Wat is de Wide push-up?

Wat is de wide push-up en hoe doe je hem goed?

Zodra je enkele lichaamsgewicht oefeningen onder de knie krijgt zul je verbaast staan van wat je lichaam eigenlijk allemaal kunt en met wat voor een gemak je andere soort lichaamsgewicht gerichte oefeningen kunt bedenken en doen.

Ook kan je met gemak kleine veranderingen aanbrengen aan elke oefening om zo net een andere spiergroep wat meer te focussen en zo gerichter te kunnen trainen.

Een van die oefeningen is de Wide push-up. Het is een variant van de standaard push-up waarmee je je triceps, borstspieren en schouders mee traint. Voor deze oefening waarmee je niks anders nodig hebt dan alleen jezelf.

Meer informatie over deWide push-up? Lees dan verder!

Wat is een wide push-up?

Wat is de Wide push-up precies?

Dat gaan we in het kort even bespreken: De Wide push-up is, zoals hierboven gezegd, een variant van de standaard push-up. Echter doe je bij een Wide push-up je handen wijder waardoor je je borstspieren meer kunt focussen. 

Bij het doen van een Wide push-up moet je letten dat je borst bij het naar beneden komen ongeveer bij je handen uitkomen voor de optimale training. Op deze manier focus je je ‘wider chest’, je schouders en je bovenarmen meer. 

Dat zijn niet de enige spieren die je meer traint met een wide push-up. Ook train je je serratus anterior spier wat een spier rond je ribben is die je helpt met de beweging schouders, armen, nek en rugspieren. Daarbij traint de wide push-up je core spieren.

De Wide push-up staat erom bekend dat het een hele zware push-up variant is. Je moet dan ook niet verbaasd zijn als je maar half zo veel Wide push-up kunt dan dat je normale push-ups kunt. Dat is normaal. 

Deze oefening is een push-up variatie waarbij je je handen wijder zet dan een normale push-up (wijder dan schouderbreedte dus). Hiermee train je meer je je ’teres major’ beter bekend als je lijntje bij je borstspieren.

Hoe doe je een wide push-up?

  1. Ga in de standaard push-up positie staan met je rug en heupen in één lijn.
  2. Houd je handen nu wijder dan je schouders met je vingers niet recht naar voren maar iets naar de zijkant.
  3. Ga langzaam naar benden door je ellebogen te buigen naar buiten zodat je lichaam richting de vloer gaat.
  4. Strek je armen zodat je weer in de startpositie komt.

Aandachtspunten

Hier wat aandachtspunten voor bij het uitvoeren van wide push-ups:

  1. Doe een warming-up door je amen te stretchen.
  2. Doe rustig aan als je vooral schouder, rug en pols blessures of verwondingen heb gehad. Er komt namelijk bij het doen van wide push-ups meer stress op deze lichaamsdelen.
  3. Let op dat je jezelf niet overbelast. Wide push-ups worden als een beetje makkelijker ervaren dan de reguliere push-ups. Let dus goed op dat je jezelf niet overbelast.

Afsluiting

Wil je meer oefeningen zoals deze doen? Kijk dan voor meer oefeningen zoals deze naar mijn artikel over thuis borstspieren trainen waarin de beste borstspier oefeningen in voorkomen die je in je eigen huiskamer kunt doen!

Wil je echter workouts? Kijk dan naar mijn 3 borstspier workouts!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!