Beste Hometrainers voor Revalidatie kopen (+ Unieke & Gratis Bonus!)

Wat Is Het Beste?

Je hebt net een blessure gehad of je bent net geopereerd. Geen wonder dat je hier zo snel mogelijk erbovenop wilt komen en weer jouw oude, fitte zelf wilt zijn!

Je zou dit graag in je eigen vertrouwde omgeving binnenin je huis doen. Wie niet? Echter, niet ieder fitnessapparaat is geschikt voor deze klus.

Sommige fitnessapparaten zijn jammergenoeg niet geschikt om mee te revalideren. De een is te groot en de ander is te zwaar voor je lichaam na een dergelijke gebeurtenis.

Maar hoe kies ik dan de juiste? Welk fitnessapparaat is wel geschikt voor mij die aan het revalideren is?

Dat is precies wat we in dit artikel gaan doen!

We gaan precies bekijken welk fitnessapparaat het beste is om mee te revalideren waarna we gaan kijken welke specifieke fitnessapparaten hiervoor het meest geschikt zijn.

Daarbij kijken we naar functies, prijscategorie en eigenschappen van de fitnessapparaten zelf. Als laatst gaan we kijken naar aandachtspunten voor bij het kiezen en kopen van een fitnessapparaat om mee te revalideren.

(Er is ook een gratis bonus! Lees verder om hierachter te komen wat het is!)

Welk fitnessapparaat is het beste voor revalideren?

Er zijn genoeg soorten fitnessapparaten. Je hebt bijvoorbeeld roeitrainers, crosstrainers, spinningfietsen en hometrainers maar niet elke is even geschikt voor een cruciale klus als revalideren.

Dus welk fitnessapparaat is nou het meest geschikt om mee te revalideren?

Het simpele antwoord hier is de hometrainer.

Een hometrainer is namelijk veilig, je kunt hem binnenshuis gebruiken en het allerbelangrijkste, hij is fysiek uitdagend zonder de gewrichten te belasten. Ook kan je bijvoorbeeld de krant lezen tv kijken terwijl je op te hometrainer zit.

We gaan hier dieper op in in het volgende stukje.

Waarom een hometrainer ideaal is voor revalideatie!

Waarom is een hometrainer nou zo goed om mee te revalideren?

Je kunt een hometrainer voor veel soorten revalidatie gebruiken. Hier een paar voorbeelden van verschillende situaties waar een hometrainer uiterst geschikt is:

 • Fit worden na operatie
 • Hernia operatie
 • Knie operatie of knie vervanging
 • Heup operatie of heup vervanging
 • Operatie of klachten aan hart of longen
 • Rugklachten

Omdat je met een hometrainer de gewrichten niet belast kan je gemakkelijk en op je eigen tempo weer je kracht opbouwen wat natuurlijk perfect is als je aan het revalideren bent. Je maakt daarnaast je spieren weer sterker, maar je algehele conditie wordt ook beter. Je traint dus je spieren maar ook je hart en longen.

Op een hometrainer kun je ook de weerstand heel laag zetten zodat je alles naar je eigen op je eigen niveau kunt doen. Niemand wilt namelijk te zwaar starten. Dan ben je binnen no-time weer geblesseerd en dan kan je weer vanaf begin af aan beginnen.

Al met al is een hometrainer een perfecte manier om te revalideren met daarbij tegelijkertijd te bewegen terwijl je fysiek niet optimaal bent. Je kunt de soepelheid van je gewrichten vergroten en je mobiliteit weer terugkrijgen en behouden.

Normale hometrainers vs ligfietsen

In de wereld van hometrainers zijn er 2 soorten hometrainers: de ‘normale’ hometrainer en de ligfiets. Er is dan ook een groot verschil tussen deze twee waardoor het heel belangrijk is dat je deze weet.

Op een ligfiets zit je aangenamer met je rug aangezien je een rugleuning hebt. Echter, het is voor je benen, met name de bovenbenen, een stuk zwaarder om mee te trainen.

Ook zijn ligfietsen stabieler omdat ze minder hoog zijn dan hometrainers. Ook hebben ze een lagere instap dan hometrainers waardoor de kans op ongelukken verkleind wordt.

Bij een normale hometrainer is dit een stuk evenwichtiger. Je traint alles ongeveer evenveel wat bij de ligfiets niet zo is.

Het licht dan ook aan de soort revalidatie die je hebt. Als je bijvoorbeeld een hernia operatie hebt gehad of rugklachten hebt is een ligfiets ideaal. Als je bijvoorbeeld een knie operatie het gehad is dit een minder slim plan. Dan is een normale hometrainer aan te raden.

Als je deskundig advies hierover wil raad ik je aan om naar een huisarts te gaan of naar een fysiotherapeut.

Beste hometrainers voor revaliderenden

Wat zijn nou de beste hometrainers om mee te revalideren? Daar gaan we nu achter komen.

Ik heb deze hometrainers gerangschikt van de meest goedkopen naar de duurste. Daarbij heb ik gekeken naar de prijzen van de hometrainers.

De rede achter dit is dat ik een hometrainer die meer dan duizend euro kost namelijk een beetje overbodig vind aangezien je een perfecte hometrainer al kunt krijgen voor minder dan de helft van die prijs.

Maak je geen zorgen dus. Hometrainer van 1000+ euro staan hier niet in ;).

Je zult per hometrainer een tekstje zien met alle belangrijke functies en eigenschappen per hometrainer. Wil je echter alles snel lezen en overzien? Dan heb onder elk tekstje per hometrainer een lijstje staan met alle opties en eigenschappen.

Laten we beginnen met de eerste hometrainer.

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Toorx BRX-R Compact ~ Compacte en makkelijk verplaatste ligfiets

Zoek je een compacte en inklapbare ligfiets die je bijna overal in je huis kan neerzetten en opbergen? Kijk dan naar de Toorx BRX-R Compact.

Met het opklapbare frame van de Toorx BRX-R Compact kan je de hem in zowat elke kamer neerzetten omdat hij opgeklapt maar afmetingen heeft van 57 x 55 x 106 cm.

Ook opgebouwd is hij niet de grootste met afmetingen van 107 x 55 x 110 cm. Ook kan je hem makkelijk verschuiven door de transportwieltjes.

Ook technisch is de Toorx BRX-R Compact helemaal top. met een vliegwiel van 6kg en de 8 verschillende weerstandsniveau’s kan je genoeg variatie creëren in je training. Helaas heb je maar 1 programma waarmee je kunt trainen.

Op het scherm voor je heb je een simpel scherm met o.a. afstand, tijd, aantal calorieën, hartslag (door hartslagmeting in het stuur), snelheid, scan en de totale afgelegde afstand erop weergegeven. Ook zit je op de Toorx BRX-R Compact door de comfortabel zadel met rugleuning dat verticaal verstelbaar is.

Als laatst heeft de Toorx BRX-R Compact een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg en een garantie termijn van 2 jaar.

Al met al is deze hometrainer een perfecte hometrainer voor mensen die graag willen liggen tijdens het sporten en/of niet zo veel ruimte ter beschikking hebben om een hometrainer te stallen.

 • Afmetingen opgebouwd (L x B x H in cm): 107 x 55 x 110

 • Afmetingen ingeklapt (L x B x H in cm): 57 x 55 x 106

 • Inklapbaar en makkelijk op te bergen

 • Vliegwiel: 6 kg

 • Weerstand: 8 verschillende niveau’s

 • Transportwielen om je loopband eenvoudig verplaatsen

 • LCD-scherm met afstand, tijd, aantal calorieën, snelheid, scan en de totale afgelegde afstand

 • Zadel met rugleuning dat verticaal verstelbaar is

 • Hartslagmeting in het stuur

 • Maximaal gebruikersgewicht: 100 kg

 • Garantie termijn van 2 jaar

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Toorx BRX-R65 Comfort ~ Budget ligfiets

Zoek je een compacte en inklapbare ligfiets die je bijna overal in je huis kan neerzetten en opbergen? Kijk dan naar de Toorx BRX-R65 Comfort.

Met afmetingen van 130 x 63 x 97cm is deze hometrainer niet de grootste wat betekent dat je hem in bijna alle kamers in je huis kunt neerzetten.

Ook technisch is de Toorx BRX-R65 Comfort uitstekend. Met het vliegwiel van 7kg en de 8 verschillende weerstanden kan je genoeg variatie maken binnen je training.

Hierbij heb je echter maar 1 programma wat betekent dat je zelf je variatie moet regelen met de weerstanden. Gelukkig heb je een tablet/telefoon houder waarmee je jezelf kunt vermaken tijdens het bewegen.

Je zit gegarandeerd goed met de Toorx BRX-R65 Comfort door de horizontaal verstelbare rugleuning. Voor je neus heb je een scherm staan met daarop alles wat je maar zou willen bijhouden zoals snelheid, hartslag (verkregen door contactsensoren in de handvaten), afstand, tijd, calorieën, RPM en snelheid.

Als laatst heeft de Toorx BRX-R65 Comfort een maximaal gebruikersgewicht van 110 kg en een garantietermijn van 2 jaar.

Al met al is deze hometrainer een perfecte hometrainer voor mensen die graag willen liggen tijdens het sporten en/of niet zo veel ruimte ter beschikking hebben om een hometrainer te stallen.

 • Vliegwiel: 7 kg

 • Aantal weerstanden: 8

 • Aantal programma’s: 1

 • LCD scherm met snelheid, hartslag, afstand, tijd, calorieën, RPM, odometer

 • Zitting: horizontaal verstelbaar met handige rugleuning voor comfortabel trainen

 • Afmetingen opgebouwd (L x B x H in cm): 130 x 63 x 97

 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg

 • Garantietermijn van 2 jaar

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Schwinn 230i ~ Lekker comfortabel bewegen


Zoek je een heerlijk comfortabeler ligfiets hometrainer? Kies dan deze Schwinn 230i

Door het horizontale verschuifbare zadel en rugleuning, die ook kantelbaar is, de ventilator met 3 verschillende standen en de tablet-, telefoon- en bidonhouders hoef je je nooit druk te maken over de comfort tijdens het sporten.

Ook technisch gezien is de Schwinn 230i helemaal in orde. Met het 4,5kg zware vliegwiel, 20 verschillende weerstanden en 22 verschillende programma’s waaronder 9 profielen, 8 HRC hartslag gestuurd (4 beginner; 4 geavanceerd), 2 individueel instelbaar, 2 fitness tests, 1 quick start (snelstart).

Ook heb je voor je neus 2 LCD schermen staan met o.a. je hartslag erop weergegeven zodat jij alle feiten tijdens de training kunt bijhouden. Ook is de Schwinn 230i waterpas afstelbaar en door de transportwielen makkelijk te vervoeren.

Als laats zijn de afmetingen van deze hometrainer 162.6 x 68.6 x 127 cm in combinatie met een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een maximaal belastbaar gewicht van 136 kg.

 • Zadel en rugleuning: horizontaal verstelbaar en kantelbaar, met eenvoudige hendel

 • Ventilator met 3 verschillende standen

 • telefoon of tablethouder

 • Bidonhouder

 • Vliegwiel: 4.5 kg

 • Aantal weerstanden: 20

 • Aantal programma’s: 22 waaronder 9 profielen, 8 HRC hartslag gestuurd (4 beginner; 4 geavanceerd), 2 individueel instelbaar, 2 fitness tests, 1 quick start (snelstart)

 • 2 LCD schermen

 • Transportwielen

 • Waterpas afstelbaar

 • Afmetingen opgebouwd: 162.6 x 68.6 x 127 cm

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • Maximaal belastbaar gewicht van 136 kg

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Hammer Comfort Motion BT ~ Perfect voor revalidatie en langzaam opbouwen

Wil je graag niet zo intensief starten en alles langzaam opbouwen? Kijk dan naar de Hammer Comfort Motion BT.

Met een minimumvermogen van 10 Watt en een maximumwattage van 350 Watt kan je met de Hammer Comfort Motion BT van de eerste stapjes doorbouwen naar goede sterke benen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het vliegwiel van 8kg, de 16 verschillende weerstanden, de 35 verschillende trainingsniveaus en 26 programma’s waaronder en 4 hartslag programma’s

Verder raak je ook nooit verveeld op de Hammer Comfort Motion BT door het scherm met permanente weergave van 6 verschillende parameters waaronder hartslag door de contactsensoren.

Ook heb je een tablet houder waardoor je bijvoorbeeld films kunt kijken tijdens het bewegen. Ook is de Hammer Comfort Motion BT voorzien van transportrollen voor eenvoudig verplaatsen.

Als laatst heeft de Hammer Comfort Motion BT een maximaal gewicht van 130kg, opgebouwde afmetingen van160 x 52 x 110 en een Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • Minimumvermogen van 10 Watt

 • Vliegwiel gewicht: 8 kg

 • Aantal weerstanden: 16

 • 35 trainingsniveaus

 • Aantal trainingsprogramma’s: 26 waaronder 4 hartslag programma’s

 • Scherm met permanente weergave van 6 verschillende parameters

 • Hartslagmeting: via contactsensoren

 • Tablethouder

 • Transportrollen voor eenvoudig verplaatsing

 • Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg

 • Afmetingen opgebouwd: 160 x 52 x 110

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Schwinn 570R ~ Nooit een saaie training

Wil je je nooit gaan vervelen tijdens het bewegen? Kijk dan naar de Schwinn 570R.

Met de tablet- en/of telefoonhouder en geïntegreerde speakers kun je altijd naar muziek luisteren of een film kijken waardoor je je nooit gaat vervelen tijdens het bewegen.

Ook het 4,5kg vliegwiel, de 25 verschillende weerstanden, 29 programma’s (waarvan 12 profielen, 9 HRC hartslag gestuurd (4 beginner; 4 geavanceerd; 1 individueel), 4 individueel instelbaar, 2 fitness tests, 1 hersteltest, 1 quick start (snelstart) en vele extra opties) houden je altijd op scherp.

Aan comfort heb je ook altijd genoeg met de Schwinn 570R. Aanwezig zijn o.a. een bidonhouder, ventilatoren en een zadel en rugleuning die horizontaal verstel- en kantelbaar zijn.

Met de transportwielen kan je de Schwinn 570R ook altijd makkelijk vervoeren rondom het huis.

Ook is de Schwinn 570R waterpas vertelbaar waardoor je altijd stevig zit. Daarnaast zijn de afmetingen van de Schwinn 570R opgebouwd 162.6 x 68.6 x 127.00cm met een maximaal gebruikersgewicht van 36 kg en fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • tablet en smartphone houder (ook oplaadfunctie)

 • Vliegwiel: 4.5 kg

 • Speakers

 • Aantal weerstanden: 25

 • Aantal programma’s: 29 waarvan 12 profielen, 9 HRC hartslag gestuurd (4 beginner; 4 geavanceerd; 1 individueel), 4 individueel instelbaar, 2 fitness tests, 1 hersteltest, 1 quick start (snelstart) en vele extra opties

 • Ventilator met 3 verschillende standen

 • Bidonhouder

 • Zadel en rugleuning: horizontaal verstelbaar en kantelbaar

 • Transportwielen

 • Hartslagmeting via contactsensoren

 • Maximaal gebruikersgewicht: 136 kg

 • Afmetingen opgebouwd: 162.6 x 68.6 x 127.00

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Tunturi Performance E50R ~ Premium ligfiets hometrainer


Zoek je het absoluut beste van het beste zonder de duizenden euro’s in te gaan? Kies dan deze Tunturi Performance E50R.

Met zijn 32 weerstandsniveaus, 20 programma’s die mogelijk gemaakt zijn door het 11kg wegende vliegwiel krijg jij ten alle tijden, op welke weerstand of programma dan ook de soepelste fietsbeweging die je maar kan krijgen.

Door de ergometer blijf je ook ten alle tijden op precies hetzelfde niveau waardoor je super gericht kunt sporten op je eigen niveau.

Ook is de Tunturi Performance E50R makkelijk te verplaatsen door de bijkomende transportwielen.

Ook kun je internationaal gaan met de Tunturi Performance E50R door de iConsole+ app waarmee je met Google Streetview van je eigen straat naar het zuiden van Frankrijk tot Tokyo kunt gaan fietsen. Je kunt dit doen met je tablet of telefoon die je dan op de tablet houder legt.

Geen zin om helemaal in Frankrijk te rijden? Kijk dan op je scherm waarop je bijvoorbeeld je snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbruikte calorieën kunt aflezen.

Als laatst heeft de Tunturi Performance E50R afmetingen van 168x64x122 cm., een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar en een maximaal gebruikersgewicht van 135kg.

 • 32 weerstandsniveaus

 • 20 programma’s

 • Roterende massa van 11 kg

 • Ergometer

 • iConsole+ app voor internationale fietstochten

 • Tablet en telefoon houder

 • scherm met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbruikte calorieën.

 • Transportwielen

 • Afmetingen: 168x64x122 cm.

 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar

 • Maximaal gebruikersgewicht van 135kg.

Beste Hometrainers voor Revalidatie

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer ~Premium budget hometrainer

Zoek je een nog wel redelijk geprijsde hometrainer met wel de premium functies? Kijk dan naar de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer.

Hij heeft namelijk een 8kg vliegwiel met 8 verschillende weerstanden. Door dit redelijk zware vliegwiel heb je een soepele fietsbeweging en genoeg ruimte om jezelf op te bouwen met je conditie.

Daarnaast zit je ook altijd goed door het verstelbare stuur en horizontaal en verticaal verstelbare zadel. Daarbij heb je een tablethouder bij het display waarop je jouw favoriete films en series kunt kijken zodat het trainen nooit saai wordt.

Wil je liever je parameters bijhouden tijdens het trainen? Kijk dan op je scherm met daarop tijd, afstand, calorie verbruik, hartslag via de hartslagsensoren, snelheid, odometer (kilometerteller) en een scan functie.

Dorst tijdens het trainen? Neem een slok uit je bidon uit de bidonhouder die geïntegreerd is in het frame. Het frame is ook snel waterpas te zetten door de afzonderlijk af te stellen pootjes en beweegt nooit door een brede achterste stabilisator.

Tevens is hij ook niet zo groot waardoor hij bijna overal past. De afmetingen van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer zijn 110 x 58 x 132 cm. In combinatie met dit allemaal heeft deze hometrainer een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg en een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar.

 • 8 kg roterende massa

 • 8 verschillende weerstanden

 • Magnetische weerstand

 • Verstelbare stuur en horizontaal en verticaal verstelbare zadel

 • Tablethouder

 • Scherm met tijd, afstand, calorie verbruik, hartslag, snelheid, odometer en een scan functie

 • makkelijk waterpas te zetten

 • Bidonhouder

 • Brede achterste stabilisator.

 • Afmetingen: 110 x 58 x 132 cm

 • Maximaal belastbaar gewicht 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 3 jaar

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Fitbike Ride 5 ~ Ouder maar kwalitatief model

Hoef je niet per se het nieuwst van het nieuwste te hebben maar wil wel nog steeds een uitstekende hometrainer? Kijk dan naar de Fitbike Ride 5.

Dit is de voorloper van de FitBike Ride 6 iPlus en de voormalige beste prijs-kwaliteit verhouding (kieskeurig.nl). Hij heeft de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl al vijf keer heeft gewonnen.

Dat is ook niet voor niets. Hij heef namelijk een fluisterstil V-belt systeem met een vliegwiel van 10 kg, 16 beschikbare weerstanden en 18 verschillende trainingsprogramma’s waaronder 12 voorgeprogrammeerde weerstandprogramma’s, vier hartslag programma’s, één manueel programma.

Qua opties is deze hometrainer ook niet schaars.

Met een verstelbaar stuur en zadel, transportwieltjes, een LCD scherm met tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, je verbruikte wattage, de omgevingstempratuur, het aantal verbrande calorieën en je hartslag kan je zowat alles bijhouden zit de Fitbike Ride 5 aan de top met de competitie.

Als laatst heeft de Fitbike Ride 5 afmetingen van 112 x 56 x 140 cm, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

 • ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl al vijf keer heeft gewonnen!

 • Fluisterstil V-belt systeem

 • Vliegwiel van 10 kg

 • 16 beschikbare weerstanden

 • 18 verschillende trainingsprogramma’s waaronder 12 voorgeprogrammeerde weerstandprogramma’s, vier hartslag programma’s, één manueel programma

 • LCD scherm met tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, je verbruikte wattage, de omgevingstempratuur, het aantal verbrande calorieën en je hartslag

 • Verstelbaar stuur en zadel

 • Transportwieltjes.

 • Afmetingen: 112 x 56 x 140 cm

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Maximaal belastbaar gewicht 150 kg

Beste Hometrainers voor Revalidatie

VirtuFit iConsole HTR 2.1~ Hometrainer met alles erop

Wil jij de meest soepele fietservaring met de meeste weerstanden erop . Kies dan de VirtuFit iConsole HTR 2.1.

Met het 20 kg zware vliegwiel, 32 weerstand opties en de 24 kan je met deze hometrainer het soepelste en het meest afwisselend bewegen.

Ook qua uitrusting is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 niet de schaarste. Integendeel.

Hij heeft namelijk een geruisloos systeem, een bidonhouder, een LCD met snelheid, de tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag, een tablethouder, handgreep sensoren om je hartslag te meten in combinatie met een daadloze borstband, transportwielen, en de  iConsole+ app waarmee je met Google Streetview ook kan fietsen in de bergen van Zuid-Frankrijk.

Als laatst heeft deze hometrainer een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar, een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg en afmetingen van 110x52x146 cm.

 • Magnetische weerstandssysteem

 • 24 uiteenlopende programma mogelijkheden

 • 32 weerstand opties

 • 20 kg roterende massa

 • Alle bewegende onderdelen voorzien van industriële kogellagers voor lange levensduur

 • Bidonhouder

 • Geruisloze mechaniek

 • Tablethouder

 • Handgreep sensoren om je hartslag

 • draadloze borstband

 • Draadloze borstband

 • Transportwielen

 • iConsole+ app

 • Transportwielen

 • Fabrieksgarantie termijn van 3 jaar

 • Maximaal gebruikersgewicht van 150 kg

 • Afmetingen van 110 x 52 x 146 cm.

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Hammer Ergo-Motion BT ~ Perfect voor revaliderenden

Zoek je een hometrainer waarmee je perfect kunt revalideren of zoek je een hometrainer waarmee je in de toekomst mee kunt revalideren? Kijk dan naar de Hammer Ergo-Motion BT.

De Hammer Ergo-Motion BT heeft namelijk 68 verschillende weerstanden door ergosysteem waardoor jij altijd een geschikt weerstand hebt die altijd constant blijft door het ergosysteem.

Meer informatie over dit systeem? Kijk dan naar de Aandachtspunten voor bij het kopen van een hometrainer onderin dit artikel.

Met dit systeem heb je ook een vliegwiel van 8kg en 12 trainingsprofielen en 4 hartslag gestuurde programma’s waardoor je genoeg variatie in je training kan maken om snel fit te worden of fit te blijven.

Dit systeem is ook onderhoudsvrij waardoor je deze hometrainer voor je hele leven kunt hebben.

Verder heeft de Hammer Ergo-Motion BT een Tablet- / smartphone-houder en USB-oplaadpoort  zodat je altijd iets leuks kan kijken of je hometrainer. Daarnaast is er ook compatibiliteit met de iConsole + -app via bluetooth waarmee je overal met Google Streetview kunt fietsen zoals je eigen buurt of zelfs Tokyo.

Daarnaast zit deze hometrainer ook altijd fijn door het verstelbare zadel met comfortabele en lage opstap. Daarbij komt ook een lcd-kleurenscherm waarop je al je benodigde parameters kunt aflezen als hartslag met de geïntegreerde hartslag contactsensoren.

Als laatst heeft de Hammer Ergo-Motion BT afmetingen van 102cm x 50cm x 128cm, een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg en een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar.

 • 68 verschillende weerstanden door ergosysteem

 • 12 trainingsprofielen en 4 hartslag gestuurde programma’s

 • 8 kg vliegwiel

 • Onderhoudsvrije gegroefde riemtechnologie.

 • Compatibiliteit met de tiConsole + -app

 • Tablet- / smartphone-houder en USB-oplaadpoort

 • Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 3 jaar

 • afmetingen 102cm x 50cm x 128cm

 • Comfortabele opstap

 • Verstelbaar zadel

Beste Hometrainers voor Revalidatie

Gratis Bonus!

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de hometrainers
 3. Mail de de factuur van de hometrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)
Beste Hometrainers voor Revalidatie

Waar moet je op letten bij het kopen van een hometrainer?

Natuurlijk kan je niet zomaar blind een hometrainer kopen. Het is handig om te weten waar je op moet letten voordat je een hometrainer koopt.

Daarom hebben we hier de aandachtspunten die je in je achterhoofd moet hebben bij het kopen van een hometrainer voor een senior.

Laten we met de eerste beginnen

Lage instap

Als je aan het revalideren bent ben je eenmaal slechter te been waardoor een lage(re) instap op je hometrainer enorm kan helpen bij het opstappen op je hometrainer.

Alle ligfietsen hebben deze eigenschap waardoor de trappers, de stoel en het scherm of controlepaneel ook extra laag zijn. Zo hoef je geen grote afstand af te leggen als je op- of afstapt van je hometrainer.

Een hometrainer met een lage instap zet minder druk op je gewrichten en spieren wat ideaal is om op je eigen tempo te sporten of te herstellen

Verstelbaarheid van de hometrainer

Is het stuur en zadel goed te vertellen?

Dit is een hele belangrijke vraag aangezien bij het revalideren de juiste houding tijdens het sporten heel belangrijk is. Ook is het natuurlijk handig als je comfortabel kunt zitten ;).

Een hometrainer met een lage instap zetten minder druk op je gewrichten en spieren wat ideaal is om op je eigen tempo te sporten of te herstellen.

 • Is het zadel in hoogte en naar voor of naar achter verstelbaar?
 • Is het stuur vertelbaar?

Als deze twee dingen voldoende te doen zijn kan je je hometrainer helemaal afstellen naar jouw lichaam. Kijk dus altijd of het zadel, de rugleuning of de handvaten goed verstelbaar zijn.

Ergometer

Met een ergometer train je op wattage wat betekent dat je altijd kunt zien hoeveel vermogen je geeft.

Het voordeel hiervan is dat je ten alle tijden precies kunt kiezen hoe zwaar je wilt trainen wat betekent dat je exact op je persoonlijke behoefte kunt trainen.

Zo voorkom je dat je jezelf overbelast wat natuurlijk ideaal is bij het revalideren.

Kijk dus altijd of de hometrainer een ergometer heeft. Dit is geen benodigd optie op een hometrainer. Je kunt prima trainen zonder maar hij is wel handig om erbij te hebben.

Gewicht vliegwiel (Roterende massa)

Hoe zwaar is het vliegwiel, ook wel de roterende massa genoemd?

Dit is belangrijk om te weten omdat de ervaren van het sporten hiervan afhangt. Er gelden namelijk twee vuistregels:

 • Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer trainingsniveaus je hebt om mee te trainen
 • Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de beweging van de hometrainer zal zijn.

Als dit je wat uitmaakt is het dus handig om te kijken naar het gewicht van het vliegwiel van de hometrainer. Een gemiddeld vliegwiel is rond de vier tot zeven kilo.

Trainingsprogramma’s

Over het algemeen geldt: Hoe meer trainingsprogramma’s, hoe meer variatie je hebt in je training.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Ook kan je op de wat duurdere modellen soms de keuze hebben om te kunnen fietsen in de Franse Alpen door Google Maps. Hier kan je dan ook variatie vinden binnen je training.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan inbegrepen programma’s.

Afsluiting

Ik hoop dat je dit artikel waardevol vond en dat het je heeft geholpen in je vraag naar een hometrainer. Heb je echter nog vragen? Stel ze gerust! Ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer van zulke artikelen? Kijk dan naar mijn artikel over hometrainers voor thuis of mijn artikelen over andere thuis fitness apparaten.

Of lees mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *