Sporthorloges vergelijken: De 10 beste sporthorloges voor mannen

activity tracker: sporthorloge voor mannen

Vraag je je ook af welk sporthorloge bij jou past? Zoek jij het beste sporthorloge waarmee je ertegenaan kan? Zoek dan niet verder! In dit artikel gaan we de 10 beste sporthorloges voor mannen van de 4 meest populaire merken vergelijken.

Hierbij gaan we in op prijs, kwaliteit en functionaliteit en voor wie het horloge het best geschikt is. Aan het einde van dit artikel zou jij het meest geschikt horloge moeten kunnen uitkiezen.

Waar moet je op letten?

Mannen kiezen vaak tussen unisex of mannen sporthorloges. Er zijn wel degelijk verschillen. Unisex, zoals de naam al zegt, is ook gemaakt voor vrouwen. Hierdoor zijn ze dus vaak wat kleiner en iets meer gericht op uiterlijk dan een volledig mannen sporthorloge.

Vrouwen hebben ook iets smallere polsen dan mannen. Als je dus een unisex sporthorloge hebt kan het horloge dus wat kleiner aanvoelen. Specifieke sporthorloges voor mannen zijn dus vooral groter en grover inplaats van extra stijlvol of modieuze kleuren.

We gaan dus de 10 beste sporthorloges voor mannen vergelijken na rekening te hebben gehouden met de bovenstaande punten zodat jij dat niet hoeft te doen.

Belangrijkste functies

Sommige functies die je hieronder gaat zien kunnen misschien als nieuw overkomen. Daarom hebbende hier een lijstje staan met de belangrijkste functies van een sporthorloge en wat ze precies allemaal doen zodat het allemaal wat duidelijker wordt.

Stappenteller

De basisfunctie van een activity tracker en een sporthorloge is de stappenteller, waarbij de hele dag door wordt gemeten hoeveel stappen je hebt gezet. Men zegt dat 10.000 stappen per dag ongeveer de lat is als je een echte gezonde lifestyle wilt hebben. Met zo’n stappenteller is het makkelijk te volgen.

Afstandsmeter

Met een afstandsmeter meet jouw horloge of activity tracker naast hoeveel stappen je precies hebt gezet, ook hoeveel meters en kilometers je gedurende de gehele dag hebt gemaakt zodat je precies kunt zien hoe ver je alles bij elkaar, op dat moment, hebt gelopen.

Calorieënteller

Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun calorieverbruik op een dag. Daarom hebben de meeste activity trackers en sporthorloges een calorieënteller. Ze zullen nooit 100% nauwkeurig zijn, omdat bepaalde persoonlijke informatie niet gemeten kan worden zoals bloeddruk en spiermassa. Het geeft echter wel een aardige richting in je dagelijkse calorieverbruik. Waardoor je een beetje kunt inschatten hoe gezond je al bezig bent!

Hartslagmeter

Vroeger waren hartslagmeters op horloges niet zo betrouwbaar. Inmiddels zijn ingebouwde hartslagmeters in sporthorloges echter zo nauwkeurig dat deze in de buurt van metingen met losse borstbanden. Wel kan de nauwkeurigheid afwijken als je bijvoorbeeld veel zweet of een sport uitoefent waarbij je arm veel trillingen ondergaat. Denk daarbij aan intensief hardlopen, gewichtheffen en mountainbiken en zwemmen.

Traptredenteller

Traplopen is een stuk zwaarder dan normaal lopen en sommige mensen zijn dus ook geïnteresseerd in hoe intensief hun dag eigenlijk gaat. Met een traptredenteller krijg je dus een duidelijker beeld van de intensiteit van je inspanning op een dag waarmee je stappen en calorieverbruik wordt vergeleken met traptreden.

Touchscreen ja of nee?

Steeds meer sporthorloges hebben touchscreen. Dit klinkt heel leuk omdat je daarom allemaal irritante knopjes niet meer hoeft in te drukken en het bovendien ook veel ruimte bespaart op het scherm. Het scrollen door schermen gaat een stuk sneller en gemakkelijker dan met een knop.

Echter is er ook een voordeel aan fysieke knoppen. Tijdens het hardlopen kan je moeilijker op een touchscreen op het juiste klikken omdat je nog in beweging bent. Met een fysieke knop hoef je niet eens te kijken. Je vinger kan ook het zicht op je horloge niet belemmeren, en je hebt ook geen last van zweet en vocht tijdens de bediening.

Wat vind jij handig?

GPS ja of nee?

Als je graag bijhoud waar je precies bent geweest en wat jouw tempo was? Dan is een GPS op je horloge wel handig. Als deze niet ingebouwd zit, kun je soms ook gebruikmaken van de GPS in je smartphone maar dan moet je deze dus wel steeds meenemen tijdens je activiteiten.


Garmin

Garmin is een van de grootste fabrikanten van GPS systemen die in alle voorwerpen, zoals auto’s horloges vlieg- en vaartuigen. Garmin staat echter ook bekend voor zijn sporthorloges en heeft dus ook een heel breed aanbod van horloges van €113 tot €1250 euro. .

Garmin Forerunner 35 (€125)

Garmin Forerunner 35: sportholroge voor mannen

De Garmin Forerunner 35 is, zoals de naam al zegt, een hardloop horloge maar is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld wielrennen, zwemmen of dagelijks gebruik.. Het is het goedkoopste horloge wat Garmin aanbied in hun sporthorloge segment.

Dit horloge is met Bluetooth te verbinden met uw telefoon en heeft 2 jaar lange garantie, een maximale accuduur van 8 dagen en een oplaadtijd van slechts 2 uur. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen zoals: zwart, wit, lime en lichtblauw.

Hieronder een lijst van de functies van de Garmin Forerunner 35:

 • Verbind met je Smartphone en ontvang o.a. je appjes, notificaties en oproepen.

 • Muziekfunctie

 • Hartslagfunctie

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Caloriemeter

 • Stof- en waterdicht (50 meter)

 • Stappenteller

 • GPS

 • Geen belfunctie

 • Geen touchscreen

Garmin Forerunner 35

Vaak hardlopen, zwemmen en/of duiken en daarbij een kwalitatief sporthorloge die niet al te veel kost?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Garmin Vivoactive 3 (€189)

Garmin Vivoactive 3: Sporthorloge mannen

De Garmin Vivoactive 3 is een met bluetooth te verbinden smartwatch en een sporthorloge in één. Het is als basis een sporthorloge met smartwatch functies. De Vivoactive 3 meet al jouw inspanningen gedurende de dag.

Als je besluit om te gaan sporten kan je zonder handmatig iets in te stellen meteen je workout beginnen. De opgeslagen sportprofielen zullen je inspanningen weergeven op je horloge!

Verder kan je de Garmin Vivoactive 3 helemaal personaliseren. Het heeft namelijk de mogelijkheid tot diverse wijzerplaten en verwisselbare sportbandjes zodat je direct door een simpele wissel van bandjes tussen werk en de sportschool kunt omschakelen.

Hieronder een lijst van de functies:

 • IOS, Android en Windows beschikbaar (ook voor computer dus!)

 • Muziekfunctie

 • Betaalfunctie

 • Te gebruiken voor o.a. zwemmen, yoga, hardlopen, golf, fitness, basketbal, ballet, badminton en atletiek

 • Touchscreen

 • IP66 Stof- en waterdicht (100.000 minuten)

 • Notificatie ontvangbaar

 • Calorie-, afstand-, snelheid-, hoogte- en GPS-meter

 • Met Bluetooth, wifi en NFC te verbinden

 • Geen muziek zonder telefoon

Als je nu een echte muziekfanaat bent en lekker met jouw eigen muziek wilt sporten zonder telefoon? Neem dan een kijkje naar de Garmin Vivoactive 3 Music op Bol.com! Deze is namelijk nog extra gefocust op de muziekbeleving tijdens het sporten!

Garmin Vivoactive 3

Een smartwatch en sporthorloge in één willen, met daarbij de functie om zowat elke sport te beoefenen met één horloge.

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Garmin Instinct GPS (€277,77)

Garmin Instinct GPS: sport horloge voor mannen

De Garmin Instinct GPS is het robust horloge van Garmin. Dit horloge staat bekent voor zijn stevigheid, batterijduur en stevig uiterlijk. Het is een met Bluetooth te verbinden horloge.

Het horloge is designed volgens de standaarden van het Amerikaanse leger, waardoor het een betrouwbare kwaliteit is. De Garmin Instinct GPS heeft een batterijduur van 14 dagen in smartwatch modus, 16 uur in GPS modus en een verbazingwekkende 40 uur in batterijspaarstandmodus! (afhankelijk van de instellingen).

Door de hoge temperatuur-, schok- en waterbestendigheid (tot 100 meter) is het een horloge van gegarandeerde kwaliteit. Als er toch iets mis gaat heb je nog altijd een 2 jaar lange fabrieksgarantie.

Deze hoge standaarden en het chemisch geharde, krasbestendige scherm biedt voldoende contrast om te worden afgelezen in fel zonlicht, zodat u het toestel onder extreme omstandigheden kunt gebruiken. De volledig geventileerde siliconen polsbanden zijn van twee onafhankelijke lus-sluitingen gemaakt en zorgen voor een prettige pasvorm waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken om ergens aan vast te haken!

Hieronder de functies van de Garmin Instinct GPS:

 • Met IOS, Android, Blackberry OS en Windows te verbinden

 • Hoge kwaliteitsstandaarden

 • Lange batterijduur

 • GPS, Hoogte-, Snelheid-, afstand-, baro- en temperatuurmeter

 • Stappen- en trappenteller

 • Constante hartslagmeting

 • Caloriemeter

 • Bewegingssensor

 • Sleeptracker

 • Geen touchscreen

Garmin Instinct GPS

Een robuust sporthorloge waarmee je de wereld aankan?

Kijk dan naar de Garmin Instinct GPS

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!


Fitbit

Fitbit staat bekend voor zijn fitnessartikelen welke je bij alles kunnen helpen als het maar om sporten gaat. Denk dan van sporthorloges, activity trackers, tot aan lichaamsanalyse-weegschalen. Ze staan in de sporthorloge wereld bekend om goedkope maar toch kwalitatieve producten!

Fitbit Versa 2 (€179)

De Fitbit Versa is een combinatie tussen een smartwatch en een sporthorloge en het meest nieuwe sporthorloge van Fitbit. Het is een horloge voor tijdens het sporten maar is ook goed voor tijden waarin je niet sport.

Is het tijd voor een sportieve activiteit? 1-2-3 go! Met je work-out om je pols kan je snel van start. Met de GPS tracker kan je simpel zien hoeveel kilometer je al rennend of fietsend heb afgelegd en de tijd waarin je dat hebt gedaan!

De Fitbit Versa heeft ook een unieke functie: de Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte-, diepe- en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. 

Bovendien kan je ook met deze Fitbit Versa contactloos betalen via Fitbit Pay! (Niet door alle banken ondersteund). Verder kan je meer dan 300 nummers opslaan zodat je altijd iets hebt om naar te luisteren zonder je telefoon bij te hebben. Je kan ook Philips Hue downloaden en via je horloge bijvoorbeeld de lampen in jouw huis bijstellen.

Een lijst van alle functies van de Fitbit Versa:

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Goede Prijs/kwaliteit verhouding

 • Lange accuduur ( ~ 5/6 dagen)

 • Stof- en waterdicht (50 meter)

 • Te gebruiken bij zwemmen, wielrennen, hardlopen en fitness

 • Calorie-, baro-, afstand-, snelheid-, hoogte-, hartslag- en GPS-meter

 • Muziekbediening

 • Touchscreen

 • Geen belfunctie (alleen opnemen en -hangen)

 • GPS alleen als je telefoon bij hebt.

Fitbit versa 2

Een eenvoudig maar toch kwalitatief sporthorloge?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Fitbit Charge 3 Activity tracker (€109)

Fitbit Charge 3 Activity tracker: Sport horloge mannen

Dit is een uniek product van Fitbit. Het is een heel simpel maar toch uniek design met een 40% groter scherm dan zijn voorganger. Je kan hem 24/7 dragen en meet niet alleen stappen en traptreden maar ook jouw hartslag en calorieverbranding.

De PurePulse hartslagmeting helpt je om het uiterste uit oefeningen te halen, calorieverbranding beter onder controle te krijgen en een duidelijk beeld te krijgen van je cardio fitness level. Je kunt binnenkomende notificaties en sms’jes altijd zien. Je blijft dus altijd up to date met de Fitbit Charge 3 Activity tracker.

Gezien je dit model 24/7 kan dragen heeft Fitbit er ook voor gekozen om een een slaap-tracker toe te voegen aan de Charge 3 Activity tracker. De Charge 3 Activity Tracker houdt jouw slaap bij via de app op jouw smartphone. Zo zie jij hoe effectief je nachtrust is geweest, daarnaast kan de Fitbit jou ook wekken door de trilfunctie.

Verder heeft de Charge 3 een batterijduur van maar liefst 7 dagen en is ook geschikt voor onderwater!

Hieronder de functies van de Fitbit Charge 2 Activity tracker:

 • Lange batterijduur

 • Waterdicht

 • Stof- en waterdicht (50 meter)

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Calorie- en hartslagmeter

 • Hoog kwaliteit aluminium kast

 • 2 jaar garantie

 • Geen smartwatch functies zoals andere Fitbit modellen

Fitbit Charge 3

Een makkelijk te dragen, eenvoudig sporthorloge met een hele hoop functies?

Klik hier voor meer informatie!

Apple

Apple staat bekend voor zijn premium kwaliteit producten waarmee je perfect met al jouw andere Apple producten alles moeiteloos kunt combineren. Apple heeft een exclusieve samenwerking met Nike waardoor zij de klant extra exclusiviteit kunnen geven.
De prijzen van Apple sporthorloges zijn wel hoger dan andere sporthorloges

Apple Watch series 5 met sportband (€459)

Apple Watch series 5 met sportband: sport horloge mannen

De Apple Watch Series 5 is de nieuwste Apple Watch. Hij lijkt heel veel op zijn voorganger vanaf de buitenkant maar van binnen is hij compleet veranderd!

De nieuwste en meest doorslaggevende functie is de Always-on display waardoor je deze op elk moment, de tijd af kunt lezen of je berichten binnen ziet komen zonder dat dit ten koste gaat van de batterijduur. Er is ook een compas-functie toegevoegd die aangeeft op welke hoogte jezelf op dat moment bevind.

Verder is Apple Pay toegevoegd zodat jij snel contactloos kan betalen (niet ondersteund door alle banken). De Apple Watch Series 5 meldt nu ook als er iets afwijkt in de Health app, zoals hartslag. Verder geeft de Apple Watch een notificatie als je je bevind in een ruimte waar veel geluid is zodat je oren niet beschadigen. Met de trainingsfuncties helpt het horloge je fitter dan ooit te worden!

De functies van de Apple Watch series 5 met sportband:

 • Compatible met Spotify

 • Always on display

 • 2 jaar garantie

 • Volledige bel- en navigatiefunctie

 • Afstand-, calorie- en hartslag meter

 • Draadloos op te laden

 • Stappen- en trappenteller

 • Touchscreen

 • Met Bluetooth, Wifi en NFC te verbinden

 • Alleen te combineren met IOS

 • Hoge(re) prijs

Apple Watch series 5 met sportband

Het nieuwste van het nieuwste en een premium combinatie tussen een smartwatch en sporthorloge?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Apple Watch Series 5 Nike (€447)

Apple Watch Series 5 Nike: Sporthorloge mannen

De Apple Watch Series 5 Nike is de meest recente samenwerking tussen Apple en Nike! De ”Apple Watch Series 5 Nike” heeft precies dezelfde functies en verbeteringen als de Apple Watch series 5 met sportband.

Het verschil tussen de twee is de exclusieve Nike Run Club-app. De Nike Run Club-app opent een wereld aan work-outs, coaching en inspiratie om je conditie te verbeteren, op Apple Watch Series 5 is elke wijzerplaat van Nike geoptimaliseerd!

Apple Watch Series 5 Nike

Een premium sporthorloge en smartwatch in één met een exclusieve samenwerking met Nike zelf?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs van verschillen tussen maten en kleuren!

Apple Watch Series 4 Nike (€436)

Apple Watch Series 4 Nike: Sporthorloge mannen

De Apple Watch Series 4 Nike is de een na laatste samenwerking van Apple en Nike. Dit betekent niet dat het compleet verouderd is! Het is een nog steeds een premium combinatie tussen een sporthorloge en een smartwatch.

De Apple Watch Series 4 Nike is perfect te combineren met je eigen iPhone in de Watch app en de Health app, zodat je jouw gezondheid (onder andere bloeddruk, hartslag, stappen en ademhaling etc.) kunt meten en compleet jouw Apple Watch kan personaliseren.

Verder is de Apple Watch Series 4 Nike perfect te combineren met Apple Music en Apple Podcasts zodat je de mogelijkheden hebt om tijdens het sporten naar een podcast of muziek te luisteren. Je kunt zelfs bellen tijdens het sporten.

Hieronder de functies van de Apple Watch Series 4 Nike

 • Perfect met andere Apple producten te verbinden

 • Te combiner met Spotify en GoPro

 • Perfect voor ontvangen en versturen van berichten en mails

 • Volledige koop

 • Stof- en waterdicht (30 minuten onder water)

 • Hoge kwaliteit (1 jaar garantie)

 • Touchscreen

 • Volledige belfunctie

 • Navigatie functie

 • Hoge(re) prijs

 • Alleen met IOS te combineren

Apple Watch Series 4 Nike

Wil jij dus een sublieme manier om perfect te sporten met alle Apple functies waaraan je gewend bent?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Samsung

Samsung staat bekend voor zijn techniek in elk segment! De laatste jaren hebben ze heel erg doorgepakt op de smartwatches en daarbij zich ook gericht op de sporthorloges. De sporthorloges van Samsung zijn perfect te combineren met alle andere Samsung producten zoals telefoons!


Samsung Galaxy Watch Active2 (€255)

Samsung Galaxy Watch Active2: Sporthorloge mannnen

De Samsung Galaxy Watch Active2 is het meest recente unisex sporthorloge van Samsung. Het is de opvolger van de Samsung Galaxy Watch Active en is nu nog meer persoonlijk in te stellen en heeft een nieuwe look met zijn lichtgewicht aluminium kast.

Bedien je muziek, camera of telefoon via het touchscreen of via voice control! Daarnaast kan je muziek en podcasts streamen of downloaden zodat je op elk moment van de dag deze kunt beluisteren.

Bovendien kan je een foto maken met je smartphone en hem daarna uploaden naar je Galaxy Watch Active2. Zo creëer je jouw unieke display. Zo heeft jouw Active2 altijd de perfecte match met je oufit! De batterij gaat bij normaal gebruik langer dan een dag mee en je laad hem thuis met de contactloze oplader zo weer op!

De Samsung Galaxy Watch Active2 houdt je workout bij zodat je meteen na hem omdoen kan beginnen met je workout! Bovendien is er een Running Coach-functie die je realtime gericht advies geeft. De Galaxy Watch Active2 heeft een IP68-rating voor stof en is waterdicht. Bovendien voldoet hij aan military-grade normen waardoor je er de wereld mee aankan!

Hieronder een lijst met alle functies van de Samsung Galaxy Watch Active2:

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Next level stof- en waterdichtheid

 • Belfunctie

 • Te gebruiken bij zwemmen yoga, wandelen, traplopen, stappen, slapen, hardlopen en fietsen

 • Zwemmen wordt automatisch herkend

 • Touchscreen

 • Hartslag-, afstand-, calorie-, hoogte- en snelheidsmeter

 • Contactloos betalen niet mogelijk

Samsung Galaxy Watch Active2

Een prachtig sporthorloge van premium kwaliteit tegen een toch scherpe prijs?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!

Samsung Gear Sport (€246)

Samsung Gear Sport: Sporthorloge mannen

De Samsung Gear Sport is een combinatie tussen een sporthorloge en een smartwatch. Het verschil tussen de Samsung Gear Sport en de Samsung Galaxy Watch Active2 is dat het met de Samsung Gear Sport het niet meer nodig is om altijd je telefoon bij je te hebben omdat je kunt reageren op inkomende oproepen, berichten kan lezen en meer, zonder je telefoon. Voor bellen en of appen moet je wel je telefoon bij je hebben.

De Samsung Gear Sport heeft een speciale Spotify app waarmee je je favoriete nummers op je Samsung smartwatch hebt. Spotify is ook te gebruiken in de offline-modus voor als je onderweg bent en geen wifi verbinding hebt, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Je kunt de Gear Sport ongeveer 2-3 dagen gebruiken voordat je deze weer moet opladen. Bovendien laad je het draadloos op. De Gear Sport maakt ook gebruik van ‘fast charging’ waardoor je niet zo lang meer hoeft te wachten voordat je hem weer kunt dragen en gebruiken.

De Samsung gear sport is wel een iets ouder horloge. Deze is er sinds 2017.

 • Geschikt voor IOS en Android

 • Specifiek met Spotify te gebruiken

 • Volledige belfunctie

 • Stof- en waterdicht (30 minuten)

 • Touchscreen

 • Stappen- en trappenteller

 • Hartslag-, afstand- en snelheidsmeter

 • Voor bellen en appen moet je je telefoon bij je hebben

 • Iets ouder

Samsung Gear Sport

Een hoog kwaliteit sporthorloge met toegang tot enorme muziekdeuren waarmee je rustig zonder telefoon kan sporten?

Klik hier voor meer informatie!

Let op! De prijs kan verschillen tussen maten en kleuren!


De vergelijking

Samsung Gear Sport: Sporthorloge mannen

We hebben zojuist de 10 beste sporthorloges voor mannen besproken met ieder zijn eigen functionaliteiten.

Wil je een simpel, maar toch kwalitatief sporthorloge? Dan is de Garmin Vivoactive 3, de Fitbit Versa 2 of de Samsung Galaxy Watch Active2. Deze zijn echte toppers en zijn voor de standaard sporters (hardlopen en reguliere fitness) al meer dan genoeg.

Houd je echt van muziek in of op je oren. Kies dan de Garmin Vivoactive 3 Music of de Samsung Galaxy Sport. Met beiden heb je toegang tot extra muziekfuncties. Deze modellen zijn de beste keuze als je muziek extra op de prijs stelt.

Een echte hardloper met niet al te veel eisen? Dan is de Garmin Forerunner 35 precies wat jij zoekt!

Wil je meer extremere sporten beoefenen met je horloge als compagnon, eentje waarop je in de meest rauwe situaties nog steeds op kunt vertrouwen? Kies dan de Garmin Instinct GPS. Door de hoge standaarden van het Amerikaanse Leger is dit een kwalitatief robuust hoogstandje waarop je kunt vertrouwen.

Zoek je iets eenvoudigs zonder al te veel gedoe maar toch je gezondheid bijhouden? Dan is de Fitbit Charge 3 Activity tracker het sporthorloge voor jou. Simpel, ingetogen en toch kwalitatief.

Wil je toch het absolute beste, de vaste kwaliteit en een premium gevoel. Dan raad ik de Apple Watch modellen aan. Dit zijn op dit moment de premium sporthorloges binnen de markt.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met het maken van de beste keuze naar jouw perfecte sporthorloge. Ik heb zo veel mogelijk kanten en eisen proberen te bespreken.

Als je nog vragen hebt, laat dan een reactie achter. Ik bericht je zo snel mogelijk terug!


Wil je meer weten over sporthorloges maar dan voor vrouwen? Kijk dan mijn artikel over beste sport horloges voor vrouwen!

Meer interesse in fitness products zoals horloges of fitnessapparaten voor thuis of om vet mee te verbranden? Kijk dan naar mij artikelen over fitness producten!

Wil je nou meer van zulke artikelen? Lees dan mijn drie meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *