Wat is de Diamond push-up?

Wat is een diamond push-up en hoe doe je hem goed?

Zodra je enkele lichaamsgewicht oefeningen onder de knie krijgt zul je verbaast staan van wat je lichaam eigenlijk allemaal kunt en met wat voor een gemak je andere soort lichaamsgewicht gerichte oefeningen kunt bedenken en doen.

Ook kan je met gemak kleine veranderingen aanbrengen aan elke oefening om zo net een andere spiergroep wat meer te focussen en zo gerichter te kunnen trainen.

Een van die oefeningen is de diamond push-up. Het is een variant van de standaard push-up waarmee je je triceps, borstspieren en schouders mee traint. Voor deze oefening waarmee je niks anders nodig hebt dan alleen jezelf.

Meer informatie over de diamond push-up? Lees dan verder!

Wat is een diamond push-up?

Wat is de diamond push-up precies? Dat gaan we in het kort even bespreken:

De diamond push-up is, zoals hierboven gezegd, een variant van de standaard push-up. Echter doe je bij een diamond psuh-up je handen dichter bij elkaar waardoor je een driehoek met je duimen en wijsvingers maakt.

Bij het doen van een diamond push-up moet je opletten dat je borst bij het naar beneden komen ongeveer bij je handen uitkomen voor de optimale training. Op deze manier focus je je ‘inner chest’ je triceps meer.

De diamond push-up staat erom bekend dat het een hele zware push-up variant is. Je moet dan ook niet verbaasd zijn als je maar half zo veel diamond push-ups kunt dan dat je normale push-ups kunt. Dat is normaal.

Hoe doe je een diamond push-up?

Hoe doe je een nou een perfecte diamond push-up. Dat kom je te weten in in het komende stukje!

Hoe je een perfecte diamond push-up doet:

  1. Ga in de standaard push-up positie staan.
  2. Zet je handen dichter bij elkaar en maak met je wijsvingers en duimen een driehoek
  3. Ga naar beneden en zorg ervaar dat je op het laagste punt je borst ongeveer bij je handen uitkomen. Raak echter je handen niet aan. Er moet geen contact zijn tussen je handen en je borst.
  4. Ga daarna weer met een sneller tempo omhoog zodat je weer in de startpositie komt.
  5. Herhaal de oefening.

Afsluiting:

Wil je meer oefeningen zoals deze doen? Kijk dan voor meer oefeningen zoals deze naar mijn artikel over thuis borstspieren trainen waarin de beste borstspier oefeningen in voorkomen die je in je eigen huiskamer kunt doen!

Wil je echter workouts? Kijk dan naar mijn 3 borstspier workouts!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!