Fitbike Ride 5 Hometrainer Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de Fitbike Ride 5!

Er zijn honderden manieren om thuis fit te blijven, vandaar ook de grote variatie in fitnessapparaten voor thuis. Je hebt crosstrainer, spinningfietsen loopbanen en ga zo maar door.

Jij bent gelukkig bij hometrainer terecht gekomen! Gelukkig maar, hometrainers zijn over het algemeen de wat meer goedkopere fitnessapparaten voor thuis en kunnen je ook nog is super fit maken!

Na heel wat onderzoek en vergelijken tussen hometrainers heb je dus de Fitbike Ride 5 gekozen om even wat specifieker te gaan bekijken. Laat je nou precies op het juiste adres zijn!

De Fitbike Ride 5 heeft niet voor niets als 5 keer de Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl gewonnen ;).

Op deze pagina gaan we de Fitbike Ride 5 een volledige review geven en van begin tot eind bekijken zodat jij de juiste aankoopkeuze kunt maken!

Daarbij gaan we kijken naar de hometrainer zelf, de specificaties, wat algemene aandachtspunten bij het kopen van een hometrainer en uiteindelijk wat FAQ’s!

Laten we geen tijd meer verspillen en meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Fitbike Ride 5 ~ Ouder maar kwalitatief model

Hoef je niet per se het nieuwst van het nieuwste te hebben maar wil wel nog steeds een uitstekende hometrainer? Kijk dan is naar de Fitbike Ride 5.

De Fitbike Ride 5 is de voormalige beste prijs-kwaliteit verhouding (kieskeurig.nl) en de voorloper van de FitBike Ride 6 iPlus. De Fitbike Ride 5 heeft ook de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl al vijf keer heeft gewonnen.

Dat is ook niet voor niets. Hij heef namelijk een fluisterstil V-belt systeem met een vliegwiel van 10 kg, 16 beschikbare weerstanden en 18 verschillende trainingsprogramma’s waaronder 12 voorgeprogrammeerde weerstandprogramma’s, vier hartslag programma’s, één manueel programma.

Qua opties is deze hometrainer ook niet schaars.

Met een verstelbaar stuur en zadel, transportwieltjes, een LCD scherm met tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, je verbruikte wattage, de omgevingstempratuur, het aantal verbrande calorieën en je hartslag kan je zowat alles bijhouden zit de Fitbike Ride 5 aan de top van de competitie.

Als laatst heeft de Fitbike Ride 5 afmetingen van 112 x 56 x 140 cm, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

 • 'Best Reviewed' award van Kieskeurig.nl al vijf keer heeft gewonnen!
 • Fluisterstil V-belt systeem
 • Vliegwiel van 10 kg
 • 16 beschikbare weerstanden
 • 18 verschillende trainingsprogramma's waaronder 12 voorgeprogrammeerde weerstandprogramma's, vier hartslag programma's, één manueel programma
 • LCD scherm met tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, je verbruikte wattage, de omgevingstempratuur, het aantal verbrande calorieën en je hartslag
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Transportwieltjes.
 • Afmetingen: 112 x 56 x 140 cm
 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
 • Maximaal belastbaar gewicht 150 kg

Functies van de Fitbike Ride 5

Wat betekenen nou al deze eigenschappen van de Fitbike Ride 5 precies? Daar gaan we in de komende paragrafen over in zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet wat de Fitbike Ride 5 Hometrainer allemaal inhoudt!

Fluisterstil V-belt systeem icm een magnetisch weerstandssysteem

De Fitbike Ride 5 heeft een zogenaamd V-belt systeem. Maar wat betekent dat nou precies? Ik kan nu wel allemaal technisch gaan doen maar daar heb je vrij weinig aan. Ik houd het simpel met alleen de voordelen doe met dit systeem van toepassing zijn

Een V-belt aandrijving is onder de weerstandssystemen een beetje de heilige graal. Hij is namelijk onderhoudsvrij en maakt minder geluid tijdens het sporten dan met bijvoorbeeld andere soorten weerstandssystemen.

Dit wordt gecombineerd met een magnetisch weerstandssysteem wat inhoud dat mangenten voor de weerstand zorgen.

Hierdoor kan je bijvoorbeeld zonder enige verstoring of geluid TV kijken of je favoriete serie of film kijken op Netflix tijdnes het sporten. Ideaal toch?

LCD scherm voor inzicht in je training

De Fitbike Ride 5 heeft een display waarop je al je benodigde parameters zoals de tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, je verbruikte wattage, de omgevingstempratuur, het aantal verbrande calorieën en je hartslag kunt meten.

Zo kan je op elk moment in de training precies alles bijhouden zodat je ten alle tijden kunt zien hoe goed je bezig bent. Ook kan je deze parameters zelf bijhouden en vergelijken met je komende trainingen om je progressie bij te houden.

Vliegwiel van 10 kg

De Fitbike Ride 5 heeft een vliegwiel van 10 kg. Het vliegwiel is het hart van het hele weerstandssysteem.

Over het algemeen geldt: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de beweging is van het trainen en hoe meer weerstanden je zou moeten hebben.

We gaan later dieper in op waar je nou precies op moet letten bij het beoordelen van het vliegwiel.

Verstelbaar stuur en zadel

Het zadel van de Fitbike Ride 5 is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar wat er voor zorgt dat je het zadel precies zo kan aftellen zoals jij dat wilt. Het stuur is niet vertelbaar maar dat wordt gecompenseerd door de verstelbaarheid van het zadel.

Je kunt namelijk het zadel precies zo zetten zodat jij ten alle tijden in een correcte positie kan trainen.

Dit zorgt ervoor dat je ten alle tijden in de juiste positie zit en niet met een verkeerde houding sport. Zo voorkom je blessures en onnodige spierpijn en klachten.

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een hometrainer

De Fitbike Ride 5 is vast en zeker niet de enige hometrainer naar waar je aan het kijken bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende hometrainers vergelijken.

Vandaar dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een hometrainer en waarmee je ook verschillende hometrainers mee kunt vergelijken.

Laten we meteen beginnen!

Gewicht vliegwiel (Roterende massa)

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een hometrainer met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Over het algemeen kun je deze vuistregels aannemen:

 • Beginners zouden voor een licht vliegwiel kunnen kiezen van 4 – 9 kg.
 • Voor meer mogelijkheden, om fanatieker te kunnen trainen, of als je met meerdere mensen die een andere fitheid hebben en samen gebruik willen maken van een hometrainer, kies je het beste voor een vliegwiel tussen de 7-15kg. (vliegwiel van de Fitbike Ride 5).
 • Fanatieke of semi-professionele fietsers zouden beter kunnen kiezen voor een vliegwiel van 15+ kg.

Verstelbaarheid van de hometrainer

Kan je het stuur en zadel verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de hometrainer wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk. Niet alleen het comdfort is van belang, ook de correcte houding. Dit kan namelijk blessures voorkomen.

Hierbij zijn 2 punten heel belangrijk:

 • Is het zadel in hoogte en naar voor of naar achter verstelbaar?
 • Is het stuur vertelbaar?

Kijk altijd of er verstelbaarheid in de hometrainer aanwezig is. Bij de Fitbike Ride 5 is alleen het zadel verstelbaar. Echter, het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar wat goedmaakt voor het statische stuur.

Je kunt namelijk je zadel precies verstellen waardoor je ten alle tijden in de correcte positie kunt sporten.

Trainingsprogramma’s voor gevarieerd trainen

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s.

Op de Fitbike Ride 5 heb je 18 verschillende trainingsprogramma’s waaronder 12 voorgeprogrammeerde weerstandsprogramma’s, vier hartslag programma’s, één manueel programma en een persoonlijk in te stellen programma. 

Gewicht van de hometrainer

Het gewicht van de hometrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere hometrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van hometrainers naar het gewicht van de hometrainer zelf. Hoe zwaarder de hometrainer, hoe kwalitatiever de hometrainer meestal is.

De Fitbike Ride 5 heeft een gewicht van 38 kilogram wat een redelijk gewicht is voor een hometrainer. De Fitbike Ride 5 heeft ook voor en achter stabilisatoren waardoor je gemakkelijk intensief kunt trainen zonder je zorgen hoeven te maken over de kwaliteit.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te nemen. Als je namelijk nog te zwaar bent voor je hometrainer kan je hem als snel beschadigen. Dit si natuurlijk zonder van je geld. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Vaak is het slim om hierin wat ruimer te kiezen zodat je zeker bent dat de hometrainer niet kapot gaat omdat de hometrainer onder te veel druk staat.

Gelukkig is dit voor de meesten niet van toepassing ;).

Garantie van de hometrainer

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een hometrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop. Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Let dus altijd goed op!

De standaardgarantie op de FitBike Ride 5 is 2 jaar op onderdelen en levenslang op frame & laswerk.

Exclusieve Bonus!

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de hometrainers.
 3. Mail de de factuur van de hometrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Beoordeling

Fitbike Ride 5!
Fitbike Ride 5!

Beoordeling door Bart,

20 feb 2021
5

”Niet voor niets een opeenvolgende prijswinnaar. Een uitstekende hometrainer!”

De Fitbike Ride 5

Een uiterst kwalitatieve hometrainer en niet voor niets prijswinnaar!

Bekijk nu de Fitbike Ride 5!

FAQ’s

Wat kost een hometrainer?

Een hometrainer kan van rond de 130 euro helemaal naar de 3000 euro gaan.

De Fitbike Ride 5 Hometrainer is rond de €399 euro geprijsd (december 2020).

Kan ik buikvet verbranden met een hometrainer?

Vetverbranding is een proces wat gebeurt op je hele lichaam. Je kunt daarbij niet een specifiek gebied focussen. Je kunt wel een specifiek gebied strakker en mooier door de spieren in dit gebeid te trainen.

Tuurlijk, als je veel sport op je hometrainer zal je vetpercentage, mits je dieet oke is, ook verlagen waardoor automatisch het buikvet ook verminderd.

Hometrainers trainen de buikspieren niet direct maar wel indirect. Een hometrainer kan er voor zorgen dat je meer buikspieren krijgt. In combinatie met de conditietraining van de hometrainer komt vetverbranding er ook bij kijken waardoor je door het trainen me teen hometrainer een plattere buik kunt krijgen.

Hoe vaak moet ik trainen op een hometrainer?

Het antwoord op deze vraag hangt af van heel veel factoren namelijk je conditie, hoeveel je al sport etc.

Als je conditie wat lager is zou ik het rustig opbouwen en niet meteen een uur op de hometrainer gaan zitten. Dit geldt ook voor hoeveel je al sport.
Sport je al redelijk wat per dag? Dan kan je al met wat langere tijden op de hometrainer beginnen.

Wil je een handig schema hebben waarmee je alles kunt opbouwen? Kijk dan naar mijn gratis en unieke bonus!

Welke spieren train je met een hometrainer?

Met een hometrainer train je voornamelijk je beenspieren maar ook een beetje de bilspieren. Deze gebruik je ook tijdens de fiets beweging.

Je gebruikt in principe dezelfde spieren als bij fietsen. Daarbij krijgen de been- en bilspieren een goede workout. Vooral de bovenbenen omdat je kracht uitoefent op de trappers.
Ook de buikspieren en rugspieren worden indirect meegetraind maar niet zo veel als de bovenstaande spieren.

Heb ik per se een ergometer nodig?

Een ergometer is een metertje die je constant op exact dezelfde weerstand laat trainen. Dit is bijvoorbeeld handig als je moet revalideren van een knieoperatie.
Zolang je niet revalideert is een ergometer naar mijn mening overbodig.

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Fitbike Ride 5! Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Hometrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.