Wat zijn standing calf-raises?

Wat is de oefening en hoe doe je hem goed?

Zodra je enkele lichaamsgewicht oefeningen onder de knie krijgt zul je verbaast staan van wat je lichaam eigenlijk allemaal kunt en met wat voor een gemak je andere soort lichaamsgewicht gerichte oefeningen kunt bedenken en doen. 

Ook kan je met gemak kleine veranderingen aanbrengen aan elke oefening om zo net een andere spiergroep wat meer te focussen en zo gerichter te kunnen trainen.

Een van die oefeningen is de standing calf-raise. Het is een oefening waarvoor je niks nodig hebt en die heel effectief is voor je been- en bilspieren.

Lees verder voor meer details, de uitvoering en aandachtspunten van de standing calf-raises!

Wat is een standing calf-raise?

De standing calf-raise is een van de weinige oefening waarbij je je kuiten kunt focussen. Er zijn niet veel oefeningen die deze mogelijkheid hebben waardoor het een hele fijne oefening is.

Een andere rede dat de standing calf-raise een fijne oefening is omdat hij gemakkelijk uit te voeren is. Het enigste wat je moet doen is alternerend op je tenen staan met een gewicht dat je mee omhoog tilt.

Als laatste voordeel kan je deze oefening gemakkelijk thuis doen. Het enigste wat je nodig hebt zijn 2 zware gewichten. Dit kunnen dumbells maar ook zelfs boodschappentassen zijn met wat gewicht erin.

Kortom: een super makkelijke en fijne oefening die je overal kunt doen!

Hoe doe je een perfecte standing calf-raise?

Hoe doe je nou een perfecte standing calf-raise? Volg hier de stappen!

  1. Ga recht staan, eventueel kan je je hakken over het randje houden zodat je verder door kunnen buigen.
  2. Ga met je hakken omhoog zodat je kuiten zich aanspannen
  3. Houd deze positie voor rond een seconde vast een laat jezelf weer rustig zakken
  4. Herhaal de oefening.

Hier een YouTube video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

  • Je kunt heel veel soorten gewichten gebruiken bij deze oefening. Je kunt een stang op je schouder leggen maar je kunt ook al iets simpels zoals dumbells gebruiken om je kuiten te trainen!
  • Je kunt deze oefening veiliger uitvoeren door je stang in een vaste haltestang te zetten. Zo kan je niet omvallen.
  • Je kunt ook één kuit specifiek focussen door de oefening op één been te doen. Zoals bij de vorige tip is dit het veiligste in een vaste haltestang.
  • Je kunt deze oefening ook doen op een leg-press machine als je een zwakkere rug hebt. je kunt precies dezelfde beweging uitvoeren alleen dan zonder te staan.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen!

Wil je specifiek thuis beenspieren trainen? Lees dan mijn artikel over thuis beenspieren trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.