Wat zijn Dumbell side bends?

Wat is de oefening en hoe doe je hem?

Heb je ook altijd last van die taille die maar niet strak is? Een taille waar je niet trots op kunt zijn omdat hij er maar niet mooi uit ziet? Daar kan gemakkelijk verandering in gebracht worden! Namelijk met dumbell side bends!

Het mooie aan deze oefening is dat je hem ook gemakkelijker zwaarder kan maken waardoor je jezelf kan blijven uitdagen naar mate je steeds fitter en fitter wordt. Een echte oefeningen om te houden dus!

Wat zijn een Dumbell side bends?

De dumbell side bend is een ideale oefening om je obliques (de spieren van je taille) te trainen. Hij is ook nog is niet moeilijk om uit te voeren en gemakkelijk zwaarder te maken.

Je hoeft namelijk alleen maar een gewicht te pakken en die te laten zakken langs je zij. Echter, je mag je benen niet buigen. Je moet dus je bovenlichaam buigen. Klinkt beetje raar hè? Vandaar dat ik een video ter verduidelijking heb onder aan deze pagina!

De dumbell side bend is ook nog is super effectief! Je traint er namelijk veel spieren mee zoals de buikspieren en je obliques. Omdat het relatief weinig spiergroepen zijn kan je super gericht trainen met deze oefening!

Daarbij kan je de oefening eenvoudig uitdagender maken door simpelweg een zwaarder gewicht te pakken. Zo simpel is het!

Hoe doe je een perfecte Dumbell side bends?

Hoe doe je nou precies Dumbell side bends? Dat gaan we nu bespreken!

  1. Ga recht staan met het gewicht in één van je twee handen.
  2. Laat het gewicht langzaam zakken naar de grond terwijl je rug recht blijft en dus niet naar voren of naar achter gaat hangen.
  3. Als je op het diepste punt bent, ga je in één keer weer snel naar de beginpositie.
  4. Doe dit een x aantal keer en doe dan ook de andere kant evenveel keer.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

Hier zijn een paar aandachtspunten die je in je hoofd moet houden tijdens het uitvoeren van Dumbell side bends.

  • Doe deze oefening rustig aan. Je moet niet als een malle van omhoog en omlaag gaan bewegen met je handen. Dan train je namelijk niet optimaal je spieren. Het is Beel beter om deze oefening rustig en gecontroleerd te doen.
  • Je kunt deze oefening zwaarder maken door in plaats van je handen samen te pakken een gewicht te pakken. Denk dan aan een dumbell van twee of drie kilogram bijvoorbeeld.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen! Lees dan mijn artikel over hoe je het best buikspieren kan trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.