Manieren om af te vallen? Met deze methode gaat het je zeker lukken!

Op zoek naar manieren om af te vallen?

Manieren om af te vallen

Ben je op zoek naar de beste manieren om af te vallen? Ik weet hoe fijn het is om lekker in je vel te zitten en met plezier naar jezelf te kijken in de spiegel.

Ik weet ook hoe het voelt als jij niet lekker in je vel zit omdat jij je te zwaar en niet aantrekkelijk voelt. Als je er nu helemaal klaar mee bent en weet dat er iets moet veranderen ga je op zoek naar de beste manieren om af te vallen.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over gewicht verliezen. 

Wat zijn de beste manieren om af te vallen?

Nu denk je misschien als je aan afvallen denkt meteen aan strenge diëten en nooit meer snoepen. Dat is niet gezond en te veel snoepen maakt je te zwaar. Ook heb je misschien het idee dat je al je koolhydraten moet schrappen en voortaan elke dag moet lunchen met een salade.

De meeste mensen doen dit allemaal even voor een korte periode omdat ze een dieet volgen. Maar als ze dan weer normaal gaan eten komen ze weer razendsnel aan. Wat gaat er toch elke keer fout? 

Hoe werkt afvallen nu precies?

De meeste mensen hebben nooit de simpele basis regel geleerd over afvallen. Het is eigenlijk heel simpel als je begrijpt hoe je lichaam werkt. Dan is het niet meer nodig om een streng dieet te volgen waarbij jij jezelf compleet moet uithongeren om een paar kilo te verliezen. Er is namelijk een andere manier om gewicht te verliezen, die manier is veel beter en helpt wel met het afvallen. 

De basisregel van gewicht verliezen

Ik weet dat je nu staat te springen om die basisregel te ontdekken. De regel is als volgt. Krijg minder calorieën binnen dan je verbrand. Doe je dit dan ga je afvallen en blijf je slank. Jij moet er dus altijd voor zorgen dat je meer verbrand dan dat je binnenkrijgt met je eten en je drinken. Hoe doe je dit dan? 

Je moet weten hoeveel calorieën je dagelijks mag eten. Vervolgens blijf je elke dag 500 calorieën onder dit getal. Dat is een hele simpele en eenvoudige manier om af te vallen. 

Onder je caloriebehoefte blijven

Ik ben geen grote fan van strenge diëten waarbij je niets lekkers meer mag eten. Ik denk niet dat het gezond is om jezelf van alles te moeten ontzeggen, dat hou je namelijk niet vol op de lange termijn. Niemand heeft zich beter gevoeld door een streng dieet te volgen, het is altijd een behoorlijke beproeving. 

Daarnaast is het ook niet leerzaam. Dit zal ik even uitleggen. Jij bent niet van de ene op de andere dag te zwaar geworden. Dit word je door je manier van eten en door te weinig beweging. Er moet dus wel iets veranderen aan je manier van eten als je echt gegarandeerd wil afvallen. Als je een dieet volgt leer je niets en verandert er ook niets. 

Manieren om af te vallen

Gezond eten en af en toe zondigen

Nu je begrijpt dat het nodig is om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven is het goed om je er wel bewust van te zijn dat je zo gezond mogelijk hoort te eten. Eet je 80% van de tijd gezond en verantwoord dan is het prima om 20% van de tijd te genieten van je favoriete snoepjes of een broodje hamburger. 

Maak je hier een gewoonte van dan lukt het wel om af te vallen en slank te blijven. 

80-20 regel

Het grote probleem van veel diëten is dat je geen vrijheid hebt om eens wat anders te eten. Iets eten wat buiten de maaltijd planning valt is uit den boze. Iets snoepen is ook niet mogelijk. Doe je dit wel dan heb je al snel het gevoel heel fout bezig te zijn. Maakt deze manier van diëten je gelukkig? 

Het is denk ik veel beter om jezelf een manier van eten aan te leren waarbij het prima is om 20% van de tijd te snoepen. Dat is een hele gezonde manier van genieten van lekker eten. 

Meer bewegen om te verbranden

Een andere manier om af te vallen is meer calorieën verbranden. Je verbrand automatisch meer calorieën door meer aan beweging te doen. Volg een intensieve training in de sportschool, maak een lange wandeling, pak de fiets of doe een andere training die bij je past. 

Maak niet de fout die de meeste mensen maken. Extreem veel gaan sporten en niets veranderen aan je eetpatroon. Dat gaat je niet helpen om je droomlichaam te krijgen. Het is altijd een combinatie van deze twee manieren om af te vallen. 

De beste manieren om af te vallen

Twee dingen die je moet doen om gewicht te verliezen is het veranderen van je eetpatroon. De manier waarop je nu eet helpt je niet om af te vallen en slank te blijven. Daar moet je dus echt wat aan veranderen. 

Iets anders wat moet veranderen is je dagelijkse manier van bewegen. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een half uur beweegt, dit is niet alleen goed om af te vallen maar is ook gezond voor je mentale gezondheid. 

Elke dag bewegen

We weten allemaal wel dat het goed is om voldoende te bewegen maar toch vinden we dit maar lastig. We hebben het al zo druk dus waar moet je de tijd vandaan halen. Als je nu denkt dat je geen tijd hebt om te bewegen dan is het goed om eens na te denken over de volgende dingen. 

Heb je tijd om het nieuws te kijken? 

Heb je tijd om op de bank te liggen en TV te kijken?

Dan heb je tijd om even een rondje te lopen, te fietsen of iets anders te doen. 

Wat zijn nu de beste manieren om af te vallen?

Je las dit artikel vast met het idee dat er een aantal korte diëten werden beschreven om snel gewicht te verliezen. Maar ik ben helemaal geen fan van diëten. De beste manieren om af te vallen zijn juist heel anders dan alles wat je tot nu toe hebt geprobeerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *