Waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk?

Dit is waarom afvallen in de overgang zo moeilijk is

afvallen overgang moeilijk

De overgang is een fase waar we als vrouw allemaal mee te maken krijgen. Waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk? Er verandert veel in je lichaam als je in de overgang komt.

Je gaat een hele nieuwe fase in en je krijgt te maken met allemaal vervelende lichamelijke kwaaltjes. De overgang doet veel met vrouwen.

Wil jij afvallen maar lijkt het maar niet te lukken? Dan zal ik je meer vertellen over de overgang zodat je begrijpt wat er allemaal veranderd in je lichaam. 

Veel veranderingen in je lichaam

Veel vrouwen zien hun lichaam veranderen door de overgang. Gewichtsschommelingen en het krijgen van een overgang buikje zijn vervelende problemen waar veel vrouwen last van krijgen. Door de veranderingen in je lichaam is het nodig dat je op een andere manier gaat eten.

Daarmee bedoel ik geen nieuw dieet volgen maar op een bepaalde manier leren eten die past bij de veranderingen in je lichaam. Een eetpatroon waardoor jij je overgangshormonen weer onder controle krijgt. 

afvallen overgang moeilijk

Gewichtsschommelingen in de overgang normaal?

Op het moment dat je in de overgang bent heb je de laatste menstruatie erop zitten. Je lichaam maakt geen baarmoederslijm meer aan en ook vindt er geen eisprong meer plaats. Veel vrouwen krijgen met een aantal klachten te maken in de overgang.

Denk dan aan de opvliegers, nachtzweten, een verandering in de stofwisselingen en je hormonen. Doordat je stofwisseling minder goed werkt en je een hoeveelheid spiermassa verliest verbrand je minder calorieën. Terwijl je door de verlaging van je oestrogeenspiegel juist meer trek krijgt.

Je gaat dus automatisch meer eten maar verbrand het niet meer. Doordat je dit continu doet krijg je het traditionele overgang buikje. Maar gelukkig is dit niet nodig, ik vertel je graag hoe je dit buikje voorkomt. 

Heb jij een overgang buikje?

De overgang geeft je niet alleen maar lichamelijke klachten maar zorgt er dus ook voor dat je lichaam anders werkt. Helaas zie je bij veel vrouwen in deze fase dat ze een buikje krijgen. Dit is zelfs te zien bij vrouwen die altijd slank zijn geweest.

Maar niet getreurd, jij kan hier iets aan doen. Als je namelijk leert om op een andere manier te eten zorg je ervoor dat je dit buikje voorkomt en op gewicht blijft. 

Waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk?

Veel vrouwen zien hun lichaam veranderen door de overgang. In het verleden hebben ze meerdere diëten gevolgd die hielpen met het afvallen. Waarom is afvallen in de overgang dan zo moeilijk? Dat komt doordat je lichaam anders werkt, je hormoonhuishouding is compleet veranderd en je stofwisseling ook.

Daar moet jij je manier van eten en leven op laten aansluiten. Een tijdelijk dieet is niet de oplossing maar je moet wel leren hoe je op een andere manier eet en leeft in deze nieuwe fase van je leven. 

Ook in de overgang blijven bewegen

Veel vrouwen in de overgang gaan minder bewegen terwijl dit dan juist belangrijk blijft. Je stofwisseling verlaagd en daarom moet je opletten met wat je eet. Door te blijven sporten verbrand je niet alleen meer calorieën maar zorg je ook voor sterke botten en spieren.

De beste sporten voor vrouwen in de overgang zijn dan ook cardio en krachttraining. 

Wat kan je nog meer doen?

Wil je op gewicht blijven in de overgang volg dan de onderstaande adviezen: 

afvallen overgang moeilijk

Dit is waarom afvallen in de overgang zo moeilijk is.

Baal je van dat overgang buikje en vraag jij je af waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk? Afvallen in de overgang is een stuk moeilijker omdat je lichaam compleet is veranderd. Waar je in het verleden een kort dieet volgde om een paar kilo kwijt te raken helpt dat nu niet meer op de lange termijn.

Je moet leren om rekening te houden met hoe je lichaam in deze nieuwe fase van je leven functioneert. Als je dat onder de knie krijgt zal je op gewicht blijven. Maar dan is het wel nodig dat je levensstijl verandert. Hoe je dit precies doet leer je in slank door de overgang.

Vrouwen boven de 40 krijgen het verkeerde advies van fitness experts.

Veel vrouwen boven de 40 jaar krijgen helaas het verkeerde advies in de sportschool. Wil jij van je overgang buikje afkomen dan moet je als een gek buikspier oefeningen doen. Heb je dat advies wel eens gekregen? Dat is verkeerd.

Het maakt je buikje alleen maar dikker, stop er dus vandaag mee. Als je de verkeerde fitness oefeningen doet sla je juist meer vet op. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Zware trainingen volgen, jezelf uithongeren, supplementen of diëten gaan je niet verder helpen. Je moet er alleen maar achter komen hoe jij de overgangshormonen weer onder controle krijgt.

Waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk?

Waarom is afvallen in de overgang zo moeilijk? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste pak je het afvallen verkeerd aan. Je denkt met een kort tijdelijk dieet wel klaar te zijn maar zo werkt het niet meer.

Je stofwisseling en hormoon samenstelling is compleet veranderd. Dat betekent dat jij op een andere manier aan je gewicht moet gaan werken. Je complete levens en eetpatroon moet veranderen en aansluiten bij hoe je lichaam nu werkt.

Je moet je overgangshormonen weer onder controle krijgen zodat je op gewicht blijft. Dat is de reden waarom afvallen zo moeilijk lijkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *