Hoe kan je zonder dieet snel afvallen en een platte buik krijgen?

zonder dieet snel afvallen platte buik

We willen allemaal snel afvallen en een platte buik krijgen zonder een dieet te volgen. Wie heeft er nu tijd om een dieet te volgen en zichzelf allemaal strenge regels op te leggen. Niemand toch?

Daarnaast is het ook helemaal niet leuk om een dieet te volgen en niets meer te kunnen snoepen of een tussendoortje te eten. Maar je weet natuurlijk ook dat als je gezond eet en goed voor jezelf zorgt je beter in je vel zit, je huid mooier is en je fitter en energieker bent.

Is er een dieet waarmee je kan afvallen en een platte buik krijgt?

Elke vrouw wil wel haar buikje verliezen. We krijgen het cadeau na een zwangerschap of bij het ouder worden maar het is moeilijk om het weer te verliezen. Voor veel mannen is het eerder een droom om er gespierd uit te zien en de buik te veranderen in een sixpack.

Maar er is geen speciaal dieet waarmee je kan afvallen en een strakke en platte buik te krijgt. Het is eigenlijk ook niet zo makkelijk om af te vallen bij je buik. Snel afvallen en een platte buik krijgen zonder dieet is natuurlijk een droom van velen. Maar is dit wel mogelijk? Ik zal je er meer over vertellen. 

Laat dit voortaan staan

Je weet hoe heerlijk het is om eens lekker te snoepen, te genieten van een gebakje, een schaal koekjes of een handje chips. Maar als je een platte buik wil krijgen is het beter om dit even te laten staan. We moeten aan de slag om je vet te verbranden. Minder suikers en koolhydraten binnen krijgen is een eerste stap om een fit en strak lichaam te krijgen. 

De eerste stap is dan ook altijd om gezonder te gaan eten, meer gezonde vetten, meer groente, fruit, eiwitten en de koolhydraten te beperken. Daar heeft je lichaam minder van nodig. 

zonder dieet snel afvallen platte buik

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen die kennen we allemaal wel. Misschien dacht je dat snel afvallen bij je buik zonder dieet alleen kon door als een gek buikspieroefeningen te doen. Natuurlijk klopt dit voor een deel, door de buikspieroefeningen train je je spieren. De spieren van je buik wil je sterker maken.

Daar zijn deze oefeningen dan ook goed voor. Maar eerst zal je het vet wat daarboven ligt moeten verbranden. Anders heeft het geen zin om je buikspieren te trainen. Het begint dus altijd met het veranderen van je eetpatroon. 

Met buikspieroefeningen verbrand je geen gewicht maar train je spieren. Dat ga je dus niet terugzien aan het getal van de weegschaal. Maar toch is het goed om te bewegen want de combinatie van gezonder eten en bewegen is de beste manier om fitter te worden en weer een strakke buik te krijgen. 

Afvallen bij je buik zonder dieet

Als je wil afvallen bij je buik moet je dus vet verbranden op je hele lichaam. Waarom op je hele lichaam? Je lichaam kan niet alleen plaatselijk meer vet verbranden. Dit werkt alleen voor je gehele lichaam.

Het trainen van je buik versterkt je spieren maar zorgt er niet voor dat je daar meer vet verbrand. Dit doe je door je manier van eten te veranderen. Hieronder deel ik een aantal tips met je om het gewicht op de weegschaal naar beneden te brengen. 

Wat moet je eten om snel af te vallen bij je buik?

Drink veel water om genoeg vocht binnen te krijgen op een dag. Vervang altijd je koffie, thee en frisdrank door water. Stop met suiker in je koffie en thee. Dit zijn ongemerkt toch heel veel calorieën die je zomaar wegdrinkt, stop er dus mee.

Zorg dat je veel vezels binnen krijgt en verminder het aantal koolhydraten wat je dagelijks eet. Eet zo min mogelijk brood, rijst, pasta en aardappelen. Maak veel maaltijden met veel vezels, zoals sla, andijvie en spinazie. Heb je lekkere trek? Neem dan eens gezonde tussendoortjes zoals een handje nootjes of een klein stukje pure chocola boven de 80%. 

Eet zoveel mogelijk voedzame maaltijden, maak bijvoorbeeld een groene smoothie als ontbijt of ontbijt met een eiwitrijk ontbijt. Ook vult een goede kom met havermout enorm en helpt je ook nog eens een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden. 

zonder dieet snel afvallen platte buik

Zonder dieet afvallen en een platte buik krijgen?

Een dieet is tijdelijk en daarom ben ik er geen fan als je tijdelijk op een andere manier gaat eten. Waarom? Omdat als je op dezelfde manier gaat eten als je altijd hebt gedaan kom je weer in de problemen.

Dat noemen we ook wel het gevreesde jojo effect. Het is dus veel beter om een levensstijl aan te leren waarbij je op een gezonde manier leert eten voor de rest van je leven. Niet voor een paar maanden maar voor de rest van je leven. 

Wil je afvallen zonder dieet en een platte buik krijgen?

Er is dus geen medicijn voor een platte buik dieet. Het is een combinatie van een gezond eetpatroon en een dagelijkse manier van voldoende beweging. In de regel is het eigenlijk heel simpel. Als je altijd minder calorieën binnenkrijgt dan verbrand zit je altijd goed.

Zorg dus dat je voldoende beweegt, elke dag weer. Ik weet dat dit een uitdaging kan zijn. Daarom wil ik je uitnodigen om vandaag eens na te denken over een moment waarbij je een rondje kan lopen of wat je kan aanpassen aan je dagelijkse leven om meer in beweging te komen. 

Heb je ergens een gat in je dag? Doe hier dan wat aan beweging. Niet alleen goed voor je lijf maar ook om je hoofd leeg te maken. Snel afvallen bij je buik zonder dieet is dus zeker mogelijk maar heeft wel wat aanpassingen nodig in je dagelijkse leven.

Ben je er klaar voor om je eetpatroon aan te passen zodat je voor de rest van je leven met een platte buik rondloopt? Neem dan de Afslank Receptenbijbel door. Dit boek is niet voor niets de bijbel van het afslanken.

Het staat niet alleen vol met recepten, er staat ook voldoende informatie in zodat je begrijpt hoe je lichaam werkt, wat voor eten je nu nodig hebt en waarom je eerder geen gewicht verloor. Ontdek welke kleine aanpassingen je gaan helpen om nu wel gewicht te verliezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *