Met deze tips begrijp je waarom snel afvallen niet lukt.

Snel afvallen met de volgende tips

tips snel afvallen

Ben jij op zoek naar de beste tips om snel te gaan afvallen? Dan ben jij een van de vele mensen die denkt dat dit de beste manier is om in vorm te komen.

Maar wat vind je belangrijker? Een paar kilo en centimeters verliezen of slank blijven voor de rest van je leven? Ik weet dat je dit artikel leest omdat je graag snel wil afvallen maar is dat wel een goed idee?

Ik zal je laten zien dat het helemaal niet goed is om op deze manier af te slanken en ik deel natuurlijk ook met je wat je dan wel moet doen. 

Waarom wil je snel afvallen?

De meeste mensen die besluiten om iets te veranderen aan hun lichaam willen zo snel mogelijk resultaat zien. Daarom kiezen ze voor het eerste strenge dieet wat ze tegenkomen. Dan verliezen ze die 5 of 10 kilo in een mum van tijd. Maar weet je wat het probleem is met dit soort strenge diëten?

Ze helpen je maar tijdelijk want als je weer normaal gaat eten kom je altijd weer aan. De manier van eten die jij jezelf hebt aangeleerd maakt je namelijk te zwaar. Daar moet je wat aan veranderen anders blijf je niet slank. 

De basis van afvallen

Het is dus best duidelijk dat ik geen grote fan ben van diëten. Je leert er niets van, het helpt je niet om af te vallen en slank te blijven en je komt er alleen maar van aan. 

Afvallen hoeft geen straf te zijn, de basis is eigenlijk heel simpel. Het is dan ook best gek dat de meeste mensen de verkeerde aanpak kiezen, de manier die juist niet werkt. 

De basisregel

Jij krijgt energie binnen door wat je eet en drinkt, dit krijg je binnen in de vorm van calorieën. Je lichaam functioneert door het verbranden van die energie (calorieën). Zorg jij ervoor dat het aantal calorieën die je binnenkrijgt in balans is met het aantal calorieën die je verbrand dan val je af en blijf je slank. 

Wat moet je doen om gewicht en centimeters te verliezen?

Als jij gegarandeerd wil afvallen en slank wil blijven moet je geen streng dieet volgen waarbij je niets mag snoepen. Je moet er voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrand.

Dat is alles wat je moet doen. Probeer elke dag 500 minder calorieën binnen te krijgen dan je lichaam verbrand. Dat gaat je helpen om gewicht en centimeters te verliezen. 

Waarom willen de meeste mensen snel afvallen?

De meeste mensen willen snel resultaten zien, dit willen ze met alles wat ze doen. Als ze naar de sportschool gaan moet er binnen een maand meteen een sixpack te zien zijn.

Bij het volgen van een dieet moeten de kilo’s er meteen afvliegen. Veel mensen hebben het idee dat het anders niet werkt en tijdverspilling is. Maak die fout dus niet langer. Kies juist voor een makkelijke manier om af te vallen die je volhoudt en die echt werkt. 

De reden dat snel afvallen juist niet lukt

Als je snel wil afvallen kies je automatisch voor een streng dieet, het overslaan van maaltijden of veel minder eten. Dat lijkt een slimme manier om slanker te worden. Maar het helpt je lichaam juist niet om die overtollige kilo’s te verliezen.

Je lichaam komt alleen maar in opstand omdat het benodigde voedingsstoffen mist en te weinig eten binnen krijgt. Daarnaast is het ook nog eens helemaal niet goed voor je energie, humeur om een streng dieet te volgen. Daarom hou je het ook niet vol op de lange termijn. 

Hoe je gezond afvalt en slank blijft

De beste manier om gezond af te vallen en slank te blijven is minder calorieën eten dan je lichaam elke dag verbrand. Dit klinkt heel simpel en dat is het ook. Vergeet alle diëten, vergeet alle dieet regels als je mag geen koolhydraten eten of suiker. 

In feite mag je alles eten wat je wil als je maar minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrand. Dit betekent niet dat jij je eetpatroon niet drastisch moet veranderen. 

De kans is groot dat jij op dit moment namelijk veel meer eet dan je lichaam nodig heeft. Dan is het logisch dat je alleen maar aankomt. Je lichaam verbrand geen overbodige calorieën hoeveelheid, dit wordt juist opgeslagen als lichaamsvet. 

Jij moet je dus heel bewust zijn van wat je lichaam nodig heeft en onder dat getal blijven.

Tips om niet snel maar gezond te gaan afvallen

Wees je bewust van je caloriebehoefte

Jij moet weten hoeveel calorieën je elke dag mag binnen krijgen. Dit is afhankelijk van een aantal dingen. Of je een man of vrouw bent, wat je lengte is en hoeveel je dagelijks beweegt. 

Krijg 500 minder calorieën binnen dan je dagelijkse caloriebehoefte

Als je weet wat je dagelijkse caloriebehoefte is dan is het nodig dat je 500 minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft om te functioneren. Dat is alles wat je moet doen. 

Eet 80% van de tijd gezond en geniet 20% van de tijd

Hou je altijd aan het aantal calorieën wat je dagelijks mag binnen krijgen. Om te voorkomen dat je juist enorm behoefte krijgt aan snoep en ongezonde snacks is het veel gezonder om de regel van 80/20 aan te houden. Eet 80% van de tijd gezond en geniet 20% van de tijd van wat ongezonds. 

Wees eens eerlijk, als je alles mag eten wat je wil hoef je niet meer stiekem te snoepen of extreem veel dropjes in je mond te proppen als je een snaaibui hebt. Dit helpt je juist om af en toe wat te snoepen. Dit is een hele gezonde manier van snoepen.)

Snel afvallen lukt niet met de tips die je tot nu toe hebt gevolgd

Snel afvallen met de verschillende tips die je hebt gevonden klinkt leuk maar werkt niet. Snel afvallen is niet gezond en helpt je ook niet om je droomlichaam te krijgen. Het beschadigt je lichaam alleen maar meer en dat is juist niet wat je wil. Kies dus een gezonde manier om af te vallen en slank te blijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *