Waarom val je niet meer af terwijl je zo hard je best doet?

Waarom val je niet meer af?

val je niet meer af

Het is een van de grootste frustraties van iedereen die een dieet volgt en keihard zijn best doet. Want waarom val je toch niet meer af?

Je doet zo hard je best om gezond te eten en veel te sporten maar je lichaam verandert maar niet. Doe je wat fout of werkt het gewoon niet voor jouw lichaam?

Is het niet mogelijk om af te vallen en een ander lichaam te krijgen. Heb je gewoon pech en last van slechte genen? Of is er wat anders aan de hand?

Val je op dit moment niet meer af, neem dit artikel dan goed door want ik vertel je precies wat er aan de hand is.

Dit is de reden waarom het niet lukt

Zit jij niet meer lekker in je vel omdat je het gevoel hebt dat je echt iets fout doet. Het lijkt maar niet te lukken om af te vallen en je geeft jezelf de schuld. Het voelt niet meer fijn om naar een verjaardag of een feestje te gaan omdat je de vorige keer hebt verteld dat je een dieet ging volgen.

Maar er is niets veranderd, je bent geen gram afgevallen en je schaamt je voor je lichaam. Dus verzin je maar een smoesje om er niet heen te gaan en eindig je met je favoriete snacks op de bank. 

Geef het wat tijd

Begrijp dat je lichaam wat tijd nodig heeft om aan een andere manier van eten te wennen. Daarom zal je niet van de ene op de andere dag een ander lichaam krijgen. De meeste mensen willen in een korte tijd een flinke verandering doorbrengen in hun leven maar zo werkt het nu eenmaal niet.

Als je van een ongezond eetpatroon veranderd naar een gezond eetpatroon moet je lichaam hier ook aan wennen. Daarom is het goed om hier de tijd voor te nemen en ga je zien dat je lichaam stap voor stap verandert 

val je niet meer af

Val je niet meer af: dit is wat je moet doen

Waarom val je niet meer af? Er zijn een aantal redenen waarom het niet lukt om het getal van de weegschaal naar beneden te brengen. Ben je er klaar voor om erachter te komen wat deze redenen kunnen zijn? 

 • Je eet niet genoeg
  • Je volgt misschien een dieet om je eetpatroon te veranderen. Vraag jezelf eens kritisch af of je wel voldoende eet. Veel mensen doen een dieet waarbij ze veel te weinig binnen krijgen. Het nadeel hiervan is dat je lichaam in een overlevingsstand komt, als je weer gaat eten kom je razendsnel aan. (Bron)
 • Je verbrand minder
  • Op het moment dat je snel afvalt door een dieet ben je misschien heel blij dat je het getal naar beneden ziet gaan op de weegschaal. Maar het nadeel is dat je stofwisseling vertraagt waardoor je lichaam in een overlevingsstand terecht komt. Door deze vertraging van je stofwisseling verbrand je minder calorieën. (Bron)
    
 • Eet je wel gezond?
  • Veel mensen denken dat ze gezond eten maar doen dat eigenlijk niet. Veel mensen denken dat ze goed bezig zijn maar krijgen toch meer suikers en calorieën binnen dan de bedoeling is. Hou je eten eens bij om inzicht te krijgen in wat je allemaal binnen krijgt.
 • Beweeg je voldoende?
  • Een van de dingen die belangrijk zijn om je lichaam te veranderen is gezond eten maar doe dit dan wel in combinatie met beweging. Door te sporten vertraag jij je verlaagde stofwisseling. Doe dan aan krachttraining in combinatie met een cardio workout.
 • Geen tijd nemen om je eten te verbranden
  • Het is goed voor je lichaam om het wat tijd te geven om je eten te verbranden. Dit kan je eenvoudig doen door een aantal uur per dag geen maaltijden te eten. Denk dan aan niet eten tussen 20:00 en 12:00.
 • Zwaarder geworden?
  • Op het moment dat je gaat afvallen wil je natuurlijk dat getal op de weegschaal zien dalen. De meeste mensen staan dan ook dagelijks op de weegschaal.

   Maar wat nu als het getal niet afneemt maar juist hoger is? Raak niet meteen in paniek. Op het moment dat je meer sport ga je spiermassa opbouwen. Dat zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof je zwaarder bent.

   Terwijl je spiermassa alleen maar is toegenomen. Meet altijd je vetpercentage met een elektrische weegschaal om een duidelijk beeld te krijgen van je lichaam.
 • Veel koffie en thee drinken
  • Je hebt er vast al eerder over gelezen maar water drinken heeft een aantal voordelen. Door veel water te drinken versnelt je stofwisseling. Door koud water te drinken verbrand je 24% meer calorieën.

   Nu je weet hoe belangrijk water is voor het afvallen is het tijd om je favoriete drankjes te vervangen door water. Ben je een grote koffie fan? Dan heb ik goed nieuws voor je, koffie is prima voor het afvallen.

   Als je er maar geen melk en suiker in doet. Koffie heeft zelfs een licht stimulerend effect op je stofwisseling waardoor het ook nog eens goed is voor het afvallen. 
val je niet meer af
 • Laat de borrel even staan
 • Eet minder koolhydraten
  • Val je maar niet af en weet je niet waar dit aan ligt? Kijk dan eens naar het aantal koolhydraten die je dagelijks binnen krijgt. Koolhydraten zijn een bron van energie voor je lichaam. Maar wist je al dat als je veel koolhydraten binnen krijgt dit niet goed is voor het afvallen.

   Een koolhydraatarm dieet is dan ook beter dan een vetarm dieet. Hoe eet je nu koolhydraatarm? Vervang je rijst, pasta, aardappelen en brood door groente. (Bron)
 • Eet je wel voldoende eiwitten?
  • Op het moment dat jij je lichaam wil veranderen ga je anders eten. Zo verlaag je het aantal calorieën die je dagelijks binnen krijgt. Pas op dat je voldoende eiwitten binnen krijgt.

   Eiwitten zijn goed om vol te zitten zodat je minder behoefte hebt om te eten en daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je automatisch minder eet. Haal je eiwitten dan uit eieren, vis, vlees, kip en zuivel.

Val je niet meer af op dit moment?

Val je niet meer af op dit moment? Dat is enorm frustrerend! Ik weet hoe vervelend het is als je keihard je best doet maar niets lijkt te werken. Met de tips uit dit artikel hoop ik je meer inzicht te geven in de verschillende dingen die er mogelijk aan de hand zijn.

Maar besef je dat elk lichaam anders is en je de tijd moet nemen om een eetpatroon te ontwikkelen waar jij je goed bij voelt en wat je volhoudt. Dan zal je lichaam vanzelf transformeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *