Hoe kun je verantwoord afvallen zonder dieet?

Verantwoord afvallen zonder dieet

verantwoord afvallen zonder dieet

Wil je verantwoord afvallen zonder dieet omdat je elke dieet al hebt geprobeerd er helemaal klaar mee bent. Al die strenge regeltjes, al die voorschriften, die zwarte lijsten met alles wat je lekker vindt.

Het is zo vermoeiend om het vol te houden en daarom lukt het ook elke keer weer niet. Wat je ook probeert je komt razendsnel weer aan.

Elke keer ben je weer teleurgesteld in jezelf. Waarom lukt het toch niet? Ben jij te zwak waardoor je het niet volhoudt of is er iets mis met de diëten die je hebt gevolgd? 

Hoe kan je verantwoord afvallen zonder dieet?

Om meer te begrijpen over de meeste diëten en hoe het afvallen in zijn werk gaat is het slim om bij het begin te beginnen. Want hoe val je nu eigenlijk af? De basis is heel simpel. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrand blijf je op gewicht. Doe je dat continu dan zal je afvallen en op gewicht blijven.

Maar daar gaan helaas ook veel mensen de mist in. Veel mensen hebben geen flauw idee hoeveel calorieën ze nu binnen mogen krijgen. Die caloriebehoefte verschilt namelijk per persoon. Krijg je continu te veel calorieën binnen die je niet verbrand dan heb je een probleem en word je te zwaar. 

De simpele regel

De simpele regel om af te vallen en op gewicht te blijven is dus dagelijks maximaal 500 calorieën onder je dagelijkse behoefte te zitten. Voordat je dit op de juiste manier kunt doen moet je eerst weten wat je dagelijkse caloriebehoefte is.

Dit verschilt per persoon door je geslacht, lengte, bouw, soort werk wat je doet en het aantal uren dat je elke week sport. Het is dan ook logisch dat iemand die elke week 4 uur sport meer calorieën binnen kan krijgen dan iemand die niet sport. 

verantwoord afvallen zonder dieet

Hoeveel calorieën heb je dagelijks nodig?

Om je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen maak ik gebruik van het algemene lijstje hieronder. Natuurlijk verschilt dit per persoon.

Algemene caloriebehoefte man

Minder dan 30 minuten beweging per dag en een zittend beroep: 2100 kcal per dag
Minder dan 30 minuten beweging per dag en een fysiek beroep: 2500 kcal per dag
30 tot 60 minuten per dag en een zittend beroep: 2500 kcal per dag.
30 tot 60 minuten per dag en een fysiek beroep: 2700 kcal per dag.
Meer dan 60 minuten beweging per dag en zittend beroep: 3000 kcal per dag.
Meer dan 60 minuten beweging per dag en fysiek beroep: 3500 kcal per dag.

Algemene caloriebehoefte vrouw

Minder dan 30 minuten beweging per dag en een zittend beroep: 1800 kcal per dag
Minder dan 30 minuten beweging per dag en een fysiek beroep: 2000 kcal per dag
30 tot 60 minuten per dag en een zittend beroep: 2000 kcal per dag.
30 tot 60 minuten per dag en een fysiek beroep: 2200 kcal per dag.
Meer dan 60 minuten beweging per dag en zittend beroep: 2400 kcal per dag.
Meer dan 60 minuten beweging per dag en fysiek beroep: 2800 kcal per dag.
Wil je afvallen blijf dan 500 kcal onder de dagelijkse behoefte die past bij je situatie. 

Waarom eet je meer dan je nodig hebt?

Veel mensen eten nu eenmaal meer dan hun lichaam nodig heeft. Vaak komt dit voort uit onwetendheid. Als je geen idee hebt hoeveel calorieën je dagelijks binnen kunt krijgen om op gewicht te blijven eet je waar je zin in hebt. Je hebt geen idee wat je aan het doen bent. Het is tijd om daarvan af vandaag wat aan te veranderen. 

Verantwoord afvallen zonder dieet is onder je dagelijkse caloriebehoefte blijven.

De makkelijkste manier om af te vallen en op gewicht te blijven is dus dagelijks onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven. Dit is wat veel diëten je leren te doen maar dit gebeurt op een extreme manier.

Zo moet je complete voedingsgroepen schrappen en mag je opeens niets meer snoepen. Dat is niet vol te houden. Op het moment dat je voor een lange periode te weinig eet komt je lichaam in opstand en ga je juist extreem veel eten. Diëten hou je dan ook niet vol op de lange termijn. 

Terwijl je door onder je caloriebehoefte te blijven je complete lichaam verandert. Wil je verantwoord afvallen zonder dieet dan eet je zo gezond mogelijk en creëer je een dagelijks calorietekort.

verantwoord afvallen zonder dieet

Meer bewegen en calorieën verbranden

In het lijstje hierboven heb je het al gezien. Verantwoord afvallen zonder dieet is mogelijk door onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven in combinatie met extra beweging.

Als je meer beweegt is het ook mogelijk om meer calorieën binnen te krijgen. Als je in het verleden niet gemotiveerd was om veel te bewegen dan verandert dit vast na het zien van de cijfers hierboven. Door extra te sporten is het mogelijk om meer te eten. 

Waarom heeft iedereen een andere caloriebehoefte?

Iedereen heeft een andere caloriebehoefte door verschillende redenen. Er spelen dingen mee als je geslacht, je lengte, of je een actief beroep hebt of alleen maar zit de hele dag en de uren die je elke week beweegt.

Het is niet meer dan logisch dat iemand die veel sport meer energie nodig heeft. Verantwoord afvallen zonder dieet is mogelijk als je hier bewust mee aan de slag gaat. 

Is het echt zo simpel?

Nu denk je vast maar zo simpel kan het toch niet zijn? Maar als je het omdraait is de kans groot dat je op dit moment meer eet dan je lichaam verbrand. Dit verbrand je lichaam op dit moment dus niet en daarom blijf je te zwaar. 

Verantwoord afvallen zonder dieet door je calorieën bij te houden.

Een handige app om al je calorieën bij te houden is door de Fitness Pall te installeren en alles wat je eet en drinkt bij te houden. Dit geeft je een goed beeld of je onder je caloriebehoefte blijft.

Zo is verantwoord afvallen zonder dieet echt mogelijk terwijl je toch eet wat je lekker vindt. Hou jij je dagelijkse calorieën al bij? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *