Review Afslank Receptenbijbel

Het Dieet Wat Eigenlijk Geen Dieet Is?

afslank receptenbijbel recept: review
Wraps met gehakt

Als je hier bent gekomen wil je vast meer te weten komen over de Afslank Receptenbijbel. Het wordt immers steeds populairder en steeds meer mensen zien en delen positieve resulaten.

Dat is dan ook precies het onderwerp van deze review: De Afslank Receptenbijbel

In deze review ga je precies te weten komen of de Afslank Receptenbijbel je gaat helpen met afvallen, of het makkelijk te volgen is, wie de maker is, wat de Afslank Receptenbijbel allemaal inhoud, wat de ervaringen van mij en andere zijn en natuurlijk of het een goed product is!

Laten we meteen beginnen en geen tijd verliezen!

Inhoudsopgave

Wie is de maker en is hij te vertrouwen?

maker afslank receptenbijbel :review

Oscar Helm, officieel Oscar Helmstäter, is de maker van de Afslank Receptenbijbel. Hij is een gediplomeerd voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut (zie diploma) wat betekent dat hij wel wat kennis heeft over voeding 🙂

Oscar Helm is geen pseudoniem. Het is zijn echte naam. Hij is een van de weinige mensen in het vak die, niet zoals de meeste voedingsdeskundige, zijn echte naam openbaart.

Dit betekent dat hij zeker is van zijn zaak. Hij is trots op zijn product. Anders zou hij natuurlijk nooit zijn echte naam op internet zetten.

Oscar is zeker van zijn zaak en maakt dat op internet duidelijk. Op een website twijfelde iemand of zijn kennis wetenschappelijk onderbouwd was maar Oscar maakte duidelijk dat zijn studie erg op wetenschap gebaseerd was:

”De opleidingen die ik heb gevolgd hamerde juist heel erg op evidence-based adviezen geven. In alle colleges werd veelvuldig wetenschappelijke literatuur gebruikt o.a. van Pubmed en de Cochrane Library. Bij het maken van verslagen kreeg je per definitie een onvoldoende als je geen literatuur had gebruikt.”

Oscar Helm

Verder is Oscar eigenaar Bedrijf Happy healthy met een bijbehorende website waarop hij al bijna 600 artikelen geplaats heeft met betrekking tot alles over voeding. Verder is er een Happy Healthy YouTube kanaal met bijna 10,000 abonnees.

Al met al is Oscar Helm een kennisvol man, goed te vinden op internet en dus betrouwbaar.

Wat claimt Oscar Helm te bereiken met de Afslank Receptenbijbel?

Het is dus duidelijk dat Oscar veel kennis heeft en trotst is op zijn product. Geen wonder dat Oscar dan wat claims heeft over wat je met de Afslank Receptenbijbel over wat je allemaal kan bereiken

Je kan het volgende bereiken door de recepten uit het boek op te volgen:

 • Een strakke en platte buik.
 • Een prachtige, gladde huid.
 • Een gezonde en energieke uitstraling.
 • Een gevoel van trots!
 • Blijvend resultaat.

Dit zal je ook, naar mijn ervaringen, ontdekken als je begint met de Afslank Receptenbijbel:

 • Wat meer dan 100 recepten, die je snel en makkelijk klaar kunt maken (en waar de rest van het gezin ook van mee kan genieten) kunnen doen waardoor je op een lekkere manier kunt afvallen.
 • Waarom de meeste mensen mislukken met hun diëten en waarom de methode van Oscar wel zorgt voor aanhoudend resultaat.
 • Hoe je met lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week kan verliezen.
 • Wat kant-en-klare dag- en weekmenu’s met bijbehorende boodschappenlijstjes kunnen doen voor je lichaam.

Wat is de Afslank Receptenbijbel

cover afslank receptenbijbel: review

De Afslank Receptenbijbel is een boek van 264 pagina’s. Je kan hem digitaal en/of fysiek bestellen. Naast dat het geschreven is door een man vol met kennis is het boek ook nog onderbouwd door 193 wetenschappelijke bronnen.

In Principe is het een recepten boek wat een koolhydraat arm dieet hanteert, met daarnaast ook bijbehorende uitleg en informatie. Het bevat 6 verschillende weekmenu’s waarin precies staat wat je eet op welke dag waardoor je niet hoeft na te denken over wat je gaan eten.

De eerste pagina’s van het boek vertellen over de manier van aanpak, wat je gaat doen de komenden tijde en waarom de methode van de Afslank Receptenbijbel werkt.

Er wordt ook uitleg gegeven over voedingsstoffen zelf. Je valt dus niet alleen af, je leert ook een hele hoop! Een voorbeeld is de uitleg over schuilnamen voor suikers, als voorbeeld dextrose.

Daarna gaat het boek over op de recepten. Elk recept is, naar mijn mening, mooi afgewerkt per bladzijde. De recepten bevatten mooie afbeeldingen, gefotografeerd door professionele fotografen en zijn makkelijk te volgen en klaar te maken..

Naast de 6 weekmenu’s komen er digitaal elke maand nieuwe recepten op het exclusieve ledengedeelte van happyhealthy.nl waardoor je dus niet vast zit aan standaard vaste respecten. Dit maakt het volgen van de Afslank Receptenbijbel leuker dan de andere soortgelijke diëten waar je vast zit aan een vast aantal gerechten .

De recepten van de Afslank Receptenbijbel bevatten redelijk wat eiwitten. Dit komt omdat dat spieren bevorderd. Bij het afvallen komt namelijk altijd wel spiermassa verlies om de hoek kijken. Dit betekent dat de Afslank Receptenbijbel ook geschikt is voor (kracht)sporters.

Er wordt niet gezegd dat je moet sporten. Het hoeft niet, kan wel.

Wie denkt dat de Afslank Receptenbijbel alleen gerechten bevat zit fout. Een mens moet natuurlijk ook drinken 😉

Er zijn dranken in het boek te vinden van de volgende categorieën:

 • Thee
 • Smoothies / milkshakes
 • Slow juice sappen

Naar mijn mening is het een compleet, waardevol boek wat bovendien continu aangevuld wordt waardoor het alleen maar in waarde stijgt.

Hoe zitten recepten en menu’s in elkaar? (+Gratis weekmenu)

recept afslank receptenbijbel
Havermout met blauwe bessen, walnoten en banaan.

Elk recept is zoals je kan verwachten duidelijk opgesteld met per gerecht een mooie foto waardoor je weet hoe het gerecht eruit ziet. (elke foto van gerechten zijn afkomstig van de Afslank Receptenbijbel). Ze zijn niet moeilijk om te volgen en het is duidelijk wat je nodig hebt voor het desbetreffende gerecht.

De dagmenu’s beginnen natuurlijk met een ontbijt. Daarna kun genieten van een tussendoortje en vervolgens van de lunch, middag snack, avond eten en avond snack. Zoals je kunt zien vinden er ongeveer 6 eetmomenten plaats.  Dit voorkomt dat je onnodige snack momenten gaat hebben gedurende de dag.

Als je toch is een keer wilt snacken op een verantwoorde manier kan je de snacklijst gebruiken waarin 84 gezonde en lekkere tussendoortjes te vinden zijn (nu een tijdelijke bonus).

De weekmenu’s bestaan, zoals je kan verwachten, uit 7 dagen met elk 6 gerechten per dag. Eens per week kan je je favoriete gerecht kiezen uit de lijst van recepten. Ik vond dat dit een leuk deel van het dieet omdat je het gevoel krijgt dat je zelf ook het roer in de hand hebt.

Voor wie is het geschikt?

Omdat de recepten eiwitten bevatten is het enorm geschikt voor (kracht)sporters. Verder zijn er genoeg mensen van de 2650 totale blije kanten die met diabetes type 2 en 1 dit dieet hebben geprobeerd en er uiterst tevreden mee zijn (zie ervaringen).

Natuurlijk is dit boek uiterst geschikt voor mensen die willen afvallen en/of gezonder wille leven. Daar is tevens waar het boek op gericht is!

Eigenlijk is de Afslank Receptenbijbel voor iedereen geschikt die gezonder wilt leven!

Wat heeft de afslank receptenbijbel te bieden?

recept afslank receptenbijbel: review
Rucola salade met paddestoelen

Naast de meer dan 100 recepten is er ook heel veel kennis die met je gedeeld en geïmplementeerd wordt in de recepten. Deze kennis benaderd hij vanuit de volgende principes

 • Culturen: In andere culturen zijn andere mensen veel slanker dan in Nederland. Oscar heeft hierna gekeken en de recepten hier op opgebouwd.
 • Wetenschap: Oscar kijkt kritisch naar het Voedingscentrum is kijkt liever naar de wetenschap als het neerkomt op voeding.
 • Ervaring: Door Oscars’s ervaring en wetenschappelijke kennis weet hij wat wel en niet werkt als het aankomt op diëten. Dit heeft hij natuurlijk toegepast op de recepten.
 • Oermensen: Veel recepten zijn gebaseerd op het natuurlijke dieet van de oermensen. Hiermee weet je zeker dat het lichaam er goed mee om kan gaan. Wij mensen leven niet voor niets als zo lang 🙂
 • Logica: Hiermee wordt bedoeld dat een stuk fruit of groente uit de natuur gezonder is dart een vette hamburger van de McDonalds. Met logica kom je al een heel eind als het aankomt op afvallen.

Naast alle recepten en kennis zijn er ook 4 bonussen die je nu gratis bij aankoop van de Afslank Recenptenbijbel erbij krijgt:

 1. Een receptenboekje met de 10 meest gezonde toetjes
 2. Een receptenboek met 84 gezonde tussendoortjes
 3. 13 richtlijnen voor een slank en Gezond Lichaam. 
 4. Het Utieme Afslankprogramma. Dit programma bestaat uit een exclusieve ledenwebsite waar elke maand een paar video’s over gezonder leven en afvallen geplaatst worden. Continu nieuwe content dus!

Hoe wordt het geleverd?

Het boek is digitaal of fysiek en digitaal verkrijgbaar. De alleen digitale is €27 en als je de fysieke erbij wil betaal je in totaal €37.(Kijk onderin voor de kortingspagina)

De digitale versie is binnen 1 minuut te downloaden. Als je het fysieke boek voor 12.00 besteld hebt is die al morgen in huis.

Mijn ervaringen: Eigenlijk helemaal geen dieet!

receptenbijbel
courgette lasagne met parmaham

Ik had de Receptenbijbel gekocht omdat ik het laatste vet weg wilde werken. Ik kreeg het maar niet voor mekaar om tijdens het sporten dat laatste beetje vet weg te krijgen.

Ik had het dieet meteen uitgeprobeerd met mijn gezin. Als ik het doe kan mijn gezin ook meteen mee genieten niet?

Mijn moeder is vegetariër wat betekende dat die soms alleen moet koken. Gelukkig waren er genoeg recepten die zijn ook kon klaar maken.

Naar mijn mening, en die van de anderen, is het dieet eigenlijk niet eens een echt (streng) dieet. Ik en mijn gezin ervaarde de Afslank Receptenbijbel meer als een positieve verandering van eetgewoontes, -patroon en levensstijl.

”Levensstijl” klinkt misschien wel heel heftig maar dat is het niet. Wij ervaarden dat, als we eenmaal bezig waren, dat gezond eten en leven, het eigenlijk heel leuk is om te doen.

Dit komt omdat we wisten dat we iets goeds deden wat nu, en in de toekomst, een voordeel zal hebben. Een andere reden waarom dit was kwam doordat het zo ontzettend makkelijk te volgen was dat het ook geen moeite was om klaar te maken. De gerechten duurden soms echter wel wat langer om klaar te maken.

Omdat we nu, zeker tijdens de corona periode, thuis waren konden we gemakkelijker de tussendoortjes eten op een dag. We ervaarde in dat we, net zoals in het boek staat, we minder gingen snacken en minder met honger rondliepen.

In de eerste 2 weken was mijn vader al 3,2 kilo afgevallen door alleen maar de weekmenu’s te volgen!

Dit zijn onze uiteindelijke voor- en nadelen van de Afslank Receptenbijbel

Voordelen

 • 100+ koolhydraatarme en eiwitrijke recepten, waardoor je snel afvalt met duidelijke instructies en bereidingstijd zodat je precies weet wat je gaat doen voordat je de keuken in gaat
 • Geen dieet ervaring nodig.
 • Wetenschappelijk onderbouwd.
 • Eiwitrijk en koolhydraatarme recepten: Methode van snel afvallen, zonder te veel honger hebben.
 • Geen honger gevoel meer gedurende de dag.
 • Variëren tussen de gerechten mag.
 • Geschikt voor heel het gezin.
 • Fysiek en/of digitaal boek.
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
 • Leuke en lekkere extra’s.
 • Constant nieuwe recepten.
 • Niet-goed-geld-terug-garantie van 60 dagen.

Nadelen

 • Bereiden van de gerechten kostte soms wat tijd. Je zult er echt met toewijding in moeten gaan als je het succesvol wilt doen
 • Alleen te koop via de webshop van Happy Healthy (kijk onderaan de pagina)
 • Paar kleine foutjes in het boek (ik heb vernomen dat in de nieuwste druk deze zijn aangepast)

Andere ervaringen (o.a. BN’er)

Naast mijn/onze ervaringen zijn die van andere natuurlijk ook belangrijk om een goede, afgewogen keuze te maken. Dit is de reden waarom we hier de ervaringen van vijf andere personen hebben neergezet:

”Afgelopen dinsdag begonnen met de afslank receptenbijbel. Maar het weekend daarvoor al low carb gekookt. Omdat bij mij Diabetes 2 was geconstateerd. En omdat ik niet naar diabetes 1 wil heb ik het roer omgegooid en nu al 3 kilo kwijt en 15 kilo te gaan. En de recepten zijn super lekker.”

Rob B

”Vandaag het boek per post mogen ontvangen, even doorgebladerd en begon al bijna te kwijlen. Wat zien de recepten er heerlijk uit, ben even de laatste restjes ‘’slecht’’ voedsel uit de kasten aan het wegwerken en dan gaan we beginnen.”

Marina

‘’De Afslank Receptenbijbel geeft complete en begrijpbare informatie met meer dan 100 recepten, waar je gelijk mee aan de slag kan. Als je de discipline kunt opbrengen en graag op een gezonde manier wilt afvallen, dan is dit eBook een absolute aanrader.’’

www.echtgezondafvallen.nl

’’De Afslank Receptenbijbel is de evolutie van verschillende diëten en inzichten tot een formule waarbij met succes overgewicht wordt aangepakt. De Afslank Receptenbijbel voldoet wat ons betreft aan alle voorwaarden welke nodig zijn om ook op de lange termijn gewicht te verliezen en is mede dankzij de vele extraatjes zijn geld zeker waard.’’

www.vetvrij.nl

Wil je nog meer ervaringen zien? Ga dan naar de pagina via de knop naar de Afslank Receptenbijbel onderaan de pagina!

Conclusie: Goede aankoop of niet? (+kortingspagina)

De conclusie: Wat is nou het uiteindelijke oordeel?

Als het op mij aankomt is de Afslank Receptenbijbel de perfecte manier om makkelijk, eenvoudig en lekker af te vallen waar je niet alleen recepten krijgt, maar ook kennis opdoet over het onderwerp zelf.

Na aankoop wordt er constant nieuwe content aan video’s en recepten toegevoegd waardoor de waarde van de Afslank Receptenbijbel alleen maar stijgt.

Volgens mijn ervaringen, en die van andere behaal je met de Afslank Receptenbijbel ook nog is fantastische resultaten!

Er is bovendien een Niet-goed-geld-terug-garantie van 60 dagen en is dus volledig RISICOVRIJ.

Naast al dit is er een speciale kortingspagina waarmee je extra korting kan krijgen op de Afslank Receptenbijbel:

De Afslank Receptenbijbel

Het dieet wat eigenlijk geen dieet is

Klik op de knop hieronder om meteen toegang te krijgen tot de kortingspagina!

GA Direct naar de kortingspagina!

Meer reviews lezen over een vergelijkbaar product? Kijk dan naar mijn review over de Keto Revolutie! Of lees al mijn andere reviews!

Wil je meer lezen op fitnessned? Neem dan een kijkje naar mijn 3 meest recente artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *