Legpress

Wat is een legpress en hoe doe je hem goed?

legpress

De legpress is een populaire oefening voor je beenspieren omdat het er vet uitziet als je de oefening doet!

Dit komt omdat je met deze oefening je bovenbeenspieren traint en de bovenbeenspieren zijn heel groot en daarom kunnen ze ook veel gewicht aan.

Je hebt wel een legpress machine nodig om de oefening te doen, hierdoor kan je hem moeilijk thuis doen en moet je eigenlijk wel naar de sportschool.

Een legpress machine heeft 2 standen, met de safety en zonder de safety. Het verschil tussen deze 2 is dat de machine met de safety erop tot een veilig bepaalt maximum terug kan komen. Hierdoor kan je veilig de oefening doen zonder echte risico’s.

Zonder de safety kan de machine ver terugkomen, waardoor je soort van klem kan komen te zitten in de oefening.

Als je bijvoorbeeld te veel gewicht pakt is de kans er dat je benen die hoeveelheid aan gewicht niet aankunnen. Dan is de machine te zwaar voor je en komt hij dan ook terug naar een punt waar je zonder hulp niet uitkomt.

Wees dan ook altijd voorzichtig als je zonder de safety de oefening doet en wees niet te overmoedig!

Een ander verschil is dat je met safety meer gewicht aankan maar je benen kunnen niet maximaal buigen waardoor je ze niet maximaal traint. Zonder de safety kan je minder gewicht aan maar je kan je benen verder buigen waardoor je je benen meer uitdaagt en dus zwaarder traint.

Al met al zou ik als beginner met de safety werken. Zo ga je de machine steeds beter kennen. Als je eenmaal wat ervarener bent kan je zonder de safety met de legprefs machine gaan werken. Let wel op dat je niet gaat trainen met dezelfde hoeveelheid gewicht omdat zonder safety je minder aankan!

Meer informatie over benen trainen? Lees dan mijn artikel over thuis benen trainen (inclusief oefeningen en workouts).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.