Is een streng dieet volgen de enige manier om af te vallen?

Een streng dieet volgen

dieet volgen

Je wil afvallen en daarom moet je een streng dieet volgen. Je denk namelijk dat dit de enige manier is om je droomlichaam te krijgen. 

Elke maand lees je weer over een ander dieet en zie je geweldige resultaten van andere mensen. Als zij zoveel afvallen dan zal jij ook wel razendsnel afvallen. 

Maar ondertussen heb je al van alles geprobeerd en ben je nog geen gram verloren. Je bent nog steeds te zwaar en elke dag zit je weer niet lekker in je vel. 

Is er iets mis met je of is het volgen van een streng dieet geen goed idee? 

Je bent er klaar mee

Het moment dat je naar jezelf kijkt in de spiegel en je wel kunt huilen is zo vernederend. Ik weet heel goed hoe dat voelt. Ik stond namelijk zelf ook een potje te huilen. Ik voelde me zo onaantrekkelijk en wist dat ik iets moest veranderen. Als ik het nu niet ging doen wanneer dan wel. 

Ik wilde weer met plezier uitkijken naar de zomer. Weer met plezier een jurkje dragen en lekker over het strand lopen in plaats van me te verstoppen voor mijn lichaam. Maar ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen. Ik had een hekel aan het volgen van een dieet. 

Nu is het tijd om gewicht te verliezen

Jij hebt ook een moment meegemaakt waarop je moest huilen. Je kreeg een opmerking van je partner die je niet leuk vond. Of je kreeg een ontevreden blik van je geliefde waardoor je bijna moest huilen.

Dat zijn de momenten dat je voelt dat er wat moet veranderen. Wat je tot nu toe hebt geprobeerd heeft je niet geholpen. 

Slanker worden door een dieet te volgen

Veel mensen denken dat een dieet volgen de oplossing is om een fit en slank lichaam te krijgen. Ze dromen erover om een slank lichaam te krijgen door een paar weken te overleven op een paar crackers en salades. Ik ga je even wakker schudden want dit helpt niet. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat 1 op de 3 mensen zelfs aankomt na het volgen van een dieet. Diëten zijn namelijk helemaal niet makkelijk vol te houden op de lange termijn.

Daarnaast zijn ze ook saai en eentonig door de strenge regeltjes. Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen een enorme behoefte krijgen om te snoepen en een dieet niet volhouden. 

Is een dieet volgen de beste manier om af te vallen?

Als je wil afvallen moet je juist geen dieet volgen. Ja, je leest dit goed. Als je wil afvallen en slank wil blijven moet jij jezelf een gezond eetpatroon aanleren. Een gezond eetpatroon wat je volhoudt voor de rest van je leven. Niet voor een paar weken maar voor de rest van je leven. 

Waarom ik niet geloof in het volgen van een dieet

Ik weet nu dat je denkt dat het volgen van een gezond eetpatroon voor de rest van je leven wel heel moeilijk zal zijn. Ik zal niet tegen je liegen. Het is inderdaad lastig om anders te gaan eten als je dit niet gewend bent. Maar wees eens eerlijk. 

Wil je niet afvallen en slank blijven zodat je nooit meer een saai, smakeloos dieet hoeft te volgen? Denk nu niet dat je met een gezond eetpatroon nooit meer mag snoepen. 

Je blijft gewoon snoepen, maar dit doe je veel minder. Ben je er klaar voor om erachter te komen hoe jij jezelf een gezond eetpatroon aanleert? 

Het volgen van een gezond eetpatroon

Het is nodig dat jij jezelf een gezond eetpatroon aanleert. Met een gezond eetpatroon bedoelen we dan een manier van eten waarbij je een mooie verdeling hebt van verschillende voedingsstoffen.

Zo hoort een gezond eetpatroon te bestaan uit 30% koolhydraten, 30% eiwitten, 30% gezonde vetten en 10% dranken. Helaas is deze manier van eten helemaal verstoord in onze huidige manier van eten. 

We eten veel te veel koolhydraten en zijn heel bang om gezonde vetten te eten terwijl dit juist nodig is om een gezond gewicht te behouden. Nu weet je misschien niet hoe jij je maaltijden op deze manier kunt samenstellen. 

Gelukkig kan je gebruik maken van meer dan 100 recepten van de afslank receptenbijbel. 

80% van de tijd gezond eten

Als je een gezond eetpatroon volgt eet je 80% van de tijd gezonde en lekker maaltijden. Maar er is dus ruimte om te snoepen. Genieten van alles wat je lekker vindt is heel normaal in een gezond eetpatroon.

Doe dit alleen wel met mate. Dat maakt het mogelijk om dit voor de rest van je leven vol te houden.

In een calorie tekort komen

Het volgende uitgangspunt om op een gezonde manier af te vallen is in een calorietekort te komen. Afvallen is heel simpel. Je lichaam krijgt energie binnen door wat je eet en drinkt (calorieën.)

Je lichaam verbrand energie (calorieën) door dagelijks te functioneren en je mate van beweging. De meeste mensen krijgen meer calorieën binnen dan hun lichaam verbrand. Dit overschot wordt vervolgens opgeslagen als lichaamsvet.

Jij wil juist in een calorietekort komen zodat je lichaam energie gaat halen uit je lichaamsvet. Dit krijg je voor elkaar door elke dag 500 minder calorieën binnen te krijgen. 

Elke dag bewegen

Natuurlijk kan je niet op de bank blijven zitten als je wil afvallen en slank wil blijven.  Je moet elke dag in beweging komen. De beste manier om in vorm te komen is een combinatie van cardio training en kracht training te volgen zodat je alle spiergroepen in je lichaam traint. 

Vraag altijd advies van een professional om een geschikte training te volgen die je ondersteunt bij je afval doelen.

Dit is de manier om af te vallen en je droomlichaam te krijgen

Je las dit artikel omdat je benieuwd was wel dieet je moet volgen om af te vallen. In dit artikel heb ik je meer vertelt over waarom ik niet in diëten geloof en wat je dan wel moet doen om gegarandeerd af te vallen. 

Na het lezen van dit artikel ben je misschien verrast dat je andere dingen moet doen om af te vallen en slank te blijven. Heb je nog vragen? Laat ze hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *