Review Droog Trainen Protocol voor Mannen (+ Unieke en Exclusieve Bonus!)

Het droommiddel naar een strakker en gespierder lichaam?

Afvallen, beter in je vel zitten, strakker lichaam hebben, meer zichtbare spieren? Wie wil dat nou niet?

Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mannen hebben last van het feit dat ze geen hulpmiddel en/of blauwdruk hebben waardoor ze niet weten of ze het goed doen ja of nee. Ook kan de motivatie lijden onder dit nadeel

Dat lost het Droog Trainen Protocol voor Mannen op! (Zoek je de variant voor vrouwen? Lees hier de Droog Trainen Protocol voor vrouwen review!)

Dit is een hulpmiddel die jouw stap voor stap meeneemt in het proces van het droog trainen waarin jij ten eerste leert over droog trainen en daarnaast meteen je kennis gaat toepassen zowel in het sporten als in je voeding.

Maar is dit wel je geld waard? Dat is wat we gaan uitzoeken in deze review!

We gaan het hebben over de makers en of ze te vertrouwen zijn. Daarna gaan we het hebben over het Droog Trainen Protocol voor Mannen zelf, wat je er allemaal bij krijgt en of het geschikt voor je is.

Als laatst gaan we het hebben over mijn ervaringen en die van anderen zodat jij, na het lezen van deze review, een genuanceerde keuze kan maken of het Droog Trainen Protocol voor Mannen voor jou geschikt is!

Inhoudsopgave

Wat is droog trainen überhaupt?

Droog trainen is kort door de bocht gezien vet verbranden met het behouden van je spiermassa, in het Engels ook wel ”cutten” genoemd. Het is het proces van trainen en eten gericht op het zo veel mogelijk verlagen van jouw vetpercentage met het behouden van je huidige spiermassa.

Je vetpercentage is het deel van je lichaam wat bestaat uit vetweefsel. Met het verlagen van je vetpercentage verbrand je het vet en laat je je spieren beter zien. Het is eigenlijk het strak krijgen van je lichaam zodat jouw spieren beter te zien zijn.

Het verlagen van je vetpercentage wordt gedaan met behulp van de juiste voeding en training. Met de juiste voeding creëren je een calorietekort waardoor je overtollig lichaamsvet gaat verbranden. Met het trainen, bijvoorbeeld met HIIT workouts, ga je ook vet mee verbranden omdat je meer calorieën verbrandt!

Een paar belangrijke pijlers van het droog trainen zijn:

 • Jezelf houden aan de specifieke verhoudingen van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten)
 • Cardio- en krachttraining combineren
 • het lang volhouden (70-90 dagen)

Deze onderwerpen in de wereld van het droog trainen worden in het Droog Trainen Protocol voor mannen natuurlijk uitgebreider behandelt!

Wie zijn de makers van het Droog Trainen Protocol voor mannen en zijn zij te vertrouwen?

De makers van het Droog Trainen Protocol zijn Henry en Rinus van Es. Zij hebben hun passie omgetoverd in hun baan in de vorm van de Droog Trainen Academie.

Henry is de officiële eigenaar van de Droog Trainen Academie die sinds 2013 bestaat en gevestigd is in Helmond. Henry is een ex-marinier en al jaren bezig met training voeding en het Droog Trainen Protocol. Rinus is een vriend geworden van Henry en heeft een achtergrond bij de politie.

Zoals je kunt verwachten zijn ze toentertijd met deze banen ook druk bezig geweest met sport en fysieke fitheid. Wat tijd ging voorbij en toen was de Droog Trainen Academie geboren.

Na meer dan 10.000 uren aan leren over krachttraining en voeding en nu staan ze waar ze staan met meerdere producten zoals het:

 • Droog Trainen Protocol voor mannen en vrouwen
 • Spiermassa Protocol voor zowel mannen als vrouwen
 • Home Workout Protocol
 • DTA Workout Builders

Daarnaast zijn Henry en Rinus met de Droog Trainen Academie ook actief op social media:

 • 52.000 Likes op facebook
 • 5.000 abonnees op YouTube en in totaal 500.000+ totale weergaven
 • 10.000+ volgers op Instagram

Als laatst heb ik Henry en Rinus gemaild. Ik kreeg al binnen een dag antwoord op mijn mailtje wat betekent dat ze erg zijn betrokken bij de klantenservice wat altijd een voordeel is.

Al met al zijn Henry en Rinus niet geheimzinnig over contactgegevens. Hun adres kvk-nummer en e-mail staan gewoon openbaar en voor iedereen bereikbaar.

Met deze feiten kunnen we concluderen dat Henry en Rinus met de Droog Trainen Academie goed te vertrouwen zijn.

Welke dingen kan je volgens Henry en Rinus bereiken met het Droog Trainen Protocol voor mannen?

Op de sales pagina worden er niet echt claims gedaan zoals ‘ je gaat afvallen met behulp van dit programma’ wat de meeste makers van vergelijkbare programma’s wel doen.

Er worden echter wel een paar dingen benoemd zoals:

 • ”Binnen 8 – 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam ”
 • Geen jojo effect binnen het diëten en fitnessen

Er wordt niet veel bruikbaars gezegd waarmee je jouw eigen resultaat mee kunt vergelijken zoals ‘ik ben in 4 weken 5 kg afgevallen’.

Zo worden er weinig beloftes gedaan zodat je niet kunt nakijken of ze worden waargemaakt ja of nee. Aan de ene kant is dit best wel slim maar aan de andere kant kan het ook voor irritatie zorgen.

Vanuit mijn eigen ervaringen kun ik echter wel zeggen dat Henry en Rinus gewoon zoals verwacht kwalitatieve informatie geven op het gebied van voeding en training samengevoegd naar droog trainen.

Al met al worden er weinig beloftes gedaan maar je krijgt wel kwalitatieve en bruikbare informatie waarmee je daadwerkelijk ook iets kunt bereiken. Hoeveel je voor elkaar krijgt ligt echter aan je eigen inzet.

Wat is het Droog Trainen Protocol en wat heeft het te bieden?

Het Droog Trainen Protocol is samenvattend een digitaal product die je stap voor stap begeleid met jouw proces van droog trainen.

Dit doet het door jouw eerst meer kennis te geven over het onderwerp. Met deze kennis ga jij het in de praktijk toepassen met jouw persoonlijke voedingsplan, trainingsschema’s voor 12 weken voor zowel thuis als in de sportschool en nog veel meer!

Wat krijg je er allemaal bij het Droog Trainen Protocol?

Natuurlijk wel je weten wat je nou allemaal krijgt als je het Droog Trainen Protocol aanschaft. Daarom hebben we hier alle onderdelen op een rijtje staan met uitleg.

We gaan elk van de onderdelen van het Droog Trainen Protocol bespreken zodat jij het hele programma kent voordat je het aanschaft 😉

Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies e-book

Met dit e-book krijg je alle handvaten om zelf een persoonlijk voedingsplan te maken helemaal naar jouw eisen van jouw eigen lichaam. Henry en Rinus leggen je uit hoe je kan komen te weten wat je mag hebben en hoeveel je mag hebben en tegelijkertijd kan eten wat jij lekker vindt!

Voeding is essentieel als het om vetverlies gaat, en dus ook als het om droog trainen gaat. Bij veel mensen lukt het droog trainen niet omdat ze de voeding kan van het droog trainen verkeerd doen! Met dit e-book gaat dit voorkomen worden.

Daarom wordt er stap voor stap uitgelegd wat jij moet doen om effectief vet te verliezen, wat te doen als vetverlies stokt, en hoe je dat vet er uiteindelijk permanent af houdt.

Hoe om te gaan met krachttraining en cardio e-book

Naast voeding is voldoende bewegen ook niet iets om te vergeten als het om vetverlies gaat. Dit e-book focust daarbij op de juiste balans tussen krachttraining, cardio en (meer) bewegen tijdens je dagelijks leven.

Veel mensen maken de fout dat ​ze anders gaan trainen om vet te verliezen. Met als gevolg spierverlies tijdens het cutten door bijvoorbeeld verkeerde krachttraining en teveel cardio.

Dit boek voorkomt dit door jou de juiste kennis over sporten in combinatie met droog trainen te geven.

Progressie meten en het plan bijstellen e-book

Dit e-book gaat over hoe je jouw vooruitgang kunt meten, welke valkuilen er zijn waar de meesten in vallen als ze willen afvallen.

Willekeurig dingen doen in de hoop dat het resultaat op gaat leveren is niet aan te raden. In dit e-book wordt exact uitgelegd hoe je van week tot week data kan verzamelen zodat je weet of je de goede kant op gaat. ​

Daarnaast leggen Henry en Rinus je uit wat je moet doen als vetverlies niet op gang komt, of wanneer je vetverlies bijvoorbeeld stokt wat bij meerdere mensen voorkomt.

Een leuke toevoeging aan het geheel die uiteindelijk ook goed is voor de motivatie.

Handige Macrocalculator op excel (bonus)

Zoals eerder gezegd is voeding een belangrijk aspect van droog trainen.

Vandaar dat Henry en Rinus er een handige bonus hebben bijgedaan zodat jij je voeding nog beter onder de knie kunt krijgen wat resulteert in betere resultaten.

Met een macrocalculator kun je binnen een paas secondes zien hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten (de macronutriënten) jij binnenkrijgt.

Daarnaast wordt er uitgelegd hoe jij jouw eigen persoonlijke voedingsplan kan maken zodat je in de toekomst zelfstandig bent en nooit meer afhankelijk van het protocol of iemand anders!

Al met al is dit een leuke, handige en waardevolle bonus voor het totaalpakket.

Echter kun je op internet talloze van deze macrocalculators vinden waardoor deze een beetje overbodig wordt. Het is wel fijn om het meteen in combinatie met jouw persoonlijke voedingsplan te gebruiken.

Trainingsschema’s voor in de gym en thuis PDF (bonus)

Als extra bonus ontvang je trainingsschema’s van 12 weken zowel voor thuis als in de sportschool waarin je 3,4 of 5 keer per week (thuis schema’s 4 keer per week) naar de sportschool gaat of thuis traint.

De schema’s bestaan uit 3 fasen waarbij we telkens progressief opbouwen door je lichaam iedere keer net wat meer stress te bezorgen. Alles is voor je uitgedacht. Alles is voor je gedaan zodat hard trainen het enigste is wat je nog hoeft te doen.

Toegang tot de DTA ​support groep

Als je nu het Droog Trainen Protocol koopt krijg je toegang tot de DTA (Droog Trainen Academie) support groep waarin jij 24/7 al je succesverhalen en vragen over bijvoorbeeld het Droog Trainen Protocol in kwijt kan.

Je zit met allemaal gelijkstemden in een groep een gaan samen voor hetzelfde doel: gezonder leven!

Voor wie is het Droog Trainen Protocol geschikt?

Het is natuurlijk handig om te weten voor wie het Droog Trainen Protocol geschikt is. Dan kan je immers bepalen of het wat voor je is of niet. We gaan het in een kort lijstje weergeven:

Het Droog Trainen Protocol is geschikt voor mannen die:

 • Overtollig vet willen verliezen zodat hun spieren beter te zien zijn
 • Al regelmatig naar de sportschool gaan en krachttraining doen
 • Nog niet zo bekend zijn met sporten maar graag willen beginnen
 • Een strakker lichaam willen
 • Simpel weg vet willen verliezen en niet per se naar de sportschool willen

Echter is het Droog trainen protocol niet voor iedereen geschikt. Namelijk voor mannen die:

Wat kan je verachten vanaf het punt van aankoop?

Toen ik het Droog Train Protocol kocht wist ik niet wat me te wachten stond.

Hoe kwam het Droog Trainen Protocol binnen? Hoe lang duurde het voordat ik het binnenkreeg? Etcetera, allemaal zulke vragen.

Ik kan me voorstellen dat meerdere mensen dit hebben waardoor ik het stappen proces even voor je neerleg:

 1. Nadat je betaald hebt krijg je direct een mailtje van PayPro, een betrouwbare Nederlandse betaaldienstverlener, waarin de factuur en bedrijfsgegevens inzitten.
 2. Daarna krijg je eigenlijk direct een mailtje van Henry en Rinus en waarin zij je verwelkomen en precies uitleggen hoe je de cursus kunt openen.
 3. Daarna kan je het programma al binnen een paar minuten downloaden en ermee beginnen!
 4. (Mij mailen en je unieke bonus ontvangen!)

Mijn ervaringen: ”Compleet programma over een populair onderwerp”

Toen ik het Droog Trainen Protocol aanschafte kreeg ik bijna direct een mailtje zoals hierboven beschreven staat. Ik heb de eerste avond het protocol even doorgekeken zodat ik wist hoe alles in elkaar zat.

Die avond zag ik meteen alles wat met droog trainen te maken had. Ik kende het begrip droog trainen al, het enigste wat ik wilde was een hulpmiddel om me mee te helpen. Ik wist dus al waarover het Droog Trainen Protocol ging.

Toen ik het protocol doorkeek zag ook meteen dat het een compleet programma was. Het behandelde alle aspecten van het droog trainen en het proces naar een droog lichaam waardoor ik meteen vertrouwen had dat het me ging lukken.

Diezelfde avond heb ik al een plan bedacht hoe ik alles ging aanpakken en de volgende was ik meteen in de sportschool te vinden met de eerste training van het 12 weken programma. Na de workout ben ik begonnen met het ‘voedingsdeel’ van het Droog trainen Protocol en zo ging het 12 weken door.

In die 12 weken merkte ik ook dat ook niet elke weerkout in de sportschool kon doen waardoor ik uiterst tevreden was dat er ook een workoutplan was die thuis te volgen was. Deze heb ik in de 12 weken ongeveer 10-15 keer gebruikt. Ondanks dat alles met het lichaamsgewicht was merkte ik niet dat ik in mindere mate trainde.

in die 12 weken heb ik ook mijn eigen dieetplan ontwikkelt met behulp van het Droog Trainen Protocol. Dit was ik niet tegengekomen toen ik keek naar andere soortgelijke programma’s toen ik nog zocht naar een dergelijk programma.

Het feit dat je een eigen en uniek dieetplan hebt speciaal afgesteld op jouw eigen lichaam en eisen vond ik heel fijn en maakte het proces en het Droog Trainen Protocol ook was persoonlijker.

Ook kan je het Droog Trainen Protocol soort van op je eigen tempo doen. Dit komt omdat je kan kiezen uit fitnessplannen van 3, 4 of 5 dagen per week. Bij het fitnesspalm voor thuis is het standaard 4 dagen. Ook zit er eigenlijk geen limiet aan aan het programma. Je kunt, naar mijn ervaringen en mening, het programma zo lang doen als je wilt.

Dit kom omdat je ook kennis krijgt van het programma over droog trainen. Zo kan je soort van je eigen fitnessplannen maken. Dit gecombineerd met het eigen dieetplan kan je het zo lang mogelijk volhouden als je zelf wilt.

Dit vereist wel zelfdiscipline wat ook een heel groot deel van het Droog Trainen Protocol is. Je hebt echt de zelfdiscipline nodig om de fitnessplannen en dieetplannen vol te houden. ikzelf had hier ook moeite mee waardoor ik er soms voor koos om een ‘sportschool dag’ om te zetten in een ’thuis fitness dag’.

Als laatst wil ik de challenges benoemen die het DTA (Droog Trainen Academie) geeft. Deze challenges worden gegeven in de DTA support groep waarin duizenden gelijkstemden zoals jij inzitten. Je gaat samen voor een gemeenschappelijke challenge en motiveren elkaar gaandeweg.

Ik vond dit heel leuk om te doen omdat je een challenge aangaat met mensen die op dezelfde plaats staan als jouzelf: aan het begin. Zo kan je ergens komen en elkaar motiveren wat handig is voor de mensen die niet zo veel zelfdiscipline of motivatie hebben.

Al met al is het Droog Trainen Protocol een heel fijn en compleet programma over een veel besproken onderwerp: droog trainen. De enige nadelen die ik kon bedenken is dat het een digitaal programma is. Ik vind fysiek lezen gewoon fijner dan op een scherm. Dit is echter maar een klein stukje van een groot geheel en dus niet zo significant en/of belangrijk.

Voordelen en pluspunten

 • Alle informatie die je nodig hebt zit in 1 protocol.
 • Het is de complete oplossing zowel in dieet- en fitnessplannen als in de juiste hoeveelheid ontspanning.
 • Ook thuis te volgen (sportschool wel aan te raden)
 • Geschikt voor zowel beginners als experts die wil afvallen waardoor alles is in duidelijk taal uitgelegd
 • Het protocol maak je al snel eigen met unieke zelfgemaakte dieet- en fitnessplannen.
 • Je kunt het op je eigen tempo volgen en het is een heel flexibel programma.
 • Challenges die de coaches organiseren met een groep deelnemers om bijvoorbeeld in shape te komen voor de vakantie, hierdoor blijf je gemotiveerd!

Nadelen en minpunten

 • Het Protocol vereist zelfdiscipline
 • Geen kant en klaren dieetmenu's.
 • Volledig online programma's

De ervaringen van anderen

Tuurlijk is mijn eigen mening niet voldoende om een genuanceerde keuze te maken of het Droog Trainen Protocol voor mannen geschikt voor je is. Vandaar dat ik hier de ervaringen van andere mannen heb opgezocht:

”Als jij bereid bent om de moeite erin te stoppen en er echt voor te gaan, dan staan Rinus en Henry voor je klaar en kom je echt strak in je lijf, met een vrachtwagen vol energie!”

Joost

”Wat heb ik veel geleerd over voeding, beweging en mijzelf. 10 jaar lang ben ik al ​aan het trainen en nog nooit heb ik zoveel resultaat geboekt in zo’n relatief korte tijd.”

Ron

”Ik voel me fitter, sterker en vooral voor de spiegel ziet het er een stuk beter uit. Henry en Rinus bedankt en ga zo door met jullie programma. Het is super!”

Johny

”Nu in week 7 bezig van het programma en al 4.3 kg lichter (van 84,8 naar 80,5) waarbij het vetpercentage van 13,1% naar 8,5 is gezakt. Extra gemotiveerd om nu door te gaan met als doel de 7,5% te bereiken.”

Arjan

”Met nog 2 weken te gaan toch al redelijk tevreden, eten gaat super, trainen gaat super. Heb ondertussen mijn vrouke ook al meegekregen!! Nu moet ik alleen voor 2 man koken maar dat pak ik graag bij. Thx jongens voor dit protocol, echt topper!”

Jochen

”Goed goed,basketbal in de buik zo goed als weg zwembandje is nog wat zichtbaar maar langzaam aan het smelten. Wat kilo’s betreft amper een 2 tal kilo eraf op de weegschaal maar armen en benen zichtbaar gespierder geworden en borst begint van papperig naar een vollere komen. We zijn er nog lang niet maar de resultaten tot nu toe motiveren elke dag.”

Bertil

Droog Trainen Protocol voor mannen Conclusie & prijs: ”Een vaardigheid inplaats van afhankelijkheid”

Dus. Nu de conclusie: Is het Droog Trainen Protocol voor mannen jouw geld waard?

Naar mijn mening ja.

Ik heb het Droog Trainen Protocol voor mannen ervaren als een compleet programma die jou juist niet zoals andere programma’s voor een x aantal weken meeneemt. Integendeel.

Het Droog Trainen Protocol voor mannen leert jou en geeft jou kennis over het onderwerp waardoor je her voor jezelf kan gaan doen in plaats van afhankelijk zijn van een programma.

De prijs van het Droog Trainen Protocol voor mannen is €67 wat best wel duur lijkt als je het vergelijkt met andere programma’s. Maar, het Droog Trainen Protocol leert jou het onderwerp eigen maken (zoals hierboven beschreven).

Dit alleen al maakt het naar mijn mening veel waardevoller dan al de andere programma’s omdat het jou de vaardigheid van diëten en fitnessen leert.

Daarnaast zijn 2 sessies van een personal trainer al meer dan deze €67.

Daarom moet je het Droog Trainen Protocol voor mannen zien als een investering in jouzelf en je kennis inplaats van een aanschaf van een programma.

Al met al vind ik het Droog Trainen Protocol voor mannen jouw geld waard. Met mijn gratis bonus, in combinatie met het Droog Trainen Protocol, ga je nog meer bereiken.

Droog Trainen Protocol voor Mannen

Een programma die je een waardevolle vaardigheid leert in plaats van afhankelijkheid

(Vergeet de Unieke bonus niet!)

Ga meteen naar de Kortingspagina!
Droog Trainen Protocol voor Mannen
Droog Trainen Protocol voor Mannen

Beoordeling door Bart,

06 jul 2020
4

Een programma die je een waardevolle vaardigheid leert in plaats van afhankelijkheid

Exclusieve Bonus

Als unieke bonus geven we bij aankoop van het Droog Trainen Protocol voor mannen een speciaal cardio hardloopschema van 12 weken voor zowel beginners als ervarener weg (in totaal dus 24 weken) met daarbij de 5 onmisbare droog trainen tips!

Op deze manier krijg je al wat inzichten binnen het droog trainen die andere mensen niet hebben waardoor jij nog betere resultaten kunt krijgen. In combinatie met de hardloopschema’s is zo’n gratis bonus niet verkeerd toch?

Hoe je deze bonus krijgt:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op de bovenstaande knop
 3. Mail de de factuur van het Droog Trainen Protocol voor mannen naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!

Afsluiting

Ik hoop dat je een genuanceerde mening met behulp van deze Droog Trainen Protocol voor Mannen review kon krijgen over het Droog Trainen Protocol voor Mannen.

Als je nog vragen of ervaringen hebt moedig ik je aan om ze onderin de reacties te zetten! Ik reageer zo snel mogelijk op je reactie!

Less hier mijn andere reviews of mijn drie meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *