeitrainer

De Dunlop Air-750 is een perfecte luchtweerstand trainer voor de mensen die niet al te ingewikkelde roei ervaring willen, maar toch echte kwaliteit roeitrainer willen.

Deze roeitrainer is namelijk gemaakt met een een systeem dat weinig geluid maakt ondanks dat het een luchtweerstand roeitrainer is.

Hij heeft ook oneindig veel weerstandsniveaus omdat hij gebruikt maakt van een luchtweerstandsysteem.

Naast dit heeft het een simpel scherm waarop je alle informatie kan zien die je maar zou kunnen willen.

Deze roeitrainer heeft een sterke constructie waardoor hij heel stabiel is, maar ondanks deze sterke constructie is hij opklapbaar en dus super simpel op te bergen.

Het maximaal belastbaar gewicht is 135kg en de maximaal gebruikerslengte is 200cm wat wordt gecombineerd met een fabrieksgarantie van 1 jaar.

 • Luchtweerstandsysteem
 • Luchtweerstand
 • LCD scherm (met tijd, roeifrequentie (SPM), calorieverbruik)
 • Inklapbaar met transportwieltjes
 • Super stabiel door stabilisatoren voor en achter
 • Weinig herrie ondanks luchtweerstand systeem
 • Maximaal gebruikerslengte: 200cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 135 kg
 • 1 jaar fabrieksgarantie
 • Afmetingen uitgeklapt: (LxBxH) 212 x 53 x 75 cm
 • Afmetingen ingeklapt: (LxBxH) 73 x 42 x 165 cm

Functies van de Dunlop Air-750

Wat betekenen al deze gegevens nou precies? Daar gaan we het in de volgende paragrafen over hebben zodat jij precies te weten komt wat de Dunlop Air-750 roeitrainer allemaal inhoudt.

Luchtweerstand roeitrainer

Luchtweerstand roeitrainers maken gebruik van lucht als weerstandssysteem. Het mooie aan dit is dat, als je harder gaat roeien, je ook meer energie nodig hebt. Je hebt dus oneindig veel weerstandsniveaus. Hier de voor en nadelen van een luchtweerstand roeier:

 • Oneindig veel weerstanden
 • Egalere roeibeweging
 • Realistischere roeiervaring
 • Maakt meer geluid dan bijv. magnetische roeier

Uit consumenten reviews is gelezen dat de Dunlop Air-750 roeier minder geluid maakt dan je zou verwachten. Je kunt er gemakkelijk TV mee kijken!

Inklapbaar en transportwieltjes

De Dunlop Air-750 is een opklapbare roeitrainer wat betekent dat hij gemakkelijker op te bergen is. Dit betekent dat hij niet vaak in de weg zou staan als je niet aan je trainen bent.

Ook is de Dunlop Air-750 te gebruiken in kamers die niet zo groot zijn waardoor hij in zowat bijna elk huis past!

De afmetingen van de Dunlop Air-750 zijn uitgeklapt 212 x 53 x 75 cm en ingeklapt 73 x 42 x 165 cm

Ook zijn er transportwieltjes aanwezig waardoor je hem ook gemakkelijk rond je huis kunt transporteren!

LCD scherm

Met de Dunlop Air-750 komt ook een LCD scherm met o.a tijd, roeifrequentie (SPM), calorieverbruik tijdens de training. Zo kan je precies bijhouden hoe goed je aan het doen bent tijdens je training.

Deze parameters kan je dan ook vergelijken tussen trainingen waardoor je je progressie kunt bijhouden. Ideaal dus!

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een roeitrainer

Hoogstwaarschijnlijk is de Dunlop Air-750 niet de enige roeitrainer waarnaar je aan het kijken bent. Misschien ben je wel meerdere roeitrainers aan het vergelijken. Let dan goed op!

Hier heb ik wat algemene aandachtspunten neergezet waarmee je goed meerdere roeitrainer met elkaar kunt vergelijken.

Deze punten verschillen eventueel in behoefte per persoon maar soms ook per roeitrainer. Houd ze dus altijd in je achterhoofd!

Garantie

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een roeitrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop. Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Let dus altijd goed op!

Maximale lichaamslengte

Het is natuurlijk niet handig als je een roeitrainer koopt waar je helemaal niet op past. het is dan ook niet voor iedereen belangrijk maar wel voor de mensen die wat langer zijn dan de gemiddelde Nederlander. Er zijn roeitrainers die namelijk maar een maximale lichaamslengte van 180cm aankunnen.

Sommige roeitrainers hebben hier helemaal geen last van omdat deze zo’n lange rails hebben dat echt iedereen erop past. Deze hebben dus geen maximale lichaamslengte.

Maximale lichaamsgewicht

Sommige roeitrainers hebben een zwakkere constructie dan andere. Hierdoor kan niet iedereen op een bepaalde roeitrainer trainen.

Let dus altijd op het maximale lichaamsgewicht die een roeitrainer aankan. Het zou zonde zijn als je er eentje koopt waarvoor je te zwaar bent.

Het is gelukkig voor de meesten niet van toepassing. Echter, het is altijd handig om te checken en mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Stabiliteit van de roeitrainer

Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens het roeien gaat schuiven. Kijk dus altijd naar de stevigheid van de constructie. De meeste fabrikanten laten niet echt zulke feiten zien.

Kijk dan naar de reviews van mensen die het al hebben gekocht. Gelukkig kan ik zeggen dat de Dunlop Air-750 stabiel genoeg is om mee te trainen. je hoeft je geen zorgen te maken ;).

Gebruiksklasse:

Houd altijd in je achterhoofd wat jij wilt doen met de roeimachine. Wil je hem alleen maar gebruiken voor thuis, of wil je hem intensief en/of professionele gaan gebruiken?

Dit kan je vaak ook zien aan de prijs. Meestal zijn professionelere roeitrainers aan de duurdere kant terwijl roeitrainers voor thuis gebruik wat meer aan de goedkopere kant kunnen zitten.

Ook geldt: iedere professionele roeitrainer kan je thuis gebruiken, maar iedere roeitrainer die je thuis kunt gebruiken kan je professioneel gebruiken.

Functies

Dit gaat eigenlijk over jouw persoonlijke eisen waaraan de roeitrainer moet voldoen. Hoeveel toeters en bellen wil je erop hebben?

Wil je bijvoorbeeld een bepaald aantal weerstand-niveaus hebben om mee te trainen? Wil je een tablethouder hebben zodat je YouTube kunt kijken terwijl je sport etc.

Exclusieve Bonus!

Bovendien kan je via mij een unieke en exclusieve bonus ontvangen. Wil je weten hoe je dat kan doen? Lees dan een stukje verder

Deze bonus is 12 weken lang roeischema die jouw gaat helpen met het opbouwen van je conditie met een roeitrainer met daarbij een paar onmisbare tips om roeien op een roeitrainer leuker te maken. Deze kan je meteen gebruiken als je jouw perfecte roeitrainer hebt uitgekozen. Je ontvangt deze bonus door de volgende stappen te volgen:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen onder de roeimachines
 3. Mail de bol.com factuur van de roeimachine naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand in de mail!

Beoordeling

Dunlop Air-750
Dunlop Air-750

Beoordeling door Bart,

21 dec 2020
4

”Kwalitatief en makkelijk mee te trainen. Daarbij ook nog is zonder veel geluid. Wat wil je nog meer met een roeitrainer?”

FAQ’s

Waarom zou je een roeitrainer willen?

Een roeitrainer is enorm goed voor conditie, krachttraining en spierontwikkeling. Een roeitrainer is ook enorm geschikt om thuis mee te trainen.

Hoe kies je jouw perfecte roeitrainer?

Kijk naar wat je eisen zijn en naar de belangrijkste functies van een roeitrainer zoals weerstandssysteem en functies

Waar moet een roeitrainer aan voldoen?

Natuurlijk jouw eigen eisen, maar ook een paar punten die voor iedere roeitrainer geldt:

– De rails moet lang genoeg zijn zodat je een volledige roeibeweging kan maken. (Kijk naar de maximale lichaamslengte)
– Zwaar genoeg om jou uit te dagen
– Stevige en stabiele stand zodat je niet gaat schuiven tijdens de beweging

Is een roeitrainer slecht voor je rug?

Kort gezegd: met een slechte houding wel, zorg dus altijd voor goede houding.

Roeiers hebben over het algemeen minder last van hun rug dan niet-roeiers omdat de roeibeweging ook de rug traint wat helpt bij het ontlasten van de rugwervels.

Is een roeitrainer goed voor je buikspieren?

Jazeker! De buikspieren dienen als stabiliteit spieren tijdens de beweging. Ze houden je in balans. Je spant je buikspieren dus aan in bijna heel de roeibeweging.

Wil je op meer manier thuis buikspieren trainen? Kijk dan naar mijn artikel over thuis buikspieren trainen.

Kan je een roeitrainer gebruiken tijdens zwangerschap?

Ja dat kan. ik zou wel natuurlijk voorzichtiger doen. De buik groeit tot het 3de trimester dus totdat kan je kijken of het je lukt. Je kan de beweging aanpassen door je benen iets verder uit elkaar te spreiden en inplaats van het handvat richting je buik toe te bewegen, hem richting je borst bewegen.

Ga voor deskundig advies, zeker in tijden zoals een zwangerschap, altijd eerst naar een huisarts en/of fysiotherapeut!

Hoe gebruik je de roeitrainer?


– Pak de handvaten vast en buig je knieën zodat je de handvaten vast kan pakken
– Strek je benen net niet helemaal uit. Tegelijkertijd beweeg je je handen richting je buik.
– Zorg tijdens deze beweging voor een rechte rug en een rechte lijn tussen je onderarm en hand,
– Als je helemaal uitgerekt bent ga je weer terug naar de beginpositie en doe je de oefening opnieuw.

Hier een video ter verduidelijking:

Afsluiting

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Dunlop Air-750! Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over de top 8 beste roeitrainers!

Meer artikelen zoals deze waarin ik de beste fitnessproducten zoals sporthorloges of waarin ik meer fitnessapparaten voor thuis bespreek? Kijk dan naar mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.