Wat is Yoga Nidra? Voordelen en Perfect Hulpmiddel!

Wat is yoga nidra? Hoe doe je het goed, wat leer je ermee, waarom zou je het moeten doen en wat zijn de voordelen en het perfecte hulpmiddel? Allemaal hele goede vragen die we in de komende tekst gaan beantwoorden!

Wat is Yoga Nidra en wat leer je ermee?

Yoga Nidra is een van de meest rustigste vormen van yoga waar je toewerkt naar totale mentale al fysieke zonder in allemaal pijnlijke houdingen te hoeven gaan zitten.

De naam ‘Yoga Nidra’ bestaat uit 2 woorden vanuit het Sanskriet waarom ‘yoga’ ‘ samenbrengen of ‘verbinden’ en ‘Nidra’ ‘slaap’ betekent.

Yoga Nidra lijkt dan ook alsof je slaapt waarbij je bewustzijn nog op dieper niveau aan het werk is. Bij yoga Nidra balanceer je dan ook als het ware tussen wakker zijn en slapen.

Eigenlijk een bewuste slaap. (veel mensen slapen dan ook aan het einde van de Yoga Nidra sessie).

Met yoga nidra leer je dan ook naar dit toe te gaan. Hoe je van wie je nu bent naar zo’n ‘bewuste slaap’ kan gaan.

Waarom zou ik Yoga Nidra moeten doen?

Maar waarom zou die vaardigheid van in een diepe bewuste slaap kunnen komen nou willen leren?

Natuurlijk zou je Yoga Nidra moeten doen als je, zoals je kunt verwachten, meer rust wilt maar er zijn nog veel meer scenario’s waarin Yoga Nidra een goede bezigheid is.

Yoga Nidra zou ook geschikt zijn voor mensen die:

  1. Veel stress hebben en dit willen veranderen.
  2. Moeilijk kunnen slapen.
  3. Nog nooit yoga hebben gedaan en willen beginnen met een rustige vorm van yoga.
  4. gevorderd zijn met yoga maar yoga nidra willen leren beoefenen.
  5. Willen leren over Yoga Nidra

Door de rust van Yoga Nidra kunnen je stresslevels ook afnemen en kan je er ook beter van slapen. Ook mensen die willen beginnen met een rusrtige vorm van yoga kunnen Yoga Nidra beoefenen.

Zelfs als je al wat gevorderder bent met yoga kan je Yoga Nidra beoefenen en veel ervan opsteken. De rust is namelijk zoals geen een andere vorm van yoga en is dus compleet nieuw.

Voordelen van Yoga Nidra

In het kort zijn de voordelen van Yoga Nidra dus dat je:

  • Totale rust kunt krijgen
  • Beter ervan kunt slapen
  • Minder stress ervan kunt ervaren
  • Er altijd van kunt leren, hoe gevorderd je ook bent.

Perfect hulpmiddel!

Wat is nou de perfecte manier om Yoga Nidra onder de knie te krijgen? Met de Yoga Nidra Online Cursus van Happy With Yoga natuurlijk!

Met de Yoga Nidra Online Cursus leer je namelijk alle ins en outs van Yoga Nidra. je leert bijvoorbeeld de geschiedenis tot de oefeningen en sessies zelf.

Dit doe je samen met Rolf en Melanie zodat je het gevoel krijgt dat je echte yogaleraren hebt. Dat vond ik persoonlijk heel fijn. Ik had al wat yogacursussen gevolgd maar dat waren vaak maar vage audiobestanden en wat papier met wat tekst.

Bij deze Yoga Nidra cursus lijkt het alsof je echt persoonlijk begeleid wordt in het hele Yoga Nidra proces, van beging tot eind.

Interesse in de Yoga Nidra Online Cursus? Lees dan hier mijn Yoga Nidra Cursus review waarin ik alles omtrent de cursus behandel plus de ervaringen van mij en anderen en een Gratis Exclusieve Bonus!


Ik hoop dat je wat geleerd hebt! Wil je nog meer lezen op fitnessned? Lees dan hier mijn drie meest recente berichten!