Wat zijn springende squats? (jumping squats)

Uitleg, tips & tricks!

Zodra je wat meer ervaren bent met fitnessen met je lichaamsgewicht kom je erachter dat je met de meest simpele lichaam gewicht oefeningen meerdere spiergroepen kunt trainen door ze te variëren.

Een van deze simpele oefeningen is de squat waarmee je je hamstrings, bilspieren, kuiten, quadriceps en buikspieren mee traint. Een van de vele variaties van de is de jumping squat, ook wel squats jumps of springende squats genoemd.

Het mooie aan deae oefeningen is dat het een hele effectieve oefeningen is waarmee je bijna heel je lichaam mee traint. Daarbij is het ook een oefeningen waart je helemaal niks voor nodig hebt, alleen jezelf!

Wat zijn jumping squats + uitvoering!

Wat is een jumping squat precies? We gaan het hier even kort bespreken.

Een springende / jumping squat is een squat variatie waarbij spring tussen de squats in. Dit is dan ook het enigste verschil. Echter maakt dit kleine verschil de squat een stuk moeilijker.

Je moet namelijk meer tegen de zwaartekracht in werken omdat je jezelf afzet in plaat van alleen omhoog komen. Dit maakt het voor je spieren een stuk uitdagender om meerdere reps en sets achter elkaar te doen waardoor je je benen beter en krachtiger traint.

Maar hoe doe je nou een perfecte squat jump? Zo doe je een perfecte squat jump:

  1. Ga rechtop staan met je benen gestrekt en voeten naar voren gericht .
  2. Zak naar langzaam beneden. Houd tijdens deze beweging je rug recht en buig je knieën tot ongeveer 90 graden.
  3. Kom explosief omhoog en zet jezelf af.
  4. Waneer je weer de grond raak zak je weer naar beneden totdat je knieën weer 90 graden zijn.
  5. Doe de oefeningen zo opnieuw totdat je set compleet is.

Doe bij deze effeningen 3 sets van ongeveer 8-10 reps.

Kan je deze oefening zwaarder maken? Kan je hem ook thuis beoefenen?

Jazeker!

Je kunt jumping squats zwaarder maken door bijvoorbeeld gewichten mee te nemen in je beweging. Dit kan je doen met bijvoorbeeld dumbells, een kettlebell of een rugzak als je dat fijn vindt.

Bouw dit echter rustig op aangezien een squat jump al zonder gewichten al een vrij lastige oefening is.

Kan je hem ook thuis beoefenen?

Jep! Je kunt de jumping squat perfect thuis doen! je hebt er namelijk geen apparatuur voor nodig zoals je bij een bankdruk bijvoorbeeld nodig hebt.

Het enigste wat je nodig zou kunnen hebben zijn een paar gewichten om de oefeningen moeilijker te maken. Echter zijn deze redelijk makkelijk ergens te vinden.

Zoek je een paar dumbells voor thuis? kijk dan naar deze complete dumbell set waarmee je in één keer meerdere gewichten aan dumbells hebt!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.