Fitchef family review: Zo eet je wél gezond met het hele gezin

Fitchef family kookboek review

Fitchef family review

Ben je op deze pagina van het Fitchef family kookboek terecht gekomen en denk je erover om dit aan te schaffen, lees dan eerst deze review!

Gezond eten met het hele gezin zonder verschillende maaltijden klaar te maken voor de kieskeurige eters is een behoorlijke opgave.

In deze review zal ik je meer vertellen over het gezicht achter het Fitchef family kookboek en meer inzicht geven in wat je precies krijgt als je een aankoop doet.

Zo kan jij zelf beslissen of dit een juiste aankoop is voor jouw en je gezin. 

Wie is het gezicht achter het Fitchef family kookboek?

De eigenaar van het Fitchef family kookboek is Mark van Oosterwijk. Mark is online voedingscoach en auteur van 3 verschillende Fitchef boeken.

Hij is eigenaar van zijn Fitchef platform en bekend van zijn website drogespieren.nl waar hij samen met zijn team mensen helpt met het afvallen en krijgen van een gezonder lichaam. 

Mark zijn visie is dat je stap voor stap een gezonder lichaam krijgt en niet meer terug wil naar oude en ongezonde gewoontes.

Maar een gezonder lichaam krijgen kost tijd en gaat niet van de ene op de andere dag. In deze review leer je meer over het Fitchef family kookboek.

Wat is het Fitchef family kookboek?

Het Fitchef family kookboek is het derde kookboek in de reeks verschillende boeken van Fitchef. Het boek is een kleurrijk geheel met 247 pagina’s. Het is een boek voor het hele gezin en door de verschillende illustraties en vrolijke kleuren is het een prettig boek om door te bladeren. 

Het boek bevat een logische volgorde door de verschillende hoofdstukken en onderdelen. Het boek heeft recepten voor het hele gezin omdat dat het doel is van dit boek, verantwoord en gezond eten met elkaar. In het boek staan dan ook meer dan 99 eiwitrijke recepten voor de ochtend, de middag en de avond. 

Omdat het gezinsleven vaak druk is zijn de recepten verdeeld in de volgende categorieën. 

 • Als er echt weinig tijd is om te koken
 • Als er meer tijd is voor koken
 • Als er iemand gaat sporten
 • Gezellig weekendkoken
 • TV dinner
 • Ontbijt
 • Meeneemlunch
 • Snacks om mee te nemen
 • Familie over de vloer
 • Kids in de keuken
 • Basisrecepten

Van elk gerecht staat een prachtige foto in het boek, maar er staat veel meer vermeld. Zo zie je precies hoelang het duurt voordat je een gerecht klaar maakt, voor hoeveel personen het is bedoeld en staan er verschillende voedingswaardes vermeld. 

Fitchef family review

Waarom heb je het Fitchef family kookboek nodig?

Je weet wel dat gezond eten belangrijk is, niet alleen voor een gezond lichaam voor ook voor je mentale gezondheid. Lekker in je vel zitten maakt je een gelukkig mens. Voor volwassenen is dit belangrijk maar ook voor opgroeiende kinderen.

Kinderen moeten de juiste voedingsstoffen binnen krijgen om zich goed te ontwikkelen en te groeien. Volgens Mark is het daarbij belangrijk dat de basis van een gezond eetpatroon bestaat uit volkoren koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten en groente en fruit. 

Koek, snoep en chips horen niet bij de basis voeding maar kinderen blijven kinderen dus hoe kan je nu voorkomen dat ze niet voortdurend naar de koektrommel vragen? 

Kinderen zijn nu eenmaal kieskeurig en vaak moeilijke eters. Dat is dan ook iets waar het Fitchef family kookboek je mee helpt. Door de juiste maaltijden klaar te maken gaan je kinderen juist beter eten. 

Mark vertelt in zijn boek meer over de smaakpapillen van kinderen, het koken met kleuren en milde smaken en geeft uitleg wat je moet doen als je kinderen geen groente willen eten. Ook vertelt hij waarom het belangrijk is om samen te koken met je kinderen. 

Voor wie is het Fitchef family kookboek nu bedoeld?

De eerste twee boeken van Fitchef zijn speciaal bedoeld door sporten en meer geschreven voor het afvallen. Maar dit kookboek heeft dus een hele andere invalshoek want het is speciaal bedoeld voor het gezond koken met het hele gezin. 

Dit betekent niet dat het alleen maar voor gezinnen is te gebruiken, er staan voldoende recepten die je alleen of samen prima klaar kunt maken. Daarnaast is het een pluspunt dat er betaalbare ingrediënten zijn gebruikt die je in de normale supermarkt kunt kopen. 

Mijn eerlijke mening over het Fitchef family kookboek

Als je op zoek bent om gezond te eten met het hele gezin en je geen raad meer weet met je moeilijke eters dan is dit boek echt een aanrader. Voorkom dat het avond eten een strijd wordt door meer te begrijpen over het koken met je kinderen en de smaakpapillen en gerechten die hier goed bij passen. 

Ik heb al meerdere recepten gemaakt uit het kookboek en deze waren allemaal eenvoudig klaar te maken. Mijn favorieten zijn op dit moment de blauwe bessen-appelcrumble, de hele kip uit de oven en de winterwarme runderstoofpot. 

Ik vind het heel goed dat er in dit kookboek recepten staan ingedeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er ook voldoende recepten klaar te maken voor het moment dat je maar weinig tijd hebt om te koken. Daarom is dit kookboek voor elk gezin te gebruiken. 

Daarnaast vind ik het ook prettig om meer informatie te lezen waarom er voor bepaalde ingrediënten is gekozen. Zo lees je waarom donker volkoren brood niet per se beter is dan ander brood en wat je beter kunt kiezen. 

Ook is het goed dat er meer informatie is te lezen waarom het goed is samen met je kinderen te koken en wat je kunt doen als je kinderen geen groente willen eten. Dit is toch de grootste uitdaging van veel ouders. 

Fitchef family review

De voordelen van dit kookboek

 • Er staan 99 recepten in het boek voor het hele gezin

 • Leuke manier om samen met de kinderen te koken

 • Recepten die je snel op tafel zet

 • Maar ook maaltijden die wat langer duren voor b.v. in het weekend

 • Veel verschillende maaltijden klaar te maken

 • Betaalbare ingrediënten die je overal kunt kopen

 • Een fysiek kookboek met gezonde recepten voor het hele gezin.

 • Bij elk recept zijn de voedingswaarden vermeld, zodat je altijd weet wat je eet.

De nadelen van dit kookboek

 • Er staan maar weinig soepgerechten in het boek

 • Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten

Wat is de investering voor het Fitchef family boek?

De prijs voor het Fitchef family boek bedraagt €29,95. Als je het boek besteld krijg je een fysiek boek door de brievenbus. Je hoeft er niet voor thuis te blijven. Daarnaast is er ook nog een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Ben je toch niet tevreden dan stuur je het boek gewoon terug. Zo loop je geen enkel risico.

Gezond eten met het hele gezin was nog nooit zo makkelijk.

Dit boek is voor iedereen die met het hele gezin een gezonder eetpatroon wil opbouwen. Met de 99 vrolijke, kleurrijke en verschillende gezonde recepten zoals ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes maak van het eten weer een gezellig moment met het hele gezin. 

Als jij het belangrijk vindt dat jij en je kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen om goed te kunnen groeien en presteren, dan weet je na het lezen van deze review dat het Fitchef family echt een boek is wat thuis hoort in jullie keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *