Clapping push-up

Wat is de clapping push-up?

Met de clapping push-up oefening train je je borstspieren en je triceps. Je hebt geen benodigdheden nodig voor deze oefening wat betekent dat je hem perfect thuis kan doen.


Deze oefening is een variatie van de push-up waarbij je de explosiviteit van je spieren en het bovenlichaam traint. Dit kan handig zijn voor sporten zoals basketbal, volleybal of vechtsporten. Ook kan het je reps bij de benchpress verhogen.

Dit komt allemaal omdat de oefening op hoog tempo is worden je spieren op een verschillende manier uitgedaagd. Zo wordt er een speciaal soort spierweefsel gebruikt bij de clapping push-up: de spieren met een snelle zenuwtrekking.

Waneer ben je klaar voor de clapping push-up?

Omdat de clapping push-up een zwaardere oefening is kan je als beginner natuurlijk niet meteen beginnen met clapping push-up doen.

Wat ik zou aanraden is om eerst helemaal comfortabeler te worden met de normale push-up. Denk dan aan een goede houding en training op kracht wat betekent dat je langzaam naar beneden gaat en snel omhoog.

Als je er zo eenmaal met gemak rond de 25-30 push-up kunt doen zou ik beginnen met stapsgewijs clapping push-ups doen.

Als je ze eenmaal goed kan zou ik aanraden om ze rond het begin van je workout te doen met max 6-10 reps per set. Je doel daarbij is niet om zo veel mogelijk reps te doen maar om juist hogere en snellere reps te doen.

Hoe je de perfecte clapping push-up doet:

  1. Ga in een push-up positie staan.
  2. Zak naar beneden net zoals een normale push-up.
  3. Ga en sneller dan normaal zodat je je soort van afzet en klap je handen.

Meer oefeningen zoals deze? Kijk dan naar mijn artikel over thuis borstspieren trainen!

Wil je nou je borstspieren echt gaan trainen? Probeer mijn borstspier workouts voor thuis!

Zijn clapping push-ups slecht voor je?

Elke explosieve of spring oefening zet een hele hoop druk op je gewrichten. Dat betekent echter niet dat je ze niet moet doen. Je moet alleen goed voorbereid zijn op deze druk.

Dit doe je door je schouders en polsen goed op te warmen door bijvoorbeeld makkelijkere push-ups te doen voordat je begint met clapping push-ups.


Lees hier mijn meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.