Hometrainers en Crosstrainers: Welke Past het Beste Bij Jou?

Zoek het meteen uit!

De hometrainer en de crosstrainer, twee van de meest populaire vormen om thuis of in de sportschool te kunnen bewegen.

Ze hebben allebei veel overeenkomsten zoals dat je met allebei low impact training kunt doen, je fit houden, ze makkelijk te gebruiken zijn en dat ze natuurlijk heel populair zijn.

Ondanks dat ze in dit opzicht heel erg op elkaar lijken, lijken ze ook in heel veel plekken niet op elkaar zoals het feit dat de een een fietsbeweging simuleert en de ander een loopbeweging, dat de een alleen uithoudingsvermogen traint en de ander ook krachttraining erbij heeft of dat de een meer verstelbaar is dan de ander.

Al deze verschillen kunnen soms best wel onoverzichtelijk zijn. Vandaar dit artikel!

In dit artikel gaan we alle belangrijke verschillen tussen de home- en crosstrainer bespreken zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw persoonlijk beste keuze kunt maken.

Op het laatst geven we ook een top 3 van cross- en hometrainers zodat je meteen kunt kijken welke het beste zijn en waar je eventueel naar wilt gaan kijken.

Al met al ga je in ieder geval veel leren in dit artikel. Laten we dan meteen beginnen!

Inhoudsopgave

De Verschillen Tussen een Hometrainer en een Crosstrainer

Ondanks dat een crosstrainer en een hometrainer beide fitnessapparaten zijn voor thuis verschillen ze toch best wel van elkaar.

Ik heb hier alle belangrijke verschillen staan in de komende stukjes zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw persoonlijk beste keuze kunt maken.

Het verschil in beweging

De beweging die je maakt tijdens het sporten is misschien wel het grootste verschil.

Bij een crosstrainer maak je een loopbeweging terwijl je bij een hometrainer een fietsbeweging maakt.

De fietsbeweging op de hometrainer komt overeen met een echte fiets en doordat die niet belastend is kunnen ouderen en/of revaliderende perfect weer fit worden. Houd je dus van fietsen? Dan is de hometrainer het fitnessapparaat voor jou.

De beweging van de crosstrainer komt sterk overeen met langlaufen. Je staat namelijk op twee pedalen met twee handvaten in je hand.

De beweging van een crosstrainer komt echter niet overeen met lopen omdat het een kruisende beweging is. Wat je op een crosstrainer dan ook doet is anders dan lopen.

Je kunt de beweging van een crosstrainer eerder zien als een vloeiende beweging tussen fietsen en lopen.

Zittend of staand sporten?

Houd je liever van zittend trainen of staand trainen?

Hometrainer ~ Zittend sporten

Bij een hometrainer zit je op een zadel net zoals op een fiets. Je hoeft niet te gaan staan op de pedalen en je zit in een ontspannen houding waardoor je armen en schouders niet worden belast.

Je traint ook dan vooral je benen bij een hometrainer, met name de dijspieren en kuiten. Je bovenlichaam wordt niet echt gebruikt bij het trainen op een hometrainer.

Wil je zittend sporten maar ook je bovenlichaam trainen? Kijk dan hier naar de beste airbikes voor thuis.

Crosstrainer ~ Staand sporten

Op een crosstrainer ben je staand aan het sporten. Bij de beweging gebruik je zowel je armen als je benen waardoor je bijna je hele lichaam gebruikt. Het sporten op een crosstrainer is dus een workout voor zowel je boven- als een onderlichaam.

Ook moet je jezelf in evenwicht houden waardoor ook de stabiliteitspieren getraind worden die je helpen stabiel te blijven. De hoofdstabiliteit spier die wordt gebruikt bij het sporten op een crosstrainer is de core.

De spieren die worden getraind bij het sporten op een crosstrainer zijn:

 • Biceps
 • Triceps
 • De billen
 • Kuiten
 • Hamstrings
 • Dijspieren
 • De Core (bevindt zich rondom de buikspieren)

Verstelbaarheid van een crosstrainer of hometrainer

In hoeverre kan je een crosstrainer en hometrainer verstellen naar je eigen lichaam?

Zowel een crosstrainer als hometrainers kunnen verteld worden op je eigen lichaamseisen, de een net iets meer dan de ander.

Het is belangrijk om te weten in hoeverre je jouw hometrainer of crosstrainer kunt verstellen omdat het zonde zou zijn als je er niet op zou passen. Ook kan een verkeerde houding, die veroorzaakt kan worden door een beperkte verstelbaarheid, blessures veroorzaken.

Bij een hometrainer kan je bij de meeste het zadel en stuur in hoogte verstellen. Bij meestal de duurdere modellen kan ook het stuur naar voor of achteren verteld worden.

Meestal hebben de duurdere modellen de meeste mogelijkheden in verstelbaarheid.

Bij een crosstrainer zijn de opties een stuk minder. je kunt vaak alleen maar de pedalen een beetje naar boven of beneden verstellen. Waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer is de lengtepas.

Ben je onder de 1,60 meter? Dan zou een lengtepas van 40-45cm helemaal goed zijn. ben je echter tussen 1,7-2 meter? Dan zou je moeten kiezen voor een lengtepas van 45-55cm.

Balans en stabiliteit van een hometrainer of crosstrainer

Tussen de crosstrainer en de hometrainer zit er een verschil in hoeveel balans je hebt tijdens het sporten. Bij een hometrainer hoef je je daar gaan druk over te maken aangezien je vrijwel altijd super stabiel staat.

Bij een crosstrainer is het echter een ander verhaal aangezien je hele lichaam beweegt. Zeker als je de handvatten van de crosstrainer loslaat raak je al snel uit balans. Daardoor worden de balansspieren, zoals de core, extra getraind tijdens een workout op een crosstrainer.

Waar train je voor? Uithoudingsvermogen of kracht

Waarvoor wil je trainen? Uithoudingsvermogen of kracht?

Met een hometrainer train je vooral het uithoudingsvermogen. Als je aan de slag gaat met een hometrainer kan je je conditie serieus verbeteren. Ook kan je met een hometrainer op je eigen tempo herstellen van een blessure of operatie. Een hometrainer is niet geschikt voor krachttraining.

Een crosstrainer is echter wel geschikt voor krachttraining. Je gebruikt namelijk tijdens het sporten op een crosstrainer namelijk 80% van je spieren.

Verwacht echter niet dat the meteen de meest gespierde mens op aarde wordt. Je kan met een crosstrainer spieren opbouwen maar als je echt grote spieren wilt opbouwen zou je naar de sportschool moeten gaan.

Met een crosstrainer kan je ook je conditie en uithoudingsvermogen trainen. Je kunt met een crosstrainer voor- en achteruit lopen waardoor je ook je hamstrings en bilspieren kunt trainen.

Positie van het vliegwiel

Het vliegwiel is het onderdeel dat de weerstand(en) regelt van de home- en crosstrainer. De vuistregel die je kunt aannemen is hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler en natuurlijker de home- of crosstrainer traint en vaak hoe meer weerstanden je hebt.

Doordat je verschillende weerstanden hebt kan je ook op verschillende niveaus trainen en/of intervaltrainingen te maken.

De een hometrainer zit het vliegwiel altijd achter. Waneer je stopt met trappen stopt het vliegwiel ook met draaien. Bij bijvoorbeeld een spanningsfiets, waar je een vergelijkbare fietsbeweging maakt, blijft deze draaien.

Het gevoel wat je krijgt van het vliegwiel is bij beide gelijk aan een fiets.

Kijk hier naar mijn artikel over het verschil tussen hometrainers en spinningfietsen.

Bij een crosstrainer kan het vliegwiel voor en achter zitten. Ieder heeft zijn eigen voordelen:

Voor aangedreven crosstrainers

 • Zijn langer dan een rear driven
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen
 • De beweging is minder intensief en wat vlakker
 • Het trainen is minder zwaar voor de gewrichten
 • De pas die je maakt is langer
 • De instap is wat lager en gebruiksvriendelijker
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen

Achter aangedreven crosstrainers

 • Zijn korter dan een front driven
 • De beweging is intensiever en gaat meer op en neer
 • Het trainen is wat minder subtiel voor de gewrichten
 • De pas die je maakt is korter
 • De instap is hoger en kan wat meer inspanning vereisen
 • De beweging die je maakt lijkt op hardlopen

Weerstandssysteem

Er zijn binnen de cross- en hometrainer wereld vier soorten weerstanden:

 • Elektromagnetische weerstand
 • Magnetische weerstand
 • Remband systeem
 • Luchtweerstand

We gaan elk van deze kort bespreken

Elektromagnetische weerstand

Met dit systeem wordt de weerstand bepaald door elektriciteit die door een magneet gaat. Met dit systeem slijt het vliegwiel ook niet.

Dit is het beste, meest stille en ook het duurste weerstandssysteem.

Dit systeem is computer gestuurd waardoor je heel precies je weerstand kunt kiezen. Zo kun je hele specifieke programma’s maken en/of kiezen of een berg beklimmen.

Magnetische weerstand

Bij dit systeem zorgen magneten voor de weerstand door dichter of verder weg bij het vliegwiel te zijn. Bij dit systeem slijten wel de magneten bij het gebruik.

Dit systeem kan handmatig of computergestuurd zijn. De handmatige is goedkoper maar bevat geen programma’s. De computergestuurde is wat duurder maar kan wel programma’s hebben.

Remband systeem

Dit is het goedkoopste weerstandssysteem en meteen, naar mijn mening, de slechte omdat het de luidruchtigste is.

Dit soort weerstandssysteem is alleen maar handmatig waardoor er ook geen programma’s beschikbaar zijn. Ik zou dit systeem altijd afraden omdat het ook sneller slijtage heeft.

Je kunt beter investeren in een duurder weerstandssysteem die langer meegaat.

Luchtweerstand

Zoals de naam al verklapt wordt de weerstand in dit systeem veroorzaakt door de lucht. Hierbij geldt: Hoe harder je traint, hoe meer weerstand je hebt.Zo train je altij dop een geschikt niveau die bij jou past.

Deze soort weerstand is niet heel erg gevoelig aan slijtage waardoor hij lekker lang meekan.

Er zijn wel echter een paar nadelen aan een luchtweerstand systeem. Ten eerste kan je niet trainen op een hoge weerstand met een lage snelheid (omwentelingen per minuut). Ten tweede veroorzaken deze soms best wel wat geluid.

Low impact training

Het trainen op zowel een cross- als hometrainer wordt gezien als low-impact training wat inhoud dat het je lichaam niet veel belast.

Tuurlijk kan je nog steeds moe worden. Low impact betekent niet dat je er niks aan hebt. Low impact betekent dat je gewrichten niet veel worden belast.

Met sporten zoals fitness, voetbal, hardlopen is de kans dat je gewrichten veel worden belast groot. Op een home- of crosstrainer is er sprake van een vloeiende beweging waardoor zelf mensen erop kunnen revalideren.

Je zult dus geen last krijgen van je gewrichten als je sport met een hometrainer of airbike.

Gemakkelijk in gebruik

Cross- en hometrainer zijn gemakkelijk in gebruik. Je kunt er namelijk zo opstappen en meteen beginnen zonder al te veel gedoe. Ook kunnen ze beginnen en stoppen waneer je maar wilt wat ze ook veiliger maken.

Met een hometrainer gaat dit makkelijker dan op een crosstrainer omdat de meesten even aan de beweging van een crosstrainer moeten wennen. Omdat een hometrainer op fietsen lijkt kan iedereen er eigenlijk altijd meteen mee beginnen.

Daarom zijn cross- en hometrainers ook geschikt voor senioren, revaliderende mensen of mensen die slechter te been zijn.

Op welke verbrand je de meeste calorieën?

Welk apparaat verbrand de meeste calorieën? Het antwoord daarop is de crosstrainer. Die verbrand ongeveer 500-600 calorieën per uur.

Dit komt omdat heel veel spieren samenwerken met de beweging van de crosstrainer. Die spieren hebben allemaal energie nodig die ze ergens vandaan moeten halen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijker je vetreserves weg krijgen.

Met een hometrainer verbrand je net iets minder dan op een crosstrainer. Het verschil van een uur trainen was 19 calorieën. Maakt dit verschil je veel uit? Kies dan voor de crosstrainer.

Beschikbare ruimte

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking? Welke van twee apparaten neemt het minste ruimte in?

Over het algemeen neemt een hometrainer de minste ruimte in. Je kunt altijd kijken naar een inklapmodel. Bij de hometrainers is deze makkelijker te vinden dan bij de crosstrainers.

Is de beschikbare ruimte een factor in de keuze? Kies dan de hometrainer.

Welke is het beste?

Welke het beste is, is voor iedereen anders. De hometrainers en de crosstrainer hebben allebei voor- en nadelen. Het hangt er heel erg van af naar wat jij belangrijk vindt. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte? Kies dan voor een hometrainer bijvoorbeeld.

Ik kan je wel een stappenplan geven hoe jij de beste keuze kunt maken:

 1. Maak een lijstje met alle factoren die invloed hebben op je keuze zoals ruimte of hoeveel calorieën je ermee verbrandt etc.
 2. Kijk naar de kopjes hierboven die gaan over jouw factoren.
 3. Voeg ze samen met alle voor- en nadelen die je tegenkomt.
 4. Maak je beste keuze.

Ik hoop dat ik je hiermee op deze manier kan helpen. Heb je nog vragen? Laat ze achter in de reacties. Ik bericht zo snel mogelijk terug!

De 3 Beste Hometrainers

Nu we alle belangrijke verschillen tussen de home- en crosstrainer hebben benoemd gaan we nu kijken naar wat nou de beste home en crosstrainers zijn. Daarom hebben we bij beide een top 3:

Tunturi Cardio Fit B30 ~ Hometrainer voor beginners

De Tunturi Cardio Fit B30 is een perfecte hometrainer voor de beginner. Hij heeft namelijk alle opties die een hometrainer moet hebben voor een goedkope(re) prijs.

Hij heeft namelijk een vliegwiel van 6kg en 8 verschillende weerstand niveaus in combinatie met een magnetisch weerstandssysteem. Ze kunt dus zwaar genoeg trainen voor een nog beginnende die graag zijn conditie wilt trainen op een hometrainer.

Daarbij wordt het trainen op de hometrainer nooit saai door de handige houder voor tablet of smartphone. Door het magnetische weerstandssysteem kun je namelijk in stilte genieten van een film, serie of YouTube video!

Als je liever je statistieken van de training wilt bijhouden kan dat evengoed! Op het Digitaal LCD display op batterijen (waardoor deze hometrainer een draadloos apparaat is) kun je, in combinatie met de geïntegreerde hartslag sensoren, parameters zoals de snelheid, afstand, calorieën, tijd en cadans (trapfrequentie) bijhouden.

Als laatst is deze hometrainer niet de grootste waardoor je hem makkelijk in je huis kut neerzetten. Met afmetingen van L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en fabrieksgarantie termijn van 1 jaar kun je met deze hometrainer lekker lang vooruit!

 • Roterende massa van 6 kg
 • 8 verschillende weerstand niveaus
 • Magnetisch vliegwiel
 • Handige houder voor tablet of smartphone
 • Monitorfuncties houd je je belangrijkste parameters bij: snelheid, afstand, calorieën, tijd, cadans
 • Antislip pedalen met verstelbare straps
 • Geïntegreerde hartslag sensoren
 • Digitaal LCD display op batterijen (draadloos apparaat)
 • Afmetingen L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm.
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kg.
 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar
beste hometrainer voor thuis

FitBike Ride 6 iPlus ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je de hometrainer met de beste prijs kwaliteit verhouding (kieskeurig.nl)? Kijk dan naar deze FitBike Ride 6 iPlus.

De FitBike Ride 6 iPlus is namelijk helemaal geruisloos. In combinatie met tablethouder waarmee je je telefoon of tablet via bluetooth kunt verbinden kan je daarmee in alle rust je series en films kijken terwijl je fit aan het worden bent.

Ook kan je met je telefoon of tablet ook training doen via google Maps waarbij je in je eigen buurt of in het zuiden van Frankrijk kunt fietsen door Google Streetview.

Houd tijdens deze training je parameters in de gaten met het LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.

Technisch gezien is de FitBike Ride 6 iPlus helemaal top. Met een 10 kilogram vliegwiel, 16 verschillende weerstandniveau’s, 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, een zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen en een verstelbare stuur kom je met deze hometrainer niks tekort.

Als laatst heeft de FitBike Ride 6 iPlus een maximaal belastbaar gewicht 150 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 112x59x140 cm.

 • Geruisloos
 • Tablethouder
 • Bluetooth verbindbaar met telefoon of tablet
 • Internationaal trainen met Google Streetview
 • LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.
 • 10 kilogram vliegwiel
 • 16 verschillende weerstandniveau's,
 • 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's
 • Zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen
 • Verstelbare stuur
 • Maximaal belastbaar gewicht 150 kg
 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
 • Afmetingen 112 x 59 x 140 cm.
beste hometrainer voor thuis

Tunturi Endurance E80 ~ Premium hometrainer

Als laats hebben we de Tunturi Endurance E80. Dit is de beste hometrainer van deze lijst en voor iedereen geschikt. Van beginners tot echte ervarenen.

De Tunturi Endurance E80 heeft namelijk een Vliegwiel van 14kg, 53 weerstandsniveaus, 43 programma’s en een echte ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand kunt zien.

Door dit systeem kan je altijd jouw perfecte op weerstand kiezen.

Daarnaast heb je op de Tunturi Endurance E80 allemaal opties voor een perfect gebruikersgemak zoals een bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon), een verstelbaar stuur en zadel, een extra lage instap, een handige houder voor tablet of smartphone.

Ook krijg je op de Tunturi Endurance E80 voldoende opties voor de perfecte trainingservaring. Zoals een Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën, de optie om je training te personaliseren met de Kinomap app, hartslagmeting via handsensoren, en de optie om te fietsen op een virtuele route op het scherm

Als laatst heeft de Tunturi Endurance E80 afmetingen van 102x59x158 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar.

Al met al naar mijn mening de perfecte hometrainer.

 • 53 weerstandsniveaus
 • 43 programma’s
 • Ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand
 • Roterende massa van 14 kg
 • Bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon)
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Extra lage instap
 • Tablet- en telefoonhouder
 • Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën
 • Fiets een virtuele route op het scherm
 • Optie om je training te personaliseren
 • Hartslagmeting via handsensoren
 • Afmetingen L: 102 cm. B: 59 cm. H: 158 cm.
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg.
 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar

Zijn deze 3 niet genoeg en heb je liever de top 10? Kijk dan naar mijn artikel over de beste hometrainer voor thuis!

beste hometrainer voor thuis

De 3 Beste Crosstrainers

Nu we de top 3 beste hometrainers hebben gehad gaan we nu over op de top 3 crosstrainers.

Focus Fitness Fox 1 ~ Budget crosstrainer

Zoek je een budget crosstrainer waarmee je nog redelijk kunt sporten? Kies dan de Focus Fitness Fox 1.

Met een vliegwiel van 6kg, 8 weerstandsniveaus en 12 voorgeprogrammeerde programma’s kan je meer dan genoeg variatie, weerstand en soepelheid binnen je training creëren om lekker fit te worden.

Ook technisch gezien is de Focus Fitness Fox 1 helemaal top. Hij heeft een massa van 32kg waardoor hij lekker stevig staat. Ook geeft hij een kwalitatief V-belt systeem wat betekent dat hij lang(er) mee kan.

Wil je je favoriete series en/of films kijken? Leg je tablet of telefoon voor je neer en kijk terwijl je fit aan het worden bent naar je favoriete films of series.

Geen zin in een film? Kijk dan voor je naar het display met o.a. de snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag zodat je alles tot op het detail kunt bijhouden.

Als laatst heeft de Focus Fitness Fox 1 een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH).

 • Vliegwiel van 6 kg
 • 8 weerstandsniveaus
 • 12 voorgeprogrammeerde programma's
 • Gewicht van 32 kg
 • V-Belt systeem
 • Display met snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande caloriën en hartslag
 • Tablethouder
 • Maximaal belastbaar gewicht van 120 kg
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar
 • Afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH)
beste crosstrainer voor thuis kopen

Focus Fitness Fox 5 ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je de crosstrainer met de beste prijs kwaliteit verhouding in deze top 11? Kies dan de Focus Fitness Fox 5.

Met een vliegwiel van 20kg, 17 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstand niveau’s gaat de Focus Fitness Fox 5 ver boven de competitie in deze prijsklasse.

Daarnaast is de Focus Fitness Fox 5 ook voor de meeste mensen geschikt door de lengtepas die in in vier standen verstelbaar is.

Ook heeft de Focus Fitness Fox 5 een kwalitatieve V-belt aandrijving waardoor deze crosstrainer extra lang meegaat.

Ook heb je alle opties die je kuiten verwachten zoals een bidonhouder, tablethouder en een scherm met de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik, hartslag en wattage. Zo heb je nooit dorst, verveling of geen parameters die je niet kunt bijhouden.

Als laats heeft de Focus Fitness Fox 5 een massa van 70kg, een maximaal gebruikersgewicht van 150kg, afmetingen van 130 x B 77 x H 160 cm en een garantietermijn van 2 jaar.

 • Vliegwiel van 20 kg
 • 16 weerstand niveau's
 • 17 verschillende trainingsprogramma’s
 • Lengtepas in vier standen
 • Tablethouder
 • V-belt aandrijving
 • Bidonhouder
 • Scherm met de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik, hartslag en wattage
 • Massa 70 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht van 150kg
 • Afmetingen van 130 x B 77 x H 160 cm.
 • Garantietermijn van 2 jaar
beste crosstrainer voor thuis kopen

Tunturi Performance C55 ~ Premium Crosstrainer

Zoek je de absolute premium crosstrainer voor thuis. Kies dan deze unturi Performance C55.

Hij heeft namelijk een vliegwiel van maar liefst 32kg waardoor je de meest soepele loopervaring krijgt. Daarnaast heeft hij 32 weerstandsniveaus en 20 vooringestelde programma’s wat dit de meest complete en meest gevarieerde crosstrainer in deze top 11 maakt.

Daarnaast staat de Tunturi Performance C55 altijd stevig door het gewicht van 73,6 kg die gemakkelijk te verplaatsen is door de transportwieltjes. Dit gewicht wordt gecreëerd door de zware kwalitatieve materialen van de Tunturi Performance C55.

Daarnaast heeft de Tunturi Performance C55 een Tablet houder waardoor je je favoriete series en films kunt kijken of internationaal kunt gaan rennen door de iConsole+ app. Ook heb je een bidonhouder waardoor je nooit dorst krijgt.

Wil je echter liever je parameters aanhouden tijdens de training? Kijk dan is het meerkleurenscherm voor je waar je o.a. de snelheid, tijd, afstand, calorieën, cadans en hartslag kunt aflezen.

Als laatst heeft de Tunturi Performance C55 maximaal belastbaar gewicht van 135 kg, een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar en de volgende afmetingen: L: 195 cm. B: 74 cm. H: 162 cm.

 • 32 weerstandsniveaus
 • 20 programma's
 • 32 kg vliegwiel
 • Transportwielen
 • Gewicht: 73,6 kg
 • Tablet houder
 • Scherm met Snelheid, tijd, afstand, calorieën, cadans en hartslag
 • Bidonhouder
 • Voor aangedreven
 • iConsole+
 • 195 cm. B: 74 cm. H: 162 cm.
 • Maximaal belastbaar gewicht van 135 kg
 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar
 • Scherm met verbande calorieën, afgelegde afstand, hartslag, tijd snelheid en wattage

Zijn deze 3 niet genoeg voor je en wil je liever de top 11 bekijken? Kijk dan naar mijn artikel over de beste crosstrainers voor thuis!

beste crosstrainer voor thuis kopen

Afsluiting

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen door middel van dit artikel. Heb je nog vragen? Zet ze in de reacties en ik reageer z.s.m. terug!

Wil je meer fitnessapparaten voor in je eigen huis zien? Kijk dan naar mijn artikel over fitnessapparaten voor thuis of bekijk al mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees mijn 3 meest recente berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *