Op zoek naar een goede workout voor thuis van 30 minuten?

Heb je 30 minuten de tijd voor een goede thuis workout?

30 minuten workout thuis

Heb je maar 30 minuten de tijd om een goede workout te volgen maar moet je dit thuis doen?

Veel mensen denken dat je thuis geen goede workout kunt doen omdat je niet dezelfde materialen hebt als in de sportschool. Maar niets is minder waar.

Jij kunt een prima workout hebben en dat vanuit huis. Je moet alleen even weten welke oefeningen je moet doen en je bent klaar om te gaan. 

Thuis sporten

Laten we eerlijk zijn, sporten is niet je grootste hobby. Voor de meeste mensen is sporten iets wat ze moeten doen, niet iets wat ze super leuk vinden. Het heerlijke gevoel dat je krijgt als je klaar bent daar doe je het voor.

Toch moet jij jezelf er elke keer toe aanzetten om naar de sportschool te gaan. Op het moment dat je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan of even in tijdsnood zit is het een fijn idee dat je ook vanuit huis kunt sporten

Sporten wanneer het jou uitkomt

We hebben allemaal tijden waarop we graag sporten. Jij rent misschien in de ochtend graag een rondje terwijl je buurvrouw liever sport als de kinderen liggen te slapen.

Als je na een lange dag nog naar de sportschool moet vraagt dat wat discipline. Het is immers veel lekkerder om op de bank te ploffen en je favoriete serie te kijken. Maar als je thuis sport heb je geen enkel excuus meer om niet te sporten. 

Wat heb je allemaal nodig om thuis te sporten?

Nu denk je misschien dat je nooit een goede workout kan volgen thuis omdat je niet dezelfde spullen hebt als in de sportschool. Het grappige is dat je dit ook helemaal niet nodig hebt.

In feite heb je alleen maar een matje nodig, een springtouw, een fles water, een handdoek en een leuke sportoutfit. Dat is alles wat je nodig hebt om je oefeningen te doen. Zo simpel kan het zijn!

De 30 minuten workout die je gewoon thuis kunt doen

Ben je klaar om met de juiste oefeningen aan de slag te gaan? 

Laten we aan de slag gaan met de workout van 30 minuten die je gewoon thuis kunt doen. Het grote voordeel van de onderstaande oefeningen is dat jij je hele lichaam traint en meerdere spiergroepen traint. 

  • Jumping jacks (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

De jumping jack is een oefening waarbij je omhoog springt met je handen in de lucht. Hierbij spreid je de benen uit elkaar. Doe zoveel mogelijk jumping jacks in 1 minuut en ik waarschuw je alvast. Dit is een intensieve oefening. 

30 minuten workout thuis
30 minuten workout thuis
  • De squat (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Plaats je voeten uit elkaar op schouderbreedte. Buig door je knieën en ga in een zithouding zitten. Breng je handen voor je gezicht. Doe zoveel mogelijk squats in een minuut. 

30 minuten workout thuis
  • Lunges (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Breng je benen uit elkaar. Je ene been breng je naar achter terwijl je andere been gebogen is. 

  • Touwtje springen (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Probeer zoveel mogelijk keer te springen in een minuut. Dit vraagt wat oefening. Als je dit vaker doet zal je er steeds beter in worden. 

  • Burpees (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Met deze oefening begin je vanuit de push-up houding. Vervolgens spring je omhoog en kom je weer naar beneden in de push up beweging. 

  • Opdrukken (1 minuut, 30 seconden rust na de oefening)

De push-up is de bekendste oefening. Met deze oefening gebruik je de handen en armen om het lichaam omhoog te brengen. Let erop dat je rug en benen in een rechte lijn blijven staan. 

  • Plank (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Het grote verschil met opdrukken en de plank is dat je met de plank niet hoeft op te drukken. Je blijft juist tien minuut staan in dezelfde positie. Dit klinkt makkelijker dan het is, probeer het zelf maar eens. 

  • Ankle taps (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Ga op je rug liggen en trek je benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens doe je de armen achter je hoofd. Maak een schuine beweging waarbij je de elleboog naar je been brengt. 

  • Gluten bridges (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Zit op de knieën op de mat en breng je armen op de hoogte van je schouders. Breng nu je been omhoog. Doe deze oefening met beide benen. 

30 minuten workout thuis
  • Side plank (1 minuut, 30 seconden pauze na de oefening)

Leun op je elleboog en breng je lichaam schuin omhoog. Hou deze houding nu vast. Draai halverwege de oefening om zodat je beide kanten traint. 

Doe deze oefeningen 2x om thuis een goede workout van 30 minuten te doen. 

Deze oefeningen trainen je hele lichaam

Als je op zoek gaat naar een alternatieve workout om thuis te sporten is het goed om oefeningen te doen waarmee je het hele lichaam traint. Op deze manier word je fitter, sterker en train je het hele lijf. Als je dan weer naar de sportschool gaat ben je fit, energiek en goed voorbereid voor een pittige training. 

Een goede workout van 30 minuten doe je gewoon thuis

Na het lezen van dit artikel weet je dat het niet nodig is om naar de sportschool te gaan voor een goede workout. Jij kunt in 30 minuten thuis ook een goede workout hebben nu je weet welke oefeningen je allemaal hoort te doen om je hele lichaam te trainen. Ga aan de slag met de oefeningen en plan je sportmomenten elke week in. Dat is de manier om het ook daadwerkelijk te doen. 

Heb je meer hulp nodig?

Heb je meer hulp nodig bij je trainingen en wil je ook advies over je dagelijkse voedingsschema’s? Neem dan een kijkje bij de droogtrain academie waar je advies krijgt van fanatieke sporters die precies weten wat je moet doen om je droomlichaam te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *