Wat is een keto dieet?

Uitgebreide uitleg en perfect hulpmiddel!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is rsz_food-3223286_640-1.jpg

Een keto dieet Is een dieet waar je relatief weinig koolhydraten binnenkrijgt en je vooral focust op eiwitten en (gezonde) vetten.

Voordelen van een keto dieet zijn dat het je HDL niveau in je lichaam verhoogt. HDL is een goed cholesterol is dat helpt bij het verlagen van het risico op hartaandoeningen.

Verder helpt het ook met verlichten van diabetes type 2. Door koolhydraten te verwijderen uit jouw dagelijkse maaltijden, neem je afscheid van suiker en insuline omdat jouw lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft.

Ten slotte helpt het ook met het verlagen van een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk is iets wat niet onderschat moet worden omdat het kan leiden tot nierfalen, hartziekten, beroertes. Met een keto dieet verwijder je veel stoffen uit je dagelijkse dieet die een hoge bloeddruk veroorzaken!

Wat betekent keto überhaupt?

Keto komt van het woord ‘ketose’. Ketose is een toestand van het lichaam waarin het te weinig glucose vanuit de koolhydraten bevat om in energie om te zetten.

Als gevolg hiervan gaat je lichaam een andere energiebron zoeken. Het gaat vet gebruiken. Daarom moet je ook juist vet en eiwitten eten. Je lichaamsvet bestaat uit ketonen die als geweldige energiebronnen voor zowel het lichaam als de hersenen werken. Doordat je lichaam dus vet gaat gebruiken verlies je dus vet en val je dus ook af. Hierdoor is een keto dieet een goede oplossing voor als je vet wilt verliezen of wilt afvallen.

Voor wie is een keto dieet geschikt, en voor wie niet?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is rsz_keto-4406621_640.jpg

Een keto dieet is geschikt voor mannen en vrouwen die op een natuurlijke, gezonde en verantwoordelijke manier willen afvallen, vet verliezen of gewoon gezonder willen leven

Het keto dieet is niet geschikt voor mensen die diabetes type 1 hebben. Een keto dieet zorgt namelijk voor een dalende bloedsuikerspiegel. Voor mensen met diabetes type 2 hebben is een keto dieet echter wel geschikt.

Ook voor mensen die heel veel HIIT workouts doen is een keto dieet niet aan te raden.

De energiebronnen die je bij het keto dieet binnenkrijgt, vooral vet, kunnen namelijk niet snel genoeg energie afgeven zoals koolhydraten dat kunnen doen. Koolhydraten geven gewoon sneller energie af dan vetten.

Uitgebreidere Uitleg en Beste Keto Dieet

Wil je nou een uitgebreidere uitleg over het keto dieet? Kijk dan naar mijn artikel over het keto dieet: de complete gids (incl. eten en gerechten).

Zoek jij nou een keto dieet? Kijk dan naar de keto revolutie of lees mijn keto revolutie review!


Lees hier mijn 3 meest recente berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *