Afvallen met yoga: Is dit de meest effectieve sport om af te vallen?

Afvallen met yoga

afvallen met yoga

Als je aan afvallen denkt dan denk je niet meteen aan yoga. Yoga roept bij veel mensen nog een zweverig beeld op en veel mensen zien het dan ook niet als een sport maar als een manier om te ontspannen.

Toch is yoga een goede manier om je lichaam te trainen en helpt het je wel degelijk met afvallen en het krijgen van een strakker lichaam. Kies dan wel bewust voor een intensieve yoga vorm waarbij jij je lichaam uitdaagt om steeds fitter te worden.

Daarnaast heeft yoga nog vele andere voordelen als we deze manier van bewegen vergelijken met andere sporten. Denk je er dus al een lange tijd over na om te beginnen met yoga, dan begrijp je na het lezen van dit artikel waarom dit een geweldige sport is voor als je een strak en fit lichaam wil krijgen en behouden.

Yoga goed voor je lichaam?

Er zit een groot verschil tussen een fanatieke HIIT workout, of pittige cardio training en een yoga training. Yoga is namelijk een sport die je combineert met rustige ademhalingen en kalmeert je geest dan ook op een andere manier dan de meeste sporten.

Dat betekent echter niet dat het niet een manier van beweging is die je helpt met afvallen en in vorm te komen. Een goede yoga workout zet je hele lichaam in beweging waarbij je al je spieren traint. Doe je regelmatig aan yoga dan zie je dat aan je gespierde lichaam. 

Voordelen van yoga

Veel zware en intensieve sporten zorgen ervoor dat mensen na het trainen meer behoefte hebben om te eten. Terwijl dit een verschil is met yoga, daar krijgen mensen niet de behoefte van om meer te eten.

Je blijft dan meer in balans dan bij andere sporten. Het wordt dan ook wel de full body workout genoemd. Je traint niet alleen je lichaam maar ook je geest. Nu zijn er verschillende vormen van yoga en voor het afvallen is het dan ook logisch dat je kiest voor een intensieve yoga workout.

Niet zo zweverig als je denkt

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van yoga. Ze zien een man in kleermakerszit voor zich die die hele dag in stilte zit. Dat is niet de realiteit. Yoga is een manier van bewegen waarbij je op een rustig tempo je hele lichaam uitdaagt.

Denk aan de bekende plank oefeningen of de downer dog. Ziet er allemaal misschien onschuldig uit maar probeer het eens om het zelf te ervaren. 

afvallen met yoga

Welke soort yoga is geschikt voor het afvallen?

Vinyasa yoga is de meest atletische vorm van yoga. Dit is een vorm van yoga waarbij je constant beweegt, het is dan ook een geschikte yoga voor het afvallen. Vinyasa yoga is namelijk niet een ontspannende vorm van yoga, dit is echt een sportieve vorm van yoga.

Kies je voor een vorm van Hatha yoga dan zal je een verschil merken, in deze yoga vorm zijn er bewegingen in combinatie met rust momenten. Deze vorm van yoga is dan ook een stuk minder fanatiek als vinyasa. 

Is yoga de manier om fitter en slanker te worden?

Yoga is voor veel mensen een prettige manier om op een ontspannen manier te bewegen. Als je niet gek bent op een schreeuwende personal trainer naast je hardloopband die het knopje van de snelheid constant omhoog brengt dan past yoga vast beter bij je.

Het is een manier van bewegen die je ontspant omdat je de bewegingen in je eigen tempo doet maar het is een goede manier om je hele lichaam te trainen, leniger en sterker te worden. 

Heb je nog nooit aan yoga gedaan?

Misschien wil je het graag proberen omdat je deze manier van bewegen prettiger vindt dan naar de sportschool gaan. Maar ben je bang dat je nogal uit de toon valt omdat je niet zo lenig bent? Wees dan gerust want iedereen moet ergens beginnen.

Elke fitte sporter was ooit een beginner, als jij voelt dat yoga een geweldige manier is van bewegen probeer het dan gewoon eens uit. Natuurlijk kan je naar een lokale yoga school gaan maar je kan het ook proberen vanuit je eigen veilige omgeving.

afvallen met yoga

Bewegingen op een ontspannen manier

Het ontspannen effect is goed voor je mentale gezondheid en brengt je organen en lichamelijke processen ook in een rustfase. Je stressniveau gaat omlaag doordat je meer ontspant door de ademhalingstechnieken in combinatie met de manier van beweging.

Stress is een van de factoren van overgewicht en het opslaan van lichaamsvet. Het is heel ongezond om gestrest door het leven te gaan. Yoga helpt je om meer te ontspannen, in het hier en nu te leven en beter om te gaan met je eigen emoties. 

Sporten moet leuk zijn

Nu zijn er natuurlijk verschillende sporten die je kunt beoefenen om af te vallen maar de beste tip die ik je kan geven is om een manier te ontdekken die goed bij je past. Voor de een is dit een dagelijks rondje hardlopen.

Voor de ander is dit vier keer per week een intensieve yoga workout volgen. Het is altijd goed om meerdere sporten uit te proberen om echt te ontdekken wat je leuk vindt, vol kunt houden en je daadwerkelijk gaat helpen om gewicht te verliezen. 

Afvallen met yoga een fabeltje of werkt het echt? 

Yoga is een manier van bewegen die niet zwaar voelt voor de meeste mensen maar wel helpt met het afvallen. Als je een intensieve yoga workout volgt en dit blijft volhouden dan zal dit je helpen om meer calorieën te verbranden en weer in vorm te komen.

Yoga is een sport waarbij je het hele lichaam beweegt, door dit regelmatig te doen zie je er fitter uit en voel jij je meer in balans. Yoga is niet alleen een sport maar een manier van leven. Het is niet zo zweverig als je in eerste instantie dacht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *