Buikvet verminderen? Ontdek hier wat je allemaal kan eten!

Eten om buikvet te verminderen?

buikvet verminderen

Je irriteert je aan dat vervelende buikje maar hoe kom je er toch van af? Wat moet je eten om je buikvet te verminderen?

Er zijn een aantal dingen die jij kunt eten, en die een goede aanvulling zijn op je dieet of gezonde levensstijl. Sporten en buikspieroefeningen doen is namelijk niet de oplossing.

Heb je wel eens van de uitspraak gehoord: Abs are made in the kitchen. Dit is een prachtige uitspraak omdat het helemaal waar is. Dat wat jij eet is veel belangrijker dan je workout routine.

Het gaat 80% om je dagelijkse eetpatroon en 20% om je workout. Ben je er klaar om te leren wat je nu precies moet eten om je buikvet te verminderen? 


Wat moet je eten om buikvet te verminderen? 

De onderstaande voedingsmiddelen zijn onderdeel van een gezonde levensstijl en bestaan uit gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten.
Neem meer van al het eten uit deze lijst en laat suikerhoudende en bewerkte voedingsmiddelen juist zoveel mogelijk staan. 

Appels

Ben jij ook gek op appels? Appels zijn een van de gezondste vruchten ter wereld. Appels bevatten pectine (hiervan is aangetoond dat het eetlust vermindert), vitamines, mineralen en antioxidanten.

Appels zijn makkelijk om mee te nemen en zijn een geweldige snack. Je zit vol na het eten van een appel en je krijgt er energie van. Als je meer wilt weten over het beste eten om buikvet te verminderen heb ik wat voor je.

Het slanke weekmenu helpt je namelijk om nog meer gezonde recepten uit te proberen waardoor afvallen niet meer moeilijk is. De mensen die meedoen veranderen hun eetpatroon en houden het nu wel vol om op een andere manier te gaan eten.

Eieren

Meerdere recente onderzoeken hebben uitgewezen dat eieren zowel het slechte als het goede cholesterol verlagen. Daarnaast bevatten ze gezonde voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Eieren bevatten de stof biotine, van deze stof is aangetoond dat het de huid, het haar, de nagels en de ogen verbeterd. Als je een paar eitjes bakt in een koekenpan met kokosolie heb je een heerlijk goed vullend ontbijt. Het voordeel van het eten van eieren is dat er net als haver langer vol van zit. 

Avocado’s

Veel mensen zijn bang om avocado’s te eten. Ze bevatten een grote hoeveelheid vet dus zijn ze wel gezond? Ja, avocado’s zijn gezond en mogen niet ontbreken in deze lijst. Het is niet een goed idee om ze elke dag te eten maar avocado’s zijn een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon.

Er zitten gezonde stoffen als vezels, foliumzuur en gezonde vetten in avocado’s. Door dit te eten heb je een verzadigd gevoel, je zit vol en hebt geen behoefte om veel te eten. Dat is altijd handig als jij door je manier van eten je buikvet wil verbranden

buikvet verminderen

Cayennepeper

Misschien is dit iets wat je niet elke dag eet maar toch mag het niet ontbreken in deze lijst. Door de stof capsaïcine heeft de cayennepeper een hete smaak. Voor sommige mensen iets te heet.

Door het eten van cayennepeper vindt er het proces thermogenese plaats. Dit is een proces waarbij je lichaam koud is en vet moet verbranden om weer warm te worden. Als de capsaïcine zich bindt aan de hitte receptoren in je lichaam vindt er vetverbranding plaats.

Daarnaast is ook nog eens aangetoond dat door het eten van paprika en gekruid eten je metabolisme wordt verhoogd. Hierdoor heb je minder trek in eten wat je weer helpt met je vetverbranding. 

Amandelen

Als jij je ongezonde suikerrijke snacks en crackers vervangt door een handje ongezouten amandelen ben je goed bezig. Amandelen bevatten gezonde vetten en daarom is het een gezonde snack.

Amandelen helpen je om buikvet te verminderen en verlagen ook nog eens het risico op hart- en vaatziektes. Daarnaast verlagen ze ook nog eens slecht cholesterol, hartaanvallen voorkomen, zorgen voor gezonde botten, een gezond gebit en je hersenfuncties helpen.

Citroenen

Heb je wel eens van een citroen detox gehoord? Citroenen helpen je om je lichaam te ontgiften. Als jij je lichaam helpt om te ontgiften met citroensap maak je het makkelijk om je buikvet te verminderen.

Met een gezond en goed werkend spijsverteringssysteem krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Is je spijsvertering niet schoon dan moet je het een handje helpen. Hoe doe je dit? Drink elke morgen een warm glas water met ½ te drinken en doe dit ook voordat je naar bed gaat. 

buikvet verminderen

Mager beleg

Mager beleg bevat voldoende gezonde eiwitten maar weinig vet. Denk dan aan beleg als kalkoenfilet, runderrookvlees, runderlever, hummus, zuivelspread, hüttenkäse, appelstroop, slanke kaas, jam van vruchten. Kies voor mager beleg op je brood en eet magere vleeswaren tijdens je maaltijden. 

Groen op je bord

Je weet het natuurlijk al lang, maar groentes zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Niet alleen zit je langer vol als je veel groente eet, je voelt je ook fitter en door dit eten zal je buikvet verminderen. Het grote voordeel is dat ze veel vezels bevatten en weinig calorieën. 

Quinoa

Wat betreft de samenstelling lijkt quinoa heel erg op rijst, toch smaakt het heel anders. Het bevat verschillende aminozuren, is een bron van gezonde koolhydraten en is ook nog eens glutenvrij. Maak eens een bord met quinoa pap als ontbijt of maak het klaar voor de avond maaltijd. 

Haver

Wist je al dat haver een van de gezondste granen is om je te helpen met je vetverbranding? Havermout en onbewerkte haver bevatten gezonde vezels en koolhydraten waardoor je voor een lange periode vol zit.

Een groot voordeel van volle granen is dat het risico op hart- en vaatziektes aanzienlijk vermindert. Daarnaast helpt het ook om je cholesterol te verlagen. Maak dus eens havermoutpap met wat fruit als ontbijt en je zit vol tot je lunch.

Maak je havermout nog wat smakelijker door er noten, kaneel of rozijnen aan toe te voegen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om overnight oats te maken, dit is koude havermoutpap. Dan laat je het een nachtje weken in een beetje melk voordat je het eet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *