Buikvet verliezen onmogelijk? Niet met deze methode!

Buikvet verliezen

buikvet verliezen

Veel mensen denken dat buikvet verliezen ontzettend moeilijk is. Je weet natuurlijk al langer dan vandaag dat het heel ongezond is om vet rondom je buik op te slaan.

Dit vet voorkomt namelijk dat al je belangrijke organen hun werk goed kunnen doen. Het is dus heel belangrijk om hier zo min mogelijk vet op te slaan.

Maar hoe kom je nu van dat buikje af als je dat hebt gekweekt? In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je moet weten om je buikvet te verliezen. 

We eten niet gezond

Het is helaas een flinke schok maar de meeste mensen die vet opslaan hebben geen idee dat ze eigenlijk helemaal niet zo gezond eten.

Als jij gewend bent om acht broodjes te eten als lunch, elke dag pakjes sinaasappelsap te drinken en bij elke maaltijd ook nog een glas melk te drinken denk je goed bezig te zijn. Maar dat is helaas niet zoals je aan het einde van de dag meer calorieën eet dan je lichaam verbrand. 

Je eet meer dan je lichaam nodig hebt

Als jij elke dag meer eet dan je lichaam verbrand creëer je ongemerkt een calorieoverschot. Dit is een groot probleem! Als jij namelijk elke dag een calorieoverschot ontwikkelt dan kan je lichaam het overschot niet verbranden.

Wat gebeurt er vervolgens? Je gaat het overschot opslaan als lichaamsvet. Dit zorgt ervoor dat je een buikje krijgt en vet opslaat op andere plekken op je lichaam. 

Buikvet verliezen met buikspieroefeningen

Veel mensen denken dat als je een buikje wil kwijtraken je alleen maar moet focussen op het doen van buikspieroefeningen. Dat is de oplossing om een strakke buik te krijgen. Denk jij dat ook? Dan zal ik je eerst even wat vertellen.

Die buikspieren hebben we allemaal, maar die buikspieren zitten nu nog verstopt onder een laagje vet. Je moet eerst dat laagje vet verliezen over je hele lichaam om je spieren goed te kunnen zien.

Stop dus met je buikspierkwartier als je nog een laagje vet op je lichaam moet kwijtraken. Dat vetlaagje kwijtraken is je eerste prioriteit. 

Focus op een calorietekort

Het allerbelangrijkste waar jij op moet focussen als je buikvet wil verliezen is je eetpatroon drastisch veranderen. Voor de meeste mensen is het niet mogelijk om 4x per week een uur te trainen.

Maar het is wel voor iedereen mogelijk om anders te leren eten. Jij moet weten wat je dagelijkse caloriebehoefte is. Vervolgens moet je 500 calorieën onder dit getal blijven en zo gezond mogelijk eten. 

Volg geen dieet! Om buikvet te verliezen

Als mensen willen afvallen dan begrijpen ze dat ze anders moeten eten. Waar veel mensen echter de fout ingaan is dat ze meteen op zoek gaan naar een streng dieet waarbij je in een paar weken afvalt. Maar dat werkt niet op de lange termijn.

Ten eerste moet je dagelijkse eetpatroon veranderen, daar helpt een dieet niet bij. Het is maar een tijdelijke oplossing waar je niets van leert want je verandert je normale manier van eten niet.

Daar moet iets veranderen als je niet alleen wil afvallen maar ook slank wil blijven. Daar gaan de meeste mensen de mist in, na het volgen van een dieet komen ze dan ook weer razendsnel aan. 

Waarom moet je een calorietekort creëren?

Een dieet is dus niet de oplossing voor je probleem. Je moet iets anders doen, je moet een calorietekort gaan creëren. Op het moment dat je minder calorieën (energie) binnenkrijgt dan je lichaam dagelijks verbrand (calorieën) gaat je lichaam op zoek naar extra energie.

Deze energie haalt je lichaam vervolgens uit je overtollige lichaamsvet. Hierdoor ga je vet verliezen over je hele lichaam. Dit heb je nodig als je een buikje wil verliezen. 

Meer bewegen

Aan de ene kant wil je op een hele andere manier gaan eten. Een manier waardoor je lichaam op de automatische piloot al je lichaamsvet gaat verbranden. Maar het is natuurlijk wel nodig dat je meer calorieën (energie) gaat verbranden.

Dit doe je door meer te bewegen. Dit kan heel simpel bestaan uit dagelijkse beweging van een half uur. Maak een wandeling, stap op de fiets of doe iets anders om in beweging te blijven. 

Je buik trainen

Als je een buikje wil verliezen heb je geen tijd te verliezen. Je wil een goede training volgen om je te helpen je doel te behalen. Er zijn een aantal oefeningen die je helpen om strakker en fitter te worden. 

  • De farmer walk, til zware voorwerpen op en ga aan de slag met gewichten. Met deze oefening train jij je hele lichaam. 
  • De plank is een geweldige oefening voor je hele lichaam. Daag jezelf uit om de plank steeds langer vol te houden. 
  • Een andere effectieve oefening is de ab wheel. Rol het wiel uit om op een eenvoudige manier je buikspieren te trainen. 
  • Een goede HIIT training helpt je om je hele lichaam te werken, dit is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te trainen. De HITT workout staat bekend om de korte maar intensieve training. 

Geen buikspierkwartiertje?

Nu denk je misschien er mist wat in dit lijstje. Ik zie het buikspierkwartiertje niet staan. De kans is groot dat je elke keer weer dat buikspierkwartiertje doet. Je hebt namelijk ergens gehoord dat je dat moet doen om die strakke buikspieren te krijgen.

Helaas zijn dit soort buikspierkwartiertje niet de beste oefeningen om je buikspieren te trainen. Worden ze niet goed uitgevoerd dan kan het zelfs voor rugklachten zorgen. 

Hoe kan ik mijn buikvet nu verliezen?

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je al veel meer over waarom je een buikje hebt gekweekt en heb je ook ontdekt wat je moet doen om ervan af te komen. Dat buikje is ongezond en daarom wil je er niet langer mee rondlopen. In dit artikel heb ik je al verteld dat het essentieel is om een gezond eetpatroon aan te leren. 

Wil je een gegarandeerd maaltijd plan volgen wat al veel anderen mensen heeft geholpen om buikvet te verliezen? Neem dan de afslank receptenbijbel door van Oscar Helm! 

Wil jij buikvet verliezen en lekker eten?

Met de vele recepten van de Afslank receptenbijbel val je af op een fijne manier.

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *