Ik val niet af maar kom aan! Wat is er nu aan de hand?

Ik val niet af maar kom aan

ik val niet af maar kom aan

Ik val niet af maar kom juist aan, terwijl je zo hard je best doet om gezond te eten, veel te sporten en feestjes probeert te vermijden, maar waarom lukt het dan niet.

Je doet zo je best maar je ziet niets veranderen, het getal op de weegschaal gaat maar niet naar beneden en je ziet de centimeters maar niet verdwijnen van je lichaam.

Zeg je elke keer weer tegen jezelf ik val niet af maar kom alleen maar aan dan wil ik je met dit artikel graag verder helpen om hier wat aan te doen. Zo krijg jij ook je droomlichaam!

Waarom val ik niet af maar kom ik alleen maar aan?

Misschien geef je jezelf de schuld, je doet het niet goed. Je moet nog meer letten op je eten, strenger zijn voor jezelf. Maar als je nu nog niet weet wat er precies fout gaat is het maar lastig om dit op te lossen. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het geval je maar niet afvalt.

Neem de verschillende oorzaken door om te bepalen welke bij jou van toepassen is. Heb je nog steeds geen idee na het lezen van dit artikel? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. 

Het tellen van je calorieën

Een van de dingen die je helpen bij het afvallen is minder calorieën binnen krijgen dan je verbrand. Doe je dit dagelijks dan heb je niets om je zorgen over te maken. Je blijft op gewicht of valt af. Nu denk je misschien dat het tellen van calorieën de oplossing is voor je probleem.

Het is natuurlijk zo dat je altijd minder calorieën binnen moet krijgen dan je verbrand maar dan moet je wel de juiste calorieën binnen krijgen. Een eierkoek en een gekookt eitje hebben misschien wel hetzelfde aantal calorieën maar wat je lichaam doet met deze calorieën is een wereld van verschil.

Als er goede voedingsstoffen in je eten zitten waar je lichaam echt wat nuttigs mee kan dan is het een goede manier van eten. In dit voorbeeld is het dan beter om een eitje te eten dan een eierkoek. 

ik val niet af

Wat gaat er nu fout?

Nu zijn veel mensen er dagelijks mee bezig om een slankere versie van zichzelf te worden. Er zijn verschillende diëten te volgen en het internet staat er vol mee. Het nadeel van de meeste diëten is het gevreesde jojo effect.

Van iedereen die een dieet volgt is 98% van de mensen na een jaar zwaarder of weer op hetzelfde gewicht als voor het dieet. Dat is best een zorgelijk getal. Denk je dat het de oplossing is om minder te eten dan heb je het mis. Veel problemen komen voort uit een verstoorde hormoonbalans in je lichaam. 

Veel diëten volgen niet goed!

Misschien heb je alle diëten ondertussen wel eens geprobeerd. Dat is op zich niet iets om trots op te zijn maar het maakt je alleen maar doodongelukkig. Het schrappen van koolhydraten, vetten of juist het aantal calorieën lijkt misschien de oplossing om je lichaam te veranderen.

Maar werkt het wel? Het is goed om te weten dat je lichaam op het moment dat je minder gaat eten in schok is en op overlevingsstand verder moet. In je lichaam maak je vervolgens het stresshormoon aan, dit voorkomt dat je gaat afvallen. Terwijl je zo hard je best doet. 

De spaarstand van je lichaam

Op het moment dat je lichaam minder eten binnen krijgt en minder brandstof heeft gaat het de glycogeenvoorraad aanslaan om toch te blijven functioneren. Wat er vervolgens gebeurt is dat je gaat afvallen.

Je verliest 80% vocht en 20% glycogeen. Daarna gebruikt je lichaam de eiwitten in je spieren en daarna ga je pas vet verbranden. Je lichaam is in deze fase in een overlevingsstand want er is een schaarste van voldoende brandstoffen.

Je lichaam gaat steeds zuiniger om met alles wat je binnen krijgt. Dit ga je terugzien doordat je minder gewicht verliest terwijl je nog steeds je dieet volgt. Op een gegeven moment snakt je lichaam naar energie en grijp je toch weer naar wat ongezonds.

ik val niet af maar kom alleen maar aan

Gezonde levensstijl

Het volgen van een streng dieet is dus niet altijd de oplossing. Als je op een andere manier moet eten en je eetpatroon drastisch moet omgooien dan is het raadzaam om te leren hoe je dan wel hoort te eten.

Neem de afslank receptenbijbel door om te leren hoe je nu op een goede manier eet en wel je droomlichaam krijgt. In de basis is een gezonde levensstijl een eetstijl waarbij je zo puur en natuurlijk mogelijk gaat eten.

Zo eet je dan veel groente, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Laat suikers en ongezonde tussendoortjes, frisdranken en snacks zoveel mogelijk staan. 

Waarom val je toch niet af?

Ik val niet af maar kom aan terwijl ik mijn dieet blijf volgen. Het is een groot probleem voor veel mensen. Dus waarom val je toch niet af terwijl je alle regeltjes toch gewoon volgt. Wat voor problemen zijn er in je lichaam?

  • De bacteriën in je darmen zijn ernstig verstoord.
  • Je schildklier werk trager omdat je bijnier is overbelast.
  • Je bent gestrest waardoor je hormonen niet goed functioneren
  • De aanmaak van insuline is ernstig verstoord
  • Je lever is overbelast en kan geen afvalstoffen meer afvoeren
  • Doordat je spiermassa verliest vertraagt je stofwisseling
  • Je lichaam staat in de overlevingsstand
  • Geen vitamines als vitamine B, zink en magnesium (helpen bij vetafbraak)
  • Medicatie die het afvallen moeilijk maken
  • Doordat je ouder wordt vertraagd je stofwisseling

Ik val niet af maar kom alleen maar aan: Dit is wat er fout gaat

Het volgen van een streng dieet is dan ook niet de oplossing. Het aanleren van een gezonde levensstijl is het begin van een gezond lichaam. Dit in combinatie met voldoende beweging zal je helpen om een strak en fit lichaam te krijgen. Zo zal je nooit meer denken ik val niet af maar kom alleen maar aan. 

Wil je een slanker en fitter lichaam?

Neem dan de heerlijke recepten van de Afslank receptenbijbel door.

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *