Krijg een strakke buik! Doe de volgende dingen voor een strakke buik.

Hoe krijg ik een strakke buik? 

krijg strakke buik

Ben je niet tevreden wanneer je in de spiegel kijkt? Hoe krijg ik een strakke buik is een vraag die jij jezelf vaak stelt.

Heb je geen idee wat je nu moet doen om een strak en gevormd lichaam te krijgen. Lees dan snel verder dan vertel ik je alle geheimen.

Een buikje

Het is een van de grootste ergernissen van veel mensen. Als je een buikje hebt wat in de weg zit weet je hoe vervelend het is om nieuwe kleding aan te schaffen. Het voelt niet lekker en je zit er nu eenmaal niet goed door in je vel.

Het verstoppen onder je kleding is een tijdelijke oplossing maar liever kom je er natuurlijk van af. Nu is buikvet een van de gevaarlijkste plekken om vet op te slaan. Misschien heb je altijd gedacht dat het onmogelijk is om buikvet te verbranden. Maar dat is het niet, jij kan dat buikje ook verliezen.

Waarom een buikje een probleem is

Veel mensen schamen zich voor hun te dikke buik en dat is niet het enige probleem. Er is nog een ander probleem en dat is dat een te dikke buik gevaarlijk is omdat het vet voor een deel over je organen heen zit.

Dit vet is dan ook de boosdoener van vele klachten als hoog cholesterol en hart- en vaatziektes. Een strakke buik helpt je dus om deze problemen tegen te gaan. Tijd om wat aan dat buikje te veranderen. 

Wist je al dat afvallen ook leuk kan zijn? Verbrand snel overtollig buikvet. Zonder honger te lijden of te jojoën. Dit kan je simpel doen met de afslank receptenbijbel.

Met de afslank receptenbijbel krijg je meer dan 100 recepten om op een gezonde, verantwoorde en snelle manier af te vallen. Door de lekkere en gevarieerde recepten wordt afvallen weer leuk!

Doe dit niet om een strakke buik te krijgen

Nu zie je op het internet verschillende producten die je horen te helpen met het krijgen van een strakke buik. Heb je wel eens een e-boek gezien met de titel Krijg een strakke buik in 10 dagen.

Trap er niet in, dit zijn allemaal marketing trucjes en dit soort resultaten klinken als een droom die uitkomt maar werken niet. Om een strakke buik te krijgen moet je een aantal dingen veranderen in je dagelijkse levensstijl. Doe de volgende dingen niet:

 • Heel veel buikspier oefeningen
 • Plaatselijk vet verbranden
 • Urenlange cardio
 • Vet in spieren omzetten
 • 3 uur per dag sporten
 • Heel weinig eten
 • Helemaal geen koolhydraten meer eten
krijg strakke buik

Hoe krijg ik een strakke buik: verlies buikvet

De vraag hoe krijg ik een strakke buik is een veel gestelde vraag. Hoe doe je dit dan? Voordat je een strakke buik krijgt moet je eerst buikvet moet verliezen. Het is niet mogelijk om alleen plaatselijk vet te verbranden, je verbrand alleen maar vet over je hele lichaam.

Het doen van heel veel buikspier oefeningen helpt dus niet. Het draait allemaal om de hoeveelheid energie die je binnen krijgt. Als je minder energie binnenkrijgt dan je verbrand zal je vet verliezen, dit verlies je ook op je buik. 

Wil je buikvet verliezen dan zal je een calorietekort moeten creëren van 10 tot 20% per dag. Dit betekent dat je 300 tot 500 calorieën minder binnen krijgt per dag.

Je vetpercentage zal flink moeten dalen zodat je buikspieren ook te zien zijn. Bij mannen moet het vetpercentage dalen naar 10% en bij vrouwen naar 15%. 

Eet voldoende

Te weinig eten gaat je niet helpen om een strakke buik te krijgen. Je moet verstandig gaan eten. Je hebt een maximaal aantal calorieën die je elke dag binnen mag krijgen.

Neem alleen maar maaltijden die je een vol en verzadigd gevoel geven, zo zit je vol en heb je geen trek meer op een later moment. Eiwitten en vezelrijk voedsel zijn een geweldige manier om vol te zitten en toch goed voor je lichaam te zorgen. 

Wat eet je dan? Kipfilet, Griekse yoghurt, kwark, cottage cheese en eieren. Vezelrijk voedsel bestaat uit brood, groente, fruit, zilvervliesrijst, peulvruchten en zoete aardappels.

Gezonde vetten horen ook onderdeel te zijn van je dagelijkse eetpatroon, denk dan aan olijfolie, noten, avocado, kokosolie en vette vis. Dit is de basis van een goed eetpatroon. Drink veel water gedurende de dag en laat frisdranken en alcohol staan.

krijg strakke buik

Buikspieren trainen

Het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen, maar het trainen van je buikspieren heeft wel degelijk effect. Eerst moet je het vetlaagje verliezen om je buikspieren te zien. Maar je buikspieren trainen is altijd een goed idee omdat ze dan vanzelf zichtbaar worden.

Een slanke buik zonder getrainde buikspieren ziet er nog steeds niet strak uit. Als je je buikspieren traint moet je verschillende buikspieren trainen, niet alleen de bovenste, maar ook de onderste en de schuine. 

Neem de tijd

Veel mensen willen voor de zomer een strakke buik krijgen maar beginnen twee maanden voor de vakantie pas met trainen. Het is dan niet zo gek dat je dan op het moment van vertrek nog niet in vorm bent.

Het kost tijd om te wennen aan je nieuwe eetpatroon en je lichaam heeft dan ook tijd nodig om het vet te verliezen en in vorm te komen. Geef jezelf dus de tijd die je lichaam nodig heeft. 

De vraag hoe krijg ik een strakke buik is hiermee voor je beantwoord. Het is niet dat dit van de ene op de andere dag is opgelost, hier zijn een aantal dingen voor nodig. Ten eerste het aanpassen van je manier van eten, daarna de juiste training.

Heb je wat hulp nodig voor je nieuwe manier van eten en het samenstellen van de juiste training? Dan raad ik je aan om de afslank receptenbijbel te volgen.

In de afslank receptenbijbel leer je alles over de juiste voeding. Door simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen.

4 reacties op “Krijg een strakke buik! Doe de volgende dingen voor een strakke buik.

 1. Dat klopt helemaal maar er zijn een aantal oefeningen die specifiek gericht zijn op de onderste buikspieren.
  Het trainen van de onderste buikspieren gebeurt met name wanneer jij je benen optilt, denk hierbij aan “leg rasises”.
  Wanneer jij je bovenlichaam optilt zoals je bij “crunches” doet, dan train je met name de bovenste buikspieren.

  1. Ik ben 11 en niet veeeel te dik maar wel een beetje ik ben 1.53 meter lang en ongeveer 48 kilo wel een beetje zwaar dus ik zou hier graag vanaf willen zonder heel anders te gaan eten is dit mogelijk

  2. Wat zijn leg rasises en crunches en hoe ziet dat er uit ?
   Overigens, een veel gemaakte taal vaud : er is een aantal en niet: er zijn een aantal .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *