Beste Hardloopschoenen Voor Vrouwen (+ Unieke en Exclusieve Bonus!)

Welke hardloopschoen pas het beste bij jouw?

Hardlopen is een van de meest populaire vormen van beweging. Geen wonder dat zo veel mensen het ook doen!

Naast dat het heel populair is, is het ook een van de weinige soorten van beweging waarbij je uitrusting zo belangrijk is als deze. Met uitrusting bedoel ik de dingen die je gebruikt tijdesns het hardlopen, zoals de hardloopschoenen.

Zonder de juiste hardloopschoenen kan je namelijk al snel blessures en/of slijtage aan gewrichten krijgen. Het kiezen van de juiste hardloopschoenen is daarom dan ook heel belangrijk!

Maar welke hardloopschoenen passen bij jou als vrouw?

Dat is precies wat we gaan uitzoeken in dit artikel. Ik heb de 9 beste en populairste hardloopschoenen voor vrouwen, verdeeld onder 3 categorieën, gezocht zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw perfecte hardloopschoenen kan kopen!

Daarnaast geef ik een extra bonus weg als je een van de onderstaande hardloopschoenen ook echt heb gekocht. Meer weten over deze bonus? Lees dan verder!

Inhoudsopgave

We gaan de top 9 beste hardloopschoenen voor vrouwen, zoals hierboven gezegd, verdelen onder 3 categorieën. Dat doen we zodat jij de beste hardloopschoenen per sub-categorie kan kiezen, inplaats van dat de hardloopschoenen op een willekeurige manier gerangschikt zijn. Dat maakt alles ook nog is een stuk overzichtelijker!

Dit zijn de drie categorieën die we gaan behandelen:

 1. Neutrale hardloopschoenen: De meest gekozen soort hardloopschoen.
 2. Hardloopschoenen met extra stabiliteit: Een keuze om te overwegen voor mensen met bijvoorbeeld over- of onderpronatie.
 3. Lichtgewicht hardloopschoenen: Deze hardloopschoenen zijn voor de mensen die lekker licht willen lopen of ook wedstrijden met schoenen willen doen.

Laten we meteen beginnen en geen tijd meer verspillen!

Neutrale hardloopschoenen voor vrouwen

Neutrale hardloopschoenen zijn hardloopschoenen zonder enige extra steun of stabiliteit. Dat betekent niet dat ze helemaal geen steun of stabiliteit hebben. Deze soort hardloopschoenen zijn gemaakt zonder enige extra aandacht naar eventuele extrasteun of stabiliteit.

Neutrale hardloopschoenen zijn gemaakt voor mensen met een neutrale pronatie wat betekent dat je voeten niet kantelen naar links of rechts tijdens het lopen. Je kunt verderop in het artikel meer lezen over pronatie.

De meerderheid van de beginners kiest voor dit type hardloopschoenen omdat ook de meeste mensen een neutrale pronatie hebben.

Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Nike Air Zoom Pegasus 36

De Nike Air Zoom Pegasus 36 is een uitstekende neutrale hardloopschoen. Hij is namelijk redelijk goedkoop en een van de beste allrounders in dit segment.

Hij heeft een neutraal design waardoor de meeste mensen hem wel mooi gaan vinden. Naast de looks is deze hardloopschoen ook fijn als het om hardlopen gaat!

Hij is namelijk een goede all-rounder, goed voor korte en lange afstanden met een ademende bovenkant waardoor je geen zweetvoeten tijdens het lopen krijgt. Als laatst heeft deze hardloopschoen een neutrale pasvorm waardoor de meeste mensen hem zullen passen.

Slijtage is wel snel zichtbaar volgens de reviews. Dat was eigenlijk het enige nadeel van deze schoen.

Al met al een perfecte all-rounder voor zowel beginners als gevorderden.

 • Goede neutrale hardloopschoen
 • Goede all-rounder
 • Goed voor lange en korte afstanden
 • Ademende bovenkant
 • Goede pasvorm
 • Redelijk goedkope prijs
 • Slijtage sneller zichtbaar dan bij concurrerende (vooral bij witte zool)
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Asics Gel Excite 7

De Asics Gel Excite 7 is een van de budget modellen van Asics. Dat betekent niet dat je niet de normale kwaliteit van Asics krijgt. Het lijk er juist op dat er eenveel kwaliteit als de echte topmodellen zit.

Dat is te zien vanuit de reviews waarin ze zeggen dat de Asics Gel Excite 7 een super comfortabele hardloopschoen is om mee te rennen, zowel op korte als lange hardlooprondes.

Dat komt door de AmpliFoom technologie die is verwerkt in de zool en de demping van de schoen. AmpliFoom is door de jaren heen verfijnd tot een van de beste zool die nu bekend staat voor zijn kwaliteit.

Daarnaast zeggen de reviews dat deze schoen ook licht aanvoelt en dat je er super gericht mee kunt lopen. Het design van de schoen was ook een van de pluspunten die mensen aangaven. Dit is natuurlijk subjectief en voor iedereen verschillend. Ondanks dat vind ik het een netjes neutraal design.

Het enigste negatieve wat ik in de reviews las was dat voor sommigen de Asics Gel Excite 7 als een dunne schoen ervaarde. Let dus op als je geen dunne voeten hebt.

Al met al is de Asics Gel Excite 7 een super kwalitatieve schoen voor een budget prijs!

 • Comfortabel
 • Goed voor lange en korte hardlooprondes
 • Kwalitatieve schoen
 • Schoen ademt goed
 • Voelt licht aan
 • Neutraal design
 • Volgens de reviews een best dunne schoen
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Asics Gel-Nimbus 22

Dit is de 22e editie van de Asics Gel Nimbus wat betekent dat Asics 21 generaties had om deze hardloopschoen te verfijnen! Dat hebben ze zeker gedaan omdat deze bijna aan alle eisen voldoet die een hardloopster maar kan hebben.

Hij is namelijk een echt kwalitatief hoogstandje die geschikt is voor lange en korte afstanden. Daarnaast is hij ademend en super comfortabel door de Asics FlyteFoam technologie.

Deze Techniek zorgt er ook voor dat deze hardloopschoen goede demping heeft tijdens het lopen.

Deze hardloopschoen is echter door al deze technologie best wel wat aan de duurdere kant. Hij is ook wat zwaarder dan de rest van de hardloopschoenen in dit segment.

 • 22e editie al
 • Goed voor lange en korte afstanden
 • Goede demping en comfort
 • Betere kwaliteit binnen dit segment
 • Relatief duur voor dit segment
 • Aan de zwaardere kant ± 300 gram
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Nike Air Zoom Vomero 14


Nike Air Zoom Vomero 14 is een van de lichtere schoenen in dit segment. Althans, dat is hoe de reviews hem omschrijven. De Nike Air Zoom Vomero 14 voelt namelijk lekker licht aan waardoor je direct en effectief kunt hardlopen.

Daarnaast mist de Nike Air Zoom Vomero 14 de standaard kwaliteit van Nike niet. Hij heeft juist hele goede grip waardoor je op zowel elk soort ondergrond kunt lopen.

Door die goede onderkant en kwaliteit kan je hiermee zowel op korte als langere hardlooprondes gaan. Dat kan ook door de ademende bovenkant waardoor je voeten niet onnodig gaan zweten in je schoen maar juist lekker fris en luchtig blijven.

Als laatst is de Nike Air Zoom Vomero 14 speciaal gemaakt voor elk tempo van lopen en/of rennen. Je kunt volgens de ervaringen met deze hardloopschoen joggen als hardlopen.

Het enigste nadeel van deze schoen is dat mensen hem bij de tong (gedeelte bij de veters) hem best kort vonden waardoor ze soms de bovenste veters op hun voet voelden drukken. Dit was gelukkig een overzichtelijk probleem.

 • Goed voor lange en korte hardlooprondes
 • Goed voor elk tempo (zowel joggen als echt hardlopen)
 • Admende schopen
 • Voelt licht aan
 • Veel grip tijdens het lopen
 • Weinig demping in de zool
 • Korte(re) tong
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Beste hardloopschoenen voor vrouwen met extra stabiliteit

De hardloopschoenen in deze categorie geven meer stabiliteit en ondersteuning aan de binnenkant van de voet. Dit zorgt ervoor dat deze niet te veel inwaarts rolt. Dat betekent dat deze perfect is voor overpronatie.

Daarnaast geven ze over het algemeen gewoon meer stabiliteit wat meestal in combinatie gaat met meer comfort.

Laten we meteen beginnen met de beste hardloopschoenen voor vrouwen met extra stabiliteit!

Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Asics GT-2000 8

De Asics GT-2000 8 zijn enorm goede hardloopschoenen voor vrouwen die graag wat extra stabiliteit willen hebben tijdens het lopen.

Dat betekent ook dat deze hardloopschoenen perfect zijn voor mensen die pronatie hebben in hun loopbeweging.

Hij heeft namelijk een extra stevige zool voor extra afzet beweging tijdens het lopen. Dit doet het met de FlyteFoam technologie die ook meteen zorgt voor goede ondersteuning tijdens het lopen.

Daarnaast is deze hardloopschoen ook lichter dan de andere in hetzelfde segment!

Uit reviews van deze hardloopschoen was wel te lezen dat hij wat minder comfortabelere neus had. Na het inlopen echter was dit verschijnsel verdwenen!

 • Goed voor mensen met pronatie
 • Stevigere zool voor extra goede afzet
 • Goede ondersteuning
 • Licht voor dit soort schoenen
 • Best wel stijve voorzool (heeft inloop nodig)
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Mizuno Wave Rider 22

De Mizuno Wave Rider 22 wordt gerekend als een van de beste hardloopschoenen van 2020. Daar heeft deze hardloopschoen ook volledig recht op. Hij is namelijk ook echt goed.

Mizuno is misschien wel een minder bekend merk, maar dat betekent niet dat hij kwalitatief slechter is dan de vergelijkbare Nike en Adidas hardloopschoenen.

Hij is namelijk, volgens de reviews, enorm comfortabel met een uitistekende pasvorm zodat de meerderheid van de mensen hem aanpast.

Daarnaast wordt de ondersteuning van de schoen als uitstekend ervaren waardoor deze hardloopschoen voor zowel korte als lange hardlooprondes geschikt is. De Mizuno Wave Rider 22 is ook nog is licht vergeleken met de competitie waardoor je een nauwkeurige loopervaring hebt.

De zool van de Mizuno Wave Rider 22 heeft als laatst ook nog is voldoende grip waardoor je zowat op bijna elke ondergrond wel kan hardlopen!

Het enigste nadeel wat ik las was dat het design van de schoen best wel gedurfd was. Je moet er van houden of niet.

 • Comfortabel
 • Goed ondersteunende schoen
 • Voor zowel korte als lange ronder geschikt
 • Uitstekende pasvorm (de meerderheid zal hem passen)
 • Kwalitatieve schoen
 • uitstekende en nauwkeurige loopervaring
 • Uitstekende grip
 • Gedurfd design
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Beste lichtgewicht hardloopschoenen

Hardloopschoenen in dit segment zijn goede hardloopschoenen voor mensen die lichte hardloopschoenen zoeken. Naast dat deze heel lekker lopen zijn ze ook te gebruiken voor zowel wedstrijden als lange en korte hardlooprondes.

Laten we meteen beginnen!

Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Nike Downshifter 9 

De Nike Downshifter 9 is een perfecte hardloopschoen voor de vrouwen die niet veel zoeken in een hardloopschoen. Hij heeft namelijk niet alle toeters en bellen maar gewoon alles wat je nodig hebt om goed te kunnen hardlopen of joggen.

Hij wordt namelijk ervaren als comfortabel en heeft volgens reviews een redelijk ondersteunende schoenzool. Door deze zool en het lichtgewicht materiaal is die super licht en dus direct en scherp mee te hardlopen.

Door het neutrale design zullen de meeste mensen hem wel mooi vinden. Daardoor is deze ook nog als dagelijkse sneaker te gebruiken.

als nadeel zag ik in de reviews dat deze hardloopschoen van iets mindere kwaliteit was en ook door sommigen als best dun werd ervaren.

Al met al een redelijke hardloopschoen voor een redelijke prijs.

 • Comfortabel
 • Lichtgewicht materiaal
 • Redelijk ondersteunende schoen
 • Flexibele schoen
 • Ademend
 • Neutraal design
 • Ook te gebruiken als sneaker
 • Iets mindere kwaliteit
 • Voor sommigen best dunne schoen

Nike Flex Experience RN 8

De Nike Flex Experience RN 8 is volgens de reviews een hele fijne en lichte hardloopschoen. Dit komt, naast dat die licht is, omdat die ook heel comfortabel is voor dit segment.

Meestal zijn lichtere schoenen minder comfortabel omdat de merken niet zomaar allemaal demping in de zolen kunnen doen. Dan zou de schoen natuurlijk niet meer licht zijn ;-).

De Nike Flex Experience RN 8 behoort jein echter niet bij. De reviews zeiden dat door de lichte structuur en de comfortabele zool deze hardloopschoen wel de hele dag te dragen was!

Daarnaast reageert deze schoen door de lichtheid ook heel snel en door de comfortabele zool heeft de Nike Flex Experience RN 8 een hele fijne pasvorm.

Als nadelen las ik dat deze schoen kwalitatief echter een stukje minder was. De Nike Flex Experience RN 8 maakte bij sommigen soms soort van piep geluidje tijdens het lopen. Daarnaast sleet de kol als wat sneller af dan de concurrenten en wordt soms best wel dun ervaren bij de neus van de schoen.

 • Door lichte structuur de hele dag te dragen (reviews)
 • Comfortabele schoen
 • Relatief goedkoop
 • Fijne pasvorm
 • Reageert direct
 • Maakt soms een piep geluidje tijdens het lopen
 • Zool slijt al wat sneller dan concurrenten
 • Neus van de schoen is volgens sommigen vrij dun
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

New Balance W Fresh Foam 

Dit is het lichtgewicht onder de New Balance schoenen die je ook voor andere doeleinden van hardlopen kunt gebruiken. Hij is namelijk ook geschikt voor in de sportschool en om lange afstanden mee te lopen. Maar we zijn er natuurlijk voor het hardlopen ;-).

De New Balance W Fresh Foam werd namens de reviews gezien als een hele comfortabele hardloopschoen met redelijke ondersteuning voor een lichtgewicht hardloopschoen.

Daarnaast is deze schoen ook ademend en redelijk goedkoop tegenover de concurrenten.

Het enigste nadeel wat ik kon vinden was dat sommigen hem best dun vonden. Let daar dus op als geen dunne voeten hebt.

 • Comfortabel
 • Goede ondersteuning ondanks dat het een lichtgewicht is
 • Ook te gebruiken bij normaal lopen
 • Neutraal design (volgens reviews)
 • Redelijk goedkoop
 • Sommigen ervaren deze hardloopschoen als dun
Beste hardloopschoenen voor vrouwen

Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen?

Natuurlijk is het wel handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een paar hardloopschoenen.

Vandaar dat ik een lijstje een paar punten ga behandelen in het volgende stuk.

Laten we meteen beginnen!

De schoenmaat

Schoenmaten bij hardloopschoenen zijn verbazingwekkend genoeg niet hetzelfde als bij normale schoenen en sneakers.

Meestal kies je hardloopschoenen een ongeveer maat groter dan je normale schoenen. Dit komt door de extra doorbloeding. Dit verschijnsel is heel simpel te verklaren.

Tijdens het lopen gebruik je je voetspieren om te lopen. Omdat je aan het hardlopen bent worden deze extra uitgedaagd waardoor je voeten extra ruimte innemen.

Als je niet de juiste maat hebt kan je probleem krijgen zoals zere tenen, blaren en blauwe teennagels.

Kijk dus altijd naar de maten en kies eventueel een halve tot een maat te groot.

Het pronatietype

”Wat is pronatie nou weer?” Laten we het simpel uitleggen!

Pronatie is de manier waarop je voeten tijdens het hardlopen kantelen. Bij iedereen is dit verschillend waardoor er dus geen goed of fout is.

Het heeft echter wel invloed op je hardloop beleving. Kies dus altijd een hardloopschoen die past bij jouw pronatietype.

Je kan heel gemakkelijk zien wel pronatietype je hebt.

Dit doe je met de ‘natte voeten’ test. Je maakt simpel weg je voeten nat en kijk welke soort afdruk je voet daarmee maakt. Hieronder is een afbeelding van de 3 mogelijke uitkomsten.

De bovenste is een normale pronatie, die middelste is een pronatie naar buiten (ook wel een onderpronatie) en de onderste is een overpronatie, ook wel pronatie naar binnen genoemd.

Beste hardloopschoenen voor vrouwen pronatie

Neutrale pronatie

Bij neutrale pronatie is het gewicht van je voet goed verdeeld in het midden van je voeten. Dit is te herkennen aan de S vormige slijtage in je zolen van je schoenen.

Mensen met een neutrale pronatie kunnen de meeste soort hardloopschoenen aan.

Onderpronatie

Onderpronatie is het verschijnsel waneer de buitenste kant van de schoen meer wordt belast. Dit kan je herkennen aan eventuele extra slijtage aan buitenkant van schoenzool.

Bij onderpronatie wordt de impact van de stap ook deels opgevangen door onderbeen. Dat betekent dat er meer kans op blessures is. Een hardloopschoen met extra demping is dan aan te raden.

Overpronatie

Overpronatie is het verschijnsel waneer de binnenste kant wordt meer belast. Dit kan je herkennen aan eventuele extra slijtage slijtage aan binnenste kant van je voetzool

Omdat, net zoals bij onderpronatie, het onderbeen een deel and de schok absorbeert zijn schoenen met extra stabiliteit aan te raden.

Eventuele extra demping

Dit is een punt die je kunt overwegen als je veel wilt gaat hardlopen.

Loop je bijvoorbeeld veel op asfalt? Dan kunnen de schokken van de stappen heftiger zijn omdat de ondergrond heftiger is. Dit kan extra slijtage en/of blessures veroorzaken.

Schoenen met demping voorkomen dit. Ze laten je namelijk meer ‘veren’. Kijk als je dus veel op hardere gronden zoals asfalt loopt altijd schoenen met wat extra vering.

Goede voorbeelden zijn de schoenen met extra steun of hardloopschoenen met licht erin zoals Nike Airmax schoenen.

Unieke en Exclusieve Bonus!

Als bonus geef ik een gratis hardloop schema van 12 weken weg zodat jij met je nieuwe hardloopschoenen meteen kan gaan beginnen met hardlopen.

Dit is een schema voor beginners waarbij alles rustig wordt opgebouwd.

Als je wat ervarener bent kan je bijvoorbeeld als bij week 5/6 beginnen.

Hoe je deze bonus krijgt:

 • Delete je cookies
 • Klik op een van de knoppen naar de schoenen
 • Mail de de factuur van je hardloopschoenen naar dit e-mail adres.
 • Ontvang de unieke gratis hardloopschema via een PDF bestand in de mail!

Afsluiting

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je met je nieuwe sportschoenen nog vele kilometers mag gaan rennen.

Wil je meer artikelen lezen over fitnessproducten waarmee je beter kan gaan sporten. Kijk dan hier naar mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *