Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin? Gebruik deze 9 recepten.

Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin

Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin

Wanneer je op deze pagina bent terecht gekomen ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten voor het hele gezin. Je wil graag gezonder eten en bent heel bewust bezig met wat je wel en juist niet wil eten.

Omdat je geen fan bent van een tijdelijk dieet heb je ervoor gekozen om jezelf een andere levensstijl aan te leren. Daarbij hoort een andere manier van eten. Doordat je nu koolhydraatarm eet, vermijd je koolhydraten en vervang je dat door andere dingen. 

Maar hoe doe je dat nu met je gezin? Moet iedereen nu koolhydraatarm gaan eten of moet je elke avond twee verschillende maaltijden klaarmaken? We weten allemaal dat als het veel moeite en tijd kost de kans groot is dat je dit niet lang volhoudt.

Terwijl dit zo belangrijk voor je is om je lekker te voelen in je eigen lijf. Ik heb een aantal tips voor je zodat je toch samen kan blijven eten maar wel koolhydraatarm blijft leven. 

Koolhydraatarm eten voor het hele gezin

Je hebt helemaal geen zin om twee aparte maaltijden klaar te maken toch? Of je hebt hier geen zin in of je hebt er geen tijd voor. De makkelijkste manier om op dezelfde manier te blijven eten is meer groente klaar te maken voor je maaltijd.

Kook je aardappelen, bloemkool en vlees maak dan wat meer groente en vul de maaltijd aan met een kleine salade of kook wat meer groente. De rest van het gezin smult van de aardappelen en jij neemt een extra portie groente op je bord. 

Zo eet je toch op een normale manier met het hele gezin maar blijf jij deze levenswijze toch volhouden. Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin werken dus ook op deze makkelijker manier. 

Maak je eigen koolhydraatarme variant

Wat je ook kan doen is dezelfde maaltijd eten als de rest van het gezin maar dan je eigen variant maken. Eet je vanavond pasta met het gezin kook dan in een aparte pan je afslankpasta of proteïne rijst en maak voor de rest van het gezin zilvervlies rijst.

Dan maak je het makkelijk voor jezelf om dezelfde maaltijd te eten alleen vervang je de koolhydraatbron door een gezondere variant. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om koolhydraatarme recepten voor het gezin te maken.

Zo kun je bijvoorbeeld pasta maken van courgetteslierten of rijst van bloemkool, of een pizzabodem van bloemkool. Maak een wokschotel of ovenschotel gevuld met groenten en ei of maak een gevulde groentesoep. Met groente en voldoende eiwitten kan je genoeg gezonde maaltijden op tafel zetten. 

Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin

Heb je koolhydraten echt nodig?

Heb je koolhydraten echt nodig vraag jij je misschien nu af. Je lichaam heeft verschillende bouwstoffen nodig om voldoende energie te krijgen uit je eten. Koolhydraten zijn daar onderdeel van en daarom heb je koolhydraten nodig maar niet in de hoeveelheid als we ze eten.

De meeste mensen eten meer koolhydraten dan we verbranden. Dat is niet goed voor ons lichaam. Het is dus prima en zelfs gezond om minder koolhydraten te eten of deze te vervangen door zoveel mogelijk eiwitten, groente en gezonde vetten.

Helemaal vermijden dat je koolhydraten binnenkrijgt doe je niet. Maar er een stuk minder van binnen krijgen is heel gezond. 

9 Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin:

Pasta salade

Maak eens een pasta salade maar gebruik dan voor jezelf een slanke pasta of maak courgette pasta. Voor de rest van het gezin kook je volkoren pasta. Snij komkommer, tomaat, rucola en wat olijven fijn en doe hier een klein beetje feta doorheen. 

Zalm pasta

In de ene pan kook je volkoren pasta voor het hele gezin. In de andere pan kook je slimme pasta voor jezelf. Doe hier wat zalm doorheen, roomkaas en groente en kruiden. Zo eet je lekker mee met de rest van het gezin.

Maaltijdsalade met vis

Maak een goed gevulde salade met gerookte zalm, tonijn in water, en garnalen. Snij tomaat, komkommer, augurk en avocado in kleine stukjes. Doe een klein beetje dressing door de salade. Voor de rest van het gezin kan je er brood bij serveren, dit eet je zelf natuurlijk niet.

Rijst met kip

Snij de kip in kleine stukjes, marineer het met olie en kruiden en bak het gaar. Voeg hier groente aan toe en kook in een andere pan je rijst. Voor het gezin gebruik je zilvervliesrijst. Voor jezelf maak je slimme rijst. 

Vis uit de oven

Doe pangafilet of een ander stuk vis in de oven. Maak er pakketjes van met aluminiumfolie en doe hier voldoende groente bij. Voor de rest van het gezin kan je er nog aardappelschijfjes bij maken. 

Stevige groentesoep

Maak een flinke goed gevulde groentesoep waar het hele gezin lekker van smult. Voor de rest kan je er een broodje bij serveren. Maak voor jezelf een koolhydraatarm broodje of een kleine salade. 

Koolhydraatarme recepten voor het hele gezin

Frittata

Kluts eieren in een kom. Snij je groente in kleine stukjes en bak kort ze in een grote wokpan. Vervolgens doe je hier je eieren bij en laat je het geheel op een laag vuurtje even door pruttelen. 

Nasi

Snij je groenten in kleine stukjes en bak je kip samen met je groenten gaar. Kook de zilvervliesrijst in de ene pan en je slimme rijst in een andere pan. Zo eet je toch dezelfde maaltijd. 

Curry

Natuurlijk kan je ook een heerlijke kruidige curry maken met gember, rode peper, knoflook en een sjalotje. Serveer dit met groente en kip. Maak een pan rijst voor het hele gezin en maak je eigen rijst in een andere pan. Zo staat er toch een andere heerlijke maaltijd op tafel. 

Koolhydraatarm eten met het gezin vraagt om wat creatieve aanpassingen in de keuken. Zo kan je met veel maaltijden gewoon mee eten, denk er alleen om dat je de koolhydraten vervangt door je eigen variant.

Dan is koolhydraatarm eten met het gezin toch niet zo moeilijk als je in eerste instantie dacht. Heb jij nog een goede tip om koolhydraatarm te eten met je gezin?  Laat dan hieronder een reactie achter.

Koolhydraatarme en eiwitrijke recepten van de afslank receptenbijbel

Vind je het lastig om zelf koolhydraatarme en eiwitrijke recepten te maken? Bekijk dan het boek van de afslank receptenbijbel eens. Hierin staan meer dan 100 koolhydraatarme en eiwitrijke recepten. Alle recepten zijn bedoeld voor twee personen, dat maakt het heel eenvoudig om samen met je partner de gerechten klaar te maken. 

De afslank receptenbijbel is voor iedereen geschikt. En dan vooral voor iedereen die op een verantwoorde en gezonde manier wil afvallen. Door de afslank receptenbijbel ga je een strakker lichaam krijgen en je weer fitter en energieker voelen.

De afslank receptenbijbel is ook geschikt voor personen die geen zuivelproducten kunnen eten of drinken. Ook is dit boek geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen die geen gluten kunnen eten.

Wil jij een fit en slank lichaam door koolhydraatarm te eten?

Neem dan een van de vele koolhydraatarme recepten door van de Afslank receptenbijbel!

Ja, dat wil ik ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *