Hardloopschoenen Voor Beginners Kopen (Nu Met Unieke en Exclusieve Bonus!)

De beste hardloopschoenen voor beginners, zowel man als vrouw!

Hardlopen is een zeer populaire vorm van beweging, niet voor niets dat zo veel mensen het doen ;-).

Echter is hardlopen wel een van de belangrijkste vormen van beweging als het om uitrusting gaat. Met uitrusting bedoel ik de voorwerpen die je gebruikt tijdens het hardlopen zoals de harldoopschoenen.

Zonder de juiste hardloopschoenen kan je namelijk al snel blessures en andere lichamelijke pijnen krijgen.

Daarnaast zijn er zo ongelooflijk vee; hardloopschoenen beschikbaar dat het zowat akelig wordt tussen al die keuzes een keuze te maken.

Daarom heb ik hier de beste hardloopschoenen voor beginners op een rijtje gezet met elk het punt waarbij ze uitblinken en ieders voor- en nadelen.

Dus. Wil jij gaan beginnen met hardlopen, maar weet je niet welke hardloopschoenen moet kiezen? Lees dan dit artikel!

(daarnaast is er een exclusieve en unieke bonus aan het einde!).

Inhoudsopgave

We gaan 10 hardloopschoenen voor beginners bespreken. Ik heb geprobeerd voor elke soort beginner wel de beste hardloopschoen uit te kiezen zoals een beste prijs-kwaliteit verhouding, een lichte hardloopschoen, eentje met goede ondersteuning en een all-rounder.

Dit heb ook verdeeld over de 2 geslachten omdat niet elke hardloopschoen unisex is.

Laten we meteen beginnen!

Hardloopschoenen voor vrouwen

Zoals ze altijd zeggen, ladies come first. Daarom komen eerst de hardloopschoenen voor vrouwelijke beginners.

Je hoeft alleen maar naar beneden te scrollen om naar de hardloopschoenen voor de mannelijke beginners te gaan!

Laten we beginnen met de hardloopschoenen!

Beste hardloopschoenen voor beginners

Nike Air Zoom Pegasus 35 ~ All-round uitstekende hardloopschoen

De Nike Air Zoom Pegasus 35 is een hele fijne all-round hardloopschoen voor beginners omdat hij bijna elk hokje wel aanvinkt.

Hij heeft namelijk volgens de reviews goede demping in combinatie met een zool met veel grip waardoor je ook in de regen en/of in het bos even goed kunt rennen als op asfalt. Hierdoor is de Nike Air Zoom Pegasus 35 zowel geschikt voor lange als korte hardlooprondes.

Daarnaast voelt hij volgens vele reviews lekker licht aan, maar niet zo licht als de Nike Air Zoom Vomero 14. De Nike Air Zoom Pegasus 35 heeft hij een neutrale design waardoor de meerderheid van de mensen hem wel mooi zou vinden.

Een nadeel wat ik las in de reviews was dat je voeten in deze voeten wel snel warm werden. Zorg dus voor goede sokken als je hier langere runs mee gaat lopen. Ook voelde hij, volgens sommigen, wat losjes aan. Dit kan je echter snel oplossen door een zooltje in je schoen te doen.

Al met al een uitstekende all-round hardloopschoen die alles heeft wat een hardloopschoen minimaal moet hebben, ook nog is voor een redelijke prijs!

 • Neutraal design
 • Goede demping
 • Goede grip door de zool
 • Voelt licht aan
 • Goed voor korte en lange runs
 • Voeten worden snel(er) warm
 • Schoen voelt wel beetje losjes aan
Beste hardloopschoenen voor beginners

Saucony Triumph ISO ~ Enorme demping en comfort

De Saucony Triumph ISO heeft zoals heirobben als staat enorm goede demping zodat jij met al het gemak langeren afstanden kunt rennen. Dit doet het door de enorme goede zool en ingebouwde demping.

De fabrikant heeft namelijk enorm veel energie in het ontwikkelen van de zool gestoken. Daardoor heeft de Saucony Triumph ISO ook volgens de reviews een uitstekende bouwkwaliteit.

Daarnaast ademt de schoen goed zodat je nooit warme voeten krijgt. Bovenop dit heeft Saucony veel aandacht gegeven aan het zo effectief mogelijk maken van het rennen zodat ook echt al je energie naar het rennen kan gaan en niet zo maar energie verspilt.

Als laatst zit de schoen wat ruimer. In combinatie met de uitstekende pasvorm kan zowat elk persoon deze schoen aan.

Een schoen kan echter niet perfect zijn. Ook deze. De grip van de zool heeft namelijk, volgens de reviews, niet de beste grip. ik zou dus niet met regen in het bos gaan rennen omdat je dan veel zult gaan slippen. Alles anders dan dit zou gewoon goed moeten komen!

Al met al een hele fijne en kwalitatieve schoen met uitstekende demping voor degenen die lekker en effectief willen lopen!

 • Ademt goed
 • Goede demping en ondersteuning
 • Effectief rennende schoen
 • Goede bouwkwaliteit
 • Zit ruim(er) bij de schoenen
 • In nat weer is de grip niet goed
Beste hardloopschoenen voor beginners

Asics GT-2000 8 ~ Hardloopschoen met extra stabiliteit

De Asics GT-2000 8 zijn enorm goede hardloopschoenen voor beginnersdie graag wat extra stabiliteit willen hebben tijdens het lopen.

Dat betekent ook dat deze hardloopschoenen perfect zijn voor mensen die pronatie hebben in hun loopbeweging.

Hij heeft namelijk een extra stevige zool voor extra afzet beweging tijdens het lopen. Dit doet het met de FlyteFoam technologie die ook meteen zorgt voor goede ondersteuning tijdens het lopen.

Daarnaast is deze hardloopschoen ook lichter dan de andere in hetzelfde segment!

Uit reviews van deze hardloopschoen was wel te lezen dat hij wat minder comfortabelere neus had. Na het inlopen echter was dit verschijnsel verdwenen!

Over het algemeen een hardloopschoen als je zeker weet dat je hardlopen echt wilt oppakken. Hij is namelijk niet de goedkoopste, echter nog wel redelijk geprijsd.

 • Goed voor mensen met pronatie
 • Stevigere zool voor extra goede afzet
 • Goede ondersteuning
 • Licht voor dit soort schoenen
 • Best wel stijve voorzool (heeft inloop nodig)
Beste hardloopschoenen voor beginners

Nike Air Zoom Vomero 14 ~ Lekker licht aan je voeten

Nike Air Zoom Vomero 14 is een van de lichtere schoenen in dit segment. Althans, dat is hoe de reviews hem omschrijven. De Nike Air Zoom Vomero 14 voelt namelijk lekker licht aan waardoor je direct en effectief kunt hardlopen.

Daarnaast mist de Nike Air Zoom Vomero 14 de standaard kwaliteit van Nike niet. Hij heeft juist hele goede grip waardoor je op zowel elk soort ondergrond kunt lopen.

Door die goede onderkant en kwaliteit kan je hiermee zowel op korte als langere hardlooprondes gaan. Dat kan ook door de ademende bovenkant waardoor je voeten niet onnodig gaan zweten in je schoen maar juist lekker fris en luchtig blijven.

Als laatst is de Nike Air Zoom Vomero 14 speciaal gemaakt voor elk tempo van lopen en/of rennen. Je kunt volgens de ervaringen met deze hardloopschoen joggen als hardlopen.

Het enigste nadeel van deze schoen is dat mensen hem bij de tong (gedeelte bij de veters) hem best kort vonden waardoor ze soms de bovenste veters op hun voet voelden drukken. Dit was gelukkig een overzichtelijk probleem.

Overhet algemeen een lekker en lichte hardloopschoen voor mensen die lekker licht en direct willen lopen en niet te veel geld willen besteden ;-).

 • Goed voor lange en korte hardlooprondes
 • Goed voor elk tempo (zowel joggen als echt hardlopen)
 • Admende schopen
 • Voelt licht aan
 • Veel grip tijdens het lopen
 • Korte(re) tong
 • Weinig demping in de zool
Beste hardloopschoenen voor beginners

Mizuno Wave Rider 22 ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

De Mizuno Wave Rider 22 wordt gerekend als een van de beste hardloopschoenen van 2020. Daar heeft deze hardloopschoen ook volledig recht op. Hij is namelijk ook echt goed.

Mizuno is misschien wel een minder bekend merk, maar dat betekent niet dat hij kwalitatief slechter is dan de vergelijkbare Nike en Adidas hardloopschoenen.

Hij is namelijk, volgens de reviews, enorm comfortabel met een uitistekende pasvorm zodat de meerderheid van de mensen hem aanpast.

Daarnaast wordt de ondersteuning van de schoen als uitstekend ervaren waardoor deze hardloopschoen voor zowel korte als lange hardlooprondes geschikt is. De Mizuno Wave Rider 22 is ook nog is licht vergeleken met de competitie waardoor je een nauwkeurige loopervaring hebt.

De zool van de Mizuno Wave Rider 22 heeft als laatst ook nog is voldoende grip waardoor je zowat op bijna elke ondergrond wel kan hardlopen!

Het enigste nadeel wat ik las was dat het design van de schoen best wel gedurfd was. Je moet er van houden of niet.

Over het algemeen een hele fijne en kwalitatieve schoen voor de mensen die het beste willen en enorm goed willen hardlopen voor een redelijke prijs!

 • Comfortabel
 • Goed ondersteunende schoen
 • Voor zowel korte als lange ronder geschikt
 • Uitstekende pasvorm (de meerderheid zal hem passen)
 • Kwalitatieve schoen
 • uitstekende en nauwkeurige loopervaring
 • Uitstekende grip
 • Gedurfd design
Beste hardloopschoenen voor beginners

Hardloopschoenen voor mannen

Nu gaan we over op de hardloopschoenen voor mannen. Zoals bij de vrouwen is er voor iedere categorie de beste die ik kon vinden.

laten we meteen beginnen!

Asics Gel-Kayano 26 ~ Hardloopschoen met extra stabiliteit

De Asics Gel-Kayano 26 is echt speciaal gemaakt voor mensen die extra steun nodig hebben vanwege bijvoorbeeld een pronatie in de loopbeweging. Hij is daardoor ook de meest bekende en meest verkochte hardloopschoen in de pronatie categorie.

Dat is natuurlijk niet zomaar. Volgens reviews wordt deze hardloopschoen ervaren als een luxe en comfortabele schoen. Dat komt door de verbeterde middenzool die extra comfort blijkt te geven.

De Asics Gel-Kayano 26 is ook een schoen waarmee je op echt hoog tempo kan rennen zonder enig discomfort te ervaren. Dat komt door de verbeterde schokdemping tegenover de vorige (25e) generatie.

Door al dit comfort en luxe is deze hardloopschoen uiterst geschikt voor dagelijks gebruik, voor lange en korte hardlooprondes.

Over het algemeen is dit een super goede hardloopschoen voor beginners die echt aan de slag willen gaan met hardlopen!

 • Gericht op verminderen van blessures
 • Bredere en stabielere basis
 • Gericht op comfort
 • Geschikt voor korte en midde-lange afstanden
 • Aan de duurdere kant
Beste hardloopschoenen voor beginners

Nike Air Zoom Pegasus 36 ~ All-round uitstekende hardloopschoen

De Nike Air Zoom Pegasus 36 is een hele goede neutrale hardloopschoen. Hij is namelijk redelijk goedkoop en een van de beste allrounders in dit segment.

Hij heeft (volgens mijn mening) een goed neutraal design waardoor de meeste mensen hem wel mooi vinden. Naast de looks is deze hardloopschoen ook goed als het om hardlopen gaat.

Hij is namelijk een goede all-rounder, goed voor korte en lange afstanden met een ademende bovenkant waardoor je geen zweetvoeten tijdens het lopen krijgt. Als laatst heeft deze hardloopschoen een neutrale pasvorm waardoor de meeste mensen hem zullen passen.

Slijtage is wel snel zichtbaar volgens de reviews. Dat was eigenlijk het enige nadeel van deze schoen.

Over het algemeen een perfecte hardloopschoen voor de beginners die alles nog even uit willen testen en daarbij niet te veel geld willen uitgeven.

 • Goede neutrale hardloopschoen
 • Goede all-rounder
 • goed voor lange en korte afstanden
 • Ademende bovenkant
 • Goede pasvorm
 • Redelijk goedkope prijs
 • Slijtage sneller zichtbaar dan bij concurrerende (vooral bij witte zool)
Beste hardloopschoenen voor beginners

Adidas Duramo 9 ~ Goede prijs-kwaliteit verhouding

De Adidas Solar Boost 19 zijn een perfecte neutrale hardloopschoen voor mensen die niet heel veel specifieke eisen hebben en juist een leuke, mooie en fijne dagelijkse hardloopschoen willen.

Het is een van de beste hardloopschoenen van Adidas die gericht is op comfort voor het dagelijks gebruik. Dat doet de Adidas Solar Boost 19 namelijk met zijn Boost techniek.

met deze Boost techniek zorgt deze hardloopschoen namelijk voor echt super comfort tijdens het lopen. Door deze technologie kan je deze hardloopschoen gebruiken voor lange en korte routes met rustig tot harde tempo’s.

Vanuit de reviews zag ik alleen maar dat de bovenkant niet heel goed ademende. Al met al is dit een hele fijne hardloopschoen!

Over het algemeen een noemenswaardige kwaliteit prijs verhouding, voor de beginners die nog twijfelen maar wel goed willen hardlopen met een hardloopschoen die bijna alle hokjes aanvinkt!

 • Licht maar toch stabiel
 • Ademende hardloopschoen
 • direct en gevoelige hardloopschoen
 • Duurzame zool
 • Goedkoopste in dit segment (<€60)
 • Best wel stijve zool
 • Dunne schoentong (niet iedereen past deze schoen lekker)
Beste hardloopschoenen voor beginners

Asics Gel-Nimbus 22 ~ kwalitatief hoogstandje

Dit is alweer de 22e editie van de Asics Gel Nimbus wat betekent dat ze 21 generaties hadden om deze hardloopschoen te verfijnen! Dat hebben ze zeker gedaan omdat deze bijna aan alle eisen voldoet die een hardloper kan hebben.

Hij is namelijk een echt kwalitatief hoogstandje die geschikt is voor lange en korte afstanden. Daarnaast is hij ademend en super comfortabel door de Asics FlyteFoam technologie.

Deze Techniek zorgt er ook voor dat deze hardloopschoen hele goede demping heeft tijdens het lopen.

Deze hardloopschoen is echter door al deze technologie best wel wat aan de duurdere kant. Hij is ook wat zwaarder dan de rest van de hardloopschoenen in dit segment.

Al met al een enorm uitstekende hardloopschoen voor de beginners die weten dat ze hardlopen willen gaan oppakken!

 • 22e editie al
 • Goed voor lange en korte afstanden
 • Goede demping en comfort
 • Betere kwaliteit binnen dit segment
 • Relatief duur voor dit segment
 • Aan de zwaardere kant ± 310 gram
Beste hardloopschoenen voor beginners

New Balance M870 V5 ~ Licht aan je voeten

De New Balance M870 V5 is een van de lichtere hardloopschoenen in het neutrale hardloopschoen segment, hij is echter nog niet licht genoeg om te behoren tot het ‘lichte hardloopschoenen’ segment.

Dit is een hele fijne hardloopschoen omdat ik hem zelf ook heb! Ik vind hem namelijk heerlijk lopen.

Hij is, namens mijn mening en de reviews, een hele comfortabele hardloopschoen met zowat bijna alles wat je op een hardloopschoen zou willen.

Hij is namelijk een ademende hardloopschoen met daarbij een hele fijne pasvorm die de meeste mensen passen. Ook kan je hem gebruiken voor lange en korte afstanden.

Hij is wel aan de duurdere kant en ik heb gelezen in andermans reviews dat hij soms nog best wel aan de stevige kant kan aanvoelen. Ik vind hem echter comfortabel!

Al met al een heerlijke hardloopschoen voor de beginners die lekker licht en direct willen hardlopen met een hardloopschoen met een redelijke prijs!

 • Lichter dan voorganger
 • Comfortabel
 • Komt dichtbij de perfect hardloopschoen
 • Te gebruiken bij korte en lange afstanden
 • Ademende bovenkant
 • Aan de duurdere kant
 • Kan voor sommigen als een stevige schoen aanvoelen
Beste hardloopschoenen voor beginners

Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen?

Het is natuurlijk handig om te weten waar je nou op moet letten met het kopen van een paar hardloopschoenen. Zeker voor beginners.

Daarom heb ik hier een paar puntjes neergezet die je kan meenemen in je keus naar de perfecte hardloopschoen!

De schoenmaat

Schoenmaat is een van de meest belangrijke punten als het om schoenen gaat, en wel 2 keer zo belangrijk als het gaat om hardloopschoenen.

Laat me je uitleggen waarom:

Meestal kies je hardloopschoenen een maat groter dan je normale schoenen. Dit komt door de extra doorbloeding. Dit verschijnsel is heel simpel te verklaren.

Tijdens het lopen gebruik je je voetspieren om te lopen. Omdat je aan het hardlopen bent worden deze extra uitgedaagd waardoor je voeten extra ruimte innemen.

Als je niet de juiste maat hebt kan je probleem krijgen zoals zere tenen, blaren en blauwe teennagels.

Kijk dus altijd naar de maten en kies eventueel een halve tot een maat te groot.

Het pronatietype

”Wat is pronatie nou weer?” Laat ik het even simpel uitleggen!

Pronatie is de manier waarop je voeten tijdens het hardlopen kantelen. Bij iedereen is dit verschillend waardoor er dus geen goed of fout is.

Het heeft echter wel invloed op je hardloop beleving. Kies dus altijd een hardloopschoen die past bij jouw pronatietype.

Je kan heel gemakkelijk zien wel pronatietype je hebt.

Dit doe je met de ‘natte voeten’ test. Je maakt simpel weg je voeten nat en kijk welke soort afdruk je voet daarmee maakt. Hieronder is een afbeelding van de 3 mogelijke uitkomsten.

De bovenste is een normale pronatie, die middelste is een pronatie naar buiten (ook wel een onderpronatie) en de onderste is een overpronatie, ook wel pronatie naar binnen genoemd.

Neutrale pronatie

Bij neutrale pronatie is het gewicht van je voet goed verdeeld in het midden van je voeten. Dit is te herkennen aan de S vormige slijtage in je zolen van je schoenen.

Mensen met een neutrale pronatie kunnen de meeste soort hardloopschoenen aan.

Onderpronatie

Onderpronatie is het verschijnsel waneer de buitenste kant van de schoen meer wordt belast. Dit kan je herkennen aan eventuele extra slijtage aan buitenkant van schoenzool.

Bij onderpronatie wordt de impact van de stap ook deels opgevangen door onderbeen. Dat betekent dat er meer kans op blessures is. Een hardloopschoen met extra demping is dan aan te raden.

Overpronatie

Overpronatie is het verschijnsel waneer de binnenste kant wordt meer belast. Dit kan je herkennen aan eventuele extra slijtage slijtage aan binnenste kant van je voetzool

Omdat, net zoals bij onderpronatie, het onderbeen een deel and de schok absorbeert zijn schoenen met extra stabiliteit aan te raden.

Eventuele extra demping/steun

Dit is een punt die je kunt overwegen als je veel wilt gaat hardlopen.

Loop je bijvoorbeeld veel op asfalt? Dan kunnen de schokken van de stappen heftiger zijn omdat de ondergrond heftiger is. Dit kan extra slijtage en/of blessures veroorzaken.

Schoenen met demping voorkomen dit. Ze laten je namelijk meer ‘veren’. Kijk als je dus veel op hardere gronden zoals asfalt loopt altijd schoenen met wat extra vering.

Goede voorbeelden zijn de schoenen met extra steun of hardloopschoenen met licht erin zoals Nike Airmax schoenen.

Hoelang gaan de schoenen mee?

De gemiddelde hardloopschoen gaat gemiddeld 1200 km mee. Als je elke dag 4 km loopt kan je er dus ongeveer een jaartje mee. Echter rent niet iedereen elke dag en niet iedereen 4 km per dag.

Als je echter een schoen met wat extra demping hebt wordt deze demping wel wat minder als the langzamerhand deze waarde bereikt. Als je ze niet meer lekker vindt lopen raad ik je aan om een nieuw paar te kopen aangezien je al snel blessures kan krijgen met hardlopen.

Je hoeft niet in ieder geval te denken dat je over 3 maanden weer een paar moet kopen als je er net eentje gekocht hebt :-).

Unieke en Exclusieve Bonus!

Als bonus geef ik een gratis hardloop schema van 12 weken weg zodat jij met je nieuwe hardloopschoenen meteen kan gaan beginnen met hardlopen.

Dit is een schema voor beginners waarbij alles rustig wordt opgebouwd en Ius dus uitstekend voor de mensen die dit artikel lezen!

Hoe je deze bonus krijgt:

 • Delete je cookies
 • Klik op een van de knoppen naar de schoenen
 • Mail de de factuur van je hardloopschoenen naar dit e-mail adres.
 • Ontvang de unieke gratis hardloopschema via een PDF bestand in de mail!

Afsluiting

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je met je nieuwe sportschoenen nog vele kilometers mag gaan rennen.

Wil je meer artikelen lezen over fitnessproducten waarmee je beter kan gaan sporten. Kijk dan hier naar mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *