Snel buikspieren trainen? Let op deze punten!

Hoe je het beste een sixpack kan trainen!

Buikspieren trainen

Buikspieren, een van de meest gewilde en gewaardeerde spieren van het menselijk lichaam, maar hoe krijg je nou buikspieren? Ten eerste ‘krijg’ je geen buikspieren, je moet ze trainen en dat gebeurt niet in een weekje.

Veel mensen geven het trainen van buikspieren op omdat ze na een week of een maand nog geen of nauwelijks resultaten zien.

Hoe kan je beter zijn dan deze mensen en wel een goede sixpack trainen? In dit artikel ga je alle ins en outs van een sixpack trainen ontdekken!

Inhoudsopgave

Benodigdheden om buikspieren te trainen

Je zou denken dat je elke dag naar de sportschool moet voor een sixpack, en super veel fitness apparaten moet gebruiken, maar de realiteit is anders.

Je hebt eigenlijk helemaal niks nodig voor een sixpack, het enige wat je nodig hebt is jezelf! Er zijn genoeg mensen, onder andere ikzelf, die een volledige sixpack hebben getraind vanuit hun eigen huis!

Op YouTube zijn genoeg ”at home” sixpack workouts te vinden waarin je stap voor stap met de trainer mee kan doen. Er zijn zelfs YouTube kanalen die volledig gefocust zijn op fitness. Het enigste wat je moet doen is precies na doen wat de trainer in de video doet. Voorbeelden van zulke kanalen zijn HasFit en Madfit. Deze kanalen uploaden elke week workouts die je thuis zelf kan doen!

Buikspieren trainen in de sportschool

Natuurlijk kan je ook een sixpack trainen in de sportschool. In elk dorp of stad zijn er genoeg sportscholen om uit te kiezen. Deze sportscholen hebben elk apparaten staan met een plaatje waarop precies staat hoe je alle oefeningen moet doen en welke spiergroepen je met de oefening traint.

Het voordeel van sportscholen is dat ze sportapparaten hebben die je helpen met de juiste houding aanhouden tijdens het uitoefenen van de oefening. Een onjuiste houding zorgt ten eerste voor verminderde spieropbouw maar ook voor blessures.

Een ander voordeel van sportscholen is dat aan de fitnessapparaten ook gewichten zitten. Deze gewichten zorgen voor extra weerstand voor de spieren waardoor je nog meer worden uitgedaagd en je sneller een sixpack kan trainen.

Het is geen probleem als je nog steeds niet precies weet hoe de oefening perfect moet. Vaak is er een medewerker die veel verstand heeft van fitness. Vaak zijn dit personal trainers. Als er geen medewerker is kan je ook heel veel op internet vinden, vaak vind je dan instructie videos die je kan volgen zodat je de buikspieren optimaal traint.

De techniek achter de sixpack.

De buikspuiten zitten onder je buik, waar vaak het snelst vet ophoopt. De kunst van een sixpack trainen is naast het trainen van de spieren ook tegelijkertijd je vetpercentage verlagen!

Vaak gaat dit gepaard met elkaar omdat je door de workouts ook vet verbrand, maar je kan niet op een specefieke plek heel veel vet verbranden. Vetverbranding is een proces over het hele lichaam en kan je niet controleren of focussen op één lichaamsdeel.

Er is een welbekend gezegde dat luidt: ”Abs are made in the gym, but shown in the kitchen”.

Dit houd in dat als je je sixpack wilt realiseren, je naast trainen, ook gezond moet eten. Als je buikspieren hebt en er vet voorzit heb je nog steeds geen sixpack. 🙂

Meer groente, fruit en cardio oefeningen zoals HIIT workouts of hardlopen zijn uitstekende manieren om buikvet te verbranden en die sixpack te showen. Onderschat het vet verliezen niet! Vet verliezen is het moeilijkste van een sixpack trainen en vereist veel geduld en discipline.

Het moeilijkste buikvet om weg te halen is het onderste buikvet. Dit vet, zoals hierboven genoemd, kan je niet focussen, maar je kan het wel strakker maken met speciale “lower abs workouts”, dit zijn workouts die specifiek de onderbuik aanpakken waardoor de onderbuik strakker wordt. Bovendien traint het ook nog is je V-Lijn! 🙂

Harde realitiet

Veel mensen starten heel enthousiast met het trainen van een sixpack om uiteindelijk na ongeveer 2 weken al te stoppen. Wat is de reden achter dit verschijnsel? En hoe kan jij dit overtreffen?

Minimaal 3 keer per week trainen, gezond eten en tijd steken in het verlagen van je vetpercentage zijn geen vreemde dingen voor mensen met een sixpack. Als het mogelijk is kan je ook maximaal 5 keer per week trainen, met minimaal 2 rustdagen in de week. Probeer evenveel tijd tussen deze rustdagen te nemen.

Als je een sixpack wil moet je deze aspecten eigen maken en implementeren in je eigen dagelijkse leven. Hoe beter je dit doet, hoe sneller de sixpack er is.

Veel mensen hebben de motivatie niet om door te trainen en stoppen dus hun proces naar een sixpack. Een sterke motivatie is dus belangrijk als je een sixpack wil trainen. Deze motivatie zorgt ook voor een uithoudingsvermogen omdat je het zo graag wilt. Hierdoor zal je het ook langer volhouden.

Geen tijd, geen prioriteit

Minimaal 3 keer per week trainen lijkt al heel wat, maar kijk is een keer naar een normale doordeweekse dag. Als jij gemiddeld 1 uur per dag of meer TV of YouTube kijkt, dan kan je deze tijd ook gebruiken om te trainen.

Een gemiddelde at home sixpack workout duurt maar 7-10 minuten. In een dag zitten 24×60=1440 minuten. In totaal zijn de 10 minuten niet eens 1% van je dag. Als je echt geen tijd kan vinden kan 10 minuten later na bed geen kwaad. De vraag die je jezelf hier moet stellen is: Hoe graag wil je die sixpack?

Naar de sportschool gaan kost natuurlijk meer tijd.

Discipline en geduld

Als je dan tijd hebt gevonden om sixpack workouts te doen en je vet percentage te verlagen, moet je het ook volhouden! Je gaat niet na een weekje al resultaten zien. De sleutel naar de sixpack is het volhouden, dit geldt voor het trainen van de spieren en het verlagen van je vetpercentage. Hierdoor heb je dus veel geduld en discipline nodig.

Als je dan eenmaal een maandje bezig bent, dan is de volgende maand al veel minder moeilijk om vol te houden. Maanden worden jaren en voordat je het weet heb je die ene sixpack. Deze maanden en jaren van hard werk wordt uiteindelijk beloond met de 6 bolletjes op je buik die je wilt hebben!

Wat is de makkelijkste manier?

Er zijn veel hulpmiddelen om de weg naar een sixpack korter te maken. hier zijn er een paar.

 • Als je thuis traint kan je gebruik maken van gewichten zoals dumbells of kettlebells. Deze zorgen voor extra weerstand waardoor je buikspieren nog meer uitgedaagd worden. Zorg er wel voor dat je wel een workout vindt die ook met gewichten werkt.
 • Als je in de sportschool traint zorg dan voor goede muziek op je oren met een hogere BPM. Dit zorgt ervoor dat je op een vast tempo traint, hierdoor kan je meer trainen en je spieren meer uitdagen omdat ze wennen aan de regelmaat. Je kan steeds meer gewicht aan en zo komt de sixpack steeds sneller dichterbij.
 • Een fitnessprgramma: Fitnessprogramma’s schema’s zorgen voor velen voor extra motivatie. Omdat er vaak een schema bij inbegrepen is kan je dus alles goed bijhouden. De digitale steun van zulke fitness programma’s, hebben onder andere uitleg over oefeningen, complete workouts en het belangrijkste: dieetplannen. Hierdoor is alles makkelijker vol te houden omdat je zelf haast niet moet nadenken, alles wordt voor je bedacht.

Oefeningen voor thuis en in de sportschool

Hier zijn een paar oefeningen die je thuis en in de sportschool kan doen voor betere buikspieren!

Crunch

De Crunch traint je bovenste en middelste buikspieren. Te variëren met een table top positie (Hoek van 90 graden in je knieën) of met je hakken van de grond (Dit traint zowel je onderste als bovenste buikspieren)

 1. Ga op de grond liggen, ellebogen wijd en handen achter je hoofd.
 2. Zet je voeten sterk op de grond zodat je stevig ligt.
 3. Doe je schouders en bovenrug van de grond met behulp van je buikspieren.
 4. Ga rustig weer naar beneden zodat je weer in de startpositie komt.

Around the worlds:

Dit is een oefening waarbij je de crunchpositie vasthoud als je aanspant.

 1. Ga in de crunchpositie liggen.
 2. Nu, als je naar boven gaat, maak je een soort van rondje. Je gaat ‘around the world’.

Bicycle crunches:

Deze oefening is een crunch variatie waarmee je met je benen van de grond en dan om de beurt één been strekt en tegelijkertijd je elleboog naar de tegenovergestelde knie beweegt (Linker elleboog naar rechter knie en andersom).

 1. Ga in de crunch positie liggen.
 2. Trek je linker knie naar je borst en probeer met je rechterelleboog je linker knie aan te raken.
 3. Ga rustig terug naar de beginpositie en en doe de oefening nu met je rechter knie.
 4. Herhaal de oefening.

Leg raises:

Deze oefening traint je onderste buikspieren. Het is een oefening waarbij je je benen zo gestrekt mogelijk omhoog en weer omlaag beweegt.

 1. Ga liggen op je rug.
 2. Zorg ervoor dat in de hele oefening je onderrug op de grond blijft.
 3. Die je benen omhoog en laat ze zakken tot het punt dat je onderrug nog op de grond blijft.
 4. Doe je benen weer omhoog zodat je in de startpositie komt.

Als je onderrug van de grond afkomt ga je te ver met je benen naar beneden. Je moet ten alle tijden je onderrug op de grond houden. Het maakt niet uit als je maar half naar beneden gaat Ket je benen. Ga zo ver mogelijk waar je onderrug nog op de grond is.

Reverse crunch:

Dit is een oefening waarbij met je benen, met een hoek in je knieholtes, explosief met je knieën naar je borst probeert te komen terwijl je je onderste buikspieren gebruikt.

 1. Begin door op je rug te gaan liggen, met je benen omhoog en de knieën gebogen. Je dijen vormen een hoek van 90 graden met de grond, en je onderbenen vormen een hoek van 90 graden met je dijen.
 2. Doe je handen wijd op de grond met je handpalmen op de grond voor optimale steun
 3. Houd je bovenlichaam zo stil mogelijk en gebruik je onderste buikspieren om je heupen van de vloer te tillen terwijl je je knieën zo ver mogelijk naar je borst brengt.
 4. Ga rustig terug naar de begin positie en doe de oefening opnieuw.

Oblique Dips:

Met deze oefening train je je heupspieren (obliques) en ga je op één elleboog en op de zijkant van een van je voeten staan en dan je heupen laten zakken en omhoog doen.

 1. Ga op één elleboog en op de zijkant van je voeten staan met de andere hand op je heup.
 2. Laat jezelf langzaam zakken en ga explosief weer omhoog zodat je in de startpositie komt.

Hanging Knee Raise

Deze oefening train pakt vooral de heupspieren, maar ook de schuine en rechte buikspieren aan , met name de onderste buikspieren.

 1. Ga hangen aan een stang (eventueel kan je een dumbell tussen je voeten doen)
 2. Adem in en trek de knieën naar boven richting je borst door de buikspieren aan te spannen.
 3. Laat je benen weer rustig zakken zodat je weer in de startpositie komt.

Doe deze oefening met controle, als je gaat slingeren met je lichaam span je de buikspieren niet helemaal aan en verlies je intensiteit van de oefening.

Hoe jij vandaag al kan beginnen met buikspieren trainen en tegelijkertijd vet verliezen!

Je hebt nu gelezen over hoe jij een sixpack kan trainen, hoe belangrijk vet verliezen is en welke moeilijkheden komen kijken bij deze processen. Echter, elk van de bovenstaande moeilijkheden zijn te overwinnen!

Het Droog Trainen Protocol, voor mannen als voor vrouwen is perfect voor deze uitdaging, het vet verliezen. In dit programma gaan Coaches Rinus en Henry jou perfect stap voor stap begeleiden hoe je nou het beste vet kan verliezen, en tegelijkertijd jouw opgebouwde buikspieren te behouden, om die sixpack te laten zien!

Dit is by far de makkelijkste manier om vet te verliezen, gesproken uit eigen ervaring! Met de flexibele dieetplannen is alles perfect te combineren met je dagelijkse leven!

Nu afgeprijsd van €292 naar €67! Met een geheime kortingspagina!

klik hieronder om naar het Droog Trainen Protocol te gaan en Direct te beginnen!

Begin vandaag nog!

klik DIRECT op de knop hieronder om jouw droomlichaam te gaan realiseren!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Begin vandaag nog!

Klik DIRECT op de knop hieronder om jouw droomlichaam te realiseren!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Meer informatie opdoen over spiergroepen? Lees dan mijn artikelen over spiergroepen!

Meer van zulke artikelen? Lees dan mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.