Buikvet verbranden? Ontdek hoe je er voor eens en altijd mee afrekent!

man op weegschaal

Buikvet is gevaarlijk omdat dit de kans vergroot om ziektes te krijgen als diabetes en hart-en vaatziektes.

Heb je buikvet en wil je dit verbranden? Lees dan dit artikel zodat je weet wat je wat doen om hiervan af te komen.

We willen allemaal een strak en gezond lichaam. Helaas slaan we allemaal vet op, dit doen we op meerdere plekken.

De buik en de heupen zijn de plekken waar dit het meest wordt opgeslagen. Een buikje is dan ook een van de grootste probleemgebieden.

Naast dat het je in de weg zit en je kleding niet meer past is het ook nog een van de meest ongezondste plekken om vet te verzamelen.

Hoe kan je dat buikvet verbranden?

Een van de probleemgebieden waar veel mensen vet willen kwijtraken is rond de buik. Wil jij dit ook? Er zijn verschillende reclames op tv of internet die je een strakke buik beloven. Beloftes die je niet altijd van je buikvet afhelpen. Trap niet in reclames als:

 • Train 8 minuten per dag je buikspieren voor een strakke buik
 • Superfoods die je helpen om vet te verliezen

Trap niet in de bovenstaande reclames. Deze producten of trainingen gaan je niet helpen om je buikvet te verbranden. Het is vaak zelfs onzin maar na het lezen van dit artikel weet je wel hoe je vet verliest. Deze informatie deel ik graag met je, maar je moet er wel zelf mee aan de slag gaan.

De waarheid over buikspieren

Als er een reclame voorbijkomt die je belooft om in een week een strakke buik te kweken, dan weet je dat dit onzin is. Een korte workout gaat je niet helpen om je lichaam drastisch te veranderen.

Voldoende trainingen en hard werken is nodig om dit voor elkaar te krijgen. Het gaat niet van de een op de andere dag. Je moet bereid zijn om hier voor te werken.

Een aantal feiten over buikspieren:

 • Buikspieren heeft iedereen. Misschien heb je een buikje en denk je dat jij niet beschikt over buikspieren. Jij hebt ook buikspieren, ze zijn alleen nog niet sterk, getraind en zichtbaar. Maar daar kan je wat aan veranderen.
 • Vet kan je niet omzetten in spieren. Vet blijft altijd bovenop je spieren zitten. Als je alleen je buikspieren traint raak je het vet op je buikspieren niet kwijt.
 • Buikspieren zijn alleen te zien met een laag gehalte vetpercentage. Het is jammer om te zien dat er zoveel workouts te koop zijn om buikspieren te kweken. Als je vetpercentage niet omlaag gaat ga je nooit buikspieren kweken. Om een sixpack te kweken moet je gezond eten, veel trainen en genoeg rusten.
buikvet verbranden

Plaatselijk buikvet verbranden werkt niet

Het is niet mogelijk om alleen af te vallen op één plek. Wil je alleen vet op je buik verliezen dan is het goed om te begrijpen dat dit niet werkt. Trainingen of workouts die alleen maar geschikt zijn voor een bepaald deel van het lichaam werken niet.

Deze oefeningen zijn wel goed om je spieren te trainen maar zullen je niet helpen om op een bepaalde plek vet te verliezen. Nu je dit weet wil je er natuurlijk ook achter komen hoe je het vet op je buik dan wel verliest.

Dit hangt van een aantal dingen af zoals je leeftijd, je geslacht, je gewicht en je genetische aanleg voor het ontwikkelen van vet. Dit zijn dan ook onderdelen waar je geen invloed op kan uitoefenen door bepaalde workouts. Voor mannen betekent dit vaak dat zij buikvet ontwikkelen terwijl vrouwen vet opslaan op de heupen en de buik.

Het is dan ook niet zo makkelijk om dit vet te verliezen. Nu je dit weet is het nodig om een goed plan te bedenken waardoor jij je vetpercentage enorm omlaag brengt zodat je eindelijk dat buikvet kunt verbranden.

Gezonde voeding

Om je nog beter te helpen delen we een aantal adviezen met je zodat je vandaag nog aan de slag kan gaan. Sta er bij stil dat dit niet in één dag zal veranderen, je manier van eten zal je moeten aanpassen om dat buikje echt kwijt te raken.

 • Hou een voedingsdagboek bij om erachter te komen wat je elke dag eet. Het tellen van calorieën is niet per se nodig maar kan je wel bewuster maken van wat je dagelijks eet.
 • Maak er een gewoonte van om bij elke maaltijd groente te eten. Doe plakjes komkommer op je broodje kaas, eet een tomaatje tussendoor en snack met wortel of paprika.
buikvet verbranden
 • Eet voldoende eiwitten omdat dit goed is voor het opbouwen van spieren. Maak er een gewoonte van om een eitje als tussendoortje te eten en eet dagelijks voldoende vis en vlees. Lees hier verder hoeveel eiwitten je nodig hebt per dag
 • Vetten zijn belangrijke bouwstoffen die binnen moet krijgen. Het gaat hier dan om de gezonde vetten zoals noten, olijfolie en avocado. Blijf je gezonde verstand gebruiken, de hele dag nootjes eten is ook weer niet gezond door de vele calorieën.

Genoeg bewegen

Een belangrijk onderdeel van het kweken van een strakke buik is gezonde voeding. De regel is dan ook dat een gezond lijf bestaat uit 80% gezonde voeding in combinatie met 20% beweging. Er zijn een aantal basis elementen om op de juiste manier te bewegen zodat jij dat buikje verliest.

Geen crunches meer

Misschien voelt het goed om crunches uit te voeren maar dit werk niet. Crunches gaan je niet helpen om je buik kwijt te raken. Het uitvoeren van crunches is zelfs ongezond voor je houding. Doordat je spieren in een bepaalde vorm traint krijg je last van je rug.

Grote spiergroepen trainen

Als je een strakke buik wil moet je stoppen met buikspieroefeningen. Met veel buikspieroefeningen heb je het gevoel dat je buik getraind is maar dat blijkt niet het geval te zijn. Bij de meeste buikspieroefeningen worden de spieren namelijk geïsoleerd.

Cumpound oefeningen zijn wel geschikt om buikspieren te trainen. Denk hierbij aan oefeningen als deadlifts, squats, push ups, pull ups en lunches. Een lang stuk wandelen helpt je ook om je buik te trainen.

Goede buikspieroefeningen

Vind je het fijn om buikspieroefeningen te doen maar wil je wel dat deze effect hebben? Voer dan de volgende oefeningen uit om een strakkere buik te krijgen.

 • De farmer walk, het tillen van zware voorwerpen waarbij je het hele lichaam traint.
 • De plank, dit is de beste oefening om je buikspieren te trainen.
 • Ab wheel, een upgrade van de plank oefening, om nog strakker te worden.

Doe de volgende dingen om buikvet te verbranden:

 • Eet gezonde recepten en gezonde tussendoortjes, de basis van een strak lichaam ligt bij gezonde, voedzame en vetarme voeding. Maak genoeg tijd om gezonde maaltijden klaar te maken.
 • HITT trainingen (High Intensity Interval Training) zijn trainingen van een korte periode waarbij je intensief sport. Met deze trainingen maak je een grote spiergroep sterker wat weer helpt bij het verliezen van je buikje.
 • Voldoende rust, bij het afvallen is het nodig dat je ook uitrust. Zorg dus voor voldoende slaap en maak tijd om te ontspannen.
buikvet verbranden

Wanneer zie je resultaten?

Of je nu strakker in je vel wil zitten of buikvet wil verbranden. Door gezonder te eten en voldoende te bewegen zal je lichaam sterker en fitter worden.

Resultaten zie je na een korte periode van vier tot zes weken. Door jezelf te wegen en bepaalde onderdelen als je vetpercentage te bekijken ontdek je vanzelf dat je lichaam verandert. Voor mannen moet het vetpercentage onder de 15% zijn om een sixpack te creëren en voor vrouwen moet dit onder de 25% zijn.

buikvet verbranden met fitcooking

Wil je meer weten over buikvet verbranden? maak dan gebruik van fitcooking.

Dit boek staat vol met heerlijke makkelijke recepten waardoor je gezond en gevarieerd kunt eten, en waarbij je niet uren voor in de keuken hoeft te staan.

Je krijgt foodprep, pre- en post workout, smoothie, ontbijt, lunch, diner, en snack recepten. Wordt slanker, fitter, gezonder en energieker met deze 130 geweldige recepten.

Begin vandaag nog met gezond afvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *