Buikvet omzetten in spieren: Een fabeltje of is dit echt mogelijk?

Kan je buikvet omzetten in spieren? 

buikvet omzetten spieren

Kan je buikvet omzetten in spieren? In dit artikel vertel ik je er meer over. Op het moment dat je niet gelukkig bent met je lichaam is de kans groot dat je te veel vet vasthoudt bij je buik, benen en billen.

Het maakt je doodongelukkig als je elke dag meer gewicht met je mee moet zeulen dan je gewend bent. Als je al van alles hebt geprobeerd en al verschillende diëten hebt gevolgd, accepteer je misschien hopeloos dat je dit nooit meer kwijt raakt. 

Vet omzetten in spieren?

Als we heel wetenschappelijk naar dit fenomeen kijken moeten we al snel concluderen dat het niet mogelijk is om vet om te zetten in spieren. Vooral omdat de twee uit verschillende bestanddelen bestaan. Zo bestaan spieren uit aminozuren die je haalt uit eiwitten.

Vetten bestaan uit vet, hier zitten geen aminozuren in. Vetten en spieren zijn twee hele andere bouwstoffen. Als je vet wil verbranden en spieren wil opbouwen zijn dit twee verschillende processen in je lichaam. 

Hoe verlies je buikvet?

Als je vet wil verliezen moet je ervoor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt per dag. Als je hier wat beweging aan toevoegt verbrand je meer calorieën dan je binnen krijgt.

Op deze manier verbrand je dus het overtollige buikvet van je lichaam. Dit is alleen mogelijk als je dus minder calorieën binnenkrijgt en je eetpatroon compleet veranderd. 

buikvet omzetten spieren

Hoe bouw je spieren op?

Spieren bouw je op door je spieren te trainen. Een goede training hiervoor is krachttraining. Door steeds meer gewichten te gebruiken en jezelf uit te dagen zorg je ervoor dat je steeds sterker wordt.

Als je veel aan krachttraining doet creëer je kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes moet je vervolgens weer opbouwen door voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitten zijn de aminozuren die je spieren nodig hebben om sterker te worden. Om extra spieren te kweken moet je echter een overschot aan calorieën binnen krijgen, dit heb je nodig om je spiermassa op te bouwen. 

Buikvet omzetten in spieren

Je weet nu dus dat je niet je buikvet kan omzetten in spieren. Dit zijn twee verschillende bouwstoffen van je lichaam. Het vet kan je niet veranderen in spieren. Wel is het mogelijk om vet te verbranden en vervolgens spieren op te bouwen.

Het is een proces wat niet tegelijkertijd kan plaatsvinden omdat je bij het verbranden van vet minder calorieën binnen moet krijgen en bij het opbouwen van spieren juist meer calorieën nodig hebt om te herstellen. 

Meteen opgeven?

Als je nu vet wil verliezen en spieren wil kweken hoeft dat niet meteen te betekenen dat je het niet mogelijk is. Door te beginnen met krachttraining zal je al je spieren automatisch prikkelen waardoor ze sterker worden en gaan groeien.

Dit in combinatie met minder calorieën helpt je in het begin om snel in vorm te komen. Zo zie je dat veel mensen heel snel afvallen in een korte tijd maar daarna vaak een tijdje stil blijven staan. 

Als je net begint met afvallen zal je lichaam in een korte tijd meer vet verbranden en tegelijkertijd spieren gaan opbouwen. Dat is een mooie combinatie om je lichaam te veranderen en resultaat te zien. 

Gevorderden sporters

Voor de gevorderden sporters is het verliezen van vet en het opbouwen van spieren twee verschillende processen. Deze twee moeten apart worden aangepakt. Zo richten sporters zich vaak op korte periode op een van de twee categorieën.

Een aantal tips voor gevorderden trainers:

  • Krijg minder calorieën binnen per dag. Ga dit niet overdrijven want dan komt je lichaam in hongersnood. Hou het bij 300 tot 500 calorieën per dag die je minder binnen krijgt. 
  • Minder koolhydraten binnen krijgen is geen probleem. Blijf wel voldoende eiwitten binnen krijgen om je spiermassa te behouden. 
  • Doe tijdens deze periode zware krachttraining en laat je spiermassa echt toenemen. 
buikvet omzetten spieren

Aankomen geen verkeerd teken

Voor alle sporters die dit lezen wil ik even zeggen het is niet altijd een slecht teken om aan te komen. Buikvet omzetten in spieren is niet mogelijk. Dit zijn twee verschillende bouwstoffen van je lichaam en daarom werkt dit niet.

Je staat er misschien niet bij stil maar als je spiermassa toeneemt zal je over je hele lichaam ook wat zwaarder worden. Het hogere getal op de weegschaal is dus niet altijd een slecht teken. 

buikvet omzetten in spieren een fabeltje

Nu weet je dus dat buikvet omzetten in spieren een fabeltje is en weet je ook hoeveel werk het is om dit te verbranden. Heb je een buikje en wil je hier echt van af? Dan is het tijd om je voedingspatroon aan te pakken. Een van de boeken die veel van mijn lezers gebruiken is het boek fitcooking.

Dit boek staat vol met eiwitrijke maaltijden, dit is perfect voor als je vet wil verliezen en je spiermassa wil laten groeien. Combineer deze gezonde recepten met een goede krachttraining en je weet precies hoe je voor je lichaam moet zorgen.

Het voordeel van fitcooking is dat het niet alleen vol staat met recepten, er staan ook verschillende voedingsschema’s in die je vandaag nog kan volgen. Wil je ook slank en gespierd worden en een methode volgen die echt werkt?

Meld je dan vandaag nog aan voor fitcooking en krijg dat gespierde en slanke lichaam waar je altijd al van hebt gedroomd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *