Wat is de pseudo planche push-up?

Wat is de oefening en hoe doe je hem goed?

Zodra je enkele lichaamsgewicht oefeningen onder de knie krijgt zul je verbaast staan van wat je lichaam eigenlijk allemaal kunt en met wat voor een gemak je andere soort lichaamsgewicht gerichte oefeningen kunt bedenken en doen. 

Ook kan je met gemak kleine veranderingen aanbrengen aan elke oefening om zo net een andere spiergroep wat meer te focussen en zo gerichter te kunnen trainen.

Een van die oefeningen is de pseudo planche push-up. Het is een variant van de standaard push-up waarmee je je triceps, borstspieren en schouders mee traint.

Voor deze oefening waarmee je niks anders nodig hebt dan alleen jezelf.

Wat is een pseudo planche push-up?

De pseudo planche push-up is kort gezegd een van de meest zware soort push-up die je kunt oefenen. Het is een echte borst- en schouderspier killer. Dit komt omdat er één heel belangrijk verschil is tussen een pseudo planche push-up en een normale push-up:

Namelijk de positie en plaatsing van je handen. Terwijl je bij een normale push up je handen ter hoogte van je schouders houdt en met je vingers naar voren doe je bij een pseudo planche push-up precies het tegenovergestelde. Je handen zo ver mogelijk naar achteren en je vingers naar achteren gericht.

Dit zorgt er onder andere voor dat je spieren op een compleet andere manier wordt benaderd en getraind en zoals bijna iedere krachtsporter weet is variatie een perfecte manier om snel(ler) spiermassa aan te komen!

Met de pseudo planche push-up train je namelijk de volgende spieren:

  • Borstspieren
  • Armspieren (zowel biceps als triceps)
  • Schouderspieren (en hoe)

Hoe doe je een pseudo planche push-up?

Hoe doe je een nou een perfecte pseudo planche push-up. Dat kom je te weten in in het komende stukje!

Hoe je een perfecte pseudo planche push-up doet:

  1. Ga in de standaard push-up positie staan.
  2. Zet je handen echter andersom met je vingers naar achteren gewezen en leun zo ver mogelijk naar voren zodat je nog maar net op je tenen staat
  3. Zak rustig door je handen zodat je je biceps ook meteen meetraint. Stop zodra je eenmaal een hoek van 90 graden vormt met je ellebogen
  4. Ga daarna weer met een sneller tempo omhoog zodat je weer in de startpositie komt.
  5. Herhaal de oefening.

Afsluiting:

Wil je meer oefeningen zoals deze doen? Kijk dan voor meer oefeningen zoals deze naar mijn artikel over thuis borstspieren trainen waarin de beste borstspier oefeningen in voorkomen die je in je eigen huiskamer kunt doen!

Wil je echter workouts? Kijk dan naar mijn 3 borstspier workouts!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *