De 10 beste sporthorloges voor vrouwen: Sporthorloges vergelijken

Ben jij aan het zoeken naar het perfecte sporthorloge? Weet je niet welk horloge je moet kiezen waarmee je er weer tegenaan kan? Zoek dan niet verder! In dit artikel gaan we de 10 meest populaire sporthorloges voor vrouwen van de meest populaire merken voor dames vergelijken!

Hierbij gaan we in op prijs, kwaliteit, voor- en nadelen en voor wie het horloge het best geschikt is! Dan gaan we aan het einde de horloges vergelijken zodat jij na het lezen van dit artikel jouw perfecte sporthorloge kan uitkiezen!

Waar moet je op letten?

Vrouwen kunnen gemakkelijk een unisex sporthorloge aan. Deze sporthorloges zijn ook immers unisex en dus voor beide geslachten gemaakt. Met sporthorloges voor mannen is het echter een ander verhaal. Sporthorloges voor mannen zijn vaak zwaarder en meer grof qua uiterlijk dan de sporthorloges voor vrouwen!

Verder hebben mannen vaak bredere polsen dan vrouwen waardoor een mannelijk of unisex sporthorloge al snel groot aan kan voelen. Sporthorloges die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt zijn vaak lichter en comfortabelere te dragen om een vrouwelijke pols. Bovendien speelt uiterlijk vaak een grotere rol dan bij mannen.

Met unisex horloges wordt meestal het verschil gemaakt in grootte. De grootte voor mannen is meestal rond de 43 of 44 millimeter. Bij vrouwen ligt dut ongeveer bij de 39/40 millimeter. Let dus altijd goed op voor de grootte van het horloge!

We gaan dus de 10 beste sporthorloges voor vrouwen vergelijken na rekening te hebben gehouden met het gewicht, grootte en het uiterlijk van het sporthorloge zodat jij dat niet hoeft te doen! Laten we direct beginnen en geen tijd verspillen!

Het versschil tussen een activity tracker en een sporthorloge

Er zijn twee soorten horloges voor bij het sporten: een activity tracker en een sporthorloge. Het verschil ertussen is dat een sporthorloge ook smartwatch functies en meer lijkt op een echt horloge. Een activity tracker is meer voor het echt meten van je inspanningen, vaak zonder smartwatch functies.

Belangrijkste functies:

Sommige functies die je hieronder gaat zien kunnen misschien als nieuw overkomen. Daarom hebben we hier een lijstje staan met de belangrijkste functies van een sporthorloge en wat deze precies allemaal doen zodat het allemaal wat duidelijker wordt.

Stappenteller

De basisfunctie van een activity tracker en een sporthorloge is de stappenteller, waarbij de hele dag door wordt gemeten hoeveel stappen je zet. Men zegt dat 10.000 stappen per dag ongeveer de lat is als je een echte gezonde lifestyle wilt hebben. Met zo’n stappenteller is dat dus precies te meten.

Afstandsmeter

Met een afstandsmeter meet je horloge of activity tracker naast hoeveel stappen je precies hebt gezet, ook hoeveel meters en kilometers je in de hele dag hebt afgelegd zodat je precies kunt zien hoe ver je, alles bij elkaar, op dat moment hebt gelopen.

Calorieënteller

Veel mensen zijn wel geïnteresseerd in hun calorieverbruik op een dag, wat ook begrijpelijk is. Daarom hebben de meeste activity trackers en sporthorloges een calorieënteller. Ze zullen nooit 100% nauwkeurig zijn, omdat bepaalde persoonlijke informatie niet gemeten kan worden zoals bloeddruk en spiermassa. Het geeft echter wel een aardige indicatie van je dagelijkse calorieverbruik. Waardoor je een beetje kunt inschatten hoe gezond je al bezig bent.

Hartslagmeter

Vroeger waren hartslagmeters op horloges niet zo betrouwbaar. Inmiddels zijn ingebouwde hartslagmeters in sporthorloges echter zo nauwkeurig dat ze in de buurt van metingen met losse borstbanden. Wel kan de nauwkeurigheid afwijken als je bijvoorbeeld veel zweet of een sport uitoefent waarbij je arm veel trillingen ondergaat. Denk daarbij aan intensief hardlopen, gewichtheffen en mountainbiken.

Traptredenteller

Traplopen is een stuk zwaarder dan normaal lopen en sommige mensen zijn dus ook geïnteresseerd in hoe intensief hun dag eigenlijk was. Met een traptredenteller krijg je een duidelijker beeld van de intensiteit van je inspanning op een dag waarmee je stappen en calorieverbruik wordt vergeleken met traptreden.

Touchscreen ja of nee?

Steeds meer sporthorloges hebben touchscreen. Dit klinkt heel leuk omdat je daarom allemaal irritante knopjes niet meer hoeft in te drukken en het bovendien ook veel ruimte bespaart op het scherm. Het scrollen door schermen gaat een stuk sneller en gemakkelijker dan met een knop.

Echter is er ook een voordeel aan fysieke knoppen. Tijdens het hardlopen kan je moeilijker op een touchscreen op het juiste klikken omdat je nog in beweging bent. Met een fysieke knop hoef je niet eens te kijken! Je vinger kan ook het zicht van je horloge niet belemmeren, en je hebt geen last van zweet en vocht tijdens de bediening. Het ligt er maar net aan wat jij handig vindt.

GPS ja of nee?

Als je graag bijhoud waar je precies bent geweest en wat je tempo was is een GPS wel handig. Als deze niet ingebouwd zit, kun je soms ook gebruikmaken van de GPS in je smartphone maar dan moet je deze dus wel steeds meenemen tijdens je activiteiten.

Maakt dit je niet zo veel uit, dan hoef je geen rekening te houden met de aanwezigheid van een GPS.


Garmin

Garmin staat bekend voor zijn GPS systemen zoals in auto’s vlieg- en vaartuigen en maakt ook sporthorloges! Hier zijn de beste Garmin modellen voor vrouwen!

Garmin Forerunner 35 (€131)

De Garmin Forerunner 35 is, zoals de naam al zegt, een hardloop horloge maar is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld wielrennen, zwemmen of dagelijks gebruik. Het is het goedkoopste horloge wat Garmin aanbied in hun sporthorloge segment.

Dit horloge is met Bluetooth te verbinden met uw telefoon en heeft 2 jaar lange garantie, een maximale accuduur van 8 dagen en een oplaadtijd van slechts 2 uur. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen zoals: zwart, wit, lime en lichtblauw.

Hieronder en lijst van de functies:

 • Verbind met je Smartphone en ontvang o.a. je appjes, notificaties en oproepen.

 • Muziekfunctie

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Stappenteller

 • Caloriemeter

 • Hartslagfunctie

 • Geen belfunctie

 • Geen touchscreen

Garmin Forerunner 35

Vaak hardlopen en zwemmen en/of duiken en daarbij een sporthorloge wat niet al te veel kost?

Klik hier voor meer informatie!

Garmin Vivoactive 3 in Roségoud (€189)

De Garmin Vivoactive 3 is een met bluetooth te verbinden smartwatch en een sporthorloge in één. Het is in de basis een sporthorloge met echte smartwatch functies. Als je de Garmin Vivoactive 3 een dag om hebt meet het al je fysieke inspanningen van de dag, ook als je niet sport!

Wanneer je besluit om te gaan sporten kan je zonder handmatig iets in te stellen meteen je workout beginnen. Dit functioneert met behulp van de sportprofielen die zijn opgeslagen in het horloge!

Verder kan je de Garmin Vivoactive 3 helemaal personaliseren. Het heeft namelijk de mogelijkheid tot diverse wijzerplaten en verwisselbare sportbandjes zodat je direct, door een simpele wissel van bandjes, tussen werk en de sportschool kan overschakelen.

Naast Roségoud is dit sporthorloge ook in zwart en wit verkrijgbaar.

Hieronder en lijst van de functies:

 • Muziekfunctie

 • Betaalfunctie

 • Te gebruiken voor o.a. zwemmen, yoga, hardlopen, golf, fitness, basketbal, ballet, badminton en atl

 • Veel kleuren

 • Touchscreen

 • Stof- en waterdicht (100.000 minuten)

 • Notificatie ontvangbaar

 • IOS, Android en Windows beschikbaar (ook voor computer dus!)

 • Calorie-, afstand-, snelheid-, hoogte- en GPS-meter

 • Geen muziek zonder telefoon

De Garmin Vivoactive 3 heeft ook een variant die meer op de muziekbeleving is gericht dan de normale Vivoactive 3. Ben je nou een echte muziekfanaat en wil je lekker met muziek sporten zonder telefoon? neem dan een kijkje naar de Garmin Vivoactive 3 Music op Bol.com!

Garmin Vivoactive 3

Een smartwatch en sporthorloge in één en daarbij de resultaten willen meten van zowat elke sport.

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!

Garmin Vivoactive 4S in wit/rosegold (€276)

De Garmin Vivoactive 4S is een combinatie tussen een echte smartwatch en een sporthorloge wat betekent dat je hem voor letterlijk alles kan gebruiken! Naast het doorsturen van berichten, het afspelen van muziek zonder telefoon en het doen van betalingen heeft hij ook veel sportieve functies.

Daarnaast is de Vivoactive 4S onderwater te gebruiken en geeft deze in tegenstelling tot de Vivoactive 3 ook geanimeerde work-outs op je smartwatch weer (een unieke functie!). Hierdoor kan je starten met yoga, cardio of pilates zonder trainer of smartphone.

Je kan de Vivoactive 4S met je iPhone en Android iPhone gebruiken en hem gebruiken bij zwemmen, yoga, wielrennen, watersport, wandelen, stappen, multisport, fitness, fietsen en Cross Fit.

Hieronder een lijstje van de interessante functies van de Garmin Vivoactive 4S:

 • Het nieuwste van het nieuwste

 • Met zowat elke sport te gebruiken

 • Contactloos betalen

 • Unieke functies

 • Touchscreen

 • IOS en Android beschikbaar

 • Muziekfunctie

 • Relatief hoge prijs

Garmin Vivoactive 4S

Het nieuwste van het nieuwste sporthorloge speciaal voor vrouwen? Met alle nieuwe technische snufjes erop en eraan en met bijna elke sport te combineren?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!


Apple

Apple staat bekend voor zijn premium kwaliteit producten waarmee je perfect met al je andere Apple producten alles moeiteloos kan combineren. Apple heeft ook een exclusieve samenwerking met Nike waardoor ze de klant extra exclusiviteit kunnen geven.
De prijzen van Apple sporthorloges zijn wel hoger dan de andere sporthorloges

De sporthorloges van Apple zijn allemaal unisex maar verschillen tussen elkaar in grootte. Bij apple zijn deze 40 millimeter of 44 millimeter.

Apple Watch series 5 met sportband roze (€457

De Apple Watch Series 5 is de nieuwste Apple Watch. Hij lijkt heel veel op zijn voorganger vanaf de buitenkant maar van binnen is hij compleet veranderd!

De nieuwste en meest doorslaggevende functie is de Always-on display waardoor je elk moment de tijd af kan lezen of je berichten binnen ziet komen zonder dat dit ten koste gaat van de batterijduur. Er is ook een compasfunctie toegevoegd die ook aangeeft op welke hoogte jezelf op dat moment bevind.

Verder is Apple Pay toegevoegd zodat jij snel contactloos kan betalen (niet ondersteund door alle banken). De Apple Watch Series 5 meldt nu ook als er iets afwijkt in de Health app die gekoppeld is met je iPhone, zoals hartslag. Verder geeft de Apple Watch een notificatie als je je bevindt in een ruimte waar te veel geluid is zodat je oren niet beschadigen. Met de trainingsfuncties helpt het horloge je fitter dan ooit te worden!

Deze Apple Watch is verkrijgbaar is roze, zwart en wit.

De functies van de Apple Watch series 5 met sportband:

 • Compatible met Spotify

 • Always on display

 • olledige bel- en navigatiefunctie

 • Draadloos op te laden

 • Touchscreen

 • Afstand-, calorie- en hartslag meter

 • Volledige bel- en navigatiefunctie

 • 2 jaar garantie

 • Alleen te combineren met Apple producten

 • Hoge(re) prijs

Apple Watch series 5 met sportband

Het nieuwste van het nieuwste en een premium combinatie tussen een smartwatch en sporthorloge?

Klik hier voor meer informatie!

Apple Watch Series 5 Nike (€447)

De Apple Watch Series 5 Nike is de meest recente samenwerking tussen Apple en Nike! De Apple Watch Series 5 Nike heeft precies dezelfde functies en verbeteringen als de Apple Watch series 5 met sportband.

Het verschil tussen de twee is de exclusieve samenwerking met Nike, wat te zien is in bijvoorbeeld de Nike Run Club-app. De Nike Run Club-app opent een wereld aan work-outs, coaching en inspiratie om je conditie te verbeteren, op Apple Watch Series 5 is elke wijzerplaat van Nike geoptimaliseerd.

Apple Watch Series 5 Nike

Een premium sporthorloge en smartwatch in één met een exclusieve samenwerking met Nike zelf?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!

Apple Watch series 3 met sportband (€259)

De Apple Watch series 3 is al wat ouder dan de bovenstaande Apple sporthorloges. Dit betekent dat hij dus niet alle functies heeft die de Apple Watch series 5 heeft. Dit betekent niet de series 3 een slecht sporthorloge is. Het biedt nog een hele boel opties en is een goede aankoop voor deze prijs.

Dit horloge is alleen maar verkrijgbaar in 42 millimeter en staat dus precies tussen een mannen en vrouwen horloge in.

De Apple Watch series 3 heeft de functie om muziek af te spelen met Apple Music. Je kunt er mee zwemmen en je gebruikt deze ook om mee te betalen via Apple Pay (niet door alle banken ondersteund).

 • Makkelijk te koppelen met andere Apple producten

 • Contactloos betalen

 • Mee te zwemmen

 • Prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend

 • Iets ouder

 • Alleen te combineren met Apple producten

Call to action titel

Een iets ouder model met daarbij nog een betere prijs/kwaliterit verhouding?

Klik hier voor meer informatie!

Samsung

Je hebt vast wel ooit een Samsung apparaat gezien. Van wasmachine tot telefoon en tegenwoordig zit Samsung ook in de sporthorloge markt met sublieme exemplaren.

Samsung Galaxy Watch Active2 (€254,99)

De Samsung Galaxy Watch Active2 is het meest recente unisex sporthorloge van Samsung. Het is de opvolger van de Samsung Galaxy Watch Active en is nu nog meer persoonlijk in te stellen en heeft een nieuwe look met zijn lichtgewicht aluminium kast.

Bedien je muziek, camera of telefoon via het touchscreen of via voice control! Daarnaast kan je muziek en podcasts streamen of downloaden zodat je op elk moment van de dag jouw muziek kan luisteren.

Bovendien kan je een foto maken met je smartphone en hem daarna uploaden naar je Galaxy Watch Active2. Creëer jouw unieke display. Zo heeft jouw Active2 altijd de perfecte match met je oufit! De batterij gaat bij normaal gebruik langer dan een dag mee en je laad hem thuis met de contactloze oplader zo weer op!

De Samsung Galaxy Watch Active2 houdt je workout bij zodat je meteen na hem omdoen kan beginnen met je workout! Bovendien is er een Running Coach-functie die je realtime gericht advies geeft. De Galaxy Watch Active2 heeft de hoogste standaarden van stof- en waterdichtheid. Bovendien voldoet hij aan military-grade normen waardoor je er de wereld mee aankan!

Hieronder een lijst met alle functies van de Samsung Galaxy Watch Active2:

 • Te gebruiken bij zwemmen yoga, wandelen, traplopen, stappen, slapen, hardlopen en fietsen

 • Touchscreen

 • Hartslag-, afstand-, calorie-, hoogte- en snelheidsmeter

 • Next level stof- en waterdichtheid

 • Belfunctie

 • Zwemmen wordt automatisch herkend

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Contactloos betalen niet mogelijk

Samsung Galaxy Watch Active2

Een subliem sporthorloge van premium kwaliteit tegen een toch scherpe prijs?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!


Polar

Polar is een welbekend merk. Door een combinatie van deskundigheid op het gebied van zowel sport, fysiologie, elektronica als inzicht in de klantenbehoeften is Polar, sinds 1977, invloedrijk het gebied van technologische innovaties en hartslagmeting.

Polar M200 (€129)

De polar M200 is een licht en waterdicht horloge met veel opties in kleuren die je ook naast het sporten kan gebruiken! Hij heeft een elegant design is vooral gericht op hardlopers maar voor andere sporten zoals zwemmen en fietsen is hij ook perfect te gebruiken!

Terwijl de M200 relatief laag geprijsd is zit hij nog steeds vol opties!

Bij aanschaf van de Polar M200 krijg je een persoonlijk hardloopschema van Polar Flow webservice waarmee je kan gaan trainen voor je eerste 5 km, 10 km, een halve of een hele marathon. Verder is de de functie ’training benefit’ welke je precies verteld welk effect de trainingssessie heeft gehad.

Verder kan je met de Bluetooth verbinding ten allen tijden je binnenkomende berichten en notificaties zien zoals inkomende oproepen, sms- en Whatsapp berichten, kalenderherinneringen en social media meldingen. Je kiest zelf welke meldingen je wilt ontvangen en tijdens je training ontvang je uitsluitend inkomende telefoongesprekken

Hieronder een lijstje van de functies van de Polar M200

 • Persoonlijke hulp

 • Veel aanpassingen

 • Hardloper gericht

 • Geschikt voor Android en IOS

 • Kortere batterijduur (elke dag opladen)

 • Iets mindere kwaliteit

Polar M200

Een echte hardloophorloge die daarbij licht en stijlvol is?

Klik hier voor meer informatie!

Fitbit

Fitbit staat bekend voor zijn fitnessartikelen die je bij alles kunnen helpen als het maar om sporten gaat. Denk dan van sporthorloges, activity trackers, tot aan lichaamsanalyse-weegschalen. Ze staan in de sporthorloge wereld bekend om goedkope maar toch kwalitatieve producten!

Fitbit Versa 2 (€179)

De Fitbit Versa is een combinatie tussen een smartwatch en een sporthorloge en de laatste uitgekome sporthorloge van Fitbit. Het is een horloge voor tijdens het sporten maar is ook goed voor tijden waneer je niet sport.

Is het tijd voor een sportieve activiteit? 1-2-3 go! Met je work-out om je pols kan je snel van start. Met de GPS tracker kan je simpel zien waar en hoeveel kilometer je al rennend of fietsend heb afgelegd en de tijd waarin je dat hebt gedaan!

De Fitbit Versa heeft ook een unieke functie: De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte-, diepe- en REM-slaapstadia en helpt je inzicht te geven in de kwaliteit en zo kan je je kwaliteit van slapen verhogen. 

Bovendien kan je ook met deze Fitbit Versa contactloos betalen via Fitbit Pay! (Niet alle banken ondersteund). Verder kan je meer dan 300 nummers opslaan zodat je altijd iets hebt om naar te luisteren zonder je telefoon bij te hebben, bovendien is Philips Hue te downloaden zodat je via je horloge bijvoorbeeld je lampen kan bijstellen!

Een lijst van alle functies van de Fitbit Versa:

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Goede Prijs/kwaliteit verhouding

 • Lange accuduur ( ~ 5/6 dagen)

 • Te gebruiken bij zwemmen, wielrennen, hardlopen en fitness

 • Calorie-, baro-, afstand-, snelheid-, hoogte-, hartslag- en GPS-meter

 • Muziekbediening

 • Geen belfunctie (alleen opnemen en ophangen)

Fitbit Versa 2

Een eenvoudig maar toch kwalitatief sporthorloge?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!

Fitbit Charge 3 Activity tracker (€109)

Het is een uniek product van Fitbit. Het is een unisex activity tracker met een heel simpel maar toch uniek design met een 40% groter scherm dan zijn voorganger. Je kan hem 24/7 dragen en meet niet alleen stappen en trappen maar ook je hartslag en calorieverbranding.

De PurePulse hartslagmeting helpt je om het uiterste uit oefeningen te halen, calorieverbranding beter onder controle te krijgen en een duidelijk beeld te krijgen van je cardio fitness level. Je kan binnenkomende notificaties en sms’jes altijd zien. Je blijft dus altijd up to date met de Fitbit Charge 3 Activity tracker!

Gezien je dit model 24/7 kan dragen heeft Fitbit er ook voor gekozen om een een slaaptracker toe te voegen aan de Charge 3 Activity tracker. De Charge 3 Activity Tracker houdt jouw slaap bij via de gekoppelde app op je smartphone. Zo zie jij hoe effectief je nachtrust is geweest, daarnaast kan de Fitbit jou ook wekken door te trillen om jouw pols.

Verder heeft de Charge 3 een batterijduur van maar liefst 7 dagen en is ook geschikt voor onderwater!

Hieronder de functies van de Fitbit Charge 2 Activity tracker:

 • Lange batterijduur

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Hoog kwaliteit aluminium kast

 • Calorie- en hartslagmeter

 • Zeldzame slaapmeters

 • 24/7 draagbaar

 • Geen echte smartwatch functies

Fitbit Charge 3

Een makkelijk te dragen, eenvoudig sporthorloge?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!


De vergelijking

We hebben net de 10 meest populaire en naar mijn mening de 10 beste sporthorloges voorvrouwen besproken met ieder zijn voor- en nadelen. Het licht er maar net aan wat jij meer prioriteit geeft.

Wil je een simpel, maar toch kwalitatief sporthorloge? Dan zijn de Garmin Vivoactive 3, de Fitbit Versa 2 of de Samsung Galaxy Watch Active2 echte toppers en zijn voor de standaard sporters (hardlopen en reguliere fitness) al meer dan genoeg.

Houd je echt van muziek op je oren. Kies dan de Garmin Vivoactive 3 Music. Met toegang tot extra muziekfuncties is dit de beste sporthorloges als je muziek extra op de prijs stelt.

Een echte hardloper met niet al te veel eisen? Dan is de Garmin Forerunner 35 of de Polar M200. Deze horloges zijn speciaal gefocust op hardlopen en precies wat jij dan zoekt!

Zoek je iets eenvoudigs, zonder al te veel gedoe toch je gezondheid bijhouden? Dan is de Fitbit Charge 3 Activity tracker de activity tracker voor jou. Eenvoudig, ingetogen en toch kwalitatief.

Wil je toch het absolute beste, de vaste kwaliteit en een premium gevoel. Dan raad ik de Apple Watch modellen aan. Dit zijn op dit moment de premium sporthorloges van de markt.

Ik hoop dat dit artikel jou heeft geholpen met het maken van jou keuze naar jouw perfecte sporthorloge. Ik heb zo veel mogelijk kanten en eisen proberen te benaderen en bij ieder het beste proberen te kiezen.

Als je toch vragen hebt, laat dan een reactie achter. Ik bericht je zo snel mogelijk terug!


Meer informatie en voorbeelden van sporthorloges maar dan voor mannen? Kijk dan naar mijn artikel over de beste sporthorloges voor mannen!

Meer interesse in fitness products zoals horloges of fitnessapparaten voor thuis of om vet mee te verbranden? Kijk dan naar mij artikelen over fitness producten!

Wil je nou meer van zulke artikelen? Lees dan mijn drie meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *