Focus Fitness Fox 1 Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de Focus Fitness Fox 1

Crosstrainers, het zijn misschien wel de beste manuier om thuis te sporten en fit te blijven. Ze zorgen ervoor dat spieren over je heel lichaam gebruikt worden bij de beweging en de beweging is niet heel moeilijk.

Vandaar dat ze ook zo populair zijn. Maar met populariteit komt enorm veel aanbod en dus enorm veel crosstrainers om uit te kiezen.

Welke is nou het beste? Welke is nou het meest geschikt voor mij? Welke heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding?

Dit zijn vragen die logischerwijs opduiken bij keuzes zoals deze.

Na heel wat onderzoeken en vergelijken ben je nu echter bij de Focus Fitness Fox 1 terecht gekomen om in wat meer detail te gaan bekijken.

Laat je daarvoor precies op het juiste adres zijn!

We gaan in deze review van de Focus Fitness Fox 1 dat precies doen. We gaan we crosstrainer bekijken, wat specifieke eigenschappen benadrukken en als laatst wat algemene aandachtspunten bespreken voor het loipen van een crosstrainer.

Als laatst is er een exclusieve bonus, hierover verderop in de review meer ;).

Inhoudsopgave

Focus Fitness Fox 1 ~ Budget crosstrainer

Zoek je een budget crosstrainer waarmee je nog redelijk kunt sporten? Kies dan de Focus Fitness Fox 1.

Met een vliegwiel van 6kg, 8 weerstandsniveaus en 12 voorgeprogrammeerde programma’s kan je meer dan genoeg variatie, weerstand en soepelheid binnen je training creëren om lekker fit te worden.

Ook technisch gezien is de Focus Fitness Fox 1 helemaal top. Hij heeft een massa van 32kg waardoor hij lekker stevig staat. Ook geeft hij een kwalitatief V-belt systeem wat betekent dat hij lang(er) mee kan.

Wil je je favoriete series en/of films kijken? Leg je tablet of telefoon voor je neer en kijk terwijl je fit aan het worden bent naar je favoriete films of series.

Geen zin in een film? Kijk dan voor je naar het display met o.a. de snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag zodat je alles tot op het detail kunt bijhouden.

Als laatst heeft de Focus Fitness Fox 1 een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH).

 • Vliegwiel van 6 kg
 • 8 weerstandsniveaus
 • 12 voorgeprogrammeerde programma's
 • Gewicht van 32 kg
 • V-Belt systeem
 • Display met snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande caloriën en hartslag
 • Tablethouder
 • Maximaal belastbaar gewicht van 120 kg
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar
 • Afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH)

Eigenschappen van de Focus Fitness Fox 1

Wat betekenen nou al deze bovenstaande eigenschappen van de Focus Fitness Fox 1?

Ik kan me voorstellen dat sommige termen soms onbekend kunnen klinken, vandaar dat we een aantal van deze verder gaan behandelen in de volgende paragrafen waardoor je precies weet wat alle eigenschappen van de Focus Fitness Fox 1 voorstellen!

Tablethouder voor entertainment

De Focus Fitness Fox 1beschikt over een tablethouder waarmee je je tablet of telefoon kunt bijhouden tijdens het sporten.

Maar wat heb ik hier nou aan?

Je kunt dan tijdens het sporten genieten van je favoriete series of films op Netflix, filmpjes of YouTube of zelfs gewoon TV kijken. Zo hoef je je nooit te vervelen tijdens het sporten.

Binnen sporten is natuurlijk veel saaier dan in de buitenlucht. De hele tijd dezelfde kamer wordt ook uiteindelijk wel saai waardoor een tablethouder perfect is om je geamuseerd te houden tijdens het sporten!

Vliegwiel van 6 kg 

De Focus Fitness Fox 1 heeft een vliegwiel van 6 kilogram wat niet zo heel zwaar is. Het feit dat de Focus Fitness Fox 1 een budget crosstrainer is laat zich in het vliegwiel zien.

Maar hoe zwaar is nou een goed vliegwiel? Dat verschilt per soort fitnessapparaat. Bij crosstrainers is 6kg redelijk licht maar zeker niet onvoldoende. Je kunt er zeker nog goed mee sporten.

Over het algemeen geldt: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de beweging is van het trainen en hoe meer weerstanden je zou moeten hebben.

We gaan later dieper in op waar je nou precies op moet letten bij het beoordelen van het vliegwiel.

V-belt systeem

Wat juist niet een ‘budget’ eigenschap is van de Focus Fitness Fox 1 is het feit dat hij een V-belt systeem heeft.

Het V-belt systeem is een type aandrijfsysteem in de wereld van crosstrainers en ook nog is de beste die je kunt krijgen. Hij maakt namelijk weinign geluid en is kwalitatief beter.

We gaan verderop in de review meer over aandrijfsystemen hebben en gaan er dieper op in.

Display met diverse parameters

Geen zin om Netflix te kijken? Wil je je liever focussen op je training? Geen probleem!

De Focus Fitness Fox 1 heeft een display waarop je diverse paramaters zoals snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande caloriën en hartslag kunt zien.

Zo kan je ten allen tijde precies bijhouden hoe goed je bezig bent! Dit kan je dan na de training vergelijken met voorgaande trainingen.

Unieke Gratis Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je crosstrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de crosstrainers
 3. Mail de de factuur van de crosstrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een Crosstrainer

De Focus Fitness Fox 1 is vast en zeker niet de enige crosstrainer die je aan het overwegen bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende crosstrainers vergelijken.

Maar waar moet ik nou precies op letten bij het vergelijken van meerdere crosstrainers?

Dat is precies de rede dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een crosstrainer en waarmee je ook verschillende crosstrainers mee kunt vergelijken.

Hieronder staan een aantal goede aandachtspunten waarmee je verschillende crosstrainer mee kunt vergelijken zodat jij jouw beste aankoopkeuze kunt maken.

Laten we meteen beginnen!

Plaats van het vliegwiel

Er zijn 2 soorten crosstrainers:

 • Voor aangedreven crosstrainers (Focus Fitness Fox 1)
 • Achter aangedreven crosstrainers

Zoals je kunt verwachten kan het vliegwiel dus op 2 plaatsen staan: voor of achter.

Hier gaan we een paar feitjes over ieder weergeven:

Voor aangedreven crosstrainers

 • Zijn langer dan een rear driven
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen
 • De beweging is minder intensief en wat vlakker
 • Het trainen is minder zwaar voor de gewrichten
 • De pas die je maakt is langer
 • De instap is wat lager en gebruiksvriendelijker
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen

Achter aangedreven crosstrainers

 • Zijn korter dan een front driven
 • De beweging is intensiever en gaat meer op en neer
 • De pas die je maakt is korter
 • Het trainen is wat minder subtiel voor de gewrichten
 • De instap is hoger en kan wat meer inspanning vereisen
 • De beweging die je maakt lijkt op hardlopen

Kijk dus goed of je een voor of achter aangedreven crosstrainer fijner voor je is. Het grootste verschil ga je merken aan de loopervaring. Een vliegwiel aan de voorkant wat rustiger en minder inspannend terwijl een vliegwiel aan de achterkant een meer neergaande en intensievere beweging.

Gewicht vliegwiel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een crosstrainer met een wat zwaarder vliegwiel. Ook geldt er: Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder de hoogste weerstand is.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de loopbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Het nadeel van een zwaarder vliegwiel is dat ze ook vaker duurder zijn.

Aangezien de Focus Fitness Fox 1 een budget crosstrainer is heeft hij niet het zwaarste vliegwiel, namelijk eentje van 6kg. Ook al lijkt dit heel licht, een vliegwiel van 6 kg zou genoeg moeten zijn om goed mee te kunnen sporten.

Tablethouder voor entertainment

Ben je bang dat je je gaat vervelen op de crosstrainer?

Kijk dan of de crosstrainer die je op het oog hebt een tablethouder heeft. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete films, series of muziek kijken terwijl je aan het sporten bent.

Zo kan je fit worden terwijl je tegelijkertijd ook je film of aflevering kunt kijken die je dan wilde kijken. Gelukkig heeft de Focus Fitness Fox 1 een tablethouder waardoor het dit hokje kan afvinken. Ideaal!

Gewicht van de crosstrainer

Het gewicht van de crosstrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere crosstrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van crosstrainers naar het gewicht van de crosstrainer zelf. Hoe zwaarder de crosstrainer, hoe kwalitatiever de crosstrainer is.

De Focus Fitness Fox 1 heeft een gewicht van 26 kg wat niet heel veel is voor een crosstrainer maar ook zeker niet te weinig is. Met een persoon erop hoef je je niet druk te maken over instabiele trainingsomstandigheden ;).

Aandrijfsysteem van de crosstrainer

Het aandrijfsysteem kan veel verschil maken in de hoeveelheid geluid wat een crosstrainer maakt. Er zijn namelijk 2 soorten aandrijfsystemen:

 • Met een v-snaar (Focus Fitness Fox 1)
 • Met een ketting (vergelijkbaar met een fiets)

Zoals je kunt verwachten maakt de v-snaar aanzienlijk minder geluid dan de ketting. Echter is een aandrijfsysteem met een v-snaar ook duurder.

Als je dus weinig geluid hoog in het vaandel heb zitten zou ik gaan voor een aandrijfsysteem met een v-snaar. Gelukkig bevat de Focus Fitness Fox 1 over een systeem met een V-snaar.

Lengtepas van de voetsteunen

Met lengtepas wordt bedoeld hoe lang de voetsteunen (de dingen waar je je voeten op zet) zijn.

De meesten voetsteunen zullen de meesten goed passen aangezien iemand met maat 50 er ook op moet kunnen staan.

Echter wil je meestal wel wat bewegingsruimte hebben op de voetsteunen zodat je niet beperkt wordt in je beweging.

Ben je onder de 1,60 meter? Dan zou een lengtepas van 40-45cm helemaal goed zijn. ben je echter tussen 1,70-2 meter? Dan zou je moeten kiezen voor een lengtepas van 45-55cm.

Aantal programma’s voor variatie

Bij de wat luxere crosstrainers zitten er een aantal voorgeprogrammeerde programma’s waarmee je kunt sporten.

Dit kan handig zijn als je voor een specifiek doel traint zoals een betere conditie of om af te vallen. Als je dit langdurig doet kan het fijn zijn on een beetje variatie binnen je training hebben, wat het trainen natuurlijk leuker maakt.

De Focus Fitness Fox 1 beschikt over een totaal aan 21 programma’s.

Aantal weerstandsniveaus

Wil je veel variatie hebben in je training? Dan is het handig om veel weerstandsniveaus te hebben.

Deze weerstandsniveaus bepalen de moeilijkheid van de training die je doet. Hoe hoger het weerstandsniveau op dat moment, hoe intensiever jouw training op dat moment is. Klinkt logisch niet?

Het belangrijke aan dit stukje is hoeveel weerstandsniveau je nodig denkt te hebben. Hoe meer weerstanssniveaus, hoe gerichter je kunt trainer op een specifiek niveau.

De Focus Fitness Fox 1 heeft 8 verschillende weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen.

Beoordeling

Focus Fitness Fox 1
Focus Fitness Fox 1

Beoordeling door Bart,

17 apr 2021
4

”Voor de prijs kan je natuurlijk niet de perfecte crosstrainer verwachten. Echter, de Focus Fitness Fox 1 vinkt meer dan genoeg hokjes af om voor de prijs als een n uitstekende crosstrainer beschouwd te worden”

De Focus Fitness Fox 1

Een zeer volledige budget crosstrainer om thuis in alle comfort zonder verveling je conditie op te bouwen!

Ontdek Nu de Focus Fitness Fox 1!

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Focus Fitness Fox 1 Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Crosstrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.