Evocardio Renegade Airbike Pro Review: Alle Informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs over de Evocardio Renegade

De airbike is het fitnessapparaat voor diegene die echt willen gaan sporten. Airbikes zijn dan de fitnessapparaten die de meeste calorieën verbranden.

De rede achter dit is omdat airbikes heel anders werken ten opzichte van andere fitnessapparaten. Waar de meeste fitnessapparaten vooral elektronisch gestuurd zijn is een aiebike heel mechanisch.

Het weerstandssyteem iOS dan ook niet elektronisch geregeld maar door simpelweg de lucht.

Ik kan me dan ook voorstellen dat het zoeken naar de perfecte airbike voor jou dan ook een uitdaging kan zijn. Na heel wat zoeken ben je echter hier op de Evocardio Renegade Airbike Pro uitgekomen.

Gelukkig ben je op het juiset adres. We gaan hier alles over de Evocardio Renegade Airbike Pro bespreken waardoor jij na het lezen van dit artikel precies weet of de Evocardio Renegade Airbike Prowat voor jou is of niet.

We gaan het namelijk niet alleen over de Evocardio Renegade Airbike Pro zelf hebben maar ook over algemene aandachtspunten bij het kopen van een airbike en las laatste een exclusieve bonus!

Laten we meteen beginnen en geen tijd verliezen.

Inhoudsopgave

Evocardio Renegade Airbike Pro  ~ Stevig trainen

Wil je ten allen tijde stevig staan tijdens het trainen? Kies dan naar de Evocardio Renegade Airbike Pro.

Hij heeft namelijk stabilisatoren voor en achter om je ten alle tijden stevig te houden. Ook heb je een netto gewicht van maar liefst 77kg waardoor je nooit komt te wiebelen tijdens het trainen.

Ook technisch heb je alles op de Evocardio Renegade Airbike Pro wat je maar wou willen. Met een vliegwiel van 5kg, negen verschillende programma’s en oneindig veel weerstanden heb je altijd wel een training met genoeg variatie om meer dan goed te kunnen trainen.

Ook is de Evocardio Renegade Airbike Pro geruisloos en dus bijvoorbeeld heelrijk te combineren met tv kijken.

Wil je je liever concentreren op de training? Kijk dan op je scherm voor je neus met daarop de tijd, afstand, verbrande calorieën, wattage, snelheid, hartslag en RPM.

Ook is het zadel van de Evocardio Renegade verticaal verstelbaar. Daarnaast heeft deze airbike een ventilator, transportwielen en een bidonhouder. Als laatste voordeel heb je een v-belt aandrijving met de Evocardio Renegade waardoor je een super stille en onderhoudsvrije sportervaring.

Daarbij heeft de Evocardio Renegade een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg, afmetingen van (L x B x H in cm) 123 x 68 x 142 en een fabrieksgarantie termijn van 5 jaar

 • Stabilisatoren voor en achter
 • Product gewicht 77 kg
 • 9 trainingsprogramma's
 • Vliegwielgewicht 5 kg
 • Oneindig veel weerstanden
 • Geruisloos en dus met Tv kijken combineerbaar
 • Zadel Verticaal verstelbaar
 • Scherm met tijd, afstand, verbrande calorieën, wattage, snelheid, hartslag en RPM
 • Ventilator
 • Transportwielen
 • Bidonhouder
 • V-belt aandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud
 • Maximaal belastbaar gewicht van 130 kg
 • Afmetingen (L x B x H in cm) 123 x 68 x 142
 • Fabrieksgarantie termijn van 5 jaar

Eigenschappen van de Evocardio Renegade Airbike Pro

Wat betekenen nou al deze eigenschappen van de Evocardio Renegade Airbike Pro?

Ik kan begrijpen dat sommige termen onbekend kunnen zijn voor de meesten. Vandaar dat we hier de eigenschappen die wat meer uitleg nodig hebben wat meer uitleg gaan geven!

Zo weet jij dadelijk wat alle eigenschappen van de Evocardio Renegade Airbike Pro en wat ze allemaal inhouden.

Oneindig veel weerstanden

Op de Evocardio Renegade Airbike Pro, net zoals alle andere airbikes, heb je oneindig veel weerstanden waardoor je nooit vast loopt op een niveau.

Dit komt door het luchtweerstandssysteem die zwaarder wordt naarmate je harder gaat trappen. Je kunt dus op elk gegeven moment jouw eigen weerstand kiezen.

Op de Evocardio Renegade Airbike Pro zul je dus nooit stagneren op een niveau waardoor je niet fitter kunt worden.

Vliegwiel van 5kg

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een vliegwiel van 5kg wat redelijk is voor een airbike. Maar wat houdt dit allemaal precies in?

Het vliegwiel kan je zien als het hart van de airbik en zorgt eigenlijk voor de aandrijving van het hele apparaat waardoor deze ook van groot belang is.

Het vliegwiel zou bij andere fitnessapparaten zoals de hometrainer ook de mogelijkheid bieden voor meer weerstandsniveaus.

Omdat een airbike eigenlijk oneindig veel weerstanden heeft dienst het vliegwiel eigenlijk alleen voor de soepelheid van de beweging.

Met het 5 kilogram zwaar wegende vliegwiel van de Evocardio Renegade Airbike Pro is een soepele trainingservaring verzekerd.

Scherm met verschillende parameters

Op de Evocardio Renegade Airbike Pro heb je een scherm met daarop verschillende parameters zoals de tijd, afstand, verbrande calorieën, wattage, snelheid, hartslag en RPM.

Zo kan je ten allen tijde puntje precies je training volgen en precies zien hoe goed je bezig bent!

V-belt aandrijving

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een v-belt aandrijving wat inhoudt dat de Evocardio Renegade vrijwel geruisloos is en nagenoeg onderhoudsvrij is.

In tegenstelling tiot de andere soort aandrijving die je kunt hebben bij een airbike (de kettingaandrijving) heb je met een v-belt aandrijving een hele hoop minder bedoel aan je hoofd.

Ten eerste is de v-belt een stuk stillen dan de kettingaandrijving en ten tweede is het v-belt systeem nagenoeg onderhoudsbrij in tegenstelling tot de kettingaandrijving die je regelmatig moet onderhouden.

Unieke Gratis Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de airbikes.
 3. Mail de de factuur van de airbike die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een airbike

De Evocardio Renegade Airbike Pro is vast en zeker niet de enige airbike die je aan het overwegen bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende airbikes vergelijken.

Maar waar moet ik nou precies op letten bij het vergelijken van meerdere airbikes?

Dat is precies de rede dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een airbike en waarmee je ook verschillende airbikes mee kunt vergelijken.

Hieronder staan een aantal goede aandachtspunten waarmee je verschillende airbikes mee kunt vergelijken zodat jij jouw beste aankoopkeuze kunt maken.

Laten we meteen beginnen!

Aandrijving van de airbike

In de airbike wereld zijn er twee soorten aandrijfsystemen: een v-belt of een kettingaandrijving.

Een v-belt aandrijving is vrijwel geruisloos en onderhoudsvrij. Daarentegen is maakt een kettingaandrijving wel geluid en heeft het onderhoud nodig.

Zoals je kunt zien is de v-belt aandrijving de betere keuze, echter zijn deze wel duurder.

Meestal hebben airbikes een v-belt aandrijving waardoor er genoeg te vinden zijn. De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een v-belt systeem.

Vliegwiel gewicht van het toestel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een airbike met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een vliegwiel van 5 kg wat redelijk is voor een airbike.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te brengen.

Als je namelijk nog te zwaar bent voor je airbike kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Het is belangrijk om hierin ruim te kiezen. Hoe meer kilo’s er tussen jouw gewicht en het maximale gebruikersgewicht zit, hoe bestendiger de airbike is en hoe langer hij dus mee kan gaan.

Ook kan het maximaal belastbaar gewicht een indicator zijn voor de kwaliteit van de airbike. Hoe meer hij aankan, hoe beter de bouwkwaliteit van de airbike is.

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een maximaal belastbaar gewicht van 130kg.

Transportwieltjes om makkelijker te verplaatsen

Wil je je airbike regelmatig verplaatsen of staat je airbike niet op een vaste plaats?

Dan is het handig als transportwielen aanwezig zijn op de airbike. Dit maakt het verplaatsen een stuk makkelijker aangezien je het makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Staat je airbike op een vaste plaats? Dan hoe je je hier niet zo druk om te maken. Het is dan een eenmalige, en iets minder leuke ervaring, om de airbike in je huis te krijgen maar als hij eenmaal staat hoeft hij niet meer verplaatst te worden.

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft transportwieltjes waardoor het rond bewegen van de airbike gemakkelijk is.

Gewicht van de Airbike

Het gewicht van de airbike is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere airbike stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van airbikes naar het gewicht van de airbike zelf. Hoe zwaarder de airbike, hoe kwalitatiever de airbike is.

Hartslagmeter voor inzicht in je training

Met een hartslagmeter kan je, zoals de naam al voorspelt, je hartslag meten.

Dit kan grote voordelen met zich meenemen als je bijvoorbeeld gerichte trainingen zoals cardio- of vetverbrandingstraining wilt doen. Met een hartslagmeter kan je namelijk zien of je in je optimale hartslaggebied zit.

De meeste airbikes beschikken over trainingsprogramma’s die hierop aansluiten. Ook werken de meeste met een borstband om je hartslag te meten. Alleen de goedkopere komen niet met deze optie.

Let ook op of je niet een borstband erbij moet kopen of of die erbij geleverd wordt.

Verstelbaarheid van een zadel

Kan je het zadel van je airbike verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de airbike wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk.

Zo is idealiter een verticaal als horizontaal verstelbaar zadel het beste. Zo kan je het zadel verstellen op je eigen lengte en of je goed bij de hendels kan.

De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft een verstelbaar zadel.

Trainingsprogramma’s om afwisselender te trainen

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s. De Evocardio Renegade Airbike Pro heeft beschikking tot 9 verschillende programma’s.

Waterpas stelbaarheid voor stabiliteit

Voor de stabiliteit van een airbike geld: Hoe zwaarder de airbike hoe stabieler hij is.

Echter is er nog een factor: Verstelbare pootjes.

Als je de pootjes van de airbike individueel kunt verstellen kan de airbike waterpas zetten zodat je voorkomt dat de airbike gaat wiebelen tijdens het trainen

Let dus goed op of er verstelbare pootjes aanwezig zijn. Als je een vloer hebt die al waterpas staat hoe je je hier minder druk om te maken.

Crank van de Airbike

De crank van een airbike is het verbindstuk van de trapper naar de aandrijfas. Deze kan uit één, twee of drie onderdelen bestaan.

Maar wat voor verschil maakt dit nou?

Als bijvoorbeeld een onderdeel van de crank kapot gaat is eentje met drie onderdelen makkelijker te vervangen. Ook zit alles bij een driedelige crank beter in elkaar wat een betere kwaliteit betekent.

Kijk dus naar hoeveel onderdelen de crank heeft. Hoe meer hoe beter. Meestal zitten op de duurdere airbikes een meerdelige crank.

Beoordeling

Evocardio Renegade
Evocardio Renegade

Beoordeling door Bart,

10 apr 2021
4

”De Evocardio Renegade alles wat je maar zou willen verwachten van een airbike. Hij is goed stevig en heeft een goede bouwkwaliteit met uitstekende opties die bij deze airbike zitten. Je betaalt hier natuurlijk wel een prijs voor”

De Evocardio Renegade

Een uitstekend voorbeeld van een kwalitatieve airbike!

Bekijk Nu de Evocardio Renegade!

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Evocardio Renegade Airbike Pro Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Airbikes voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.Of

lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.