Lange rugspier workout

De rugspieren zijn onderdeel van een van de grootste spiergroepen van het menselijk lichaam en zijn belangrijk om te trainen. Je kunt er bijvoorbeeld rugklachten, waar veel mensen last van hebben, verminderen. Echter onderschatten mensen de essentie van het trainen van je rug. 

Je kunt er namelijk enorme voordelen aan hebben. Daar gaan we echter later pas over hebben! 

Als je echt je rugklachten wilt verminderen met het trainen van je rug is aan te raden om dit met een personal trainer te doen.

Echter willen mensen soms ook alleen trainen. Ideaal dus dat je hier deze workout hebt om sterkere rugspieren te trainen. 

Daar bij is dit een langere workout waardoor je je rugspieren extra goed kunt trainen! Geen rede om hem niet te doen!

Deze workout is volledig thuis te doen en voor deze workout heb je geen benodigdheden nodig.

De workout:

Dit is de workout. Ken je de oefeningen niet? Kijk dan in mijn artikel over thuis rugspieren trainen om uitleg per oefening te krijgen zodat je de oefeningen goed kunt uitvoeren. 

  1. 1 min plank
  2. 20 supermans
  3. 20 dynamic supermans
  4. 20 glute bridges
  5. 10 sec rust
  6. 15 bend over rows
  7. 16 roeibewegingen in staande plank (8 per arm)
  8. 10 hands up push-ups
  9. 45 sec reverse plank

Doe deze ronde twee keer met 30 sec rest tussen de twee.

Voordelen van je rug trainen

Wat zijn nou de voordelen van je rugspieren trainen? 

Zoals we al eerder hadden gezegd weten veel mensen niet hoe essentieel de rugspieren zijn. De rugspieren zorgen voor een goede houding in het bovenlichaam, mits getraind. 

Dat zorgt niet alleen voor ontlasting van de rugwervels, maar ook voor een goede houding bij de rest van al je fitness oefeningen. 

Je moet bij alle oefeningen, maakt niet uit welke spiergroep, ervoor zorgen dat je ten alle tijden een goede houding hebt. Zo niet, dan kan je blessures oplopen. 

Als je dus een goed getrainde rug hebt kan je tijdens bijna alle oefeningen een betere houding hebben en bijna elke spiergroep beter gaan trainen.

Het is daarom super belangrijk om de te trainen!

Kortom: Sterkere rugspieren zorgen voor ontlasting van de rugwervels en een betere houding, niet alleen in het dagelijke leven, maar ook tijdens bijna alle oefeningen in de fitnesswereld. 


Hopelijk heb je deze workout ook daadwerkelijk geprobeerd! Als dat zo is, laat me weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Ik reageer zo snel mogelijk terug!

Is deze workout toch net iets te zwaar? Kijk dan naar mijn kortere workout voor de rugspieren of lees mijn artikel over thuis rugspieren trainen voor uitleg over de oefeningen!

Meer lezen op Fitnessned? Lees dan mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.