Het verhaal achter fitnessned.nl
Ik ben Bart, de schrijver achter alles op Fitnessned.nl.
Ikzelf fitness nu al bijna 4 jaar. Ik heb veel geleerd in de tussentijd en wil graag mijn kennis delen op deze website!
Waarom fitnessned?
Op Fitnessned wil met mijn ervaring andere mensen helpen, zodat mensen niet dezelfde fouten hoeven te maken die ik heb gemaakt en de juiste informatie over fitness krijgen.
Dit is de reden waarom ik Fitnessned.nl ben begonnen. Op Fitnessned.nl kan ik al mijn kennis, fouten en algemene informatie posten in de vorm van artikelen en hopelijk hiermee mensen helpen.
Mijn fitness proces
Ik ben met fitness begonnen toen ik 13 jaar oud was. Toentertijd deed ik niks groots, dat zou ook niet goed zijn geweest voor mijn gezondheid als groeiende tiener.
Ik begon met 30 crunches per dag en verhoogde dit met 10 crunches per 2 weken.
Veel van die fouten die ik gemaakt heb, vonden plaats omdat ik te graag wilde fitnessen.
Mijn motivatie lag altijd heel hoog.
Mijn grootste fout was de gedachte dat ik geen rustdagen nodig had.
Toen ik een jaar of anderhalf bezig was trainde ik elke dag. Elke dag 15-20 minuutjes. Dat lijkt niet veel maar als je elke dag buik- en borstspieren traint is dat we veel.
Omdat ik elke dag trainde had ik natuurlijk geen rustdagen. Hierdoor kregen mijn spieren naast mijn slaap geen rust.
Dit heeft alleen maar stukje bij stukje mijn spieren beschadigd. Gelukkig heb ik dit niet te lang gedaan. Het heeft lang geduurd voordat ik hersteld was en weer snel spiermassa op kon bouwen!
Nu train ik 5 keer per week, met rustdagen of woensdag en zaterdag of zondag (licht eraan wat het beste uitkomt). Ik fitness vooral thuis en soms, vooral in de vakanties, ga ik naar de sportschool.
Waarom ik fitness
De reden dat ik zo veel fitness is, ten eerste omdat ik het leuk vind, ten tweede omdat ik er gezond van wordt en ten derde omdat ik er heel veel stress op een gezonde manier eruit kan krijgen.
Inplaats van mijn stress op andere mensen af te reageren kan ik het tijdens het sporten het eruit halen. Dit geeft veel voordelen zoals een beter humeur en een betere mentale gezondheid.
Tijdens het sporten kan je je hoofd leeg maken, even alle stress eruit pompen en irritaties en problemen tackelen waardoor je een betere mentale gezondheid ervan over houdt. Sporten kan dus eigenlijk niks kwaads doen.
Je wordt er niet alleen fysiek gezonder van maar ook mentaal gezonder.
Mijn 3 grootste fouten en waarom jij deze niet hoeft te maken
Deze fouten genoemd hieronder waren mijn 3 grootste fouten die mij hebben tegengehouden om sneller resultaten te zien. Ik wil met het benoemen van deze fouten mensen helpen sneller resultaten te zien behalen.
Hier zijn dus mijn 3 grootste fouten:
#1: Geen rustdagen nemen
Geen rustdagen nemen was mijn eerste grote fout. Rustdagen geven je lichaam rust en tijd voor je spieren om te herstellen.
Als je fitnesst en vooral krachttraining doet scheur je in principe je spieren, als je zelf spierpijn hebt tijdens de oefeningen weet je dat je goed bezig bent omdat je je spieren uit aan het dagen bent.
Als je deze spierpijn ervaart tijdens de oefeningen moet je trouwens niet te lang meer doorgaan met de oefening. Dit kan alleen maar meer je spieren beschadigen. Geef je spieren de kans om te herstellen.
Tijdens het herstellen groeien je spieren steeds weer een klein beetje bij. Als je dus je rust niet neemt maak je je spieren alleen maar kapot. Neem dus je rust!
#2: Geen variatie
Mijn tweede grote fout is dat ik geen variatie had in mijn training.
Toen ik veel thuis fitnesste deed ik bijna elke dag weer precies dezelfde workout. Dit zorgde voor een eenzijdige ontwikkeling van mijn spieren.
Het is beter om bijvoorbeeld soms aparte ‘Lower’ en ‘upper’ abs workouts te doen. Zorg ook dat je regelmatig wisseling hebt in de oefeningen die je doet. Dit zorgt voor een betere algemene ontwikkeling van je spieren.
#3: Niet kijken naar verbeteringen
Mijn derde, en laatste grote fout is dat ik dacht dat ik het al goed deed en daarom niet omkeek om mezelf te verbeteren.
Ik was altijd heel overmoedig. Ik pakte vaak veel te zware gewichten in de sportschool en hierdoor nam ik verkeerde houdingen aan en liep ik snel blessures op.
Let dus enorm goed op je houding van de oefeningen en wees niet overmoedig. Begin met lichte gewichten en kijk altijd naar verbeteringen in jezelf.
Afsluiting
Al met al hoop ik dat je Fitnessned kan gebruiken om jou fitness te verbeteren. Er wordt wekelijks nieuwe content geplaatst zodat je altijd iets hebt om te lezen!
Lees hier mijn meest recente artikelen!