Hoe train je snel grote armen?

Tips, Tricks en Oefeningen

Grote, brede en gespierde armen. Ze zijn niet alleen praktisch super handig maar zien er ook nog is goed uit! niet te missen dus.

Bijna alle mannen en vrouwen verlangen naar zulke grote staalkabels, maar hoe train jij nou snel grote armen? Waar moet je op letten en welke oefeningen kan je het beste doen?

Zoek dan niet verder! In dit artikel gaan we alles omtrent de amen bespreken zodat jij, na het lezen van dit artikel, precies weet hoe jij grotere armen kan trainen.

Hoe zitten de spieren in elkaar?

De arm heeft 2 grote spiergroepen: de biceps en triceps. Dit zijn de belangrijkste spiergroepen in de arm. Veel mensen denken dat je juist grote biceps nodig hebt voor grote armen maar schijn bedriegt! De grootste spiergroep in je armen zijn de triceps. Je lijkt dus een grotere arm te hebben te hebben met een grote tricep dan met een grote bicep.

Snel armen trainen: Triceps

De tricep train je met het strekken van je arm. Pushups en dips zijn dus uitstekende oefeningen om je triceps te trainen.

Met pushups kan je echter snel al een foute houding aannemen wat kan uitlopen tot blessures. Daarom zet ik hier de 5 stappen voor een perfecte pushup:

  • Ga op je knieën zitten en zet je handen iets dichterbij dan schouderbreedte. Dit traint de triceps meer, als je je borstspieren wilt trainen moet je ze juist net iets breder dan schouderbreedte zetten.
  • Strek je knieën zodat je op je tenen staat.
  • Zet je lichaam op een rechte lijn, in een lange plank positie
  • laat je door je armen zakken totdat je net boven de vloer uitkomt, raak de vloer niet aan! houd je lichaam sterk en stil
  • Strek je armen zodat jouw lichaam weer naar boven gaat. Houd je lichaam sterk en recht totdat je weer in startpositie bent.

De pushup is een goede oefening voor je triceps, hij is ook nog is goed je voor borstspieren. Een dip traint echter alleen maar voor je triceps, dit is dus ook veel zwaarder voor je triceps. Hier de stappen voor de perfecte dip:

  • Plaats je armen op parallelle dip bars en houd ze gestrekt.
  • Kruis je benen en houd ze een beetje gebogen zodat je lager kan zakken.
  • Laat jezelf zakken totdat je ellebogen een hoek van 90 graden hebben bereikt en op schouderhoogte zitten.
  • Ga weer omhoog door je armen snel helemaal uit te strekken.
  • Zet je armen heel even op slot en zet jezelf weer in de startpositie

Snel armen trainen: Biceps

Biceps train je door juist je armen te buigen. Dit is dus precies het tegenovergestelde van het trainen van de tricep. Bekende oefeningen zijn de bicep curl, en de concentration curl.

Ondanks dat de oefeningen veel op elkaar lijken zijn ze toch effectief op zijn eigen manier.

snel armen trainen: concentration curls

Dit Hierboven is een Concentration Curl. Met de concentration curl focus je je op 1 bicep per keer. Deze oefening kan je dus ook goed variëren, als de ene bicep rust kan je de andere trainen en dan weer andersom.

Snel armen trainen: standing dumbell curls

Dit is de Dumbell Curl. Inplaats van één bicep per keer te trainen train je ze hier allebei tegelijk. Het verschil wat dit maakt is dat je vaak met zwaardere gewichten kan gebruiken bij deze oefening. ongeveer 1-2 kilo meer.

houding is echter heel belangrijk pijndeze oefening. Om deze oefening goed te doen moet je stevig, stil, met balans staan. Omdat mensen vaak te zware gewichten nemen moeten ze het tekort aan kracht van hun spieren compenseren met een beweging vanuit de rug. De rug buigt een klein beetje en trekt het lichaam weer recht, waardoor je je arm ook weer makkelijker kan buigen omhoog.

Niet te zware gewichten nemen dus!

Het snel trainen van de armen

Nu je wat meer weet over de spiergroepen, gaan we verder naar het trainen van deze spiergroepen.

hierin gaan we onderscheid tussen beginners en meer ervaren mensen (ik verwijs naar ‘experts’ voor het gemak). Dit doe ik omdat de training tussen een beginner en een expert evenveel verschilt als yin en yang. Als je als beginners hetzelfde gaat doen als een expert loop je bijvoorbeeld op als snel blessures op.

de beginners

Voor beginners is het handig om je vast te houden aan een basisschema en steeds de hoeveelheid gewichten steeds op te voeren. Wissel in het begin niet al te vaak af van het schema, leg je focus op het leggen van de optimale basis en het ontwikkelen van meer spierkracht. Hierop kan je later weer optimaal verder op trainen.

Verder zal dit ook helpen met de uitvoering van de oefeningen. Als je met wat lichtere gewichten begint en je focust op de juiste houding kan je deze kennis weer later toepassen wanneer je zwaardere gewichten gaat gebruiken. Hierdoor weet je hoe je de oefeningen perfect doet zodat je een optimale spiergroei hebt.

Ik heb dit lang fout gedaan. Ik begon al snel met zwaardere gewichten omdat ik dacht dat deze gewichten aankon. Hierdoor heb ik veel tijd weggegooid en blessures opgelopen. Als ik dit vanaf het begin af aan goed had gedaan was ik nu al 2 tot 3 maanden verder in mijn training.

wees dus nooit bang om vragen te stellen aan bijvoorbeeld ervaren vrienden, personal trainers of medewerkers in de sportschool. Je kan ook al heel veel opzoeken op google.

de experts

Als expert kan je soms ook nog veel doen zodat je nog effectiever je armen kan trainen. Probeer eenmaal als je een basis hebt wat afwisseling te nemen in je training. hiermee zorg je ervoor dat je alle koppen van de biceps en triceps goed traint. Dit zorgt voor een mooie volle arm.

Afwisseling kan bijvoorbeeld door de rustperiode tussen de series, het trainingsvolume, de intensiteit, de oefeningen en de trainingsfrequentie weer steeds te variëren. Hierdoor geef je je spieren steeds een grotere prikkel om harder te groeien

Algemene tips

Naast de spieren en het trainen zelf zijn er nog wat algemene punten waar je op moet letten om sneller grotere armen te trainen.

Train grotere spiergroepen

Het trainen van grotere spieren zoals de rug of borstspieren helpt naast het trainen van die spieren zelf ook stiekem de armen. Borst- en rugoefeningen bevatten vaak trek en strek oefeningen, die weer je biceps en triceps trainen.

Dit kan je toepassen bij het bankdrukken bijvoorbeeld. Je kan kiezen voor een ‘narrow grip’ houding waar je je handen een beetje dichter bij elkaar houd als een gewone bankdruk. Dit belast je biceps en triceps meer.

Een speciale arm dag

Als je prioriteit ligt bij het trainen van grote armen dan is een speciale arm dag geen verkeerde keuze. Op deze dag train je alleen maar je biceps en triceps. Let wel op de periode tussen je rug-bicep en tricep- borst dagen en je arm dagen. Je wilt geen spierpijn in je armen hebben op je rugdag, je kan dan je rug niet optimaal trainen en het beschadigt je arm spieren ook.

Train niet te vaak

Ook deze relatief kleine spiergroepen hebben hun rust nodig. Mijn advies is om niet meer dan 2 keer per week afzonderlijk je biceps en triceps te trainen. Je moet deze spieren niet eindeloos uitputten

Het perfecte hulpmiddel

we hebben in dit artikel besproken hoe jij het snelst grote armen traint, maar hoe kan jij dit allemaal tegelijk doen en ook nog is op een makkelijke manier.

Hiermee helpt het Het Spiermassa Protocol je mee! Dit is de ultieme gids om spiermassa op te bouwen, waaronder ook grotere armen.

In deze gids leggen coaches Henry en Rinus je uit hoe je effectief en snel spiermassa opbouwt, en hiermee flexibel en lekker ernaast aan diëten.

Meer informatie over het Spiermassa Protocol? Lees dan hier mijn Spiermassa Protocol review!

Vanuit mijn ervaringen is dit het beste programma! Het heeft mij heel enorm geholpen met grotere armen trainen!

Nu afgeprijsd van €97 naar €47 (52% Korting!) met de geheime kortingspagina!

Vandaag nog beginnen met trainen!

Klik op de knop hieronder om vandaag nog te beginnen!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Meer informatie opdoen over spiergroepen? Lees dan mijn artikelen over spiergroepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *