Wat zijn side leg lateral raises?

Wat is deze oefening en hoe doe je hem goed?

Zodra je enkele lichaamsgewicht oefeningen onder de knie krijgt zul je verbaast staan van wat je lichaam eigenlijk allemaal kunt en met wat voor een gemak je andere soort lichaamsgewicht gerichte oefeningen kunt bedenken en doen. 

Ook kan je met gemak kleine veranderingen aanbrengen aan elke oefening om zo net een andere spiergroep wat meer te focussen en zo gerichter te kunnen trainen.

Een van die oefeningen is de side leg lateral raise. Het is een oefening waarvoor je niks nodig hebt en die heel effectief is voor je been- en bilspieren.

Lees verder voor meer details, de uitvoering en aandachtspunten van de side leg lateral raise!

Wat is een Side Leg Lateral Raise

De side leg lateral raise is een oefening waarvoor je niks nodig hebt behalve jezelf (en misschien een yogamatje voor comfort) waardoor je hem overal kan doen. Van de sportschool tot in je eigen slaapkamer.

Hij is daarbij nog is super effectief. Je traint namelijk meerdere beenspieren zoals de quadriceps, je bilspieren, je core (spieren rondom je buikspieren), meerdere bewegingsspieren rondom je heup en je liezen.

Kortom, een hartstikke makkelijke oefening die daarbij veel spieren meetraint. Ideaal dus!

Hoe doe je een perfecte side leg lateral raise

Hoe doe je nou een perfecte side leg lateral raise? Volg hier de stappen!

  1. Ga liggen op je zij
  2. Til het been dat boven het andere been ligt naar boven
  3. Strek dit been zo ver mogelijk naar boven zonder hem te buigen
  4. Houd het been altijd direct boven het liggende been. (ga niet naar voren of naar achterer swingen 😉 )
  5. Leg je been weer op je andere been
  6. Herhaal de oefening

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

  • Je kunt deze oefening ook staand doen. Het enigste verschil is dat je in plaat van je been naar boven beweegt nu naar de zijkant beweegt. het is eigenlijk precies dezelfde oefening maar dan staand ;).
  • Houd bij zowel de liggende als de staande versie je benen perfect recht. het buigen van de benen zou de effectiviteit van de oefening weghalen waardoor je er niks meer aan hebt.
  • Span bij de liggende versie je buikspieren aan. Houd ze in ieder geval onder spanning. Dit werkt beter voor de oefening omdat je niks kan inzakken rond je buik.
  • Bij beide versies met je ook opletten dat je niet je benen te ver omhoog doet. Ga niet boven je grenzen. Voel je wat weerstand rond je heupen en je onderrug? Dan ben je al ver genoeg. Je hoeft niet je been super ver omhoog te doen om deze oefening effectief te doen.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen!

Wil je specifiek thuis beenspieren trainen? Lees dan mijn artikel over thuis beenspieren trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.