Hoe kun je verantwoord afvallen zonder te stoppen met snoepen?

Wil jij verantwoord afvallen? 

verantwoord afvallen

Wil jij verantwoord afvallen zonder je hele leven op een blaadje sla te kauwen? Het is soms best een schok als je naar je eigen lichaam kijkt.

Je voelt je misschien al een tijdje niet zo slank en fit meer maar als je in de spiegel kijkt is de schok vaak heel groot. 

Ik weet helemaal hoe jij je voelt want ik schrok zelf ook op een ochtend enorm van mijn eigen spiegelbeeld en helemaal van het getal op de weegschaal.

Ik begrijp dus heel goed dat je er klaar mee bent en nu voelt dat er iets moet veranderen. Ik wil je dan ook helpen om verantwoord te gaan afvallen.

Het gaat hier niet alleen maar op een gezonde manier afvallen maar om slank blijven. Daar gaan helaas veel mensen de mist in. Klaar om het wel goed aan te pakken? 

Op de juiste manier gewicht verliezen.

Misschien denk je nu wat bedoel je nu precies met verantwoord en gezond afvallen. Laat ik je even wat uitleggen. Goed voor je lichaam zorgen is heel belangrijk. Jij moet de rest van je leven met je lichaam doen dus is het wel zo fijn om gezond en fit oud te worden. 

Maar dat klinkt helaas makkelijker dan het is. Zonder dat je er erg in hebt sluipen de extra kilo’s voorzichtig om de hoek. Voor je het weet kom je niet 1 kilo aan maar ben je een jaar later opeens 5 kilo aangekomen. 

Dat wil je natuurlijk tegengaan maar hoe pak je dat aan? Met zoveel verschillende diëten en producten om af te vallen weet je niet zo goed wat je moet doen. Naar mijn mening is gezond en verantwoord afvallen het aanleren van een gezonde levensstijl waardoor je niet alleen afvalt maar ook slank blijft. 

Verantwoord en gezond afvallen

Het volgen van een dieet is naar mijn mening niet de beste manier om af te vallen. Er zijn veel mensen die in de eerste paar weken een paar kilo verliezen maar daarna weer razendsnel aankomen. 

Diëten helpen je dan ook maar tijdelijk maar zijn niet vol te houden op de lange termijn. Diëten staan namelijk bekend om de saaie en eentonige maaltijden en de vele strenge regeltjes van alles wat je opeens niet meer mag eten. 

Het is dan ook niet gek dat de meeste mensen na een paar weken last krijgen van het gevreesde jojo effect. Opeens is de voet van de rem en grijp je naar al het eten waar je al zo lang naar verlangt.

Voor je het weet ben je helemaal klaar met het strenge dieet en ben je weer op hetzelfde gewicht of zelfs aangekomen. Een streng smakeloos dieet helpt je dan ook niet om af te vallen. Er is een andere manier die je wel helpt. 

Dit is het veranderen van je eetpatroon, daar gaat het op dit moment namelijk helemaal mis. Als je daar niets aan verandert helpt geen enkel dieet je om je lichaam te veranderen. 

Hoe eet jij op dit moment?

Nu voelt het misschien even als een aardverschuiving. Je denkt hoezo maakt mijn manier van eten mij te zwaar? Ik hoef toch alleen even een streng dieet te volgen om af te vallen? Helaas werkt het niet zo. 

  • Zie jij mensen die altijd slank zijn ooit een dieet volgen?
  • Zie je mensen die een voorbeeld voor je zijn nooit meer snoepen.
  • Zie jij mensen die altijd in vorm zijn alleen maar sla eten

De kans is groot dat je niet begrijpt hoe deze mensen toch altijd slank blijven en dat zal ik je nu vertellen. 

Een calorieoverschot of een calorie tekort

Afvallen is in de basis eigenlijk heel simpel. Je lichaam krijgt energie binnen door je eten en drinken (calorieën.) Je lichaam verbrand energie om te functioneren (calorieën). Zijn deze twee in balans dan blijf je op gewicht. 

Maar krijg je meer calorieën binnen dan je verbrand dan sla je lichaamsvet op. Als jij zonder dat je er erg in hebt meer calorieën binnenkrijgt via je eten dan je verbrand sla je elke dag lichaamsvet op. Dit is toch schokkend. Weet je wat het meest schokkende is?

Geen enkel dieet vertelt je precies hoe afvallen precies werkt. De meeste diëten zijn zo saai en eentonig om te volgen dat je er al snel op bent uitgekeken. 

Ook wordt je gek van alle strenge regeltjes en moet je continu nadenken over wat je nu wel en niet mag eten. Zonder dat je weet of het je überhaupt helpt om af te vallen.  Terwijl het eigenlijk heel simpel is. Eet minder calorieën dan je lichaam nodig heeft en eet zo gezond mogelijk. 

Voeding is 80% van het werk

Nu je bent bekomen van de schrik wil ik je vertellen dat het belangrijkste wat je moet veranderen je manier van eten is. Zelf als je geen grote sporter bent of niet kunt sporten door lichamelijke klachten kun je slank blijven. 

Het draait namelijk voor 80% om wat je eet en drinkt. Daar moet je wat aan veranderen als je niet alleen wil afvallen maar ook slank wil blijven. 

Gezond eten om verantwoord afvallen mogelijk te maken

Ik ben geen fan van diëten omdat je er niets van leert. Afvallen en slank blijven lukt alleen maar als je ervoor zorgt dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrand. 

Dit betekent niet dat je niets lekkers meer mag eten en alleen maar saaie, smakeloze maaltijden moet eten voor de rest van je leven.Het betekent alleen maar dat je per dag minder calorieën moet binnen krijgen dan je verbrand.

Gebruik je deze simpele basis dan val je gegarandeerd af. Helaas leren de meeste mensen dit niet door een dieet te volgen. Daarom geloof ik alleen maar in verantwoord afvallen waarbij je een gezonde manier van eten aanleert die je makkelijk volhoudt voor de rest van je leven. 

Mag je blijven snoepen?

Een groot fabeltje van de afslankindustrie is dat wanneer je wil afvallen en slank wil blijven nooit meer mag snoepen. Weet je nog dat je als tiener van alles niet mocht doen van je ouders. Wat deed je toen? Je deed het stiekem. 

Denk je niet dat als je opeens nooit meer mag snoepen je het stiekem gaat doen? De meeste diëten zijn niet vol te houden op de lange termijn als je nooit meer mag eten wat je lekker vindt. 

Daarom zijn diëten ook helemaal niet vol te houden en verlang je na een paar weken naar al je lievelingseten en kom je weer razendsnel aan. Gelukkig hoef je ook helemaal niet te stoppen met snoepen.  

Jij mag eten wat je wil en het is helemaal prima als je af en toe wat wil snoepen. (Zorg er dan wel voor dat je altijd minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrand en dat je 80% van de tijd gezond eet.)

Beweging is 20% van het werk

Voor iedereen die geen fitness girl of fitness guy is heb ik goed nieuws. Je hoeft niet 4x per week naar de sportschool te gaan om af te vallen en slank te blijven. De basis ligt bij je een gezond eetpatroon wat je makkelijk kunt volhouden. 

Steek je daar de meeste tijd in omdat je niet wil sporten of niet kan sporten dan is het ook mogelijk om gewicht te verliezen. Dat is toch goed nieuws?

Is het echt zo simpel om af te vallen? 

Nu je klaar bent met lezen en begrijpt hoe belangrijk het is om verantwoord en gezond te gaan afvallen denk je misschien, is het echt zo simpel? De basis van afvallen is dan ook heel simpel maar helaas leren de meeste mensen dit niet. 

Als je fitter wil worden en slank wil blijven is verantwoord afvallen de beste manier om je droomlichaam te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *