Op zoek naar een training om te kickboksen (gewoon thuis te volgen)

Training om te kickboksen

Kickboksen training

ls je fit wil worden zijn er verschillende workouts die je daarbij helpen. Een training volgen om te kickboksen is een van de vele workouts waarvan je zeker weet dat je niet alleen fitter wordt maar je hele lichaam traint.

Kickboksen is niet een sport waarbij je alleen maar één deel van je lichaam traint. Je traint er je hele lichaam mee en je conditie zal er ook nog eens een stuk door verbeteren.

Wil jij liever niet naar de sportschool maar wel les volgen van een ervaren kickbokstrainer? Dan vertel ik je graag hoe jij dit ook vanuit huis kunt doen. 

Wat is kickboksen?

Het is goed om te weten dat kickboksen een combinatie is van taekwondo en karate. Het is een vechtsport waarbij er verschillende stoten en trappen worden uitgedeeld.

De Nederlandse variant van kickboksen lijkt het meest op de Japanse variant van thaiboksen. Het enige verschil is dat er bij thaiboksen kopstoten en elleboogstoten zijn toegestaan. Bij kickboksen zoals wij dat hier kennen is dat echter niet toegestaan. 

Wat zijn de voordelen van kickboksen

Het is algemeen bekend dat een kickboks training een intensieve pittige training is voor je hele lichaam. Ik zal hieronder de voordelen even op een rijtje zetten. 

  1. De kickboks training is altijd uitdagend

Afvallen en slanker worden is een uitdaging. Als je alleen maar dezelfde trainingen volgt zal dit al snel vervelen. Daar heb je met een kickboks training nooit last van. 

  1. Niet alleen je lijf maar ook je mind trainen

Kickboks trainingen zijn niet makkelijk, je moet jezelf uitdagen om steeds beter en fitter te worden. Dit vraagt nogal wat van je uithoudingsvermogen en je conditie. Net als deze training is afvallen ook niet makkelijk, daarom helpt je training je enorm om sterker te worden en meer discipline te krijgen. 

  1. HIIT, cardio en kracht in één workout

Een kickboks training is zo zwaar omdat je verschillende dingen doet in dezelfde workout. Zo is HIIT onderdeel van de training maar ook cardio en kracht.

Denk aan een korte periode van touwtje springen, stoten en trappen in combinatie met een periode van rust. Deze workout helpt je enorm om vet te verbranden, je conditie flink te verbeteren en je spieren te versterken. 

  1. Je hele lijf trainen

Met een goede kickboks workout beweeg je het hele lichaam. Je stoot met je armen, je trapt met je benen en je traint je complete lichaam met de andere korte oefeningen. Kortom dit is een workout waarbij je hele lichaam strakker en fitter wordt. 

  1. Meer calorieën verbranden

Door een pittige, intensieve kickboks workout te volgen verbrand je meer calorieën wat je weer helpt bij het afvallen. Het is afhankelijk van je lengte, gewicht, de intensiteit van je workout en je eetpatroon wat je precies verbrand. Gemiddeld verbrand je 475 tot 800 calorieën met een goede workout. 

  1. Automatische je buikspieren trainen

Met een goede kickboks training ben je voortdurend bezig om jezelf te verdedigen en aan te vallen. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je roterende bewegingen maakt waarmee je een super strakke buik krijgt. 

  1. Goede manier om te ontstressen

Veel mensen vinden het heel fijn om een pittige kick boks workout te volgen om alles even te vergeten. Het is dan ook een lekkere manier om even te ontspannen zodat je er weer even tegen kan. 

Wat levert het je op om te kickboksen?

Kickboksen is een fanatieke sport waarbij je leniger wordt, je spiergroepen traint en je conditie ook verbeterd omdat je naast je trap en stoottechnieken ook cardio doet in de vorm van rennen, korte oefeningen etc. 

Waarom wil je thuis de training kickboksen volgen?

Voor iedereen die niet graag naar de sportschool gaat is het ideaal om vanuit huis een training te kunnen volgen. Het internet staat vol met verschillende filmpjes van oefeningen en workouts.

Maar als jij net als veel andere mensen bent wil je alleen maar een workout volgen van een ervaren kickboks trainer. Gelukkig is er nu een manier om van ervaren kickboks trainers lessen te volgen maar dan wel vanuit huis.

Zo krijg jij de begeleidingen en ondersteuning die je nodig hebt en hoef je de deur niet meer uit. 

Maar hoe doe je een kickboks training alleen? 

Kickboksen is toch een sport die je doet met een tegenstander? Het heeft toch niets voor niets een vechtsport? Hoe doe je dit dan alleen vraag jij je nu af.

Dit is mogelijk door gebruik te maken van een bokszak. Zo voer jij dezelfde oefeningen uit maar maak je er een full body workout van. Een goede training begint dan ook altijd met een goede warming up om je lichaam goed op te warmen.

Daarna ga je aan de slag met verschillende kickboks technieken die de training voordoet. Zo voer jij de handelingen zelf ook uit en train jij je stoot en traptechniek. 

Dan is er tijd voor een kracht en cardio gedeelte. Hier worden fitness apparaten en gewichten voor gebruikt. De training wordt altijd afgesloten met een cooling down zodat je lichaam weer langzaam tot rust komt. 

Wat heb je nodig voor een training om te kickboksen? 

Nu je begrijpt hoe goed het voor je lichaam is om een training kickboksen te doen ben je vast nieuwsgierig naar wat je nu allemaal nodig hebt. Je hebt een aantal dingen nodig. Je hebt comfortabele sportkleding nodig, kick bokshandschoenen en scheenbeschermers nodig. 

Er is voor kickboksen geen speciale kleding nodig, je sport in normale sportkleding. Je bepaalt zelf of je in lange sportkleding sport of in een korte outfit. 

Om je handen goed te beschermen gebruik je goede kick bokshandschoenen. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende materialen. Echte leren handschoenen en handschoenen van nepleer (PU.)  De eerste handschoen beschermt je handen beter, gaat langer mee maar is wel wat duurder. 

Je benen wil je goed beschermen tegen de trappen die je gaat maken tijdens je training. Daarom moet jij je benen goed beschermen. Dit doe je door goede katoenen en leren scheenbeschermers te gebruiken. 

Wil je thuis lessen volgen van een ervaren kickbokstrainer?

Met de kickboks training van Delda Sport krijg je les van ervaren sportinstructeurs en volg je elke week een nieuwe training. Heb je een techniek nog niet onder de knie? Volg dan de training zo vaak totdat je het wel onder de knie hebt. 

Zo sta je nooit meer voor paal tijdens een groepsles. Jij volgt je workout gewoon op je eigen tempo, vanuit je eigen veilige omgeving.

De ervaren trainers hebben al 17 jaar ervaring en helpen je om goed te worden in kickboksen zonder naar de sportschool te gaan.  Ook helpen de trainers je met afvallen door de verschillende trainingen en voedingsschema’s. 

Met de online kickboks training leer je exact de technieken die je normaal gesproken in de sportschool leert. Zo leer je directe stoten, hoekstoten, lowkicks, highkicks, afhouders en opstoten. Kortom alles wat je nodig hebt om supergoed te worden in kickboksen.

Volg vandaag nog je eerste kickboks les. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *